Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-08-02 23:06:39 följande:
    Så det var ett ganska naturligt bortfall att 10 ggr fler dog i Sverige än i Norge? Det hade inget att göra med att Norge tidigt satte in åtgärder, till skillnad mot Sverige? På ett stadie där Sverige och Norge hade ungefär lika mycket smitta. 
    Det är ett helt annat ämne, har inget att göra med det jag diskuterade. 
  • AndreaBD
    KingsCrown skrev 2021-08-03 19:11:31 följande:
    Oj, här kommer någon med nya spännande rön! Nu smittar inte covid mellan människor längre? Om viruset inte smittar från person till person, som precis alla virus någonsin har gjort, förklara då hur det smittar egentligen.
    Men hallå! De rönen har funnits i över ett år! Covid-19 smittar via droppar, även via aerosoler, men knappt över ytor. Det har man vetat i mer än ett år! 
  • AndreaBD
    Tow2Mater skrev 2021-08-05 22:37:05 följande:
    AndreaBD skrev 2021-08-04 00:20:14 följande:
    Men hallå! De rönen har funnits i över ett år! Covid-19 smittar via droppar, även via aerosoler, men knappt över ytor. Det har man vetat i mer än ett år! 
    Kan inte läsa betaltidningen. Så jag forstår det som att vi kan sluta tvätta händerna stu[p i kvarten (om vi inte tagit en annan människa direkt i hand) nu då?

    Nja... om man har otur kan man ju smittas via ytor. Beror ju på hur gammalt det är. Dvs. viruset lever inte länge på ytor, men om man nu har otur och tar på något med ännu levande virus..... jag tvättar händerna ändå. 
  • AndreaBD
    KingsCr0wn skrev 2021-08-05 23:46:55 följande:
    Och för lika många vetenskapliga forskare som du delar den uppfattningen med, finns det säkert lika många vetenskapliga forskare som har en annan uppfattning
    Det stämmer inte. De är ganska överens där. 
  • AndreaBD
    KingsCr0wn skrev 2021-08-06 16:10:40 följande:
    Inte de som samarbetar med WHO i alla fall.

    Enligt WHO: "People may also become infected by touching surfaces that have been contaminated by the virus when touching their eyes, nose or mouth without cleaning their hands."
    Det är ju ingen motsägelse. Möjligt är det ju. Men väldigt osannolikt. Och många människor gillar ju känslan att man kan göra något för att förbättra säkerheten - även om det bara gör minimal nytta. 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-08-11 16:07:54 följande:
    De bedriver sin kampanj på exakt samma vis, genom ensidig, vinklad information för att skapa opinion för vaccinet och genom att skuldbelägga de som inte vill ta det. De ska helst förvisas från allmänna platser, där bara de rätt tänkande ska få vistas.

    De har skapat ett stort grupptryck för att få människor att inrätta sig i ledet, hur tror du egentligen Hitler började sin sk karriär och fick människor att följa och stötta honom?

    SKÄMS på dig själv som tror du är så genom god, när du själv arbetar stenhårt för att historien ska upprepa sig. Öppna ögonen istället för att bara följa strömmen i Kavla Upp.
    Du kan helt uppenbarligen inte mycket om Hitler, men nu intresserar det mig vad du menar med att historien ska upprepa sig? Inte Hitler-liknande, hoppas jag? Det vore lite väl korkad. Vilka konspirationsteoretiker har du gått på nu då?
  • AndreaBD
    Anonym (Moa) skrev 2021-08-14 15:09:06 följande:
    I slutet på följande dokumentär säger motståndare till vaccinering att samhället beter sig som Hitler..., för mig en oförstålig koppling och lite förminskande av det människolidande som en del faktiskt föll offer för pga det som Hitler höll på med när det begav sig.

    "Vaccinmotståndarna": 
    www.svtplay.se/video/26345494/vaccinmotstandarna

    Att jämföra med t.ex en dokumentär om "Dr Mengeles sista patient" (som verkligen visar spår från Hitler):
    www.svtplay.se/video/25275923/dr-mengeles-sista-patient
    Den där dokumentären såg jag tidigare, men jag såg om den nu. Väldigt bra. Att även en Kennedy kan vara så korkad!
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-08-14 18:10:54 följande:
    Hur tror du att Hitlervens kom fram till att börja med, jo genom att utnyttja splittring och grupptryck.

    Du tror väl ändå inte att alla Tyskar hatade judar och oliktänkande?

    Ni är så förbannat blinda att ni inte vill se att den här vaccinskiten delar upp i sk A och B lag, i alla fall om det får fortgå.

    Precis som det är vi ovaccinerades fel ( enligt er) att covid fortsätter spridas, så var det judarna som satt på pengarna när medeltysken var arbetslös enligt Hitler.

    Det är olika saker det gäller, men tillvägagångssättet är det samma, bilda opinion mot det eller detta, få majoriteten med dig och sen införa vaccinpass för att gå på allmänna ställen. Vad kommer sen, stjärnor påsydda på kläderna?

    Jag skulle vilja säga att det är du som inte vet något om Hitler, mer än koncentrationslägerna och avlivningen av icke arier och oliktänkande. Ni är så in i helvetes kåta på att fördöma, så ni glömmer att se hur det överhuvudtaget kunde gå så långt som det gjorde.
    Börja inte på en sån pinsam låg nivå! Jag vet från min egen släkt, och från minst ett hundratal böcker om ämnet, hur det var då, varför folk följde Hitler. Man kan visserligen diskutera om grupptryck spelade en roll SENARE. I början gjorde det inte det i alla fall. Då var det helt enkelt så att Hitler lovade lösningar för de många problemen som fanns i samhället då. Och han höll sina löften också - åtminstone såg det ut så. De fick faktiskt flest röster i ett demokratiskt val, precis som valen är idag. Dvs. ingen vet vad du har röstat på, så nej, ingen grupptryck där. 

    Men framför allt är det så himla fel att dra till med Hitler-jämförelse när vi lever i ett av dem mest demokratiska länderna i världen och ingen tvingar någon ens till vaccination. Det som irriterar mig personligen är att det är sannolikt att fler människor kommer att dö pga såna idioter som får för sig att det skulle vara något farligt med vaccin. 
  • AndreaBD
    EpicF skrev 2021-08-14 16:44:40 följande:
    Fast du vekar missa att alla inte tackar ja eller bokar vaccinet själv.

    Om någon annan tar beslutet, vilket är mycket vanligt så har dessa personerna inte aktivt tacka ja och så de facto inte säkert vågat. Något du hävdar motsatsen.
    Det ger ett jävligt, felaktigt intryck att påstå sånt!  Det finns ingen möjlighet för t.ex. dementa människor att aktivt bestämma sig för att tacka ja ELLER nej till vaccinet. Du framställer här bara den ena sidan.

    Hur hade det varit om man inte hade vaccinerat såna människor? Och de kanske hade dött i covid för att de inte förstod vad vaccinationen handlade om. Min mamma var också dement, och hennes gode man bestämde att hon ska vaccineras. Självklart. Inget konstigt med det. Han fick ju bestämma en massa annat åt henne också. Helt vettigt. 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-08-14 18:18:23 följande:
    Det provaccers missar är att det finns forskning som visar att det inte är positivt med vaccinet för de utom riskgrupp. Provaccers utelämnar det som inte passar deras agenda och förnekar och förminskar de som råkat ut för biverkningar av vaccinet.

    Dessutom är det helt omöjligt att se hur vaccinets långtidsverkan är då det inte gått 5-10 år sedan de började vaccinera. Provaccers tror att x antal doser på några månader till ett år är det samma som en långtidsstudie. Den där grundkursen hade kanske varit bra att gå för vissa?
    Provaccers??? Försök inte! Det finns inget sånt. Det finns bara en liten grupp idioter som kallar sig för anti-vaccers och resten är helt vanliga, normala människor. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?