Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake
    Fjaril90 skrev 2021-07-25 13:11:04 följande:

    Känner ni fosterrörelser? Och om ni gör det när började ni känna? Jag gick in i vecka 19 (18+0) idag och känner fortfarande ingenting som jag 100% säkert på är bebisen. Vill börja känna nu nu nu så man vet att det lilla livet lever på där inne.


    Vecka 19 var då jag började känna små rörelser som var som bubblor eller små puffar! Sen blev det bara mer och mer. Nu är det tydliga sparkar och knuffar. Vecka 22. :)
  • bananmilkshake
    Puderdosan skrev 2021-07-25 18:07:11 följande:

    Ett tips utifall att någon inte tänkt på det: Jag har filmat skärmen när jag varit på ultraljud så jag har hela filmklipp med mig hem att visa för min man som inte får vara med. Det uppskattar han väldigt


    Vad härligt att höra att det funkade på första ivf:en för er! Stort grattis! <3

    Har du filmat i smyg? På mina vanliga ultraljud är det foto- och filmförbud. :( Däremot fick jag några tidiga ultraljud pga tidigare missfall och stor oro pga det, och då lät dom mig filma!
  • bananmilkshake
    Puderdosan skrev 2021-07-25 20:00:50 följande:
    Tack! Känner mig otroligt lyckligt lottad och tacksam, så många har det så svårt och får kämpa med upprepade försök.

    Antar att det är olika vilken BM man stöter på eller olika regler i olika landsting, det där med filmning och fotografering. Det är så synd, jag förstår inte varför man inte skulle få filma, det är ju våra kroppar och våra barn? Vad är det som är hemligt? Man filmar ju inte BM eller nägot annat i rummet.

    Får se, kanske får jag inte filma på nästa UL, jag kanske bara hade tur på förra.

    Vilken lycka. :) 


    Ja, det är nog beroende på landsting/klinik. På min sitter det en skylt nedanför skärmen. :/ Men det har som sagt varit på det "vanliga" ul-rummet, inte i gyn-rummen dit jag var på mina tidiga ultraljud. :) 


    Jag undrar om det kan vara av säkerhetsskäl, att någon inte ska få tex ett sjukt barn trots att ul visade att allt såg bra ut, och sedan stämma sjukhuset eller nåt? Eller använda som utpressning för abort om det är "fel" kön osv. 

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-07-27 21:05:50 följande:

    Igår var jag på specialistmödravården och idag hos min vanliga BM. Allt ser bra ut med vår lilla tjej :) Känns mkt bra med täta kontroller pga min sköldkörtelproblematik. Om där är något som inte verkar stämma så kommer de att upptäcka det. Det gör verkligen att jag kan njuta nu i andra trimestern. Jag tycker att de senaste veckorna som gravid har varit alldeles underbara :) bara så mysigt :)

    Får se hur mysigt det blir sen på slutet dock :P


    Vad skönt! :) Nu kan du bara slappna av.


    Jag håller med, det är verklige nmysigt nu! Tyvärr är jag riktigt trött men det kan vara värmen också. Får se om jag kanske har järnbrist nästa gång jag ska till bm. 

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-07-28 20:19:44 följande:
    g

    Ja värmen brukar man ju även normalt vara mer trött av!

    Tkr alltid det är så svårt att säga vad det är som gör en trött, men drygt är det i alla fall :D

    Jag trodde jag skulle kolla mina järnreserver nu igår, men tog inget blodprov, lämnade bara urinprov. Men känner mig inte särskilt trött, utan allt pinnar på. :) hoppas på att slippa järntabletter, det verkar ju inte helt super för magen :P

    Ja verkligen, jag gillar värme i vanliga fall men nu vill jag bara att det ska bli svalare. Längtar till riktig höstkyla! 


    Nej men precis, haha! Har problem nog med magen. 

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-07-28 21:28:11 följande:

    Var inte rädd för järntabletterna!! Jag var fruktansvärt trög och förstoppad innan jag började äta dom och min mage kom nästan igång så fort jag började med dom :) bara man äter mycket frukt, dricker ordentligt, väljer fullkorn istället för ljust så ska det inte vara någon fara! Och niferex är snällast mot magen!


    Åh, tack för tipset! Jaså, kanske järnbrist i sig också kan ge trög mage! Jag är dålig på alla dom sakerna men försöker bättra mig. :p
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-07-29 00:15:09 följande:

    Haha ja jag är också rätt kass när det gäller fullkorn? men du kan ju prova med att äta mer järnberikat, typ blodpudding (om du inte är vego), jordgubbar, messmör etc :) tillaga all mat i gjutjärnspanna osv!


    Tack för tipsen! Undra om smultron har mkt järn också? har ätit enorma mängder i år xD Gjutjärnspannan går varm här hemma iaf!
  • bananmilkshake

    Hej på er! Nån mer sömnlös? Mandarincurd kanske? Skrattande


    Senaste två nätterna har jag lagt mig min vanliga tid, men inte kunnat somna på flera timmar. Nu gav jag upp och sitter här istället. Jag har fått tillbaka lite illamående också, nån mer? :(


    Såklart sammanfaller detta med att bebisen slutat härja runt på kvällarna och är rätt stilla då när hon varit som mest aktiv tidigare. Hon rör sig dagtid, och jag läste att dom inte riktigt hunnit få såna rutiner i sina rörelser än... men jag oroar mig såklart. Tungan ute

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET