Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-06-14 21:14:19 följande:

    Hej alla i tråden igen!

    Så fint att se att ni mår bra, även om det är en massa kisseri under nattetid eller illamående/huvudvärk... Vet känslan! Dock har mitt eget natte-kissande lugnat sig lite... Skumt...

    Ville bara säga att mitt NIPT-resultat kom tillbaka (via brev efter 13 dagar) och visade på "ett normalt resultat"... Tack för den KUB (där jag fick 1:811 för trisomi 21).  :P

    Nu har jag berättat för mina chefer som blev superrörda och glada ^^! Den manliga chefen fällde typ en liten tår också!!! Gulligt att se! Samt mitt arbetsrum (7 kvinnor som har barn och är i åldern 40-58). Jäkla gulliga alla är! Alla berättade om sina resor och hur det kändes i början osv. Så himla fint att dela detta och på nåt sätt landa lite mer i sin graviditet.. ÄNTLIGEN... :)


    Ååh stort grattis till dina nipt-resultat! Vilken lättnad! <3
  • bananmilkshake

    Happ, så jag fick det där extrajobbet jag sökte. Nu måste jag berätta att jag är gravid, och om dom fortfarande vill anställa mig så kommer jag alltså i 7-9:e månaden behöva trängas bland morgonpendlarna i kollektivtrafik, ovaccinerad, träffa massa nya kollegor plus hundratals studenter. 

    Det känns inte bra, ärligt talat. :( Men eftersom jag delvis har a-kassa får jag inte tacka nej. 

  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-15 22:10:16 följande:
    Juste... Det måste ju finnas nån anpassning? Arbetsgivaren ansvarar för din arbetsmiljö/situation så dem är skyldiga att hitta på lösningar... Detta ska inte du behöva tolerera när du är höggravid... Jag tänker att du kan jobba på distans eller jobba tider som gör att du slipper rusningstrafik osv?
    Vi pratade nyss, och hon förstod situationen jättebra, jag sa aldrig att jag inte vill ha jobbet, men förklarade hur kort tid jag kommer kunna jobba (som kommer vara när dom har som minst att göra dessutom) och att jag förstår om dom behöver någon som kan jobba som planerat... och hon höll med. Så jag hoppas bara det inte tolkades som att jag tackade nej rätt ut eftersom jag inte får det pga a-kassan. :/ 
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-06-16 20:07:43 följande:

    Fick reda på idag att jag eventuellt måste gå hem I v.20, känns ju inte så roligt :/ Jobbar på en gruppbostad med funktionsnedsatta, alla är dock vaccinerade men har sina egna jobb som dem kan dra med sig smitta hem. Ska ha möte med min chef och hr och göra en riskbedömning så får vi väl se :O Men vad tusan ska man göra i 20 veckor, och 80% i lön är väl hyfsat med ändå tråkigt haha


    Man skaffar hobbies. ;D
    Finns SÅ mycket kul att pyssla med hemma! Konst, bakning, små renoveringsprojekt, måla om möbler, sticka, sy, måla, göra smycken, läsa, lära sig göra grejer i lera, osv. 

    Säg till om du behöver mer hantverkstips, haha! Jag är en mångsysslare och har alltid massa projekt på gång hemma. :) 
  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-06-17 11:53:10 följande:
    bananmilkshake skrev 2021-06-16 21:24:08 följande:
    Man skaffar hobbies. ;D
    Finns SÅ mycket kul att pyssla med hemma! Konst, bakning, små renoveringsprojekt, måla om möbler, sticka, sy, måla, göra smycken, läsa, lära sig göra grejer i lera, osv. 

    Säg till om du behöver mer hantverkstips, haha! Jag är en mångsysslare och har alltid massa projekt på gång hemma. :) 

    För mig vore det en dröm att få gå hem i vecka 20 haha. Finns alltid något att pyssla med hemma. :) Jag är kreativ och skriver mycket, så att bara få göra det i 20 veckor skulle vara underbart. Gillar även att läsa, kolla på serier, baka m.m. Men alla är vi olika. :)

    Har sjukt svårt att fokusera på jobbet just nu och vill bara vara hemma. Idag glömde jag t.ex. bort ett möte med en kollega. Gravidhjärna skulle jag tro. Det går bra nu! :p
    Håller med! :) Jag trivs så otroligt bra hemma. Men hade jag inte haft mitt hantverk och konst hade det säkert varit annorlunda. Kul att du skriver! Nåt särskilt eller allt möjligt? :) 
  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-06-17 13:03:01 följande:
    Kul att vi är lika. :) Ja precis, har man ingen direkt hobby så blir det såklart säkert jobbigare att fylla tiden. Jag känner alltid att dygnet har för få timmar. Skriver mest för barn och ungdomar. Har fått en bok utgiven på förlag för ett par år sedan och kämpar för att få ut något mer. Kan skicka DM med vilken bok, vill inte skriva ut det här. ;) Vad gör du för hantverk och konst?
    Håller med om att dygnet är för kort! Särskilt nu när det känns som man kan sova ihjäl sig. xD Jaa, vad spännande, ska läsa! Jag gör mest smycken men mycket annat också, kan berätta i DM också. :) 
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-06-18 18:11:34 följande:

    Igår var jag och min sambo på RUL. Var först så nervös eftersom jag tyckte rörelserna jag kände i magen avtagit. Men där låg en liten bebis som såklart mådde hur bra som helst! BM sa att det är väldigt vanligt i början av graviditet att man inte känner fladder/bubblande varje dag. Det kan ibland gå några dagar emellan! Dessutom sitter moderkakan framtill, så den agerar stötdämpare mot mitten av magen :)

    Vi bestämde oss för att vi ville veta om det var en liten flicka eller pojke (mest för vi tyckte det underlättade med namnförslag, haha!). Vi väntar en liten flicka <3 :)

    Eftersom jag har haft problem med mina sköldkörtelvärden pga bortopererad sköldkörtel är jag inbokad hos specialistmödravården för UL även i vecka 24. Ser redan framemot att få kika på det lilla livet då igen :)


    Åh så härligt att höra att allt var bra, och så fina bilder! Grattis till er lilla flicka! Du måste vara den första i tråden som fått bekräftat kön? När vi gick privat för en vecka sen gissade bm på flicka, visade på ultraljudet till och med men hon var försiktig eftersom dom har som rutin att inte säga så pass tidigt, men vi tror hon var rätt säker. :)

    Kul att du känner rörelser! När började dom? Vad ska man hålla utkik efter? :D Jag går in i vecka 17 imorgon och har också moderkakan i framvägg.
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-06-19 11:05:48 följande:

    Ja jag kanske är den första! Spännande att se om BM hade rätt om att även ni ska få en liten tjej!

    Jag började ana något i slutet av vecka 17. Nån ny känsla i magen som jag inte känt för. En mix av att det är vågor inne i magen, lite bubblande på ett oklart sätt och att det liksom fladdrar till! Jag känner det tydligast på kvällen, hon kanske just nu är som mest aktiv just då! Men än så länge är det inte mer än det där fladdrandet :)

    Då har du också RUL om typ 2,5 v eller något? :)


    Spännande! :) Då ska jag försöka känna efter.

    3,5! Jag fick äntligen en tid hemskickad, men jag undrar om dom inte hade glömt mig ändå? den kom dagen efter jag skrivit och frågat. :p
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-06-19 17:49:23 följande:

    Hej i värmen, är det någon som vågat sig på att köpa barnkläder och saker ännu? :) Själv tänkte vi vänta tills efter rul då man verkligen ser att det lilla livet fortfarande lever :D


    Hej! Nej vågar inte än? kommer nog vänta alldeles för länge, så det blir stressigt istället! :p
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET