• Jill92

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2021-11-08 09:06:34 följande:

    Ok skönt att höra att din blödning kom igång :)!

    Min blödning har FORTFARANDE inte kommit så kanske blir det inget för oss med stimulering och ÄP denna månaden känner mig väldigt besviken... jag kan inte vänta hur länge som helst, både pga av att min svörmor kommer o hälsar på första v i december men också för att när man tagit den här sprutan som jag har - så verkar den endast i en månad och då kan det bli för sent för äggplocket... suck.   


    Åh vad segt för dig, så påfrestande att bara vänta och vänta på blödning. Vet hur det är..

    Ja man har ju ett liv ?utanför? IVF-bubblan också att ta hänsyn till. Knepigt. Håller tummarna för att den dyker upp. Styrkekramar!
  • Jill92
    Inalina skrev 2021-11-08 13:40:05 följande:

    tack för stöd, vad fint av dig att skriva hur går det med ruvandet? minns inte ritkigt vilken RD du är på? Och fick ni även till frysen?


    Vi fick en blastocyst insatt idag! Vet inte vilken ruvardag man är på då, det är ju ÄP+5 iallafall? :) vi har inte fått besked än om de var någon mer som klarade sig till frysen, de vet imorn sa hon :)
  • Jill92
    Frida123123 skrev 2021-11-08 19:37:29 följande:

    Grattis! Du måste ha fått riktigt bra resultat. Såg att du fick 13 ägg. hur många blev befruktade? Om du fått en blastocyst insatt idag så är det riktigt lovande. Blastocyster är ju starka rackare ha ha.


    Ja det verkade ju så...9 befruktade av 13. Men igår på återföringen fick vi ju veta att bara ett(!) var av tillräckligt bra kvalite för att sättas in. De var tveksamma till om nån av de andra skulle kunna frysas, får veta på brev i veckan. Känns så snopet! :(Men ja tack så himla mycket för pepp, vi får hoppas att den jag har inatt nu är stark..<3
  • Jill92

    Hej gruppen! Man blir ju lite nojig såhär i ruvartider..;)

    Vad har ni fått för råd/hur tänker ni kring sex efter ET eller FET? På svenska klinikers hemsidoe står olika, vissa att man ska vänta två veckor pga infektionsrisk. Min klinik sa ok två dagar efter ET. På utlänska sidor skriver de dock attdwt är viktigt med ?pelvic rest? alltså också orgasm, för att inte äventyra inplantationen. Man blir ju osäker haha? Kan man lita på att svenska kliniker verkligen har bäst koll... kram på er!

  • Jill92
    Always choklad skrev 2021-11-10 23:45:56 följande:

    Hej vid en av mina färska återföringar så fick jag egentligen det enda tydliga svaret jag fått av en äldre läkare. Han sa inte före 3 veckor passerat pga infektionsrisk och då gärna med kondom. Tar tid innan allt läker till och så. Efter det har vi följt det rådet samt kört kondom till 1a ultraljudet. Vet inte om det spelar nån roll men det har känts bra i alla fall. Fast i ärlighetens namn har det med sex nedprioriterats lite är så mycket fokus på processen och jag kan inte riktigt slappna av inför och efter återföringar..


    Tack för ditt svar!! Mm det låter ju vettigt egentligen, och skydd kan man ju ?stå ut med? ett tag till ;p fattar! Nä det är ju väldigt mkt fokus på annat i denna berg och dal-banan till process.
  • Jill92

    Hej! Tyvärr fick vi minus idag på stickan på testdag. Känns som att mensen verkligen är på G också. Tungt som attan! Särskilt med tanke på att vi inte fick nått till frysen nu och inte förra behandlingen heller. Vill ju va hoppfull inför ivf nummer 3(sista landstingsfinanserade) men svårt.. verkar inte som att våra embryon lyckas fortsätta utvecklas(befruktning och fästning tror jag fungerar). Men går ju aldirg hela vägen?! Kram på er.

  • Jill92
    Frida123123 skrev 2021-11-20 08:32:24 följande:

    Tråkigt att höra. När får ni köra igång med tredje behandlingen?


    Tack<3 Vet inte än, ska ringa på måndag och fråga. Dock verkar de vara minst 3 månaders väntetid på SU, så jag gissar att det blir efter nyår nån gång.
  • Jill92
    Anonym1Ha skrev 2021-11-20 09:09:19 följande:

    Usch va tråkigt! Hoppas de kan göra någon förändring som att byta till menopur eller nått nästa gång så ni får nytt hopp! Håller tummarna stenhårt för er!!


    Tusen tack dör pepp!! <3
  • Jill92
    Frida123123 skrev 2021-11-20 08:32:24 följande:

    Tråkigt att höra. När får ni köra igång med tredje behandlingen?


    Fick besked nu om att vi kan börja näst-nästa mens. Alltså i slutet på januari. Skönt att det inte blev så långt fram. De kommer troligtvis köra på samma protokoll som sist då den behandlingen ändå var såpass lyckad.
  • Jill92
    Inalina skrev 2021-11-22 08:28:01 följande:

    hej vännen, så trist att läsa om ditt minus . vet ju hur tungt det är, speciellt att man pendlar mellan hopp och förtvivlan med många ägg vid äp, sedan knappt något kvar vid återföring, och givetvis håller man upp hoppet igen tills det är dags att testa. det är så tufft när man inte får till frysen hekller (det har inte vi fått de senaste 4 gångerna.). har du pratat med landstinget ännu? kanske behöver du byta från Gonal F till menopur eller någon blandning av dessa? för det handlar ju inte om hur många äggblåsor man har vid plock eller ultraljud utan hur många som faktiskt blir befruktade och klarar delningen... stor kram!


    Tack så mkt för pepp!! Skönt på nått sätt att veta att vi är fler som går igenom samma<3 Jag tror att vi ändå kommer köra på samma protokoll som sist. 13 av 13 äggblåsor hade mogna ägg, sen odlades 9 av dem vidare till blastocyster. Men bara en var av tillräckligt bra kvalite för att kunna ges till mig, därför ingen till frys. Men känner ändå att det är lite hoppfullt att så många ens ?klarade sig? till dag 5, även om kvaliten inte var perfekt...

    Det stod att det som de satte in hade kvaliten 4:1:2. Har du som gjort många IVF koll på vad det är för skala?
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021