• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jill92 skrev 2021-12-23 09:53:51 följande:

    Måste bara kolla detta med er också! Fick veta från min läkare att de beslutat att återföra TVÅ embryon vid min nästa menopurbehandling(om flera ägg klarat dig vill säga). Blev så chockad, trodde inte man brukade göra det. Är ju så stor risk för tvillingar. Är det nån som varit med om det??

    Ändå ett stort beslut att medvetet ?tacka ja? till en eventuell tvillinggraviditet/riskgraviditet.


    Fick ni inte en fråga om ni vill? Vi fick erbjudande men fick veta att det är upp till oss. Tror chansen att bli gravid ökar några procent och om jag inte missminner mig så var chansen/risken till tvillingar 25 procent vid graviditet. Stort beslut!
  • Clemmentina
    IVF2021 skrev 2021-12-23 19:08:35 följande:

    Då är vi två som håller oss i sängen/soffan över jul. Är hos grannen på julkalas nu. Ligger i soffan och deltar härifrån. Hehe. Ta hand om dig!


    Låter helt klart som om du är värre däran än jag och det är ju ett gott tecken då du är gravid! :) Grattis och god jul från en annan soffa.
  • Clemmentina

    Gott nytt år alla fina kämpar! Kul med härliga pluss i slutet av året. :) Håller tummarna att 2022 är vårt år allihop oavsett om vi fortfarande kämpar eller har blivit gravida. Uppdatera gärna ibland hur det går. Kram

  • Clemmentina
    Frida123123 skrev 2022-01-07 15:47:59 följande:

    Uppdatering vul:

    Hej alla tjejer där ute som kämpar. Vissa av er känner till min historia, som inte ser så lik er andras resa. Vår resa har varit lång och smärtsam på olika sätt. Vår ivf resa började för cirka 2 år sedan. Det var prover, polyp som skulle tas bort innan vi kunde sätta igång med ivf. Det tog några månader. Vår första ivf resulterade i 3 ägg, 2 befruktades och 2 ägg återfördes. Ingen graviditet. Vårt 2:a ivf resulterade i 10 ägg, 3 befruktades och 1 återfördes. Ingen graviditet. Ivf Nr 3 resulterade i en överraskande överstimulering. Med ett östrogenvärde på 30 000, alla var jätteförvånade. Fick göra en sk coasting, vilket sedan resulterade i 9 ägg, 6 befruktades, 1 ägg återfördes och 2 blastocyster till frysen. Ivf 3 resulterade i en graviditet men upptäcktes på vul att det var en missed abortion. Fet Nr 1, resulterade i en graviditet men samma här, på vul upptäcktes att embryot avstannat.

    Fet Nr 2 (sista), resulterade i en graviditet och idag var jag på vul. Skräckslagen pga tidigare historik. Men gott folk, HJÄRTAT TICKADE, embryot låg enligt kurvan på 2 cm, det fanns en gulesäck och fostervatten. Bebis beräknad i Augusti!!! Jag är i CHOCK men såå glad. Givetvis en resa kvar att göra innan man kan koppla av, men so far so good! Nu väntas nästa ul med kub test den 9/2.


    Åh vad glad jag blir av att läsa detta! Stort grattis till att ha kommit så här långt. Nu är det er tur! Kram
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2022-01-10 08:46:57 följande:

    Hej Clemmentina, hur har det gått för dig? kan ha missat en del meddelanden här då jag varit ganska frånvarande från FL under jul etc. Hoppas ni har något eller några embryon som väntar på återföring i vår stor kram!


    Gullig du är som frågar! :) Vi fick bara ett femdagarsembryo men det såg tydligen riktgt fint ut innan pgt-a. Väntar på svar från testningen och därefter bestäms vad nästa steg blir!

    Skönt att läsa att allt såg bra ut vid nipt/kub. :) Fantastisk milstolpe!
  • Clemmentina
    Always choklad skrev 2022-01-11 10:59:47 följande:

    Kansliga VARNAS!!

    Hej hade förstoppning natten mot idag och tryckte mot underlivet och magen och gjorde inte jätteont men kändes. Nu på mrg så var det en blodpol i trosskyddet sen kom en stor klump med levrad blodmassa. Fick akut tid på ultraljud, konstaterat missed abortion v8 just efter ultraljudet..Nu på sjukhuset och inväntar tabletter for att stöta ut det. Fan jag är så arg och besviken..ska de aldrig gå! Planerade just nu hur vi skulle berätta. Och nu låter det på sambon som han vill ge upp..vet inte riktigt vad jag ska göra. Vill inte ge upp min kamp.


    Nämen fy vad ledsamt! :( Så otroligt orättvist och hemskt. Fokusera inte på vad sambon säger nu?ni är båda i chock. Ta tid på er att sörja detta först. Stor kram till dig!
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2022-01-11 07:59:01 följande:

    Skönt att de säger att det är en riktigt fin en, men nervöst nu medan ni väntar på svar kan jag tänka mig. Håller tummarna för att pgt-a testet ser fint ut med! 

    //


    Tack för dina peppande ord! Håller tummarna här med. Hur går det för dig?
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2022-01-11 09:49:57 följande:

    åh vad spännande, hoppas på lilla guldägget! de verkar så duktiga på att förbereda kroppen etc inför återföring på den kliniken ! Kram!


    Tack! Otroligt nöjd med kliniken hittills. Väldigt noggranna i allt de gör. Hur mår du nu? Kram
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2022-01-12 08:04:00 följande:

    Hej  tiden lunkar på här, ska börja med ÄL tester på söndag/måndag inför förhoppningsvis nästa FET. Verkar vara rätt oroligt och kaotiskt pga covid på RMC när jag pratat med dem och långa väntetider inför ny IVF osv, så jag försöker att inte ha för höga förväntningar, mycket kan ske! Covid går som löpeld på jobbet osv.

    Ska in och göra testerna inför polisutbildningen måndag/tisdag så blir ÄL tester på hotell i en annan stad, barnlösheten är med en vart man än är i livet och på jorden, hoppas inte jag glömmer bara för är så nervös inför testerna!  Hoppas att ÄL är lite sen denna månaden så jag inte får "prime time" när jag inte är hemma med sambon, även om man inte "får" ligga vid ÄL när man ska få återföring så skiter vi i det :) Hellre 2 än 0.

    Har illamåendet börjat lägga sig nu? kunnat börja slappna av efter KUB och se att det blir ett syskon till dottern nu i år? kram

     

     

    Vet ni något kring återföring och så, när detta eventuellt blir i tid? Som jag skrev till Inalina så ska jag börja med ÄL tester till helgen och sen håller jag tummarna att det kommer bli som planerat, har en känsla av att FET inte kommer vara prioriterat i Covid kaoset som verkar riva i sjukvården just nu. Så återstår att se när jag ringer in positivt resultat! Lite nervigt, men jag är oerhört glad att ha annat att fokusera på just nu med, det har nog räddat mig rent mentalt


    Vi vet ju inte ens om det blir återföring?får förhoppningsvis resultat av testerna inom en vecka. Hoppas att du får göra FET och att testerna blir positiva i helgen! Förhoppningsvis gör de ändå fet så länge de har bemanning. Skulle tro att de är mer försiktiga med äggstimulering i dessa tider. Spännande med uttagning till polisutredningen. Håller tummarna både för det och fet!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2022-01-12 10:10:16 följande:

    vad skönt, jag tycker själv att tilltron till kliniken är väldigt viktig, och speciellt när man tar sig utomlands för allt detta. (och i dessa tider!) det visar ju hur otroligt målmedveten du/ni är! 

    jag funkar och mår ok så länge jag tar min medicin, det är definitivt mkt bättre än det var mellan v 6-10, så jag hoppas det fasas ut nu så jag har energi att jobba på nu i vår också fram till sommaren. du får uppdatera så fort du får svar på testerna och ett hum om när det kan tänkas bli återföring! Skulle du göra en hysto på plats i Ryssland också?


    Ja men visst är det så! :) Tack för peppen! Ska göra hysto på kliniken innan återföringen. :) Skönt att du ändå mår okej nu och att medicinen hjälper. Håller tummarna för att det fortsätter så! Absolut, uppdaterar hur det går.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021