• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-10-08 17:36:22 följande:
    Ja det kanske är så ändå, lite flyt vill man ändå ha, så hoppas detta e vårt. Ja vi fick se den på en skärm innan den sögs upp i katetern och sattes in, kändes väldigt häftigt, vi fick aldrig se dem på förra kliniken. Nu ska jag bara slappa till max. Hoppas du får en fin helg <3 kram
    hejsan! Hur går det för dig? kan du slappna av under ruvartiden?
    jag har skrivit lite med min klinik nu och det verkar som att jag kör långa protokollet denna gången också.
    Min mens kom supertidigt nu efter bortfallsblödningen,(hade givetvis hoppet uppe att det skulle bli en naturlig graviditet även denna gången, kände liksom t.o.m. hur det stack till lite i äggstockarna så jag tänkte att NU fäster ägget, men då kom mensen dagen efterSkrikandes) det blir väl lite knasigt i cykeln efter alla hormoner. 

    år förhoppningsvis börja redan i slutet av okt och ta den där nedreglerande sprutan, och sedan börja med stimuleringen 2 veckor senare. vi kommer köra till Prag allihopa då det slipper bli så dyrt med flygresor som bokas i sista minuten, eller risken att inte komma iväg. känns bättre så, bilresan tar ca 7 timmar så inte så farligt antar jagTungan ute sen bor vi på något hotell eller lägenhet där tills återföringen.
    imorgon åker vi på lite solsemester till Spanien så ser fram emot att njuta av lite sol o badSolig
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-10-13 12:55:33 följande:

    Hej vännen!


    Jo jag fick precis reda på att, utav de 3 embryos vi nu fick efter ÄP, så gick de andra två till frysen?! Helt sjukt vilken bra omgång jag fick denna gången gällande embryoutveckling tydligen. Så idag är en bra dag! Men annars så pendlar jag väldigt mycket, vill bara få testa så snart som möjligt, samtidigt som jag bara vill förtränga allt och leva i förnekelse. Så jag har ingen konkret testdag satt för mig själv än, men troligtvis på söndag eller mån/tis. För mens kommer troligtvis ons/tors! Men idag är ju embryot förhoppningsvis på sin 8e dag och kanske fäst/fäster, så går runt och känner efter :) men känner inget särskilt såklart.


    Snart är du igång igen då! Fy för sprutan dock, men hoppas det kommer gå bra och du hittar någon som kan hjälpa dig med den, antar en professionell måste göra det? Låter som ett vettigt alternativt att bila och ta in på hotell, så slipper ni all stress kring det (eller lite mindre förhoppningsvis iallafall) och så hoppas vi på att färska simmare ger bättre resultat!


    Skönt med semester, hoppas ni får det riktigt gott! SoligHjärta


    Men herregud WOW! det är ju skithäftigt- grattis till 2 små eskimåer också! Nej som du säger, kvaliten kan det inte vara nåt fel på, och det verkar ju som att 80% beror på embryokvaliten så jag tror stenhårt på er! hoppas ni får slappna av och känna att det även räcker till syskonförsökSolig tänk du som var så orolig för få ägg och att denna omgången inte alls var lika bra?!

    Förstår precis känslan av att man vill testa så tidigt som möjligt, det många gör är ju att testa att Ovitrelle är ur kroppen tidigt så man vet, men egentligen blir man ju inte så mkt klokare av de testerna hellerFlört (och dyrt blir det...) men söndag på ÄP + 11 låter ju lovande att smygtesta då det motsvarar RD 6 med blastis som verkar möjligt att skymta något på. Jag såg ett till streck på RD 6 med fryst blastis då dottern blev till. kan förstår att man gärna vill smälta ett resultat hemma och inte på jobbet, men svårt när det är mittemellan att man ev ser/inte ser något.

    Jag ska höra med min gyn om de kan administrera Zoladex.. ska höra om någon där gjort det tidigare, så de inte tror att det är en 'normal' liten spruta... (förra gången sa ju sköterskan att jag borde verkligen ha tagit emlaplåster innan jag kom dit, men det var ju ingen som hade berättat för mig.. så det var bara att härda ut. 

    hehe stressen kommer vara kvar för oss dock, då svärmor kommer och hälsar på söndagen den veckan, så jag måste få till återföringen senast på lördagen! 
     ja, ska försöka att skita i allt vad ivf heter nu under semestern i alla fall, håller tummarna att din lilla stannar och växer nuHjärta
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-10-13 13:14:20 följande:

    Nu är jag tillbaka från ultraljudet och allt såg bra ut. Hjärtat tickar Hjärta Nu vågar man tro att det blir en bebis i maj! Känns overkligt att ens skriva det. Ta hand om er och stort lycka till. Ni är verkligen fantastisk support i denna processen! 


    men åh stort grattis till dig, så glad jag blir!Solig
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-10-18 15:44:29 följande:

    Tack fina du <3 Inget är omöjligt såklart. Försöker tänka så med men känns som man mest drar ut på lidandet. Testade med ett predictor early test imorse igen som var kritvitt, mens beräknad på ons/tors och redan börjat få rosafärgade lutinusflytningar, samma story som tidigare gångerna. Kommer att testa en sista gång när blödningen kommer igång mer ordentligt, sen är det bara att hålla ut till mitt första FET, känns spännande att kunna testa på något nytt ändå. Bara lite ledsen över att det måste gå en cykel emellan och att man inte kan få FET vid kommande ÄL, men måste ha att göra med att slemhinnan och hormonerna ska hinna återhämta sig. Mer väntan helt enkelt.

    Men ni körde på SU tidigare också? Vet du om man kan köra FET vilken dag som helst i veckan, eller om dag 5 infaller på en söndag så får man skjuta på det?


    Hej vännen, åh jag läste om ditt test igår och tänkte att det säkert kommer upp ett svagt streck idag, men är så ledsen för din skull :( hatar de där kritvita testerna, föredrar spökstrecken t.o.m? :/

    Så du kommer köra FET i naturlig cykel? Kanske blir vi synkade inför nästa ruvning igen då, förhoppningsvis kommer jag då göra ÄP runt sista veckan i nov. Förstår om du inte har något hopp kvar men jag hoppas ändå för din skull att du kanske är låghormonare eller liknande som får plus inom ett par dagar <3 stor kram.
  • Inalina
    Fogeln skrev 2021-10-18 18:17:03 följande:

    Hej på er

    Kul att se plus och väldigt spännande med er som ruvar. Håller tummarna för fler plus inom kort.

    Har nu passerat testdag och meddelade kliniken idag att det blev negativt för oss. Vi fick välja om vi ville starta direkt eller vänta en cykel men vill köra direkt. Planen har varit att försöka i naturlig cykel så nu blir det dags att börja med ägglossningstester om ett par dagar fel för att inte riskera att missa ägglossningen den här cykeln.

    Har haft blödningar nästintill oavbrutet sen rd5 och frågade kliniken om det. De skulle försöka låta en läkare ringa mig imorgon och ge sina tankar. Om det kanske påverkar chanserna med naturlig cykel och vi snarare borde göra ytterligare en stimulerad. Kändes som att hoppet försvann direkt med blödningarna som varit så jag vill väldigt gärna att våra sista frysta blastis får så bra förutsättningar som möjligt vid återföringen.

    Är det någon av er som gjort stimulerad fet med progynon och lutinus och haft rejäla blödningar? Som kanske har fått någon förklaring eller ändring i protokoll för det?

    Håller tummarna för oss alla nu. Den här resan är inte rolig.


    Hejsan, ville bara säga att jag är ledsen att höra att det inte blev något av er snöflinga denna gången :( alltid så tråkigt när personerna den här tråden får blanka tester:( bra att kliniken låter er köra igång direkt i alla fall, kanske passar naturlig cykel dig och din kropp bättre. Stor kram, håller tummarna för nästa syskonförsök!!
  • Inalina
    Camii80 skrev 2021-10-16 13:58:58 följande:

    Hej allihopa
    Har varit frånvarande från forumet sedan april då jag fick mitt missfall och även 2 misslyckade FET efter det. Det har tagit lite hårdare än väntat och, som många här inne känner, så är hela processen utmattande. På ett eller ett annat sätt.

    Vi startade, återigen, en omgång med hormonsprutor i mitten på september och min kropp ville verkligen inte hänga med. Äggen utvecklades inte snabbt nog så jag fick ta Gonal-F i 14 dagar, varav tillsammans med Fyremadel i 10 dagar av de. Jag blev helt blå på magen av Fyremadelen och kan säga att jag var riktigt less på att ta dessa sketna sprutor. Fick gå på fler kontroller och mådde dåligt eftersom det inte såg så positivt ut. Vi fick iaf ut 5 ägg (färre än de andra gångerna) varav en blev återinsatt två dagar senare (inte heller hänt då jag bara fått blastisar förut). Vi fick inga till frysen så jag blev relativt nerstämd då chanserna förut, med fler äggblåsor och fler embryon till frysen, inte heller har gått vägen. Hela den här omgången känns helt tvärtemot de andra gångerna.

    Igår tog jag iaf ett gravtest som visade ett svagt plus.Jag har ju gjort det här förut men ändå känner man sig så sjukt osäker varje gång man räknar dagar fram och tillbaka :) Igår var det alltså 13 dagar sedan Ovitrelle, 11 dagar sedan äggplock, 9 dagar sedan insättning (RD9) med en tvådagars. Officiell testdag 25.10. Förväntad mens om 3 dagar och tog ett gravtest med ultratidig detektion. Frågan är då - kan jag lita på testet eller är jag för tidigt ute och bara ska ha is i magen?


    stort grattis det där är definitivt ett plus!!! {#emotions_dlg.flower} härligt att höra dessa solskenshistorier trots få ägg och inga till frysen, det ger hopp till oss andraGlad
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-10-13 19:14:35 följande:
    Hej men då synkar vi nästan

    Jag har bara gjort korta protokollet vad innebär långa egentligen, vad får man för mediciner? Nässprej eller?

