• Jill92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Chajsa skrev 2021-05-24 09:41:44 följande:

    Jag är på sprutdag 9, har lite högre dos (började på en 150, höjde till 200 i lördags) men jag har varit som i min värsta pms denna vecka, gråter och får stark ångest och känner hopplöshet om vartannat. Det känns ju som att hormonerna ?tar? i allafall :) Tips är att boka in något snällt mot dig själv varje dag som distraherar för att få tiden och gå och skingra tankarna. Jag har senaste veckan fixat naglarna på salong, gått långpromenader med spännande podd, rensat min garderob, bjudit hem kompisar på brunch mm. Kram på dig


    Så bra tips att unna sig saker lite extra mycket under den här tiden. Igår bakade jag massa scones och bara frossade haha, får väl fortsätta på det spåret;) Poddar är ju också bra idé, har hört om en som heter ?ruvarpodden? som sägs vara peppande.
  • Jill92

    Hej gruppen! Har varit på mitt första VUL nu( dag 7 blev det, så rätt tidigt i behandlingen). De visade sig att 4 äggblåsor växt till typ 11, 14, 12, 13. Fick höjd dos nu, till 150, inför nytt VUL på måndag. Hoppas verkligrn att de små som inte växt så mkt kickas igång av höjningen. För om det bara är 4 som skulle va ?redo? då gör man inget äggplock? Hur många räknar de behöver va stora nog för att det ska genomföras? Är det minst 17 mm de bör va?

  • Jill92
    Chajsa skrev 2021-05-30 21:59:53 följande:

    De sa till mig att 3 blåsor är gränsen för att gå vidare, på mig såg de tre blåsor på VUL 1 och 2 och tre ytterligare som växt till sig vid VUL 3. Det kan gå snabbt efter höjd dos! De plockade sex ägg hos mig till slut från bara en äggstock. Vet du om du hade några små äggblåsor också? Vid själva plocket behöver de vara minst 18-20 tror jag, men de kan ju växa 2 mm per dag.


    Idag ,på sprutdag 9, var jag på mitt andra vul. Nu såg de att bara 6 äggblåsor har växt sig i tillräcklig storlek. Min kropp hade inte gett den respons de hoppats;( fick ju väldigt låg gonsldos). Två var typ 21 mm så jag antar att det är därför de nu planerar in äggplock redan på onsdag för mig. Så de inte övermognar? För annars hade de väl kunnat fortsätta stimuleringen tills fler mognat? (Jag hade flera små äggblåsor ockdå nämligen). De säger ju att ?det räcker med ett, kvalite före kantitet?. Men känns ändå lite nedslående att de bara var 6 ägg...
  • Jill92
    Chajsa skrev 2021-05-31 18:08:05 följande:

    Förstår helt din känsla. Antar att de ska plocka dem för att de inte ska ?gå över? ja. Jag plockades på sex ägg i fredags och bara tre befruktades fick jag reda på idag. Två ska odlas vidare för att se om de går att frysas dag 5 men de såg inte toppen ut. Fick ett 3-dagars toppembryo insatt iallafall och det kan vara allt som krävs! Är hoppfull. Sex ägg är fullt tillräckligt om de är fina, bara hälften får till frysen. Jag har läst runt mycket och det verkar bli sämre kvalitet för de som får ut massor av ägg, optimalt är ju såklart typ 10 men ibland vill sig cykeln inte helt. Jättestort lycka till på onsdag!


    Åh tack så mycket för pepp! Då är vi kanske i lite liknande sits. Kommer uppdatera här efter plocket kring hur många de fick ut. Ja okej, hoppfullt ändå att de är ?kvalitén? som är det mest avgörande, inte att ha hur många ägg som helst. Lätt att man stirrar sig blind på antal...

    Håller tummarna för att det går vägen för dig också :)
  • Jill92

    Kommit hem från mitt första äggplock. Gick jättebra och kändes inget alls för mig, skönt med en så positiv upplevelse. Känner för att skriva av mig lite! Hade 5 äggblåsor och de fick bara ut 2 ägg. Blev såå nedslagen...den fina barnmorskan försökte trösta mig genom att upprepa att det ju bara ?krävs ett till befruktning..?. Kanske är ett av de två guldägget. Har ju inte lusläst denna tråden, men är det någob här som lyckats gå vidare till ET efter att bara fått ut två? Behöver lite hopp för att klara anspänningen till fredag då de ska ringa och meddela hur det gått.

  • Jill92
    Anonym1Ha skrev 2021-06-02 19:40:07 följande:

    Och jag känner också för att skriva av mig.

    Var också på mitt första äggplock idag, 6st ägg fick de ut. Var ju en lång behandling för mig så är på dag 22 idag.. glad för äggen!

    Vid äggplocket när läkaren kollade livmoderslemhinnan såg hon att det samlats vätska i den annars tjocka, fina slemhinnan. Har varit på otaliga VUL och bara hört att det sett bra ut förutom när de hittade en polyp som tagits bort för länge sedan. Om vätska finns kvar när det är dags för återföring blir det inget denna månaden. Någon som varit med om något liknande? Jag som hoppades på liiiite flyt <3

    Läkaren rynkade pannan och förstod inte alls var denna vätskan kommit ifrån.. så blir några dagar att vänta tills man vet om äggen blir befruktade och om vätskan försvunnit..


    Åh men lovande med 6 ägg ändå! Har du också preliminärt ET på fredag då? Så är det för mig, här på SU är det standard med återföring dag 2 om jag fattat rätt.Håller tummarna för att det går vägen för dig iallafall. Olidlig anspänning det här med att vänta på alla besked osv. Man får verkligen försöka ta en stund i taget på något vis. Kram!
  • Jill92
    Chajsa skrev 2021-06-02 19:07:34 följande:

    Förstår din besvikelse. Jag var också väldigt nedslagen efter att fått ut och sedan befruktat många färre än senast och vad jag trott. Det finns inga garantier även om du fått ut tio ägg. Vi hoppas och håller tummarna för att din bebis håller på att bakas på labbet i detta nu <3


    Tack, blev peppad av ditt svar! <3 Ja man investerar ju såå himla mkt känslor i all förhoppning, då känns det extra hårt när något inte blir som man föreställt sig. Tack, jag hoppas också på det, en lite svindlande tanke om det skulle va så
  • Jill92

    Nu är jag också ruvare!! Känns helt otroligt( även om man såklart inte ska ta ut något i förskott). Men bara känslan av att ha satt in ett embryo är svindlande och ny för mig :)

    Av de två äggen som de fick ut på äggplock hade båda befruktats normalt, ett till mig och ett som de odlar några extra dagar och sen troligtvis till frysen.

  • Jill92
    Chajsa skrev 2021-06-04 16:23:30 följande:

    Åh vilket resultat, wow! Jag är på rd 4, håller tummarna för våra små!


    Ja så glad!! Verkligen, kul att följas åt lite! <3
  • Jill92

    Tjejer! Sitter och klurar på det här med ruvardagarna! I en ?vanlig cykel? (utan IVF) så räknar man ju alltid dagarna efter ÄL väldigt noga innan man kan testa. Tex brukade jag börja testa några dagar innan BIM typ äl+10. Får inte ihop detta med att under IVF odlas embryot två dagar och SEDAN börjar man räkna ruvardagar först dagen efter det sätts in. Borde de inte typ motsvara äl +3? Räknas ÄP inte som som ÄL? Isåfall borde man kunna testa myclet tidigare än det datumet som RMC satt som testdag. Kram på er!

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021