Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vågar ni vaccinera er mot covid?

    Ess skrev 2021-07-29 13:20:57 följande:
    För att hen säger att det är upp till var och en att själv bestämma, och att hen förstår de som inte tar sprutan. Ja det är ju hemskt, vilken propaganda
    Nej, det är ingen propaganda om man säger det EN gång. Om man däremot säger det 10 gånger - då undrar man ju varför. Samma sak gäller dig förstås.
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-07-29 13:23:09 följande:
    Ja och där ser man ju tydligt att vaccinet inte är lika effektivt som de vill göra gällande.
    Ähhh... har du inte läst vad jag skrev, eller har du inte förstått? Det är ju absolut inte det jag skrev. 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-07-29 16:37:04 följande:

    www.worldometers.info/coronavirus/

    Här kan du se hur få som dör gentemot tillfrisknar


    Och det är ändå 4,2 miljoner som har dött.

    Som man erkänner har dött. En del länder har säkert fler döda än vad de erkänner, eller vet inte exakt.

    Så vad vill du egentligen säga? Att det inte är så farligt? 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-07-29 18:50:21 följande:
    Om man skriver samma sak 50ggr i en tråd då, vad kallas det? Eller citerar senaste vaccinationssiffrorna flera ggr om dagen i veckor? 
    Tjatig! Skrattande
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-07-29 20:57:26 följande:
    Jämför med antalet sjuka och tillfrisknade så är det inte speciellt många som dött
    Det förstår alla att de flesta inte dör. Men det hjälper inte den som gör! 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-07-29 20:59:36 följande:
    Då gäller det även dig själv och Klyban?
    Det gäller INTE vad som helst, nej. Det beror alldeles på VAD man upprepar så många gånger. Och framför allt beror det på vad som är syftet med upprepandet.

    Nu tänkte jag iofs på propaganda. Tjatigt kan det även vara om det finns en bra anledning. T.ex. Klybans upprepningar må vara tjatiga (det var ju förresten jag som sa det. Konstigt att du då frågar efter!), men han har då syftet - rätta mig nån om jag har fel - att påpeka att folk fortfarande inte har tagit till sig viss fakta.

    Om någon till exempel tjatar om att regeringen borde göra si och folkhälsmyndigheten borde göra så, trots att de faktiskt inte har befogenhet att göra så, och Klyban säger t.ex. "vi har inget ministerstyre" - då må det vara tjatig att han säger det IGEN. Men det är egentligen personen som IGEN inte tagit till sig att det de föreslå inte är möjligt, som gör att det blir så. 
  • AndreaBD
    Ess skrev 2021-07-31 09:39:59 följande:
    De nyheter jag läst uppgav att de vaccinerade smittade exakt lika mycket som de ovaccinerade, de spred lika mycket virus partiklar båda grupperna. Däremot så blev de vaccinerade lindrigare sjuka, vilket även gjorde dem till större smittspridare eftersom de inte kände av att de smittats lika tidigt som de ovaccinerade.
    Det var pga detta som CDC i USA bestämt sig för att införa munskyddskrav för vaccinerade på platser med hög risk för smittspridning.
    Det är ganska meningslöst att diskutera sånt utan källa. Alltså, ange källa!
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-07-31 10:06:28 följande:
    https://www.washingtonpost.com/health/2021/07/29/cdc-mask-guidance/
    Hmm.... det kan vara värt att kolla fler källor. Jag ska titta på det om jag har tid. De verkar ju inte vara helt överens där. Jag menar, flera har ju påstått att det inte är så. 

    Att amerikanerna ska ha kvar maskor, förvånar mig inte. Jag har just varit i Tyskland och det är bara mask ÖVERALLT: I affärer, i trapphus, i alla offentliga lokaler, på restauranger (förutom när man sitter vid ett bord), vi fick t.o.m. sätta på oss mask för att gå på och av från en linbana (!). Utomhus alltså! Jag tycker att de förstås dels har rätt i att man inte ska släppa allt nu, samtidigt tycker jag att de verkar tävla om att införa så mycket åtgärder som möjligt. Vilket är samma här i Sverige - och förståeligt - förutom att vi inte satsar på just masker utan mer på avstånd. 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2021-07-31 10:10:45 följande:

    Nej, de har infört munskydd pga halva befolkningen vägrar ta vaccinet, och att smittan ökar igen.
    På samma sätt det gjort de förra gångerna när smittan ökar.


    AndreaBD skrev 2021-07-31 10:00:00 följande:
    Det är ganska meningslöst att diskutera sånt utan källa. Alltså, ange källa!

    Svårt och ge källa på desinformation Flört


    Uppenbarligen har ju medier skrivit sånt, men det är fortfarande lite olika åsikter. Vi får väl se vad de kommer fram till. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-07-31 10:50:06 följande:
    Olika källor säger samma sak om CDC studien. Det står inget om att någon annan gjort en identisk studie, så förstår inte vad du menar med ditt svepande uttalande om fler källor. 
    Man gör inte så ofta identiska studier, för då skulle man ju förstås förvänta sig samma resultat. Men man kan göra flera lite olika studier. Vi får se om det bekräftas, backas upp av fler studier. Man har ju sett så många studier som visat något sensationellt, och sen visar flera andra studier raka motsatsen. Så jag avvaktar lite. 
Svar på tråden Vågar ni vaccinera er mot covid?