• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-09-29 11:12:40 följande:
    Tack för de stöttande orden <3

    De låg 1V och 3H såg det ut som, såg flera stycken runt 10mm men de räknade hon inte med, får se om nån av dom stuckit iväg till på fredag.

    Precis, låg AMH verkar göra det svårt att få ut något vettigt, men jag hade någon sorts förhoppning om att sommar och all D vitamin man dragit i sig skulle ge något äggstocksmirakel haha. Hade mest velat få ut tillräckligt för att kunna odla till 5 dagars för bättre chans, men förhoppningsvis så blir de 4-5 vettiga ägg kanske, hoppas på kvalitet framför kvantitet. Det positiva är att de lättar upp på restriktioner och min sambo får följa med på plocket, känns skönt.
    ok jag förstår, jag tror de andra kommer sticka i väg också, så har jag alltid haft det på mina VUL, men det har ofta tillkommit dubbelt så många på sista. Låter jättebra att din sambo kan vara med på ÄP, blir förmodligen tidigt nästa v? 

    här sitter jag med ÄL tester igen (alltså att man aldrig lägger ner 'försöken'...räknade ut igår att vi förmodligen försökt över 70 ÄL naturligt så att det skulle ta sig på 75:e är kanske lite väl otroligt hehe) som visar att ÄL kommer om några dagar. undrar om det finns någon dunderkur nu jag kan göra för att boosta mitt ägg denna månaden. D-vitamin skrev du? Monsterdos då eller? Spöke
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-29 11:12:40 följande:
    Tack för de stöttande orden <3

    De låg 1V och 3H såg det ut som, såg flera stycken runt 10mm men de räknade hon inte med, får se om nån av dom stuckit iväg till på fredag.

    Precis, låg AMH verkar göra det svårt att få ut något vettigt, men jag hade någon sorts förhoppning om att sommar och all D vitamin man dragit i sig skulle ge något äggstocksmirakel haha. Hade mest velat få ut tillräckligt för att kunna odla till 5 dagars för bättre chans, men förhoppningsvis så blir de 4-5 vettiga ägg kanske, hoppas på kvalitet framför kvantitet. Det positiva är att de lättar upp på restriktioner och min sambo får följa med på plocket, känns skönt.
    och jo förresten, jag är lite osäker på det där med bättre chans på dag 5 då alla verkar eniga om att embryot alltid har det bättre i livmodern än i ett labb. oftast kan man säga vilka som ser bäst ut även på dag 3 om de utvecklar sig som det ska, så försök att inte hänga upp dig på blastocyster. kan du få sätta tillbaka flera? Hjärta
  • Inalina
    Lusselelle123 skrev 2021-09-29 14:06:09 följande:

    Så då var äggplocket avklarat och det gick inte alls så bra som önskat :( Från min högra äggstock fick de ut 9 äggblåsor varav 4 av dem innehöll ägg. Från den vänstra äggstocken fick de inte ut någon alls då den tydligen ligger väldigt högt upp och är svår att komma åt. Vi gjorde ett par försök med 3 extra doser morfin och en extra sköterska som fick trycka på magen samtidigt, men pga smärtorna fick vi tyvärr avbryta.. något som även läkaren sa var rätt beslut då risken att skada andra organ var stor. Hon sa även att denna typ av smärtor inte är vanlig, men att det händer och att det är min anatomi det handlar om. Så av 17 äggblåsor blev det bara 4 ägg, känner mig väldigt besviken och ledsen men hoppas på att vårat guldägg är bland dessa!


    Men till det positiva så finns ingen risk för överstimulering och det blir återföring redan på fredag om det sker en fin befruktning av de 4 ägg vi fick ut :) 


    Hejsan, usch vilket tufft äggplock du verkar ha varit med om :( det tillhör ju inte normalfallen att det ska vara så svårt och jag förstår att det måste varit väldigt stressande för dig (och även för dem). Jag tror att detta är anledningen att man sövs vid ÄP utomlands (både i Tjeckien och i Schweiz där jag gjorde mina IVFer.)

    Se till att vila nu och unna dig något gott, skönt att du inte riskerar överstimulering!

    Jag håller tummarna för fin befruktning på dina 4 ägg till i morgon, det behövs bara ett guldägg! kram!Hjärta
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-09-29 21:38:26 följande:

    Hej

    Du kanske fått svar redan men här får du från en till. Ta mirgonlutinus och ta sedan din lunchlutinus efter återföringen är klar.

    Lycka till!


    Hej! Hur gick det med din hysteroskopi? (Eller vad det nu heter? ) har ni kommit fram till nästa steg i er process? Kram <3
  • Inalina
    Smilla93 skrev 2021-09-29 19:21:30 följande:
    Tack så mycket!! Det va verkligen häftigt, helt overklig känsla! Ja jag vet att det inte är lika osäkert, men det finns alltid en risk och den finns i ens tankar hela tiden.. Dock känner jag att jag slappnat av rätt mycket ändå nu, jag kan ju inte göra så mycket mer än att bara åka med! ;)

    Hur är allt med dig? Har du prata med kliniken ännu eller var det nästa vecka? Kram
    Nej precis, skönt om du kan njuta av att faktiskt vara gravid nu, detta är ju allt man har kämpat för! Hjärta

    Allt är fint här, har möte med min Prag-klinik tidigt nästa vecka och känner att jag har en lååång lista med saker jag vill fråga och föreslå. jag hoppas de är tillmötesgående och att det känns bra efter mötet. Glad och så hoppas jag att vi kan köra igång direkt när nästa mens kommer om ett par veckor!
  • Inalina
    Lusselelle123 skrev 2021-09-30 08:57:33 följande:

    Ja det var verkligen fruktansvärt jobbigt, men som du säger så tillhör detta inte normalfallen. Mådde inte alls bra efteråt igår och vaknade idag och grät igen.. är nog fortfarande lite chockerad men har också väldigt ont så att jag knappt vända mig i sängen eller gå. Det känns dessutom som om känslorna kring hur orättvist detta är kom ikapp mig igen.. men unnade mig gjorde jag minst sagt igår, blev både pizza, rödvin och en stor godispåse i soffläge haha.


    Är dina finansierade försök i Sverige slut eller har du valt att gå utomlands av andra skäl? Låter ju helt sjukt att de söver ned i andra länder men inte i Sverige, borde vara samma överallt eller att åtminstone valmöjligheten finns.


    Tack så jättemycket Hjärta


    Jag förstår att man mår dåligt efter ett sådant äggplock, och man är så otroligt utsatt i den situationen också, så det blir extra känsligt än om det varit en annan kroppsdel (om du förstår vad jag menar..)
    jag tror att min ena äggstock också ligger lite dold, då mina gynekologer alltid har svårt att hitta den när man ska räkna äggblåsorna..
    du kan nog vara öm ett tag men det borde ge med sig om några dagar, jag förstår om du vill stänga av telefonen idag, jag tycker nog att de kunde ringa i vilket fall så man vet hur många som befruktats! (skulle inte alls funka med mig som har ett sådant otrolig kontrollbehov i den här processen...)

    Jag bor i Schweiz sedan några år tillbaka så jag har aldrig gjort IVF i Sverige, vi gjorde IVF 2018 i Prag där det funkade vid andra IVF första FET då jag fick min efterlängtade dotter. Det blev inga kvar i frysen efter det, så vi har fått börja om nu för syskonförsök, och jag har gjort 2 IVF i Schweiz i feb och maj, samt en i Prag nu i sep, där det tyvärr inte blivit tillstymmelse till plus på något av dessa 3 försök.

    Mina ägg verkar ha blivit ganska mkt sämre sen dess, och jag har dessutom märkt av att mina cykler är kortare nu så jag släpper nog dessutom ifrån mig omogna/dåliga ägg. (som om man inte redan hade nog med problem i den här processen...) 

    men men, skam den som ger sig;) jag måste blicka framåt till nästa försök nu då jag inte gett upp tron på mina ägg riktigt än! Hoppas du mår bättre snart och får tillbaka ett fint embryo imorognHjärta
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-09-29 22:44:07 följande:
    Hej

    Jag skall göra den imorgon faktiskt hysteroskopin, ligger på sjukhushotell nu då jag fick resa till en annan stad för operationen, skall sövas och hela kittet. Måste upp tidigt som stryk och ta med som skall öppna upp och mjuka upp. Sen inget imorgon att äta bara dricka vatten /te utan mjölk innan ingreppet. Lite nervös inte sövts på 20år..Svårt att koppla av ny. Skönt att det äntligen är här ändå jag har väntat sen juni. Parallellt har jag tagit kontakt med en utländsk klinik i Ryssland Olga om min inplanerade FET sen efter ingreppet skiter sig för en plan B + Adoptivbyrå. Hoppas de hittar nått litet imorgon de kan justera så hittar man nått som förklarar varför det inte funkar. Äggen är bra sperman är perfekt så nånstans hos mig felar det..Kanske är åldern fyllt 40.
    Oj så spännande, hoppas allt går fint idagHjärta jag hoppas operationen är tidigt så du slipper gå hungrig hela dagen! 
    sövningen brukar inte vara några problem (har själv sövts 3 gånger under senaste året, och många gånger innan dess med diverse blindtarmsop etc). men jo man känner sig lite liten precis innan, men det kommer gå fint och det är ju absolut inget stort ingreppHjärta

    Du verkar otroligt stark och driven och du gör verkligen allt i din makt för att det ska bli ett barn så jag är säker på att det kommer lösa sig för dig/er. det är positivt att dina ägg och spermierna är bra, oftast är det ju där problemet ligger annars, skriv sen när du är vaken och återhämtat dig lite! kram!
  • Inalina
    Fogeln skrev 2021-09-30 20:46:12 följande:
    Det stämmer helt. Vi gjorde två misslyckade IVFer där inga ägg befruktades eller återfördes. Sen gjorde vi ICSI och fick tre befruktade på tre ägg. Ett fördes tillbaka då och blev vår dotter och två frystes. Ett av dem fördes tillbaka igår och ett är kvar i frysen.

    Jag hoppas så väldigt på att det ska fungera men samtidigt känns det som att vi kanske redan haft vår tur. Men jag hoppas verkligen det ska ta sig.
    Åh stort lycka till med ruvningen! Håller alla tummar för syskonHjärta
  • Inalina
    Lusselelle123 skrev 2021-10-01 09:37:45 följande:

    Tack, jag det är verkligen påfrestande allt detta både fysiskt & psykiskt. Vi får verkligen hoppas att det är pga ett ökat antal äggblåsor, håller alla tummar och önskar dig all lycka till idag. Uppdatera senare Hjärta


    Min klinik ringde igår men barnmorskan svarade med "bli inte rädd, bli inte rädd". Hon ville bara kolla hur jag mådde pga av hur allt utspelade sig vid äggplocket, och hon bad så hemskt mycket om ursäkt att hon ringde då hon sagt att hon endast skulle ringa vid dåliga nyheter. Började störtlipa då jag såg numret, men fick höra att 2 av våra ägg blivit befruktade så återföringen blir av idag. Går runt och oroar mig att de inte ska ha klarat natten nu men.. åh så trött på all denna oro och jobbiga känslor. Hoppas på att jag allt går som det ska och att jag är ruvare i em.


    Åh men vännen då! Det är ju precis därför de ska ringa I VILKET FALL!!! Hoppas de ändrar sina rutiner nu och inte lurar någon annan på det där sättet, förstår precis känslan och ångesten när man ser numret som INTE ska ringa!Rynkar på näsan
    MEN så skönt att 2 befruktats och du får återföring idag!!!!Hjärta Håller alla tummar för ett eller två fina embryon!stor kram!
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-09-30 14:02:52 följande:
    Hej

    Nu har jag gjort ingreppet. De hittade en misstänkt polyp 2-3 mm som skickas på snabbanalys. De tror dock att de inte skall ha nån inverkan på om ägget stannar/fäster pga att den var så liten. Kan vara en bit slemhinna också, men det såg jättefint ut i övrigt. Känner mig lite nollställd och groggy. Jag hade hoppats det var nått man kunde åtgärda, då är vi kanske tillbaka på noll..vet inget mer direkt. Hoppas att spolningen var bra i alla fall en liten rensning av gammal skit kanske. Tack för pepp!

    Nu väntar jag på ny behandlingsplan 12 okt.
    Hejsan! vad skönt att det är över nu, hoppas återhämtningen går bra Hjärta bra de tog bort en polyp i alla fall, gjorde de något mer när de ändå var inne? den där spolningen, var det av äggledarna eller hela livmodern på något sätt? 

    Hoppas det ska göra susen för ert embryo i frysen, jag vet att man vill hitta orsaker att det inte funkar så man kan åtgärda men tyvärr gör de inte alltid det. Jobbigt med otydliga instruktioner också, att ta något tillsammans med vatten borde ju innebära att de det via munnen kan man tycka. Stor kram!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021