Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    klyban skrev 2021-08-14 15:01:02 följande:

    Dock har det argumentet funnits hos de högerextrema, och att Löfven ska bli diktator med pandemilagarna.
    Och att den inte ens var använd första svängen ändrade inget om att de trodde samma sak igen sen när den nya tillfälliga pandemilagen kom.


    Vad Ess missar och berätta dock, det är att de som är för en vaccination baserar sina texter på verkligheten, fakta och forskning.
    Och man vill gärna brunsmeta de som är sakliga, men en antivaccer som SVT lurade att avslöja sig som nazist så kanske det är därifrån nazism pratet kommer ifrån.

    Fattar själv ingenting, så det är bara fortsätta vara saklig när sakliga frågor uppstår och för att eliminera desinformationen med fakta.

    Men att Svensken vågar vaccinera sig är ju idag extremt övertydligt.
    Jag gissar på att vi kanske tom når upp till 90% vaccinationsgrad, men det kommer ta lång tid dit tror jag.
    Måste skriva tror, för hela tiden överraskar invånarna i Sverige med att inte bry sig om desinformationen och ta vaccinet istället.


    Varför ska alla som vill övertyga andra om något tokigt dra till med Hitler? 
    Jo, vi får hoppas att svenskarna är vettigare än amerikaner eller fransmän. Igår var vi inne på en bensinmack, in kom en man och frågar tjejen i kassan om hon har vaccinerat sig eller om hon ska. Jo, hon hade tagit första sprutan och skulle snart ha andra. Och så frågar han om hon tänker ha (fler) barn. Och så går han bara. 

    Jag tyckte det var helt sjukt. Han ville uppenbarligen sprida ryktet att man skulle bli steril av vaccinet. Varför? Helt knäppt! Tjejen i kassan brydde sig inte, hon var väl van med galningar. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-14 16:40:34 följande:
    Du påstår att du ha siffror på alla som vågat, alla som aktivt tackat ja. Ändå så visar du aldrig på några sådana siffor. Hur kommer det sig?

    Många inom bla äldrevården har fått vaccine utan att aktivt tackat ja. Förnekar du det?
    Dumheter! Klyban (och Moa och andra)  har förstås helt rätt i att alla som har vaccinerat sig har vågat också. Det gäller även dem på äldreboenden - jag antar att du menar detta med "äldrevården". OM vissa av dessa inte kan ge sitt medgivande, så kan de ju inte. Vad ska man göra istället? INTE vaccinera dem? 

    Det är väl anhöriga eller förvaltare som då sköter det. Annars får du väl redovisa ifall det verkligen går så dåligt till i Sverige. Jag har bara exemplet av min mamma, men det är Tyskland det och där avgör anhöriga eller förvaltare åt en dement person. Det är någon som har ansvar för att sköta hälso-relaterade  (och ekonomiska, och andra) beslut åt den personen, antigen en anhörig eller en annan förvaltare. Säger du att det INTE fungerar så i Sverige? Att t.ex. personalen på äldreboende bestämmer åt dem istället? Det skulle jag verkligen vilja veta ifall det är så! 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-14 18:54:10 följande:
    Något säger mig att du inte helt vet vad grupptryck är för något...
    Usch, vad löjligt. Poängen är att det inte ens behövs grupptryck om hela befolkningen har det ganska dåligt och någon lovar att han ska göra det så mycket bättre. Och om han framför allt också håller det löftet! 

    Så du menar också att folk inte skulle ha vågat sätta sitt kryss på det partiet som de egentligen vill rösta på? Varför inte? De kan ju sedan ljuga och säga att de har röstat på något annat! Det var ett hemligt och demokratiskt val då, fortfarande. 

    Senare, visst, där kom en del grupptryck in. Men det var inte enda faktorn. Bristen på (rätt) information spelade nog också stor roll. Och folk blev också tvingade ganska direkt. Vilket är mer än grupptryck. Min morfar påstod i alla fall att han blev hotad att gå med i partiet. Annars skulle ingen handla i hans affär.
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-14 19:53:15 följande:
    Det är jag medveten om. Men en bra förvaltare låter personen även få vara delaktiga. Även inom vården prövar man att dementa får vara delaktiga i sin egen vård.

