• Kronärtskocka

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2022-07-07 19:54:52 följande:
    Har fått veta en klarade PGT-A glad men fattar inte riktigt än. Båda har varit så inställd att det skulle gå dåligt så nu är man typ matt. Kommer landa i detta snart och börja förbereda mig för nästa steg. Håller tummarna för dig. 
    Grattis! Så skönt att ha en godkänd i frysen. Men förstår också anspänningen som då kan släppa. Hur ser planeringen ut nu för er? Tack
  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-07-09 18:08:49 följande:
    Hej beror på mensen men nån gång i augusti nu förutsatt att slemhinnan är bra. 
    Hej

    Skönt att väntan inte blir så lång, augusti är ju snart. Hoppas slemhinnan ser fin ut!
  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2022-07-13 11:28:49 följande:
    Nja, jag har tagit sådana kapsyler nån gång. Hittade bara en vaginalkapsel och tog den. Kanske hette det Lactogyn? Men kanske bäst att fråga din klinik vilka de rekommenderar. 
    Har tagit ecovag någon gång. Men håller med AndraSladdis, svårt att veta vilken sort som är bäst. Och gissar att din klinik inte har koll på utbudet här? Men kanske kan säga om det är några speciella bakteriestammar som de rekommendera? Det står på förpackningen vad de olika innehåller. 
  • Kronärtskocka
    AndraSladdis skrev 2022-07-13 11:30:00 följande:
    Spännande! Vilken dag är du på? Jag är på RD6 men tror det är kört tyvärr. 

    Hur har det gått för dig? Ruvardag 8 idag?


    Jag har testdag idag, och har varit och lämnat blodprov enligt klinikens önskan. Får dock svar först imorgon eller på måndag.


    Enligt hemtesterna är jag dock gravid! Glad Fick ?gravid? på ruvardag 6 med clearblues tidig digitala. Sedan har jag också fått gravid 1-2 så jag hoppas verkligen det stämmer!
    Råkade dock glömma att ta progynonen igår kväll och i förmiddags fick jag lite spottings, så lite orolig att jag har förstört allt. Kliniken sa att jag inte skulle oroa mig, men lättare sagt än gjort. Vill bara skruva fram tiden tills jag med säkerhet vet om det är något där och att den mår bra!

  • Kronärtskocka
    Clemmentina skrev 2022-07-15 18:02:35 följande:
    Åh, grattis! Håller tummarna för att det utvecklas fint och att du slipper mer spottings. :) Använder appen MyTheraphy för att hålla koll på alla mediciner. Då får man en liten påminnelse när det är dags att ta något! 
    Tack. Det känns väldigt roligt och nervöst. Lite vemodigt att ha lämnat mina ägg bakom mig, men också så tacksam att få chansen att bli mamma igen!

    Tack för tips om appen. Tyvärr hade den inte hjälpt, jag tog alla andra tabletter vid samma tid men var tydligen virrig och missade progynonen trots att jag hade den mitt framför ögonen?

    Hur går det för er nu? Sommarpaus, nedreglering eller stimulering. Tänker extra på er och andra som åker till Ryssland nu med resor som kräver än mer.
  • Kronärtskocka

    Det var en kortvarig lycka. Det digitala testet har gått från gårdagens gravid 1-2 till Inte Gravid och hcgvärdet var bara 3,5. Fan. Ännu ett väldigt tidigt missfall. Börjar oroa mig för att det inte handlar om embryona trots allt utan något i livmodern eller mitt immunförsvar. Nu sorg och väntan på att kliniken hittar en ny äggdonator till mig. Två chanser kvar. Sedan blir det inga mer försök alls. Så jäkla tungt. 

  • Kronärtskocka

    Tack för era tankar.

    Always choklad: Fy så tufft för dig! Sånt vill en gärna veta innan, så en kan förbereda sig och veta vad som väntar. De får tycka vad de vill, vi vet att reaktionerna inte är ett dugg konstiga efter vad du gått igenom. Att leva i långvarigt kris och sorg är tärande. Gott att du hittade sätt att hantera det på. Och hoppas omgivningen framöver förstår att du mår bäst av att vara förberedd. ( Jag skulle på AW i våras och frågade då innan om den jag vet var gravid skulle med. Det behövde jag veta innan för att hantera det. Att öht träffa folk alls är ibland slitigt, gravida eller ej.)

    Clemmentina: Väntar på svar från biopsin av min polyp fortfarande. Ska ta nytt tsh för säkerhetsskull. Får se vad den danska läkaren säger, jag hoppas de vill gräva lite mer, eller har ideer kring donatorerna.

    Hoppas ni snart får besked kring nästa steg.

  • Kronärtskocka

    Alwaysw choklad: För er egen del kanske det är bäst att fråga, hur knepigt det än känns att ev behöva göra de. De helt nygravida är kanske svårt att undvika, men de som varit det ett tag och bebisar borde ju utomstående i släkten känns till.


    AndraSladdis skrev 2022-07-20 20:05:05 följande:
    Hej,
    Jag är så ledsen. Det kommer säkert inte trösta så mycket, men samma hände mig. Fick vara gravid i hela 2 dagar, plussade digitalt också, men nästa dag var det digitala negativt och så även på testdagen. Embryot var testat. 
    Jag väljer än så länge att se det som otur och vill försöka igen direkt, dock med otestat embryo tyvärr. 
    Hur var det nu, behöver du en ny donator eller har du något kvar i frysen?

    Åh, ledsen för att du behövt uppleva samma sak. Även om det bara är två dagar hinner en ju glädjas så mycket att sorgen och besvikelsen ändå är stor. Speciellt då en försökt så länge. Denna gång fanns mitt plus i sex dagar innan det försvann, i våras två. En hinner verkligen drömma mycket på kort tid. 


    Gott att kunna försöka direkt igen. Kan du göra det redan denna nya cykel? 


    Jag har inget i frysen så kliniken har skrivit upp mig på väntelistan för ny donator. Der har gått ganska snabbt förut, får väl hoppas donatorerna vill donera efter semestrarna. Mejlade min klinik en massa frågor. Igår ringde de upp och frågade om läkaren kunde ringa mig om någon dag. Det känns bra, att de vill svara på frågorna och alla funderingar jag har kring hur jag ska gå vidare. 


     

  • Kronärtskocka
    Always choklad skrev 2022-07-21 16:20:06 följande:
    Hej
    Hoppas det löser sig snart så du kan testa på nytt. Det är tungt oavsett tror jag hur många dagar det än är. Man är mentalt gravid när de fört in ägget redan. Värst har varit för mig att vara medecinskt gravid. Som ett djur skendräktig. Kände mig helt maktlös..positivt gravtest men inget där alls sen på ultraljud. Tog lång tid att komma över. Kände mig så lurad då och dum! 

    Hej

    Visst är det så, att en har öppnat hjärtat för ett nytt liv redan iom insättningen. Fy så slitigt att gå ända till ultraljudet med symptom och hopp. Måtte du få gå hela vägen fram till mål snart!

    Jag blev uppring av min läkare igår. Bra att få svar på mina funderingar. Hon ville inte ändra på medicineringen men gav lite tankar kring val av spermadonator och föreslog en skrapning/priming av livmoderslemhinnan i cykeln innan nästa insättning. Verkar inte finnas några starka bevis för att det funkar så jag får se om jag gör det. Lite trist att de i Danmark inte vill kolla upp mer, men jag försöker lita på att de är måna om sin statistik och att läkaren har rätt i att jag har tagit många prover redan iom min blödningsutredning osv. Ger dem detta försök också, lyckas inte det kommer jag vilja tjata till mig kortison inför sista försöket. 


    Nu åter väntan på det magiska samtalet där kliniken ringer och säger att de har en donator. ( Blir en väntan som en inte vet hur lång den är? ) Ska försöka ta hand om mig så gott det går så länge. Nu längtar jag mest efter att vara klar med alla försök. 

  • Kronärtskocka
    dasj skrev 2022-07-30 19:09:24 följande:

    Hej alla,

    nu har det väldigt längesen jag var inne här och kommenterade. Har inte hunnit läsa igenom någon och misstänker att det är nya användare här nu.


    sist jag skrev här var vi gravida i v8. 6m senare har vi en fullt frisk pojke och är världens snällaste. han har två syskon i frysen och vi kommer sätta igång nästa IVF vid årsskiftet 


    Hej igen

    Vi är ett fåtal som är kvar, vilket förhoppningsvis är ert gott tecken. Att IVF har funkat för de flesta och att många nu är föräldrar av de som höll på med IVF 2021. De som är nya hänger i nya trådar för 2022. 


    Grattis till er lilla och härligt att ha orken att vilja försöka igen. Har ni i frysen sedan sist? 

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021