Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-07-31 10:50:06 följande:
    Olika källor säger samma sak om CDC studien. Det står inget om att någon annan gjort en identisk studie, så förstår inte vad du menar med ditt svepande uttalande om fler källor. 

    Olika experter verkar INTE alla säga samma sak, i dina egna länkar:


     


    But even with similar viral loads, it's not a foregone conclusion that vaccinated people are necessarily as contagious as unvaccinated people.
    "This is intriguing data, it's important, but I'm not positive that you're equally as infectious if you're vaccinated," said Dr. Monica Gandhi, an infectious disease specialist at University of California, San Francisco, who was not involved in the research.
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-07-31 17:00:52 följande:
    Det var väl du som påtalade att specialister inom diverse discipliner inte var trovärdiga på samma sätt som de är inom folkhälsomyndigheten? Men när det gäller CDC och experter utanför den myndigheten så betraktar du alltså saken på omvänt sätt?
    Jag har väl inte påstått att hon skulle ha rätt eller skulle veta lika bra eller bättre än CDC! Jag vet inte tillräckligt om CDC, jag uttalar mig inte om det. Det här var bara ett svar på Fuckgoogles påstående att alla skulle hålla med. Det är uppenbarligen inte så. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-07-31 17:27:07 följande:
    Du vet inte tillräckligt om CDC? Men du är så insatt i och väl förtrogen med folkhälsomyndighetens expertis att du utan vidare och många gånger viftat bort andra experters erfarenheter, studier, kunskap, teorier och så vidare?
    Det är inte poängen. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-07-31 17:41:39 följande:
    För mig är det verkligen poängen. För i motsvarande situation med svenska FHM och en utomstående expert hade du omedelbart avfärdat den senare och inte betraktat den som en godtagbar källa eller källa över huvud taget. Men vad kan man egentligen vänta sig av någon som dubbat en tråddeltagare till naturvetare.
    jag håller inte med om den beskrivningen, så minns inte jag det. Dessutom kan man självklart förvänta sig att folk i större omfattning skiljer på experter och var de står i förhållande till en ansvarig myndighet när det gäller ens eget land. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2021-07-31 18:01:28 följande:
    Så minns jag det och jag kan dessutom citera alla dina sådana inlägg om du önskar friska upp det lilla minnet.

    Du överskattar din förmåga, hur menar du att du på ett rättvisande och säkert sätt skulle kunna avgöra sådana saker? Du tyckte ju till exempel att Giesecke var jättebra och kunnig tills han sade något du inte höll med om, då var han istället en dement gamling, en svamlig gubbe.

    Erbjudandet om citering får anstå tills jag återvänt hem. Då kan jag göra en best of AndreaBD-tråd. Vill du att jag utökar den med matiga citat från den av dig upphöjde naturvetaren också? Låt mig veta vad du föredrar.
    Jag föredrar att inte diskutera med dig. Det har jag också sagt flera gånger under flera månader. 
  • AndreaBD
    KingsCrown skrev 2021-08-01 17:27:11 följande:
    Visst: Köp Pharmea Andningskydd FFP2 mask 10-pack på apotea.se

    FFP2: Andningsskydd avsedda för miljöer där skadliga partiklar kan finnas i luften. Filtrerar minst 94% av partiklar i storlek upp till 0,6 ?m. Används ofta i yrken där man kommer i kontakt med skadligt damm, aerosoler eller rök.


    FFP3: Andningsskydd som filtrerar 99% av alla partiklar i storlek upp till 0,6 ?m. Skyddar mot bl a asbest och används ofta inom t ex kemiindustrin.


    Japp. Jag har alltid FFP2, de gånger som jag har mask. I Tyskland är det på vissa ställen krav på FFP2, på andra kan man ha lättare mask. FFP3 finns, och också utan utandningsventil, men det är svårt att andas med dem. 
  • AndreaBD
    KingsCrown skrev 2021-08-02 08:17:53 följande:
    Liemannen håller säkert med dig.
    Löjligt! Det var för över ett år sedan, och det ser helt annorlunda ut för Polen nu. Och dem övriga länderna är ju dem enda som man då kunde jämföra med för att få Sverige att se dålig ut. 
  • AndreaBD
    KingsCrown skrev 2021-08-02 13:42:33 följande:
     14 000 svenskar hade varit i livet idag, om de hade haft turen att bo på andra sidan av den norska gränsen. Det bevisar statistiken.

    .
    Det är VERKLIGEN desinformation! Hur många av dessa 14000 var över 90 år gamla, hur många var svårt cancersjuka, eller liknande? Man får ju inte glömma bort att folk dör även utan pandemin, framför allt förstås de som är mycket gamla eller sjuka. Så, hur kan man bara påstå att de fortfarande skulle vara i livet? Inte alla dessa har ju dött AV covid-19, utan med covid-19.

    Sedan är det här ju fel tråd - det skulle väl passa bättre i tråden med de som är kritiska mot regeringens agerande. Jag vill inte heller ge bilden att bara mycket gamla och sjuka har dött i covid. Tyvärr kan det också drabba yngre, friska människor. 
  • AndreaBD
    KingsCrown skrev 2021-08-02 15:55:53 följande:
    Jag har väl inte sagt något om hur många som var gamla eller sjuka i annat, men jag beklagar att du verkar tycka deras liv är mindre värda.
    Jag har inte sagt att deras liv skulle vara mindre värda, och jag har inte heller menat det. Men du har sagt att alla dessa människor skulle leva fortfarande. Och om det då ingick en hel del människor som ändå hade dött FRAM TILL NU, då skulle de ju inte leva nu, eller? 
  • AndreaBD
    KingsCrown skrev 2021-08-02 18:06:25 följande:
    Jag kan bara förutsätta att om de inte hade dött i covid så hade de levt idag, för jag har inga belägg för motsatsen. Nån kanske hade råkat ut för en bilolycka, nån kanske hade blivit biten av en giftig orm och nån hade kanske dött i cancer. Jag tycker det är helt oväsentligt i sammanhanget, men du tyckte det var nödvändigt att dra upp. Se gärna en anhörig till en avliden i ögonen och säg att farmor var ju gammal så hon hade säkert dött ändå. Det är så du resonerar. Jag tycker det är oetiskt och lite skrämmande faktiskt att vissa har blivit så avtrubbade i frågor om liv och död.
    Men det har ju pratats mycket om det redan i början av pandemin, att de som annars hade dött i årets influensa istället dog i covid, att de som bara hade några månader kvar att leva pga cancer nu dog i covid. Det är inga påhitt, inga fantasier, utan det var bl.a. läkare som har sagt att det ofta var dessa grupper av människor, att många skulle ha dött under det året ändå. Säkert, inte kanske. Naturligtvis kan man aldrig säga helt säkert när exakt någon dör, men i många fall vet man numera ganska väl. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?