• Jill92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Always choklad skrev 2021-11-20 17:13:24 följande:

    Hej det skulle vara ett hjärta inte ett frågetecken..håller själv på ruva nu. Är jobbigt psykiskt och bara vänta, man är helt hjälplös..vågar inte ens käka D vitamin nu. Kanske krockar med nått av de övriga jag tar. Immunförsvaret skall ju ned med hjälp av kortison och d-vitamin ska jag höja immunförsvaret står det. Jag får väl helt enkelt vara trött till g-test så får vi se sen..


    Åh ja det är ju verkligen såå påfrestande att ruva. De sista dagarna gick jag all in och tänkte ut dagliga ?belöningar? för att ge mig själv. För att orka haha. Typ beställa vad jag ville online, baka kladdkaka osv;p Hejar på dig, håll ut!
  • Jill92
    Inalina skrev 2021-11-22 10:56:23 följande:

    oj 9 stycken överlevde till dag 5? det var inte dåligt.

    jag kan inte kvaliten med siffror, min klinik använder sig av A,B,C kvalitet på blastocyster. jag misstänker då (lite logiskt haha)  att 4 kanske motsvarar C-D? min klinik verkar ge embryon upp till dag 3 en 1, 2 eller 1-2.

    men sedan ger de AA,AB,AC etc för blastocyster. när jag fick tillbaka min blastocyst som faktiskt blev min dotter 2018 så var det en 'b' så inte 'toppkvalitet' enligt embryologen.

    det verkar som att dina delar sig så fort som de ska, men kanske innehöll dina blastisar för mkt fragmentering för att de ska känna sig säkra på att frysa och gå att tina upp igen. jag skulle försöka fråga mer om möjligt, det är alltid bättre att förstå så mkt som möjligt i denna processen, kanske kan man lägga till någon typ av tillskott om man tror på det också.

    Tillskott av Q10 är det många som får tipsat om att äta för lite bättre äggkvalitet, men vet egentligen inte om det finns bevisat att det hjälper. 

    skönt om du får köra igång i januari igen!!


    Ja så förstod jag det som iallafall, det stod i journalen på 1177 att efter återföringen odlades 8 stycken vidare till dag 6. Men ja man men ju inte hur långt ifrån de var i kvaliten. Ska absolut fråga mer som du säger!Ju mer info ju tryggare känner jag ju sig.

    Tack för din utförliga svar om graderingen, ska fråga om detta också. Du menar alltså att A är bäst/högst kvalité så som 1 är bäst på skalan då? Om man ska följa din linje..:)
  • Jill92
    Inalina skrev 2021-11-23 11:51:43 följande:

    Hej tjejer, kom precis från Gyn för ultraljud för att förhoppningsvis kunna starta stimulering. Sjukaste grejen händer där, gyn ser något och frågar om jag är gravid - nopp det är jag verkligen inte säger jag självsäkert. Ok, men ta ett test ändå! Så det gjorde jag? efter att ha försökt naturligt sedan 2014, fått en dotter med IVF 2019 och genomgått 3 misslyckade IVF i år så ser jag för första gången i mitt liv två streck på stickan efter 5 sekunder. Jag är i chock!!!


    Alltså wow! Grattis! Måste kännas helt overkligt. För mig ger att läsa detta verkligen sånt hopp! Att det KAN gå tillslut(IVF eller inte) oavsett om det känns hopplöst i stunden. ?Mirakler? sker och kroppen är lyckligtvis oförutsägbar ibland. Tack för peppiga nyheter och lycka till i fortsättningen av graviditeten<33
  • Jill92

    Hej gruppen!<3 Jag har nu (efter mina två misslyckade IVF med gonal F-stimulering) fått nytt protokoll som startar i januari. Denna gång blir det menopur. Så nervös när jag hörde det! Det verkar extremt trixigt? Varför inte göra det enkelt för oss och låta det komma fördigblandat?Är det så krångligt som jag oroar mig för?

    Nån som har erfarenheter av att ha bytt från gonal till menopur? Detta är vårt sista landstingsförsök så man hoppas ju få böttre resultat när det gäller embryokvaliten. Det är det kliniken hoppas också. Kramar på er i julstöket <33

  • Jill92
    Anonym1Ha skrev 2021-12-21 14:42:55 följande:

    Jag bytte från gonal-f till menopur från första till andra försöket. Det kommer med supertydliga instruktioner så du kommer fixa det!! Bara att följa punkterna så fixar det sig!

    Håller tummarna att det nya protokollet passar dina ägg bättre <3 för mig var det precis vad som behövdes! Men fick höja dosen menopur vid varje ultraljud innan äggplock precis som med gonalen. Det är tydligen så mina äggblåsor vill ha det.. lycka till i januari <3


    Åh tack för peppigt svar! Känns skönt att höra att andra klarar det, då borde jag nog också göra det. Och bara hålla sig till instruktionen som du säger :)

    Vad roligt att du verkar reagerat så bra på menopur, blev du gravid efter den stimuleringen menar du? Förlåt om frågan är känslig, svårt att hålla koll på hur det går/har går för alla i tråden.
  • Jill92
    IVF2021 skrev 2021-12-22 11:18:35 följande:

    Hej tjejer,

    Detta trodde jag ALDRIG! Men det verkar som jag fått en julklapp i år. Tjuvtestade imorse på RD 12 med en 2-dagars. Jag är gravid! Gravid och överstimulerad. Blandning mellan smärta och glädje. Ny kontroll på kliniken imorgon. Hoppas på bättre blodvärden, mindre vätska men ökat hCG. :)


    Åh men grattis!!! Håller tummarna också för att överstimuleringen lägger sig <3
  • Jill92
    Clemmentina skrev 2021-12-22 11:06:45 följande:

    Samma erfarenhet här! Svarade bättre på menopur och fick fler mogna ägg. Blev dock ej gravid men det var nog äggkvalitet. Nu testar vi blandning av menopur och Gonal-f.

    Tips är att kika på medicininstruktioner. Du kommer vänja dig fort! :)


    Åh det ger mig så mycket hopp, att veta att många andra verkar svara lite böttre på menopur. Man blir ju nojig när man byter läkemedel och det är sista försöket, en risk ändå. Vi får se hur det går :)
  • Jill92

    Måste bara kolla detta med er också! Fick veta från min läkare att de beslutat att återföra TVÅ embryon vid min nästa menopurbehandling(om flera ägg klarat dig vill säga). Blev så chockad, trodde inte man brukade göra det. Är ju så stor risk för tvillingar. Är det nån som varit med om det??

    Ändå ett stort beslut att medvetet ?tacka ja? till en eventuell tvillinggraviditet/riskgraviditet.

  • Jill92
    Mina pojkar 2 skrev 2021-12-28 02:26:53 följande:

    Hej! Jag har haft gonal-f som blev totalt misslyckat. Hade 16 äggblåsor de flesta var tomma, fick 4 ägg men det var ovisst om dom var mogna. 1 blev befruktat men dagen efter slutade det utvecklas. Nu väntar jag in mensen och då ska vi prova menopur, är också mitt sista försök. Fyller 40 i februari. Känns som man hoppar mellan förhoppningar och hopplöshet. Har tidigare prövat letrozol tabletter, men med dessa blev ägglossning helt uteslutet.

    När ska du börja med menopur ? :)


    Åh Hoppas att det blir bättre resultat då för oss båda!<3 Anspänningen blir ju så mycket större känner jag när det är sista försöket. Men jag börjar känna mig lite mer hoppfull nu när så många här svarat att byta till menopur gjorde stor skillnad. Jag börjar omkring 17 jan. När börjar du? Hur känner du inför blandandet osv? Jag bokade faktiskt in mig på en ?sprutlektion? så de kan visa ordentligt innan. Kram!
  • Jill92

    Ja gott nytt år alla! Håller med om att det är så roligt och hoppingivande med alla plus nu senaste :o verkligen delad glädje när man läst hur alla kämpar så hårt <3

    Jag skulle gärna fortsatt hålla just denna gruppen vid liv, även om titeln inte är uppdaterad;)

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021