Inlägg från: Sellerin |Visa alla inlägg
  • Sellerin

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-10-15 22:42:36 följande:

    Asså blä, får man klaga?

    Är så trött på min gravidmage nu. Den är så jävla spänd idag och det är jobbigt att vända på sig i sängen, resa sig från soffan, böja sig ner, ta sig upp ur sängen på natten för att kissa, svettas ihjäl, vakna femtioelva ggr per natt, hittar ingen skön liggposition för magen hänger i vädret och det blir mellanrum mellan mage och madrass och AJ när han boxas/sparkas nedåt mot madrassen. Eller när han varit sjukt aktiv en hel dag så magen är helt öm?

    NÄE nu är jag trött på detta haha :)))

    Sååååå hur mår ni andra? (:


    Självklart får man klaga! :D idag vid frukosten klagade min sambo åt mig. Han sa: det verkar väldigt jobbigt att vara gravid, jag hade nog inte orkat med det! Hahaha. Bara för jag börjar få lite problem med att resa mig från stolen, får ju ta lite sats, samt gör världens mest ocharmigaste ljud emellanåt när jag tar i för att ta mig upp. Haha.

    Jag tog ett extratäcke till sängen som jag rullat ihop och lägger intill kroppen, antingen framtill eller bakom, beroende på hur jag vill ligga. Tycker det hjälper en att ligga bekvämt i sängen. Ett tips ifall man inte vet var man ska göra av magen när man ska sova :D Samt gillar att ha en kudde mellan knäna, är bekvämt på något vis :)

    Men annars tycker jag det går rätt bra för min del, jag har inga större bekymmer än, får gå lite långsammare, men jag trivs än så länge väldigt bra med att vara gravid. Tycker magen är mysig, men definitivt lite i vägen, hihi!
  • Sellerin
    Bula2021 skrev 2021-10-17 20:40:18 följande:

    I dag är det min tur att klaga.

    ?Bara? vecka 28 här men fy fasen vilken natt det var mellan lördag och söndag. Var vaken säkert tio gånger mellan 02 och 04, supertät i näsan och kissade nog fyra gånger. Hittade till slut nässpray och kunde somna. Vaknade och kände mig som bakis i dag.

    Jag är SÅ obekväm i alla positioner. Liggandes i sängen, sittandes i soffan, vända mig, ställa mig upp. Ska verkligen inte klaga, för många har det garanterat värre.

    I morgon ska jag till bm på tilläggsmätning av sf-mått. Magen känns stor och tung och så j-a utspänd hela tiden, trots att det bara är vecka 28.

    Förlåt för klag. I morgon är en annan dag :)


    Tycker det där med sömnen är så konstigt! Jag vaknar också väldigt mycket på natten, ofta utan tydlig anledning. Det måste ju stämma, det där med att kroppen instinktivt förbereder sig på mer bruten sömn framöver när bebisen är kommen och kräver ens uppmärksamhet dag som natt :)

    Var det du som hade mycket fostervatten och ganska stort mått redan nu på livmodern? Är det inte sammandragningar då, som gör att magen känns så spänd? Jag tycker det är svårt att veta vad som är vad, ibland är min mage mer spänd än vid andra tillfällen, och många beskriver ju sammandragningar som en väldigt spänd mage.

    Lycka till imorgon på BM-besöket!
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-18 22:41:31 följande:

    Har själv en nästäppa som gör att OM jag snyter jag mig lite hårt så blöder jag en del... Superstörigt. Får nog avvänja mig lite... Kan ju inte vara bra att blöda gång (på gång) på gång... :O

     


    Verkar jättevanligt att det blöder när man snyter sig som gravid! Aldrig snutit mig så mycket i mitt liv som jag gör nu, kommer nästan alltid blod! Ibland får jag rinnande näsblod och får ha lite papper i näsborren ett tag. Haha.
  • Sellerin
    Thewalk skrev 2021-10-19 09:29:38 följande:

    Ja det är inte lätt att vara gravid i tredje trimestern.

    Att vara gravid med tvillingar i v.32 är nog min största fysiska utmaning hittills. Jag har ont i hela kroppen och är väldigt obekväm, men var också inställd på att det skulle bli så nu i slutklämmen. Sist jag var hos BM hade jag gått upp 17 kg, och det tar ut sin rätt. Men jag har som mest 6,5 veckor kvar nu och jag hoppas att bebisarna vill stanna tills dess trots den fysiska påfrestning det innebär. Jag var nämligen på ett extra TUL för ca en vecka sedan och de små liven har halkat efter ytterligare i storlek och låg då på -22% och -23% mot förväntat, så jag hoppas att det får stanna i magen och växa till sig ett bra tag till. I övrigt mådde dom fint, det var full aktivitet, bra flöde från moderkakorna och bra med fostervatten.

    Trots det har vi börjat packa BB-väskan. Den genomsnittliga tvillingen föds i v.35 och min bm sa sist att det är dags att förbereda sig. 

    Ang. fosterrörelser upplever jag också att de har förändrats en hel del och är med "buffliga" rörelser numera, även om jag då och då får en rejäl spark fortfarande :)

    Beundrar er som fortfarande jobbar trots att ni är så sent in i graviditeten. Riktiga kämpar är ni! Och alla andra med, kämpa på, snart är våra bebisar här :)


    Ni gör nog väldigt rätt i att packa väskan! Kan verkligen kicka igång när som för dig nu snart! <3 En kollega nämnde nyligen att hans tvillingar kom i vecka 33. Allt gick bra för dem :)

    Tack för peppen angående jobbandet. Var såååå trött hela förmiddagen idag på jobb, men kom lite mer energi på eftermiddagen. Vardagskvällarna består mest av att vila i olika lägen. Men gillar att hålla igång och tror det är bra ett röra sig så mkt kroppen accepterar :)

    Kämpa på du med med dina två små liv! <3
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-10-21 12:33:16 följande:

    Hej på er! Hoppas ni har det fint och mår bra. 

