Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Anonym (M) skrev 2021-08-31 10:18:33 följande:
    Ja, det är ju just det man kollar i studierna. Hur många som, under studietiden haft covid, med eller utan symtom.
    Då kan man vara ganska säker på att det är över 90 % som inte fått det alls? Det är ju bra.
  • AndreaBD
    Anonym (Y) skrev 2021-08-31 13:54:40 följande:
    Ja det är förvirrande och jag förstår faktiskt inte helt och hållet. Nej jag tänkte nog immun under en viss tid. Jag antar att det är därför de skriver om skydd istället för immunitet för det blir bara konstigt att skriva att man blir immun men ändå inte helt immun. Antingen är man väl immun eller inte. Men att man får ett skydd det förstår jag. Jag vet inte, ju mer man läser ju mer förvirrad blir jag nästan. För att inte tala om när man försöker läsa i dessa trådar.
    M säger ju att man blir immun och hen är läkare. Det är just det jag säger - varför uttrycker sig då alla så försiktigt, som om det inte är immunitet utan bara ett visst skydd? 
  • AndreaBD
    Anonym (Hockey) skrev 2021-09-01 15:39:30 följande:
    Men i Massachusetts jag vill att jag är det inte att jag inte heller inte att det är.
    ????
  • AndreaBD
    Ms anybody skrev 2021-09-02 10:53:20 följande:

    Har någon av er sett filmen "The Wave"? Jag fick se den när jag gick i skolan i samband med Hitler och andra världskriget . En film om en lärare som visar sina elever varför så många tyskar kunde låta något så hemskt ske. Efter att läraren hade fått just den frågan, hur kunde tyska folket låta detta sker.

    Har ni sett den så förstår ni nog det jag försöker säga.. Hur började allt..? Jo, en grupp startades av läraren (detta var ett experiment) och de som inte ville vara en del av gruppen blev snabbt utfrysta av de andra eleverna som ville vara med. Vad hände med dem, Jo det måste straffas. Det blev utfrysta först men senare blev det även hets jakt, glop ord och Ilska mot dessa människor. De fick inte ta del av samhällets saker som ex jobba, att bli bjudna, att gå ut på restaurang mm. Överallt fanns det folk som blev ilskna när de såg dem. Och en dag så togs slutligen våld till men då avbröt läraren experimentet och fick eleverna att inse hur lät det är att svepas med något sånt här. Folk vill hellre tillhöra något än att vara ensamma, utfrysta. Grupptryck styr.

    Vad gör ni här då på detta forum och andra vaccin forum?

    Ni har redan delat upp er i 2 grupper.

    1 det är ni.

    2 och de andra som enligt er mening är idioter för de säger nej.

    Ni skriker ut glop ord till de som inte vill eller kan vaccinera sig av nån anledning. Ni vill att de inte ska få gå till jobben eller gå ut på restauranger mm. Ni vill isolera dem. Ni vill inte ha dem där ni är.

    En del av er blir ilskna när ni ser och hör om dem. Som att allting är deras fel.

    Vad är egentligen på väg att hända här i vårt land bara för att vår regering säger vi borde vaccinera oss.

    Stanna upp och tänk på vad som är på väg och ske innan det har gått för långt.


    Ja, jag har sett "the Wave" flera gånger med elever. Och läst boken också. Och jag har hittills trott att det var bra för ungdomar att se på. Nu får jag precis ett exempel av hur ungdomar kan missförstå också. Du jämför äpplen med päron här förstås. Du gör en elefant av en myra. 

    På ena sidan (i the wave)- man bildar en grupp där man (helt utan särskilt anledning) ställer upp olika slogans. Dessa är dels rena påhitt som inte betyder mycket alls, eller också självklarheter, som man dock omtolkar till sina syften. Och sedan ska man vara eliten och vara aggressiv och förtrycka alla andra. Och alla som inte är med förföljs. Utan att det finns en vettig anledning. Det är ungefär som talibanerna - tvinga alla att följa religionen.

    Pandemin och vaccinationer är förstås en helt annan sak. Vi har ett yttre hot här. Det vore väl ungefär samma sak om vi drabbades av krig eller någon miljökatastrof. I ett sånt läge är det ganska olämpligt om folk inte håller ihop, inte följer en plan som kan få alla ur den här situationen, utan istället får de för sig att de ska göra motstånd (mot den vettiga planen som ska få oss ur det knepiga läget). Tyvärr så är det ju så att det som enskilda KAN förstöra för andra. 

    I Grekland har man nu bestämt att läkare, sjuksköterskor och annat sjukhuspersonal måste vara vaccinerade, annars kan de inte jobba. De blir inte uppsagda, men de får inte lön om de inte jobbar. Helt rätt, tycker jag. Ska de smitta sköra, sjuka människor med covid, bara för att de inte vill vaccinera sig!? Det drabbar ju andra människor. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 17:53:16 följande:
    Det är inget nytt problem och var så innan pandemin också. Man har för lite personal och för mycket patienter. De iva-ssk och usk som jobbar blit utslitna, där inte återhämtning och förväntas göra dubbelt jobb.
    Men det är ett STÖRRE problem nu. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 18:33:47 följande:
    Vanlig IVA vård har de senaste åren gått på knäna, operationer blir inställda pga brist på iva-platser. Det är inget som har med pandemin att göra.

    Själv lämnade jag IVA-vården för endel år sedan just pga att det var för mycket jobb, för många patienter och för lite platser och allt för lite personal och allt för dålig lön relaterat till ansvar och utbildning/kompetens.
    Du ska verkligen göra antivax-propaganda här? Självklart är det skillnad till hur det är annars. Annars skulle man inte ta upp det på varje pressträff - har du sett en sån nån gång - hur många regioner som har gått upp i stabsläge och i ännu värre lägen. Så allmänheten vet alldeles utmärkt vilka regioner som är överbelastade. Bara du  - som jobbar inom vården (!) - verkar vara omedveten om det. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:31:14 följande:
    Nej, inte speciellt.
    Då ljuger alla regioner, eller vad? Och de tjänstemän som rapporterar hur regionerna har det? 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:30:50 följande:
    Nej, man blir inte immun men man har ett skydd på upp mot 75-90% med två doser. Skyddet gör att man inte får allvarligt sjukdom om man får smittan.

    Det är en skillnad på att vara immun och att ha ett visst skydd.
    Du tror fortfarande att man inte blir immun? Jag har både läst och lyssnat på expert-poddar (tyska epidemiologen Alexander Kekulé). Och då ser läget så här:

    Alfa-variant:  ca. 94 % immunitet och ännu lite fler skyddas från svår sjukdom.
    Delta-variant:  50 - 70 % immunitet och över 90 % skydd från svår sjukdom.

    Detta gäller m-rna-vaccinen. 

    Så, förvirra inte med desinformation!
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:37:15 följande:
    Antivacc-propaganda? Vad har brist på iva-platser och brist på iva-personal med vaccinet att göra? Det var så lååångt innan pandemin.

    Stabbläge har med pandemin, att man på HELA SJUKHUSET har för mycket inneliggande patienter och för lite personal. Då blir det stabläge.

    Bristen på iva-personal och iva-platser var der även innan pandemin. Det är ett stadigvarande problem.
    Att svensk sjukvård har varit dålig i årtionden - det vet vi. Men det är självklart värre pga pandemin. Ja, på hela sjukhusen. Det är inte heller bara operationer som skulle kräva IVA-vård som ställs in, utan även andra operationer. Köarna är längre nu och om man tittar på presskonferenser - eller läser tidning - så vet man exakt hur mycket. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-09-07 19:37:54 följande:
    Eller så missförstår du informationen och tolkar det som att det enbart gäller iva när de rapporterar om stabläge... lätt hänt
    Nu gör jag inte det - de flesta som drabbas, dvs. som får sina operationer uppskjutna - där gäller det inte IVA. Men även om det vore så, så skulle det ju vara samma resultat - nämligen att det är värre än vanligt. Även om det är illa i normalfall! 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?