Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    EpicF skrev 2021-09-07 19:37:54 följande:
    Eller så missförstår du informationen och tolkar det som att det enbart gäller iva när de rapporterar om stabläge... lätt hänt.
    Och det var INTE bara stabsläge! Det var upp till kastrofläge. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:42:47 följande:
    Återigen, man blir inte immun men man har ett skydd mot allvarliga sjukdom. Det är slutdiskuterar med dig.
    Allvarligt? Du jobbar alltså i sjukvården och ska sprida desinformation där? Är det inte din plikt att informera dig rätt?
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:42:47 följande:
    Återigen, man blir inte immun men man har ett skydd mot allvarliga sjukdom. Det är slutdiskuterar med dig.
    Allvarligt? Du jobbar alltså i sjukvården och ska sprida desinformation där? Är det inte din plikt att informera dig rätt?
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:44:03 följande:
    .
    AndreaBD skrev 2021-09-07 19:40:46 följande:

    Att svensk sjukvård har varit dålig i årtionden - det vet vi. Men det är självklart värre pga pandemin. Ja, på hela sjukhusen. Det är inte heller bara operationer som skulle kräva IVA-vård som ställs in, utan även andra operationer. Köarna är längre nu och om man tittar på presskonferenser - eller läser tidning - så vet man exakt hur mycket. 


    Här diskuterade vi just iva-vård. Inte hela sjukhuset.
    Men det gäller ju ÄVEN IVA! 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:45:10 följande:
    Ja, på HELA SJUKHUSEN. Inte speciellt ovanligt i den pandemin vi är i nu och inte speciellt ovanligt med tanke på hur dåligt Sverige hanterat och hanterar pandemin.
    Okej, det är EN sak. Ursäkta att jag inte höll isär dem. Men det är i alla fall även på IVA som det är mycket mer att göra under pandemin. Och man har rapporterat först och främst om IVA på pressträffarna också. De (socialstyrelsen) brukar visa en kurva hur beläggningen på IVA är. Och den har ju ökat i samma takt som smittspridningen. Måste jag verkligen ta fram kurvorna från socialstyrelsen? 

    Nu hittar jag alla mer avancerade sammanställningar.... den här var dock intressant när det gäller vårdskulden. Mest rutinoperationer, ortopediska främst.

    Analys av första och andra covid-19-vågen (socialstyrelsen.se)

    O
    ch här även intensivvård:

    COVID-19 i svensk intensivvård (icuregswe.org)
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:46:10 följande:
    Desinformationen?

    Om vi hade blivit immun hade vi inte haft så många fillvsccinerade som fått covid-19 och inte heller så många återfall av covid-19.
    Jag hade själv också missförstått det och hävdade, precis som du, att det bara skyddar mot svår sjukdom. Det är ju lite förvirrande att alla bara pratar om det. Men sedan förklarade "m" här i tråden det för mig, och hen är uppenbarligen läkare. Och sedan kollade jag upp det. Och det ÄR faktiskt så att en stor del av de vaccinerade blir immun. Alltså över 90 % vid alfa-varianten och runt 70 vid delta. De är IMMUNA. Bara ett tag, inte för alltid. Men de blir inte smittade.

    Sedan kan man iofs diskutera om vissa där kanske kan vara smittade men är asymptomatiska och om vi kan vara säkra på att de inte kan föra smittan vidare. Jag tror inte att man är helt säker på detta ännu.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:47:45 följande:
    Ja, och det har det varit tidigare också pga av BRIST PÅ PERSONAL OCH PLATSER.
    Jag länkade ju till ett dokument där man har analyserat exakt hur mycket VÄRRE det blev under pandemin. Så, det behöver vi inte diskutera, det är bevisligen så att det har ökat under pandemin. Vore ju också konstigt om det inte hade gjort det. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:55:23 följande:
    Fast det är det inte.
    Belägg på det? Jag har motbelägg. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 20:00:22 följande:
    Skydd. Inte immunitet. Vaccinet skyddar upp till 90%.
    Mot smitta. Och det är samma sak som immunitet. Tror jag åtminstone. Eller har vi någon expert som nu förklarar att man bara kallar det för immunitet om det räcker livet ut? För en viss tid är man i alla fall skyddad mot smitta.

    Att man sedan i ännu högre grad är skyddad mot svår sjukdom - det är en annan sak.
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?