• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella: Låter smärtsamt och bökigt, men gott med fyra stycken. Måtte de utvecklas fint tills imorgon.

    Always choklad: Hoppas på fint värde! 

    Andra sladdis: Grattis! Så roligt! Hoppas den boar in sig och testerna fortsätter vara positiva.

  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2022-08-19 19:29:42 följande:
    Ja, kör både blodförtunnande och immundämpande, samma som i mina Rysslandsförsök förutom mer kortison och intralipid oftare. 
    Hoppas det funkar! 
  • Kronärtskocka
    Dibella skrev 2022-08-20 13:50:08 följande:

    Utav 4 ägg är 3 befruktade, så två ruvar jag på nu och 1 ska odlas vidare. Förstår inte hur bra det går trots så få ägg, nu ska de bara fastna!
    Behövde gå på toa direkt efteråt och såklart kommer nojan att man pressat ut dem, trots att de inte är rimlig oro haha.


    Åh! Så roligt med två och en på odling. Håller tummarna! ( Gillar liknelsen att livmodern är som två pannkakor med ett sandkorn emellan. Ingen risk att något åker ut. )
  • Kronärtskocka

    Andra sladdis:
    Beklagar. Fy så tungt för er! Det är en sån berg och dalbana att se plusset och sedan märka att det försvinner.

    Lurigt när det blivit så nu både med egna och donerade embryon. På gott och ont. Förstår samtidigt att det väcker hoppet om de egna ni har i frysen. Har er nuvarande klinik eller er gamla någon idé om hur ni ska gå vidare nu? Det är en sån djungel med olika teorier kring varför det inte gäster tycker jag, svårt att veta hur en ska gå vidare och vilken fot en ska stå på. Forskningen verkar inte så entydig osv. 

  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2022-08-22 16:44:29 följande:
    Det har ju varit helt olika saker som hänt nu och tidigare. Tidigare (egna PGT-A testade) fäste det och blev hjärtslag och mycket bra tillväxt men sedan var hjärtslagen helt plötsligt borta i v 11. Nu med donerade embryon verkar graviditeten stannat av redan innan testdagen (hcg ökade bra nu först, men helt plötsligt sjönk det). Om det är samma eller olika vet jag inte. Jag tror att klinikerna inte har så många nya idéer, det skulle vara att behandla adenomyosen som kan påverka infästningen. 

    Åh, då förstår jag bättre. Hade inte förstått att det du inte haft någon kemisk graviditet innan. 


    Hoppas blödningen kommer igång snart så du slipper vänta på den. Ta hand om dig och tids nog landar ni säkert i vad ni tror blir nästa steg. 

    Min klinik föreslog priming inför min nästa insättning. Verkar dock vara låg evidens på det så tveksamt om jag vill det. Däremot ska jag fråga om kortison. 

    Jag har äntligen fått svar från biopsin av polypen jag tog bort i våras. Inga tecken på malignitet som tur var! Annars inga tecken från kliniken. Bara väntan på en ny donator.

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-08-22 22:07:59 följande:

    @andrasladdis och alla andra. Tyvärr gick det skit för mig även..ägget verkar inte ens ha fäst..tungt och ledsen ja. Ny plan på onsdag med embryodonator. Har ju babygarantiprogram. Har gjort nu allt i vår makt med mina egna ägg, gick helt enkelt inte. Vi vet aldrig om de funkat då vi först började försöka när jag var ca 35 år..


    Beklagar. Så himla tråkigt och tungt. Känner igen de där tankarna: om jag hade? Även om det är svårt går en försöka vara snäll mot sig och påminna sig om att du tog de beslut som du då tyckte var rätt. Du hade då inte den informationen du har idag. 


    Håller med Andra Sladdis om att ta hand om dig och att det nog är bra att låta alla känslor få finnas. Både de som kan kännas fina och fula. Det är så mycket känslor när drömmarna spricker och en behöver hitta nya vägar. Delar också känslan av att plusset sedan värmde mig så mycket. Även om det bara var en knapp vecka var det så tydligt hur hjärtat gjorde plats för att välkomna ännu en liten en. Jag hann känna mycket på de dagarna och det spelade då ingen roll att det inte var mitt ägg, det var ju mitt efterlängtade barn.

    Och även om det inte gick vägen på första försöket för mig heller, finns det stora chanser. Jag tänker att de kliniker som har babygaranti inte hade haft det om de inte visste att sannolikheten att lyckas är väldigt hög.

    Ta hand om dig!

  • Kronärtskocka

    Always choklad:
    Hoppas det kan kännas hoppfullt att få vara i görandet praktiskt. Känna att ni tar steg vidare. 


    Ursäkta en dum fråga. Vad innebär embryodonator på din klinik? Är det färdiga embryon som doneras eller skapas embryona mer hjälp av donerade ägg och donerade spermier som kliniken väljer utifrån hur ni ser ut?

    Jag gör dubbeldonation dvs äggdonation plus spermadonation. Sperman är fryst medan äggen är färska. Spermadonator har jag valt själv hos spermabanken. ( Vilket känns som att svajpa på Tinder?) Medan kliniken matchar äggdonatorn med hur jag ser ut. Jag hade ett samtal med läkaren där hon tog uppgifter om mig såsom längd, vikt, hårfärg och ögonfärg. Skickade därefter en bild från när jag var 27 då jag hade min naturliga hårfärg samt en närbild på mig idag. När de haft en matchande donator har de ringt mig, berättat om henne och därefter har jag fått tacka ja eller nej. 

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-08-25 23:13:14 följande:

    @Kronärtskocka
    Vi får donerade ägg och har egen sperma. De väljer noga donator som påminner om mig i utseende och med matchande blodgrupp. De vill ha bilder och ifylld data om oss båda även om endast vi behöver donation för min del.
    Vi är båda 0 neg och pos så vi behöver nån donator som är O även den. 
    Nu kim mensen, då kan man börja kalkulera en plan. 


    Det är lurigt med begreppen, då olika kliniker kallar samma behandlingar för olika saker, så det är svårt att veta vad de menar. Skulle önska att de kunde komma överens om samma begrepp i alla länder.


    För det mesta heter det äggdonation när man tar emot donerade ägg men använder egen sperma såsom ni gör.  


    När klinikerna skriver embryodonation brukar det handla om det som i norden kallas för dubbeldonation dvs. att man tar emot både donerade ägg och spermier och utifrån det skapar embryon/blastocyster som man använder. Men i vissa länder kan man också göra embryoadoption dvs. andra par låter dig som mottagare använda deras överblivna embryon/blastocyster så då skapas de inte utifrån dina val/klinikens val utan de finns redan. (Men för att krångla till det kallar vissa kliniker det även för embryoadoption trots att det är nya skapade embryon.)


    Mensen är dubbel när den kommer, gott samtidigt att ni nu kan börja göra en ny planering framåt och förhoppningsvis känna lite hopp inför nytt försök. När räknar de med att ni kan vara igång?

  • Kronärtskocka

    Dibella: Hur går ruvandet? Så dubbelt de dagarna, å ena sidan har en chans att faktiskt lyckas å andra sidan en plåga att inte veta. Hoppas du får må lagomt bra. 

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021