• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Emma1b skrev 2022-02-21 14:57:44 följande:

    Tack snälla Inaluna, don pepp värmde! Jag har redan lergigan comp, men tycker inte de gör någon skillnad. Men vanliga lergigan (de har 25 mg mot comps 10 mg) lindrar lite iaf. Visserligen blir jag som en sömngångare men hellre det än illamående. 

    Glitterlina, så himla tråkigt att höra! Jag gör mitt livs första ivf, och var livrädd att det skulle bli så för mig (är 40 år). All möda och alla pengar och så inte ens få ut något av det! Nu blev det inte så för mig, fick ut 8 ägg, 5 befruktades, två blastisar till frysen och ett ET. Blev gravid på ET men konstaterat ma på vul v 8. Nu gravid med första FET och bara en kvar i frysen. Är i vecka 9 nu, så än är det för tidigt att säga att detta kommer gå vägen. Men vilka kämpar vi är, vi som tvingas till sprutor och äggplock och insättning och besvikelser och allt vad det är! Hoppas ni hittar en väg frammåt!Hjärta

    Jag har en fråga till er som använt lutinus. Hur länge höll ni på och hur trappade ni ut? Jag har mörkt att mitt illamående blir sämre av dem och trodde jag skulle få börja trappa ut dem direkt efter vul, men nehe jag ska fortsätta 2 veckor till med 3 gr/dag.


    Ah jag förstår, jag vet inte hur starka doser man kan ta, kanske får man ta 2 tabletter av komp i så fall, de innehåller ju koffein vilket verkar hjälpa lite mot tröttheten i alla fall..antar att du inte kan dricka kaffe direkt heller med det där måendet ;)

    jag drack min första kopp igår i v 19 (!!) har varit otroligt äcklad av både lukten o smaken sedan v 5 men detta tyder ju på att någon sorts normalitet är tillbaka woohoo!Tungan ute 
    I min första graviditet mådde jag bättre redan i v 12-13 så jag hoppas du får uppleva det snart också, förutom Lergigan vet jag inte så mkt annan medicin, jag har själv fått något som heter Cariban här i Schweiz men tror inte det går på högkostnadsskyddet i Sverige och det är SVINDYRT. Men den har hjälpt mig genom de värsta dagarna i alla fall. Håll ut vännen, vet att det är jättetufftHjärta
    Ang Lutinus så verkar du ju ha tillräckligt med progesteron ändå i kroppen då du mår så otroligt dåligt... ofta säger de att det är mängden Progesteron som får en att må dåligt, men i denna graviditeten hade jag inget tillsatt progesteron och mådde om möjligt ännu sämre än första där jag tog fram till v 12.
  • Inalina
    AndraSladdis skrev 2022-02-26 12:58:32 följande:
    Ja, jag går utomlands och har redan fått blodförtunnande och immundämpande till vecka 8 med det senaste försöket. Kliniken tänker nu förlänga och öka immundämpande eftersom jag får mina MA en senare vecka. 

    Ja, det är bra att ha embryon i frysen, men samtidigt känns det som att vi slösar bort dem om vi inte vet vad felet är. Kliniken vill fortsätta med nästa försök snabbare än vi själva vill. Mina tankar går också till att det kanske finns ett dolt genetiskt fel hos oss och därför vill jag testa fostret och oss med karyotype. Och kanske skulle jag vilja testa ett donerat embryo vid nästa försök, för att utesluta genetiska orsaker, blir så ledsen av tanken på fler sena missfall. Men kliniken tycker att vi borde fortsätta med våra embryon. Vi får se hur det blir.
    Ok jag förstår, ja hoppas det kan hjälpa att fortsätta fram till v 12 eller ännu längre dåHjärta får du blodförtunnande sprutor då? Fragmin? Det är svårt det där med genetiken, man tycker ju att det inte borde fungera att få fina embryon som går att frysa och tina om det är något som inte står rätt till. Min klinik i Prag var tvärtom, de tyckte att loppet var kört för oss och äggdonation var det enda vi borde prova, när jag sa att jag ville försöka EN gång till med egna ägg. Svårt att veta vad man ska lyssna till men jag tror att man måste göra det som känns rätt för en själv, för ingen vet ju faktiskt hur det kommer att gå. stor kramHjärta
  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-02-26 21:07:38 följande:

    Fina tråden<3 Känner för att skriva av mig lite trots allt. Vi hade ett avslutande samtal med SU i veckan(inför att sen gå vidare med fjärde försöket privat). De sa iprincip att våra chanser är låga om vi skulle gå vidare, pga att vi haft så hög grad fragmentering på de flesta av våra embryon(dock har vi ju alltid fått något att återföra, så fattade inte helt, totalt dåligt kan det ju inte varit då eller) Men ja blev så nedstämd av det! sån käftsmäll att få höra nån säga så rakt på sak...


    Är det inte så att äggkvaliten/graden av fragmentering kan skilja sig från gång till gång? Och att vissa tillochmed lyckas bli gravida trots att äggkvaliten inte är på topp liksom? :/ är det liksom naivt att hoppas på vidare försök. Är ändå bara 29 och allt ser fint ut med äggreserv och min mans spermier osv. 


    hej vännen, det är tufft att ha de där samtalen med kliniken. Som jag skrev till AndraSladdis också tror jag det är viktigt att man känner att man själv fattar besluten om de här sakerna och om sin egen behandling även om kliniken gett upp hoppet.

    Ni har alltså fått blastocyster tillbaka vid återföring? har ni också fått till frysen någon gång? Min klinik sa också att de tyckte att vi typ stångade huvudet mot väggen som fortsatte att försöka med IVF, tror de nästan lyckades övertyga min man att det var kört medan jag fortfarande hade tilltro till mina egna ägg.

    sen på något mirakulöst sätt lyckades jag ju bli gravid UTAN IVF efter 7 års i princip månatliga försök när vi precis skulle köra igång med sista stimuleringen, så visst kan mirakel hända. Jag hade också fin äggreserv men mina ägg gav upp innan blastocyststadiet - eller nådde dit alldeles för sent med väldigt seg celldelning. Stor kram, det låter som att du fortfarande har kämpaglöden och hoppet kvarHjärta  fan att vi ska behöva kämpa så hårt!

  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-03-01 13:14:20 följande:

    Tack för det du skrev, din solskenshistoria ger somsagt verkligen hopp<3 Hur många återföringar gjorde du allt som allt om man får fråga? fick du då också höra att det var din äggkvalite eller fragmentering som troligtvis var boven? 


    Ja vi känner oss fortfarande hoppfulla, har väl gjort det hela tiden egentligen. Det bara krockade så mkt då med klinikens mer pessimistiska syn på det hela. Ja vi har fått en blasto tillbaks och de andra återföringarna dag 2 eller 3 embryon. Inget till frys. 


    Fortsätter hålla hoppet vid liv så gott vi kan nu!!


    Hej! 2021 gjorde jag 3 hela IVF:er och 3 återföringar där jag fick 1 blastocyst tillbaka när jag använde Pergoveris (typ en blanding av Menopur och Gonal F).

    De andra två försöken fick jag Gonal F i ganska hög dos vilket resulterade i ca 10-12 ägg men alla var ganska långsamma i delningen och jag fick tillbaka ett skruttigt 3 dagars med 4 celler en gång och ett fint 2 dagars med 6 celler nästa gång. Dock inga plus och inga till frysen.
    Man avundas verkligen dem som får till frysen på varje försök men egentligen behövs det ju bara ETT ENDA litet guldägg för att man ska vara lyckligast på jorden så att sitta med en massa i frysen om det ändå inte går vägen är gievtvis också väldigt nedslående. 

    Jag gjorde IVF 2018 med Gonal F där jag fick min dotter på andra försöket, då fick jag 3 blastocyster av 12 ägg så uppenbarligen var kvaliten bättre då. Då fick jag 2 till frysen och de satte in båda och då blev det min dotter.

    Jag förstår ju först nu i efterhand vad 'lätt' jag blev gravid då, det hade ju lika gärna inte kunnat gå vägen 2018 heller. Ska väl tillägga att jag är född -84 så inte purung heller direkt. Jag vet att Pergoveris är väldigt dyrt och förmodligen går det inte på högkostnadsskyddet, men kanske kan du få någon blandning av Gonal F och Menopur vid ditt nästa försök? kramHjärta
  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-03-01 13:14:20 följande:

    Tack för det du skrev, din solskenshistoria ger somsagt verkligen hopp<3 Hur många återföringar gjorde du allt som allt om man får fråga? fick du då också höra att det var din äggkvalite eller fragmentering som troligtvis var boven? 


    Ja vi känner oss fortfarande hoppfulla, har väl gjort det hela tiden egentligen. Det bara krockade så mkt då med klinikens mer pessimistiska syn på det hela. Ja vi har fått en blasto tillbaks och de andra återföringarna dag 2 eller 3 embryon. Inget till frys. 


    Fortsätter hålla hoppet vid liv så gott vi kan nu!!


    just det glömde svara trots långt utlägg Flört- ja när embryona delar sig långsamt och spermierna ser bra ut verkar det vara äggkvaliten som är dålig tyvärr - det var vad de sa till mig och bra äggkvalitet ger oftast blastocyster. 
  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-03-13 08:38:03 följande:

    Hallå, sjukaste grejen hände! Vi fick ju beskedet för två veckor sen av vår läkare, att hon trodde att våra gravchanser utan donerade ägg(även genom IVF)är låga pga att vi har så ?gravt? fragmenterade ägg. 


    Och se vad som hände? Två veckor senare sitter jag här med ett fett positivt gravtest. Kan knappt fatta det! Aldrig nånsin fått det förut. Känns som ett mirakel...


    men wow!!! låter ju som min historia ju! åh hoppas det lilla livet håller sig fast hårt nu så du får din bebis! stort grattis till plusset!HjärtaSolig
  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-03-14 15:00:45 följande:
    Tack så mycket!! Ja känns så overkligt :D nu oror man ju sig dock för om det finns en högre risk att inte föda ett frisk barn om barnet ?utvecklats? ur ägg som inte hade så hög kvalite? Vet du om det är så eller om man kan se det som ett gott tecken att det ändå blev det gravidet tillslut. Ska boka in ett tidigt UL i v. 8 för att se så allt är bra. Nojorna slutar aldrig haha! Vilken vecka är du i nu?<3
    De kan ju inte se alla dina ägg - bara de som vart med i IVF och oftast verkar det som att när ägget kommer 'naturligt' är det lättare att det får bra kvalitet eftersom det är naturens lag om att strongest survives om du förstår vad jag menar.

    vid IVF tvingar man ju fram många ägg som annars inte skulle ha mognat till sig annars utan bara försvunnit ändå, kan ju vara därför både du och jag fått ganska dåliga utfall på våra IVF. Min klinik här i Schweiz tyckte ju att jag skulle testa 'natural IVF' då de trodde att det skulle ge mig större chans - när man bara får fram 1-2 ägg istället för 10, men jag tyckte risken att misslyckas var för hög för det man betalar. 

    Vilken vecka är du i nu då om du räknar? Ja absolut ska du boka in ett tidigt VUL :) Jag har nog inte haft mer noja denna gången än förra, och jag har heller inte haft några mellanblödningar som jag hade vid min graviditet 2018, så jag har haft lite mindre anlending att noja. Sen mådde jag så sjukt dåligt mellan v 5-16 så jag blev ständigt påmind om det lilla livet där inne. Nu är jag i v 22 och har börjat känna bebisen också och det är SÅ häftigt!Solig Är så glad att jag mår bra nu äntligen också så jag försöker njuta av denna graviditeten. Kram!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-03-15 21:17:29 följande:

    Nu har jag haft mitt första samtal med en doktor på Olga i ryssland. Hon tycker att vi skall undersöka ytterligare vad mina näsblodssbesvär beror på. Tror det kan vara nån form av blödarsjuka...inte kul om det är så men bra om man hittar något att göra åt. Trist om det är en läkare andra sidan som gör en upptäckt man kanske kunnat identifiera på mig redan som barn/tonåring..har en uppföljning nästa vecka redan. 
    Vill även att jag skall göra ytterligare undersökningar i underlivet. Skall få ett förslag på behandlingsplan.
    Parallellt har jag skickat in alla dok åt Instituto Bernabeu på Mallorca. Har tid med doktor där 29th mars det kostar 140? Får vi se vad de berättar och föreeslår.
    Väntar nu med spänning på mail om behandlingsplan innan ivf.


    hej!
    roligt att höra att ni kommer framåt och att du är är förväntansfullGlad det borde man kunna undersöka med ett blodprov eller hur? låter ju ändå ganska enkelt får man hoppas. bra med snabb uppföljning. förstår att du också går vidare i Spanien, det ser ju inte enkelt ut att ta sig till ryssland just nu och ev lite riskfyllt också att komma som utlänning dit just nu.
    Hoppas allt löser sig för er och att ni får snabba svar och kan gå vidare. stor kram, tänker på dig!Hjärta
  • Inalina
    Always choklad skrev 2022-03-16 18:57:18 följande:
    Hej tackar
    Ja jag känner mig hemskt egoistisk att jag tycker det är piss att det inte går att åka..Svårt att ta in vad som faktiskt händer där. Financiellt känns det även osäkert, kommer inte finnas nån säkerhet alls.. Finns nått infomöte imorgon kväll som jag anmält mig till, skall bli spännande att höra vad de säger. Hade varit ett helt annat läge om man haft ägg som väntade där, nu är det en annan situation för oss. Vill ha planen vad som händer nu. Har lite smått börjat röra på mig mer och tänka lite vad jag äter. Tar tid mentalt att börja engagera kroppen fysiskt men nu börjar jag känna att det behövs.Behöver en riktigt tung genomkörare av kroppen med träningsvärk! Sen är jag kanske på banan igen ????
     
    Kriget påverkar oss alla på ett eller annat sätt, där du givetvis blir lite mer direkt påverkad som ev inte ens kan åka till kliniken som ni bestämt er för att försöka få er bebis. (liksom flera här i tråden förstår jag) Jag förstår såklart besvikelsen. Jag tycker ni gör rätt dock som kontaktar Spanien då det känns som det är lite för många aspekter som är osäkra i Ryssland just nu, men alla får ta sina egna beslut. Skönt om du känner att du vill komma igång med en lite sundare livsstil och ev träning, om man inte hetsar in i något kan man oftare hålla på de nya vanorna så heja dig! Man måste ju inte träna stenhårt varje dag men ibland är det väldigt skönt med ett ordentligt pass!Glad

    låt oss veta hur det går med spanien! kram!
  • Inalina
    Jill92 skrev 2022-03-15 13:14:28 följande:

    TACK, uppskattade ditt svar jättemycket :) 
    ja det vill man ju tro, att det ändå är ?guldägget? som tillslut lyckats. 


    jag inne i vecka 5 nu! spännande att du är såpass långt gången, måste kännas helt fantastiskt att få börja känna bebisen!! Åh. Jag har inga direkta symtom än, men illamåendet lär väl slå till när som helst ;) På ett konstigt vis känner jag att Jag ser framemot stt få kräkas lite haha.. kommer kännas mer verkligt då. Alltihop. Kram!


    ja det är som alla säger - endast ETT ägg krävs ju för en bebis, och det verkar som att både du och jag dragit turlotten denna gången och äntligen hittat rätt ägg efter många försök. 

    hehe jag minns att man längtade efter alla symptom man kunde få, men skulle ändå säga 'be careful what you wish for' Flörtoch det är helt ok att inte känna sig sprudlande överlycklig hela tiden när man börjar må som värst. Sen är det ju långt ifrån alla som mår dåligt så jag hoppas för din skull att du får milda symptom när de väl kommer! Kram!{#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021