    Jag skall köra styrd återföring med predinisilon, progynon, trombyl, lutinus och embryoblut. Var och hämtade ut allt idag. Blev en liten påse.
    Hej! ja kanske synkar båda vi och Dibella nästa gång!

    långa protokollet verkar man kunna göra på lite olika sätt, med nässpray eller sprutor/spruta. Min klinik verkar föredra att ge EN stark spruta på dag 21 i cykeln, denna nedreglerar äggstockarna så att man ligger på 'noll' när man börjar med sprutorna. ca 2 veckor efter sprutan gör man ett VUL o kollar att det inte växer cystor etc och då börjar man även med stimuleringen precis som i korta protokollet. skillnaden då är att man inte behöver ta Fyremadel eller liknande då den starka sprutan på dag 21 ska hålla i sig så äggen inte släpper... Verkar som att jag får köra detta protokollet med sprutan den 29 okt. 

    ja det brukar ju kunna bli några påsar.. hur stor dos trombyl och prednisolon får du?
  • Inalina
    SilverDarling skrev 2021-10-17 11:26:19 följande:
    Jag tog också ett testa tidigt-test imorse från tento (nån som testat dem?) Ruvardag 8 och helt blankt blev det. Jag vet inte ens om vi fått nåt till frysen, eftersom vi då ska få ett brev hem från kliniken och får vi inte det i början på nästa vecka blev det troligtvis inget :( känns jobbigt att de bara skickar brev OM de blev nåt till frysen, hade uppskattat att få ett oavsett. Men men.. det här var första IVF för mig så det är klart att man kanske inte skulle hoppats för mycket, men det är ändå blandade känslor i kroppen nu.
    hej vännen, hur har det gått med ditt tidiga testande? såg att du fått minus på RD 8 men visst var det bara med 2 eller 3dagars? Hoppas du får brev om att du får någon snöflinga, det är tufft om det inte blir plus trots att det inte är första gången, men om det skulle förbli så denna gången får du ta nya tag o fokusera framåt när du/ni är redo igenHjärta kan vara rätt skönt att bryta ihop lite också, men vi är många här inne som blivit gravida på andra och tredje försöket också!!{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-10-19 08:30:44 följande:

    Jo man hoppas in i det sista, men börjat blöda mer och mer. Dock tidigare än mensen bör komma, men har för mig att jag började småblöda några dagar tidigare förra gångerna också, slemhinnorna är väl trötta nu efter alla tabletter.


    Ingen aning om FET blir i naturlig eller stimulerad cykel, vet inte vad kriterierna är. Tänker att jag kontaktar kliniken under veckan, jag fick inget officiellt testdatum på RMC? Utan det står typ att om en blödning börjar när mensen är beräknad och testet är negativt så förväntas man sluta med lutinus, så avvaktar en två dagar till innan jag ringer. Men vore kul att få synka igen, alltid något i denna.. skit. Kommer troligtvis bli insättning sista dagarna i november/början av december enligt min mensapp :) Försöker peppa inför detta! Nästa gång blir det plus för oss <3 


    ok ja när blodet kommer är det ju svårt att hålla hoppet uppeObestämddå känns det ju mer som att man griper efter de där halmstråna..
    Så skönt ni har två blastisar i frysen, då har ni alla förutsättningar att lyckas nästa gång och du slipper alla sprutor och skit!{#emotions_dlg.flower} låter väl som ett ganska bra råd av din klinik tycker jag, det är ju sällan man börjar blöda och SEDAN får ett positivt test men allt har ju hänt. 
    är tillbaka nu från en underbar resa med sol och bad och lite mer energi nu än innan vi åkte, känns som att det finns hopp om livet igenFlört hoppas du kan hitta något positivt att fokusera på nu i höst innan nästa återföring!Hjärta låter som att du har siktet inställt redan och JA jag hänger på och plussar nästa gång!
  • Inalina
    Anonym1Ha skrev 2021-10-19 11:31:36 följande:

    Idag var vi på tidigt ultraljud. De såg bra ut och hjärtat tickade på v 7+6 blev bestämt och det stämmer bra med återföring och allt.

    En lång väg hit och fortfarande ganska ofattbart.

    Jag håller tummarna stenhårt för alla oss kämpar här inne att väntan och vägen inte behöver vara mycket längre utan att det är nära för alla! <3


    Åh så härligt att du fick komma in ganska snabbt eftersom du behövde avboka tiden förra veckan, stort grattis till en jättestor milstolpeHjärta! Stor kram, försök njuta nu innan alla gravidkrämpor tar vid Flört
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021