• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-09-16 11:17:35 följande:

    Förstår dig, jag hade en dröm för någon månad sen att jag ammade mitt barn och kände sån enorm kärlek och hur fantastiskt det var och det var så verkligt så när jag vaknade så mådde dåligt hela dagen efteråt haha.


    Kör du på testa tidigt? Eller vanliga? De vanliga kan ju ta hur lång tid som helst att visa något känns det som! Spännande o få följa nu i dagarna. Finns det ingen annan klinik i Schweiz som kanske känns bättre? Eller har ni bara en i närheten? förstår det blir oerhört meckigt att åka till ett annat land med annat inplanerat.


    Jag hoppas jag kommer känna det, men tror nog jag inte kommer kunna känna det riktigt fören vi är igång med processen. RMC känns som en så mkt större apparat än den privata vi var på, så man får olika besked och osäkra besked hit och dit, vilket känns jobbigt!


    åh så hemskt att vakna upp ifrån en sån dröm! MEN den kommer att bli sann för dig, det är jag säker på. känner igen det där med att man får ångest efter en dröm eller går runt o är typ arg på sin partner för att de var otrogna i drömmen heheDrömmer väldigt schysst o rättvist ...

    jag har kört med hyfsat tidiga tester tror jag, från 10-15 mliu eller vad det heter.. men de är som sagt kritvita just nu så jag kanske får anta att mitt embryo var lite segt med att fastna eller nåt. nja jag tror det finns 2-3 IVF-kliniker i staden där jag bor men med tanke på att min klinik i Prag kan vår historik och även IVF-kliniken där jag gått här så känns det inte så troligt att jag söker mig nån annanstans..
    men vem vet, kanske säger jag något annat nästa vecka!

    Jag litar ändå mest på min Prag-klinik och där känns det som att det är lite valuta för pengarna etc, jag får väl se helt enkelt att ha en vecka som kan passas in i höstschemat så får jag köra då i så fall. är ganska spänd på vad de skulle rekommendera faktiskt då jag provat lite olika grejer nu. Skulle nog föredra korta protokollet där det känns som att det går fort och man har koll på ungefär när de blir ÄP. Vi har fortfarande kvar nedfrusna simmare från min man där också vilket gör det hela lite lättare... 
    man har ett skype-möte med läkaren där och sen bestämmer man hur man gör. 

    Jag hoppas du kommer känna dig trygg på nya kliniken, ev blir man ju lite mer en i mängden, å andra sidan har de gjort så otroligt många IVF så de har ju rutin på allt de gör! jag antar att de också fått anteckningar på allt ni gjort på förra kliniken? ju mer de vet desto bättre :)
  • Inalina
    Onemore2018 skrev 2021-09-16 13:36:47 följande:

    Gjorde återföring igår på 5 dagars. Sen en liten rosa flytning idag. Så har det inte varit de andra gångerna. Då har jag fått lutinus nu inte.

    Man kommer aldrig att vänjas sig vid oron


    åh men det kanske är den berömda nidblödningen när embryot fäster?? aldrig vart med om det men låter ju onekligen så då det stämmer på dagen! stort lycka till o välkommen till ruvarklubbenSolig
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-09-16 15:17:30 följande:
    Hahaha. Det hade verkligen varit dubbla budskap om man fick ett 10-pack tester och uppmaningen att endast testa på utsatt testdag. Jag kanske tar ett test på söndag. Kan nog inte hålla mig längre då.

    Vore väl på något sätt rimligt att riktigt tidiga symtom är insättningen som spökar. Min insättning gick ju 1000 gånger bättre nu även om den tog lång tid (fast mest för att planera den). Enda missen var att läkaren började dra ut spekulumet utan att ha knäppt loss den. Ajajaj. Man önskar ju dock att alla små vinklar var symtom på bebis.

    Låter som du har perfekt fullt upp för att inte hinna tänka så mycket! Låter dock väldigt jobbigt att ha mamman på besök utan att hon vet något. Hur står du ut utan att ha berättat för någon?
    ok ja men söndag låter ju som en bra dag att få ett positivt test på ;) vad menar du med att insättningen tog lång tid att planera? var det för att du haft det krångligt innan? och det hjälper inte att du har fylld blåsa?

    låter läskigt med spekulumet, jag har väl aldrig riktigt fattat hur de gör egentligen utan ligger typ o håller andan o hoppas att allt ska gå bra, och att ingeting ska göra ont... svårt att vara avslappnad i det läget...är oftast sjukt kissnödig också..

    hoppet lever väl lite här ännu, tycker ev att ett av testen igår har ett litet spökstreck idag.. men tja alltså jag är väl rätt säker på att ingen annan ska se det (och nej man ska inte läsa av gamla tester...Drömmer) får se hur det utvecklas..

    nja alltså jag tycker nog inte det vart så jobbigt att inte berätta för någon om IVF, eftersom jag jobbar hemifrån och har ett fritt jobb har det inte vart ett problem, och min man tycker att det är vår privata ensak så det har väl blivit så naturligt helt enkelt. (han vill väl inte att hans nosiga släkt ska tycka och tänka om det heller). tycker ju dock det är skönt att ventilera med er här inne, men ni är ju insatta då ni går igenom det själva allihopaGlad
    har ni varit helt öppna med IVF? 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-09-16 15:44:57 följande:

    Jo det känns lite som att de har lite mer koll, iaf på vad du berättar, på pragkliniken. Får verkligen hoppas ni slipper tänka på nästa steg och att den bara tog en dag extra på sig att fästa. När har du "bim"? måndag?


    Jag tror lite mer att man blir en i mängden på RMC, på gott och ont, det meckiga är mest att ta sig dig, inte lika smidigt som förra kliniken. Men inte lika meckigt som att flyga till annat land Drömmer Ja jag drog ut journaler och så, men de frågade mest hur vi gjorde och så kopierade vi rakt av på protokoll och hormoner samt börja på dag 1, så blir nog bra förhoppningsvis. De gjorde ett VUL också och kollade blåsor, hade 6 på vardera sidor, så det verkar vara lite vad jag har att erbjuda förmodligen även vid stimulering? Vet inte om det brukar finnas ett samband där.


    jo precis, vet inte riktigt hur bim ska räknas med långa protokollet, för jag misstänker att mensen blir borta ett tag i vilket fall, men jo måndag är ju 2 v efter äggplock så det borde nog vara bim.. min cykel är vanligtvis på typ 26-27 dagar och vissa månader ännu kortare så jag släpper nog ifrån mig omogna ägg de månaderna. (?)

    haha nej att korsa landsgränser har ju blivit en hel del mkt svårare sedan corona också så självklart skönare om man åtminstone kan ta sig med bil till sin klinik!

    jag har aldrig ritkigt fattat vad de ser när de gör det där vul innan man kör igång stimuleringen. är det de blåsorna som då skulle kunna börja växa när man sätter igång? så du skulle kunna få 12 ägg?Glad
  • Inalina
    Amcc skrev 2021-09-17 09:02:31 följande:

    Jag är på RD 7 idag av ett et på dag 3 och mår bra???? känner lite molningar och spänningar i livmodern men inte så mycket mer än så. Håller mina tummar för er andra med????


    hej! då ligger vi nästan i fas, jag är på RD 9 med ett 2 dagars.
    jag känner dock inte mkt alls men mår bra i övrigt.

    dock tror jag inte det tagit sig för mig då jag tjuvtestat i några dagar nuGlad och fått ganska blanka tester. när tänkte du testa? 
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-09-16 17:12:04 följande:
    Det är verkligen långt ifrån alla som testar positivt på dag 10 efter ägglossning. Håller tummarna för att det snart blir två sträck och att din dröm blir verklighet! :) Så märkligt med drömmar. Hehe, känner igen mig i det där med tålamod. Och ruvartiden är verkligen den längsta! Det gäller att hålla sig sysselsatt!
    jo jag vet, jag hoppas ju på nåt sätt att jag är låghormonare denna gången eller liknande och det mirakulöst ska framkallas ett streck till i helgen, men egentligen är jag nog tyvärr inställd på att det är kört denna gången för mig. tar mig dock ingen tid att sörja just nu utan får ta det när mannen är hemma och kan trösta. mitt lilla spökstreck från gårdagens test syns tyvärr inte på dagens test, kanske är det så känsligt att det gjorde utslag på Ovitrelle 12 dagar efteråt.

    jag vet ju att det kaaanske finns ett svagt hopp än så länge så jag fortsätter med progesteronet över helgen i alla fall. tar ett blodprov i början av nästa vecka, det är ju så mina kliniker vill att man gör.
    kram!
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-09-19 08:49:40 följande:

    Hej!

    Hur går det med dina tjuvtester? Jag tjuvtestade imorse. Tyvärr helt blankt. Så. Antagligen blev det inget, eller så testade jag för tidigt. Väntar nog några dagar till innan jag bryter ihop.


    Hej, är helt säker på att det inte blev något denna gången heller tyvärr. Kan inte bryta ihop just nu då min mamma besöker så får vänta med det en vecka. Fick reda på att min bästa vän som har en pojke som är lika gammal som min flicka är gravid i v 12, allt går liksom på en gång för dem. Blev såklart jätteglad och hon har berättat att de skulle försöka nu i sommar/höst. Men vi har ju försökt med 3 IVF sen i feb och är ju rätt slutkörd här egentligen - hade så gärna delat en graviditet med henne (vi lärde känna varann som höggravida och vi o våra kids umgås typ varje vecka. Men som sagt, kan inte bryta ihop just nu, min man kom hem från sin resa idag så har inte kunnat prata med honom om allt heller med besök här så det är ett litet vakuum här just nu när jag egentligen bara vill gråta. Stor kram till dig, önskar vi kunde bryta ihop tillsammans. Kram på dig!!! Det kommer att gå till slut <3
  • Inalina
    AndraSladdis skrev 2021-09-19 11:51:39 följande:

    Vi kör inte via landstinget (är för gammal och har barn innan) men känner igen så väl hur frustrerande det kan vara att man behöver vänta. När andra gör flera IVF under tiden. Så vill bara skicka en kram och omtanke! Sist väntade vi ett halvår på FET som blev MA och nu blir det nog ett halvår igen till nästa. Jag försöker hitta lite nya hobbies/vänner att fokusera på under tiden och familjen.

    Vår tid kommer snart, och särskilt din som är ung!


    Åh men hej, det var längesen, men faaan va ledsen jag blev att höra om ditt MA:(!! Herregud så orättvist livet är ibland, när man ändå kommit till milstolpe efter milstolpe med VUL som ser bra ut också så slutar det sådär, fyfan, skickar en stor kram!

    När hände det?

    Varför tror du att du får vänta ett halvår till nu?

    Jag har fått minus efter mitt tredje IVF för i år (så vi får åtminstone göra mer än att vänta..) min äggkvalitet verkar ju vara rätt dålig men tror jag vägrar acceptera att den skulle ha blivit katastrofalt dålig på 3 år då det funkade och blev en dotter och ändå fick 3 blastisar den omgången 2018.

    Jag förstår att du går på Olga? Kikade lite på dem men känner inte att jag orkar gå igenom en klinik till och att de inte gör färska återföringar etc, skulle bli så stressad mitt i alltihopa tror jag tyvärr. Hur känner du för kliniken?

    Kram till dig.
  • Inalina
    Amelia84 skrev 2021-09-20 08:03:10 följande:
    Hej vännen! Vad tråkigt att höra att hoppet börjar dala. Vilken dag är du på nu? Hur längesen det kvar till testdag? Förstår att det måste vara så jobbigt att bara hålla inne alla känslor och hålla upp en fasad för mamma. Och sen få reda på att din bästa vän väntar barn. Ibland känns verkligen livet så orättvist! Och det är helt ok att känna det, man kan vara lycklig för någon annan samtidigt som man får sörja över sin egen situation och tycka att det känns orättvist! Jag hoppas ni får tid att prata och sörja snart och samla kraft till nästa försök, för även om det känns tufft nu så kommer ni få ett syskon <3

    Stor KRAM till dig!!
    hejsan! tack, ja idag är 14 dagar sedan ÄP, inte tagit test sen i lördags men ska ta ett snart (har vart o köpt lite nya här i morse, förbrukade ju alla förra veckanDrömmer)
    men som sagt, har ju inte sett en tillstymmelse till streck så skulle bli otrolig förvånad om det dök upp nu så här sent. 

    på något sätt känns det som att det kommer att ordna sig ändå, och som jag sagt tidigare, man faller inte lika djupt när man redan fått ett otroligt efterlängtat barn, utan man har en ofantlig tacksamhet för henne. Jag är heller inte en person som blir avundsjuk på andra eller jämför mig med andra och det hjälper nog också till i den här processen. Men givetvis önskar man ju att livet var lite enklare på ALLA plan, men vi har alla olika utmaningar givetvis. Man inser också mer och mer vilket otroligt mirakel vår dotter är, och att vi egentligen inte fick kämpa så mycket den gången, utan 2 IVF och en FET sedan var det hon. 

    Hur mår du? Jag minns inte när VUL är bokat? Stor kram och tack för pepp!
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-09-19 22:14:59 följande:
    Ledsen av att höra detta, både för dig Ivf2021 och dig Inalina. Men än har inte mensen kommit eller er testdag, kanske lite hopp?
    Hej Frida, tack det värmer, ni är så härliga här i tråden och jag uppskattar faktiskt att de som plussat hänger kvar Glad. Jag vet ärligt talat inte hur det blir med min mens då jag fick en nedregleringsspruta i mitten av augusti som skulle sätta äggstockarna i vila eller liknande. Nu kommer jag väl gå och noja över att den aldrig kommer komma tillbakaFörvånad är ju egentligen BIM idag 14 dagar efter ÄP.

    Min klinik ville jag skulle testa med blodprov 2 veckor efter återföringen så det är ju på onsdag så jag får väl åka och ta ett sånt och sedan boka in ett skypesamtal med dem om vad de tror om mina chanser framöver. Jag vet att min klinik gör ÄD också men jag tror tyvärr inte att vi är redo för det ännu.. jag vill så gärna tro att ett enda ägg från mig skulle kunna bli en bebis till. 
    Vad härligt att läsa att dina tester ökat och att du är på god väg mot VUL!! Håller alla tummar för dig!!Hjärta 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021