    Du har aldrig jobbat inom demens/äldrevård ser jag...
    Visst, OM de kan. Är de riktigt dementa så kan de inte. 

    Och om du påstår att man har kört över gamla människor  - då får du också ge något belägg för det, annars kan du inte påstå att det skulle gälla ganska många. När alla andra här inte tror att det kan gälla särskilt många. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-14 19:41:46 följande:
    Jodå, det finns en möjlighet att dementa personer kan få tacka ja eller nej. Kanske verbalt med med kroppen. Vilket många gör med ignoreras.
    Om de inte fattar vad det innebär så kan de inte det. De måste ju faktiskt begripa själva konceptet. Och dessutom glömmer de ju bort det igen ganska omgående. Så hur vet du att en dement person som påstå att hen inte vet vad det här handlar om, och att ingen har tillfrågat hen - hur vet du om det stämmer? Det mest sannolika är ju att de inte minns. 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-08-14 23:22:58 följande:
    Min farmor från Tyskland genomlevde både första och andra världskriget. Hon pratade ofta om krigen, likadant när vi hälsade på släkten i Tyskland så var det ett återkommande ämne.

    Det är inte det minsta fel att dra en liknelse med Hitler och hans arbetssätt. Du skriver tom själv att du ser dem som inte tar vaccinet som idioter som kommer ta livet av flera människor, du hade säkert gärna sett att staten gått in och tvångsvaccinerat. Du och de övriga i vaccinjugend!
    Försök inte! Det är inte jag som sympatiserar med högerextrema - för det lär du dina konspirationsteoretiker-kompisar vara. De brukar vara det.

    Jo, det är att bagatellisera förintelsen och alla miljoner människor som dog. Det säger sig självt att det inte är en lämplig jämförelse med en svårlöst situation i ett genom-demokratiskt land. 

    Och om du har tyska släktingar så borde du vetat att det just inte var så mycket grupptryck som gjorde att man kunde förinta judar. Annars hade man inte behövt hålla det hemligt för vanligt folk. De visste nämligen i regel inte om det. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-15 15:59:45 följande:
    Om en anhörig, läkaren eller en förvaltare tar ett beslut efter vad de tror är bäst så görs det utan att man vet eller tar reda på vad personen verkligen vill så visst kör man över bla gamla människor.
    Var och hur skulle detta sker? Allt jag har läst av dig hittills låter som egna påhitt. Hur vet du ens om personen inte har uttryckt sitt samtycke till förvaltare eller anhörig och sedan glömt bort det? 

    Du säger att andra inte har aning om äldrevård. Jag tycker det verkar som om DU inte förstår att en person med fortskriden demens inte kan ge samtycke OCH komma ihåg det. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-15 16:10:51 följande:
    Varför skriver du om saker du inte vet ett skit om? Och varför påstår du jag skrivit saker jag inte skrivit?
    Jag varken påstår att du har skrivit saker eller påstår något annat, utan jag FRÅGAR dig. Läs igen, kan du inte ge mig ett svar på detta? 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-08-15 16:22:38 följande:
    Tack för att du berättar vilka jag sympatiserar med, jag som inte hade en aaaning om vilka jag ska rösta på nästa val. Då vet jag!

    Ok, så din släkting som var tvingad att gå med i partiet för att inte förlora sina kunder var inte utsatt för grupptryck. I rest my case....
    Det är det jag misstänker, att du inte riktigt vet vilka som står efter sån "alternativ" info.

    Och jag anser att det är mer än grupptryck om folk som har maktpositioner aktivt skadar ens rörelse. Beror iofs på hur de gör detta. I så fall KAN det vara grupptryck. Och jag har ju sagt att det var en faktor, senare. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-15 18:35:23 följande:
    Nej, du påstår faktiskt.
    DU påstår en massa saker, helt utan att kunna styrka dem på något sätt. Och jag frågar fortfarande: Var kommer det ifrån, hur kan du styrka det, vilka människor är det? Finns det ens en enda FAKTISKT existerande människa som inte har fått avgöra själv om de vill vara vaccinerade, eller är det bara ditt påhitt? 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?