    Nån mer som blivit besatt av tanken på att baka? Jag vill bara baka och baka och sen vräka i mig! 

    Har också upptäckt sen någon vecka tillbaka att jag knappt tappar nåt hår längre... eller iaf extremt mycket mindre än dom mängder jag vanligtvis tappar. Hade hoppats på att slippa det här symptomet eftersom jag vet att allt ju kommer lossna samtidigt sen. :/ 


    Vill inte direkt baka, men när jag slutar jobba vill jag fylla frysen med massa mat så att vi inte behöver tänka så mkt på det de första veckorna med barnet! Dock ganska sugen på något gott/sött rätt ofta, fikar lite varje dag, hihi.

    Tappar inte heller hår, och har fått riktigt mkt nytt hår, sånt där bebishår som man brukar kalla det! Tycker det är ganska fint och är glad det kommer lite extra inför att mycket hår sedan ska falla av under amningen :D Hahah
  • Sellerin

    Får ni många kommentarer om er mage? Oj vad det väller in kommentarer nu för min del, de flesta handlar om hur liten jag är i förhållande till vilken vecka jag är i. Det är ändå fascinerande hur en gravidmage kan ge så mycket glädje och diskussionsämnen hos andra människor :)

  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-10-22 19:50:15 följande:

    Angående sammandragningar så har jag sjuuukt mycket såna. Nån kanske minns att jag t.o.m. var på sjukhus och fick det kollat! Det är skitjobbigt rent ut sagt. Vissa dagar kommer dom så fort jag ändrar läge i soffan. Ibland får jag dom fast jag ligger stilla och vilar. Har svårt att gå upprätt ibland precis dom första stegen efter jag klivit upp, men dom gör inte ont så därför känner jag mig ändå rätt lugn med dom. Men promenader är typ bara att glömma. Jag var jätteglad för nån dag sen när jag kunde gå runt kvarteret i snigeltakt. :(

    Ibland tror jag bebisen triggar dom när hon rör på sig.. ska fråga bm om en vecka om det finns nåt att göra. Jag har också märkt att gaser och trög mage triggar dom. Så det blir lätt en ond cirkel - sammandragningar = stillasittande = trög mage = mer sammandragningar. :(


    Åh vad jobbigt för dig

    Kämpa på! Måste vara jobbigt att hålla humöret uppe om du har så ont och knappt kan röra dig utan att det drar igång.
  • Sellerin
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-23 12:09:23 följande:

     

     

    Så kul att det börjar närma sig för Sellerin nu, eller hur? Jag är själv beräknad 1/12 och tycker att det känns som att det är sååå kort tid kvar! Om min tjej är ivrig och "tidig" så kan hon komma ut redan om 3 veckor och ändå vara färdigbakad!!! Så sjukt!! Tiden flyger ju förbi! :O  Heja alla oss i tråden! Snart kommer belöningen (våra små barn) för allt våra kroppar och knoppar behövt gå igenom! <3


    Ja det stämmer! Igår spände min mage något så enormt mycket!! My god alltså! Kollade en gång i timmen om jag plötsligt fått bristningar på magen och fick försöka lägga mig på olika sätt för att få det att kännas någorlunda okej. Idag ser min mage plötsligt mkt större ut! Fattar inte vad som hände?!? Vinterjackan går inte att knäppa längre (det gick igår!!!) och den tunnare får jag spänna ut på yttersta. Hur är det möjligt att ske över en dag så? Hon måste ju ha flyttat på sig på något sätt, eller så har jag samlat på mig massa vätska.

    Men ja, nu kan min bebis komma när som :) men jag tror hon hänger kvar där inne några veckor till!

    Ja heja oss! Kul att vara gravid samtidigt som er!
  • Sellerin
    bananmilkshake skrev 2021-10-23 14:09:40 följande:

    Så fint att läsa dina tankar! "Lita på din instinkt" är ju helt rätt. Även om det är svårt ibland (är också manisk googlare, men tycker ändå det oftast hjälper mer än det stjälper!). Och som du säger så blir det ju en hel del bebistid när bebisen väl är ute, man hinner fixa grejer då med! Tycker det är skönt att prata med er som är så chilla trots att det är första barnet. 

    Jag kan fortfarande inte förstå att den lilla som ligger i min mage och joxar är samma som ska vara på utsidan sen? Är det jag som är trög eller känner någon mer så? Jag försöker liksom visualisera en liten bebis där på insidan men det känns mer som det typ ska vara en liten kattunge eller nåt? Haha, hjälp. xD


    Hahah nej jag förstår inte heller det riktigt. Har väl alltid haft lite svårt att visualisera saker, behöver se något framför mig för att förstå :D just nu bara trivs jag med att ha min mage och tycker den är fin. Känns overkligt att den snart är ett minne blott och istället är det en bebis i famnen som gäller <3
  • Sellerin
    VirrePirre06 skrev 2021-10-23 20:51:04 följande:

    Idag har jag fått en fin babyshower av nära och kära :) Nu har man blöjor ett tag framöver haha


    Så mysigt för dig att bli uppmärksammad så :)

    Perfekt, då kan ni hålla nere blöjbudgeten i början, haha!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET