Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Nån mer med nästäppa? 

    Jag har SERIÖSA problem. Dels en hemsk pollenallergi där jag fått klara mig på sånt man får använda som gravid som inte hjälper ett skit. Sen den här fruktansvärda nästäppan på det, alltså det är totalt blockage. Jag har haft pollenallergi hela livet och har aldrig blivit täppt av den så jag tror inte det är allergin nu heller. 

    Så jag har gett upp och använder vanlig nässpray, inget annat verkar funka. Jag har provat nässköljning, sesamoljespray, nån spray jag blev rekommenderad på apoteket med havssalt, mentol och örter som typ gör mig ännu mer täppt. Efter timmar av googling verkar det som vanlig nässpray inte är skadlig för fostret utan risken är mest att man blir beroende. Den risken tar jag med glädje för att kunna få andas och inte ha panik. :/

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-06-24 12:31:33 följande:
    Fy för din stackare!!! Hoppas verkligen inte det ska vara så nu resten av graviditeten! Jag har lite nästäppa men inget speciellt mycket alls.

    Håller tummarna att det snart blir bättre. Skönt att vanligt nässpray hjälper :)

    Ja då blir jag galen isf. :p Skönt att du inte har så illa, hoppas det håller sig så! Tack! :) 


    VirrePirre06 skrev 2021-06-24 14:18:03 följande:
    Jag har oxå nästäppa och är beroende av nässpray ( dockteater jag små sprut mellan 2-4 gånger per dag) . Läser man på januainfo där man kan kolla upp olika substanser och fosterpåverkan ska det inte finns någon risk, så det är det jag gått på och fortsatt använda :) Hoppas det snart går över för dig

    Vilken kör du med? Jag har otrivin utan konserveringsmedel, den verkar okej. Funderade på att köpa spray för barn faktiskt! Dom för vuxna känns ändå som dom bränner sönder nosen, haha. Tack, hoppas ditt också gör det! 

  • bananmilkshake
    KNAS2 skrev 2021-06-24 16:10:07 följande:
    Jag har med nästäppa I har haft det sen vecka 7 typ.. Jag använder också nässpray, dock någon "mildare" variant och så brukar jag försöka ta "små sprut".. Har pratat med vänner som sagt att de också tagit nässpray för att kunna andas typ. Tänker att det ska nog gå bra, men visst blir man lite kluven.
    Skönt att inte vara ensam ändå. Jag ska prova igen med små sprut, det funkade inte så bra sist jag provade, strålen är så hård liksom, fattar inte att dom gör dom så. Känns som det går rakt upp i hjärnan. :( 

    Ja, man blir ju det. Jag mular i mig allergimedicin också, både tabletter och nässpray, min näsa kommer ha disintegrerats innan den här graviditeten är över. 
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-06-24 18:23:25 följande:

    Jag måste använda otrivin mentol, brukar även köra med koksalt mentol emellanåt, men sånt är livet som beroende xD Som sagt är jag inte oroad över bebis men tänker såklart på intaget..


    Haha ja det är bara att acceptera att man är en junkie nu. xD det vore skitjobbigt om den till sist slutade funka, det är min skräck. Om den här nästäppan håller i sig.
  • bananmilkshake
    KNAS2 skrev 2021-06-24 21:55:34 följande:

    Hahah! Man gör vad man kan för att överleva! :)

    Hur mår du annars? Vilken vecka är du i nu?


    Ja men eller hur!!

    Jag mår riktigt bra! Känner mig typ helt som mig själv igen förutom ökat sömnbehov på natten. Och att en liten liten bula tar emot när jag drar upp knäna mot magen :D Vecka 18 nu i helgen!

    Hur mår du? Vilken vecka? <3
  • bananmilkshake
    KNAS2 skrev 2021-06-25 07:42:08 följande:

    Ja jag mår också fint. Ökat sömnbehov känner jag igen men jag kan få en enorm trötthet under dagen. Magen är spänd på ett konstigt sätt, det går liksom inte att hålla in den :D

    Jag är i vecka 17, bara någon dag efter dig alltså - KUL! :)


    Vad skönt att du mår bra :) Ja precis så, så konstig känsla. Också skönt att bara känna att man kan släppa ut magen, även om min mest bara är svullen!

    Jaaa så roligt, vilken grej alltså, när man tänker efter. :D Ha en fin dag idag!
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-06-25 09:38:22 följande:

    Önskar alla er andra förstagångs-gravida en underbar midsommar! Har fixat lite gott alkoholfritt bubbel och tror att en halv kopp kaffe framåt kvällen kommer att behövas för att inte känna mig sömnig redan vid kl 20:30 :D


    Glad midsommar!! {#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • bananmilkshake

    Tänkte höra om nån mer har typ sammandragningar? Jag har googlat (som vanligt) och det verkar väldigt vanligt, och att det är livmodern som övar. Det ska inte göra ont, bara kännas spänt och livmodern blir hård. Undantaget var nån där livmodertappen tydligen börjat öppna sig, så det blev jag ändå lite nervös av att läsa. 

    Jag är väl inte orolig egentligen, eftersom så många och även trovärdiga sidor skriver att det är normalt, men vill ändå höra om nån mer har det. :)

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-06-26 12:23:05 följande:

    I?m back oron har lagt sig efter att vi i vecka 12 fick se lilla bäbis. Jag tror allt såg bra ut? Han sa inget i alla fall haha. Om något är tokigt så ser vi det på RUL (3/8 woop) och får ta det därifrån helt enkelt!

    Hoppas ni hade en fin midsommar! <3


    Jaaaa välkommen tillbaka! Vad härligt. :) :)
    mandarincurd skrev 2021-06-26 12:27:57 följande:

    Jag har haft lite, typ när jag lyft någon tungt. Tänker att det inte är något att oroa sig för med tanke på all förändring och utveckling vår kära livmoder ska gå igenom, på ändå rätt kort tid!

    På mitt tidiga ultraljud i vecka 12 (eller var det 13) så kollade han livmodern och den var helt stängd.


    Okej, ja det har du verkligen rätt i! Mitt kommer lite när som helst, ofta efter jag kissat bland annat. Jag får fråga på rul om några veckor. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET