• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella: Tack. Ja, än finns hopp.

    Inalina: Tack. Ja, jag hoppas det jag fick som var så fint även fortsatt att utvecklas och fästa. Så mycket som ska stämma.

    LH tror jag är hormonet inför ägglossning men HCG får du gärna sprida omkring dig. Å snart är det nästa vecka där du kan se mer av vad som sker i din livmoder.

    Always choklad: Grattis! Härligt med så fina plus. Håller tummarna för en sensommarbebis!

  • Kronärtskocka

    Tedlin: Välkommen hit. Hoppas du mår ok under ruvningen och att det kommer ett plus. Jag skulle tro på läkaren och embryologen. De vet säkert vad de pratar om och vill ju ha patienter som lyckas!


    Dibella skrev 2021-11-30 14:06:34 följande:

    FET blev inställt, nu blir det två månaders väntan till då.


    Fy tusan så jobbigt för er. Vilken besvikelse. Ta hand om dig, tillåt dig både sörja och vara arg. Och inte minst: krya på dig! Känns dock bra för blaston att inte komma till en kropp som är i obalans. Vad mår du bra av att göra i väntan?
  • Kronärtskocka

    senapp: Härligt att vara igång!

    chislin: Grattis! Så roligt med plus! Hoppas du får lagomt med symptom så du kan känna dig gravid fram till ultraljudet.

    Dibella: Vilka svävningar. Kul att de bedömde att ni kan göra FET trots allt. Hoppas dagarna går fort till insättningen.

  • Kronärtskocka

    Grattis Bmört och Steeph som plussat!

    Always choklad: Snart VUL, hoppas allt ser bra ut så du kan andas ut lite iaf. Även om hela graviditet är en lång och orolig väntan.

    Dibella, Tedlin och Znickers: Trist att det inte gick för er heller denna gång. Ta hand om er. Hoppas 2022 har goda nyheter med sig och att ni kan få fina juldagar trots avsaknad av det efterlängtade plusset.

    Sanatalie, AndraSladdis och IVF2021: Håller tummarna för era ruvningar. Måtte dagarna gå fort för er!

    Spännande Clemmentina med nya försök och klinik med andra grepp.

    Jag fick negativt test på testdagen förra veckan. Så nu är försöken med mina ägg slut och jag tar en paus i väntan på att min nya klinik ska hitta en äggdonator till mig. Är slut efter detta år. Har gjort tre hela IVFer. Inget till frysen någon gång. Haft allvarliga cellförändringar som opererats och akut behövt läggas in pga rejäla blödningar därefter. Så nu ska själen få sörja ett tag och kroppen få vila. Förhoppningvis kommer det ett barn till mig via donerade ägg i framtiden. Och gör det inte det kommer jag iaf ha gett drömmen om ännu ett barn en rejäl chans.

    Önskar er alla en fin jul!

  • Kronärtskocka
    senapp skrev 2021-12-17 22:05:18 följande:

    Hoppar in lite här, men jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att vänta. Har gått privat pga måste, men en jättestor psykisk fördel är ju att slippa vänta. Första besök i november, äggplock nu i december. troligtvis FET i januari, februari, osv tills grav eller tomt i frysen. Läkaren har maxat chanserna att få mycket till frysen genom att ge höga doser, kört ICSI på hälften och fryst 2 2-dagars. Ingen himla "testomgång" som de verkar köra i regionen. Ifall någon funderar på att gå privat av den anledning <3

    Träna och renovera låter som en bra hantering tycker jag!


    Positivt att du känner dig väl omhändertagen av din läkare och har förtroende för deras plan. Det är så viktigt när en lägger sitt hopp i deras händer.

    Jag har varit patient i regionen för många år sedan och privat sedan.

    Ville bara förtydliga ( ifall någon ny IVFare läser) detta med att första försöket är en ?provomgång? gäller alla kliniker, både privata och offentliga. Man menar att första försöket är då de kan se hur just du som patient svarar på behandlingen. Vilket protokoll och läkemedel som passar just dig. Beroende på vilka svårigheter man har kan olika saker passa. Men det är först efter första försöket de vet mer. Därav att det kan ses som en ?provomgång?. Att man första gången är försiktig med doserna beror på risken för överstimulering vilket kan bli riktigt allvarligt. Sedan är det första också ett riktigt försök såklart och förhoppningsvis leder redan det till många embryon och bladtocyster.

    Hoppas på många fler plus här i tråden och att tiden går fort till FET för dig senapp!
  • Kronärtskocka

    Lycka till Glitterlina och Always choklad.


