Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Ess skrev 2021-08-29 17:01:29 följande:
    Nej jag jobbar inte inom sjukvården. 
    Fyller man på med samma hela tiden så lär det inte bli mer säkert för att man tar det 100 gånger än vad det var första gången. 
    Makens fullvaccinerade arbetskamrat testade positivt i slutet på veckan. så dessa vaccin de kör nu tror jag inte mycket på, det är därför jag valt bort dem.
    Sorry, jag missade att det inte var Epic. Det är väldigt olika. Vissa mediciner måste man absolut ta flera av - annars fungerar de inte alls (t.ex. antibiotika). Andra har inte mer effekt, oavsett hur många man ta (t.ex. Ipren).

    Man har ju aldrig lovat heller att folk inte skulle kunna smittas efter vaccination. Bara att de är skyddade från svåra förlopp. 
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2021-08-29 16:05:17 följande:
    De måste ju få folk att fortsätta hålla avstånd, i och med att man inte kan vara säker på att man är immun efter vaccination.
    Men även internationellt - när vaccinen godkändes, så sa man samma sak överallt, nämligen att vaccinen  kanske bara skulle skydda från svåra förlopp, att det inte var säkert att man skulle vara immun? 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-29 17:51:27 följande:
    Nähä, så narkolepsi är ingen allvarlig sjukdom då? Och inte cancer heller. Vad är allvarlig sjukdom enligt dig då?
    Jag skrev "brukar inte". EN enda gång har hänt, med narkolepsi. Och allvarligt? Nja, min svåger har haft det hela livet, det påverkar inte honom så värst mycket. 

    Och vad är det med cancer? Det allra mesta man gör i livet höjer eller sänker risken för någon cancersort. Cancer är en sjukdom som har mycket att göra med hur man lever, allting påverkar. Det vore som att påstå att någon liten enskild negativ händelse skulle ha utlöst någons depression. 
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2021-08-29 17:47:37 följande:
    Ja, de kan ju inte garantera någonting för varje enskild individ. Du kan ta vaccinet och få covid, medan din granne tar vaccinet och blir immun. Hur skulle det se ut om myndigheterna lovade immunitet till alla?
    Det är klart att de inte kan garantera. Alla vet väl också att inget vaccin brukar skydda 100 %. Jag menade att det var lite ovanligt att man från början utgick ifrån att det här vaccinet kanske bara skulle skydda personen själv mot allvarlig sjukdom. 

    Om man ville åstadkomma någon förbättring för hela samhället, så är ju det ingen bra idé. Vore ju bättre om folk vet att man har bra chans att bli immun om man vaccinerar sig - då skulle kanske fler göra det. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-29 18:30:32 följande:
    Inte för klyban
    JO, just för Klyban. Det var ju det jag syftade på. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-08-29 18:33:06 följande:

     


    AndreaBD skrev 2021-08-29 15:57:46 följande:
    Ja, det låter ju rimligt. Men t.ex. på pressträffarna så har ju folkhälsomyndigheten alltid betonat att det är mest ett lindrigare förlopp man får, att det inte är säkert om man kan smitta andra. Då verkar det ju som om de inte trodde att man skulle bli immun. 

    Har dom svarat på frågan om man har en minskad förmåga att smitta andra som vaccinerad och smittad?
    För kan tänka mig rent logiskt att ett mildare förlopp kan innebära mindre antal virus i ens kropp och att det kanske minskar förmågan att smitta lite.


    Men som sagt vad, et är fakta som krävs för detta, vet man ylat om att de som är vaccinerade inte kan smitta ifrån antivaccers och fast än det är inkorrekt från start, så påstår en del av dom att vi som är sakliga om vaccinen säger att man inte kan smitta andra som vaccinerad och med en COVID-19 infektion.


     


    Så har du hört nått om detta?


     


    Jo. Jag minns inte om det var på presskonferens eller om jag hört det nån annanstans, men någonstans har jag hört att det ska vara mindre virus om man är vaccinerad och smittas ändå. Och att man då inte så lätt smittar andra heller. Helt säker verkar man dock ändå inte vara, om jag minns rätt. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-29 20:50:53 följande:
    Jämställer narkolepsi och cancer med varandra? Nej, det är två helt olika sjukdomar. Men båda är allvarliga, men på olika sätt.
    På vilket sätt är narkolepsi så himla allvarlig då? Min svåger har det. Han somnar ibland. Inte så att han skulle ramla omkull, men han kan somna när han sitter t.ex. Han får även ADHD-medicin, amfetamin - då somnar han inte längre i onödan. Så, det går t.o.m. att medicinera så att man kan leva ett helt vanligt liv. Det må finnas svårare fall, det så är det ju med allt. 

    Cancer däremot kan man dö av. Jo, du jämställer dem på det sättet att du skrev att BÅDA var allvarliga sjukdomar. 
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2021-08-29 21:59:46 följande:
    De har ju berättat detta om och om igen, dvs de redovisar forskningsresultat och siffror på vilken procent immunitet i befolkningen vaccination skulle kunna uppnå.
    De kan inte garantera immunitet om man väljer att vaccinera sig, men ingen kan väl ha missat när de talar om hur bra vaccinen faktiskt fungerar?
    Jag pratar INTE om flockimmunitet här, utan jag menar om de enskilda personerna bli immuna eller om de bara har skydd mot svår sjukdom. Det är just DET vi har hört sedan december att vaccinen främst skyddar mot allvarlig sjukdom och antagligen inte ger immunitet. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-29 23:39:26 följande:
    Även narkolepsi kan leda till döden. Du vet, din svåger är inte synonymt med alla som har narkolepsi.

    Jag inte jämställd dem utan endast poängterar att båda är allvarliga sjukdomar.
    Nej, man kan inte dö av narkolepsi. Löjligt. 
  • AndreaBD
    Anonym (M) skrev 2021-08-29 23:51:16 följande:
    Det gör inte jag heller.

    Har du läst om siffror hur bra olika vaccin skyddar? Det handlar om skydd mot att få sjukdomen. Immunitet. För enskilda personer.

    På Internetmedicin kan man tex läsa om Curevac: "Endast 48 % skydd mot infektion, men 100 % skydd mot allvarlig infektion."
    Dvs, 48% blir immuna. Det är lägre grad än för övriga vaccin. Skyddet för allvarlig infektion är dock högt.
    Okej. Men det kanske inte är så säkert än för covid? 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?