     


    Jill92 skrev 2022-02-15 08:54:46 följande:
    Tack!! Det är precis såna här solskenshistorier som får en att orka <3 jag vill också säga till gruppen att jag kommer logga ut hörifrån ett tag nu, vi ska påbörja vår fjärde behandling i maj är tanken. Då via privat( ?göteborgs ivf klinik?. Tror det är en rätt ny klinik. Nån som hört nått om den? Hur som helst så behöver jag lite paus och vila mellan behandlingsperioderna. Lycka till ni som fortfarande kämpar och ruvar osv. Kram
    Jag har gått hos dem. Bra bemötande och de har provat olika metoder vid olika tillfällen vilket känts bra. Jag har känt mig trygg hos dem. En når dem inte direkt via telefon, man får lämna meddelande så ringer de upp. Vill du veta mer är det bara att skicka PM. Hoppas du får fina veckor av vila och kan göra roliga saker som ger energi.
  • Kronärtskocka

    Är in och kikar ibland och hejar på er som kämpar och er som är gravida. 

    Andrasladdis: Beklagar. Så oerhört tungt. Ta hand om er. Om/när ni orkar försöka igen hoppas jag det finns idéer på vad ni ev kan göra annorlunda.

    Dibella och Inalina: Angående ASA i låg dos fanns förut i form av AlbylMinor. ( Tog det i mindre delar när jag för många år sedan försökte bli gravid.) Sedan några år tillbaka är det borttaget då det verksamma ämnet kan ge upphov till ett allvarligt sjukdomstillstånd hos barn. Aspirin i hög dos finns att köpa receptfritt för vuxna. Låg dos i form av Trombyl är receptbelagt. I Danmark finns Hjertemagnyl receptfritt. Säkert i andra länder med.

    Lycka till med nästa försök Dibella! Vet känslan av att en vill göra så mycket man kan för att maxa chanserna. Läser och läser och vet tillslut inte vad en ska tro på.


    Glitterlina: Beklagar. Allt slit, förväntan och kraft till spillo och inte ens en återföring. ( Varit med om det förra året. Så tungt när en gjort så mycket till ingen nytta.) Meddelade läkaren er? ( På min klinik har det varit embryologen som ringer.) Kommer ni kunna få ett samtal om vad de tror det beror på? Om det är äggens ålder eller om annan medicinering hade varit bättre? Så himla retsamt när du för inte så länge sedan ändå fick ut många och blev överstimulerad. Ta hand om er och hoppas ni blir klokare på vad som hänt och landar i vad ni vill framåt. 

  • Kronärtskocka

    Inte varit in på ett tag och ser att Jill92 plussat. Härlig överraskning! Grattis! Hoppas du får må bra men ändå känner dig gravid. 

    Och skönt Inalina, Emma1b och Frida123123 att era små utvecklas som de ska och växer till sig. Hoppas ni får må bra i era graviditeter!

    Always choklad: Kan vara bra att utreda din ev blödningsbenägenhet. Jag håller också på att utredas ( har kraftiga blödningar vid mens och haft problem i samband med kirurgiska ingrepp) och vissa kan få missfall pga det så det kan vara bra att utreda ur en fertilitetssynpunkt. 


    Var snäll mot dig, inte konstigt du kan känna dig nedstämd när någon annan har en bebis. All kamp du sliter med tar ju, och din saknad och längtan gör sig påmind.

    Hoppas ni hittar vilken klinik som känns bäst för er nu och att ni kan komma igång när ni önskar. Tungt när kriget sätter stora hinder. 


    I väntan på äggdonator gjorde jag ändå ännu ett IVF försök. Min läkare har haft hopp eftersom jag alltid fått få men fina embryon. Fick denna gång bara ut tre ägg men det gav ett toppembryo även denna gång. Och jag plussade! Men, två dagar senare var testerna negativa och när jag slutade med lutinus kom blödningen. Så jäkla tungt och trist. Allt slit och alla pengar i sjön. Är ganska bitter över att vara själv. Hade jag haft spermier kanske jag kunnat bli gravid hemma men utan spermier är det svårt. Inseminationer är för låg chans och IVF blir så dyrt och slitigt när en bara får till ET och aldrig till frys.  Får försöka tänka vad som ger störst chans till barn, och kanske är mina ägg av dålig kvalite att det ändå gett fler missfall. Sörja och ta nya tag. Jag hoppas de snart har en donator till mig. Är less på att kämpa och längtar efter att denna kamp tar slut en dag.

  • Kronärtskocka

    Låter klokt att landa i att det inte varit eller kommer bli en lätt resa. Vissa av oss fick den långa och krångliga resan mot barn?

    Privat donator är ju ett alternativ för vissa, dock inte för mig. Som ensamstående blir du utsatt då donatorn alltid kan komma och kräva umgänge och vårdnad vilket känns för stressande. Köar ju i Danmark så kötiden ska inte vara allt för lång. 
    Tack för pepp! 

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021