• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Bejby2021 skrev 2021-04-30 10:10:32 följande:

    Hej!

    Jag gör min första sprutdag idag.

    Är det någon som vet (ungefär) vilken dag som blir äggplock?

    Fått för mig att det är ca dag 12? :)

    Sååå nervös...


    Hej! Så spännande! Vilken dos har du fått? Mellan dag 11-15 verkar vanligast :) jag har gjort på dag 12 och 14! Nu är du igång!! :)
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-04-30 13:30:12 följande:
    Åh vad jag håller tummarna för alla er som ruvar nu! Man vet aldrig. Kanske var den lite seg i starten...svårt att veta på förhand vilka som blir något. Jag har ju fått två blastocyster av toppkvalitet och ändå inte blivit gravid. Låter bra med akupunkturen! Ska också ta tag i det nu! Kram
    Tack ja tror alla tummar som finns kan behövas för min del i alla fall ;)de sa att vi också kunde ha väntat till lördag för att se om någon klarar sig till blastocyst-stadiet men jag kände ändå att lika bra den får sättas in direkt.. litar ändå mer på min livmoder än deras labb.. 

    snart är väl du igång med, om ett par veckor? Ni fick väl 2 eller 3 fina till frysen?Hjärta
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-29 15:07:26 följande:
    hoppas det går fint nu. 

    Du skrev ju tidigare att din dotters embryo va riktigt segt och det gick ju fint <3
    Tack =) ja vi får hoppas det är en till segis som blir en liten bebis! 
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-30 15:16:49 följande:

    Samma här, många tummar behövs. Mensvärken blir mer och mer ihållande och svår att ignorera. ?Borde? få mens i morgon om min kropp följer sin vanliga punktlighet. Suck.


    Åh jag hoppas verkligen det är embryot som växer o står i där inne så det gör ont, så att du slipper mens på VÄLDIGT länge!! :) kram!!
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-05-01 09:15:35 följande:

    Hej!

    Jag fick en fryst 6 dagars blasto återförd och har fått blödningar idag, 3 dagar innan väntas mens.

    Jag har genomgått 3 ivf cykler och fått totalt 6 embryos återförda, 2 av dem satte de in samtidigt, och alla har misslyckats.

    Jag har en omgång ivf kvar på Sahlgrenska men det börjar kännas hopplöst nu.

    Har ni sett positiva resultat i form av bli gravida och fullgången graviditet efter akupunktur?

    Jag har extremt mycket stress i mitt jobb och vet inte hur mycket det har påverkat mina resultat.


    Hejsan, jag minns att vi skrev för ett tag sedan, när du hade återföring av dina 2 samtidigt.

    Jag förstår att det kan kännas tungt och hopplöst, det jag tycker hjälper är att försöka med allt som går, dvs exempelvis (detta är ju upp till var och en) fråga din läkare efter kortison under ruvningen så det sänker immunförsvaret och då tar emot ett embryo bättre, ev ta aspirin 75mg om dagen efter återföring för det ska ge bättre blodgenomströmning i livmodern, akunpuktur gör en liknande effekt då det också får igång genomströmningen . Jag har hört att 80% av orsakerna ligger på embryot och endast 20% på den egna kroppen. Visst kan man också försöka äta mer vitaminer som sägs kunna hjälpa vissa med äggkvaliten, q10, dhea, inositol, omega 3, d vitamin.. men det är upp till var o en vad man vill stoppa i sig.

    Stor kram jag hoppas bara det är en vanlig blödning och inte mensen som kommer<3
  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-05-01 10:17:15 följande:

    Men så synd! Trodde det var givet att de gjorde det så man lättare kan följa sin behandling. Där jag gått har de kanske bara varit extra flitiga vid datorn då.

    Jaa fantastiskt med 7 ägg på äggplocket, vi som började med 2 äggblåsor och nästan inte fick göra äggplock. Idag ringde labbet och sa att 7 ägg hade blivit befruktade med! Så istället för att göra insättning på måndag som de först trodde så för jag vänta till onsdag om någon överlever :)


    Men wow att alla befruktades! Känns ju som toppenresultat än så länge, och du som var orolig att det inte skulle bli några ägg alls!! =) så skönt att det ändrades!! Håller tummarna för flera blastisar!
  • Inalina

    Hej på er! Idag ringde de från labbet och sa att mitt lilla embryo som ev skulle frysas som blastocyst fortfarande var väääldigt långsam men fortsatte att dela sig.. däremot ska de kolla på måndag (dag 7!!??) om det blivit blastocyst och då går att frysa..

    Någon som hört talas om att en klinik inväntar en blastis så länge?

    Känns som att de tror på någon typ av mirakel och sträcker sig efter halmstrån den här gången, jag har aldrig hört om något embryo som långtidsodlats så pass länge :/ är inte helt förvånad men hade trott att det skulle stannat av helt vid det här laget..

  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-05-02 01:25:38 följande:
    Ja de känns sååå kul!! Kul att de kan vända så! Hoppas bara de överlever till dag 5! Hoppas vi kan få 1 ägg iaf tillbaka :) räknar ner dagarna till insättningen nu :)

    Undrar om insättningen gör ont? Får man sprutor? Mitt äggplock var tufft för jag va så rädd. Skakade så mkt av rädsla (sån sprut/nålfobi) så stolen vibrerade, fick lugnande 4 gånger under äggplocket (och lugnande shots innan) men blev inte lugnare i kroppen förens det var över. Börjar redan oroa mig för insättningen.

    Vet inte om de va för jag var så spänd under äggplocket men jag kunde inte gå efter på hela dagen, hade så sjukt ont. Mycket bättre dagen efter dock tack och lov!
    ja jag håller tummarna =) Återföringen är ingen big deal (förutom att du blir gravid då haha!) men inget att vara nervös över, tänk på att ha lite fylld blåsa dock då det är lättare för läkaren att se och komma in med katetern =)me inga sprutor o grejer! Kram =)
  • Inalina
    MoonK skrev 2021-05-02 16:57:54 följande:
    Hej! Jag det stämmer :) hur har det gått för dig? Jag har inte ringt hängt med i trådarna.

    Tusen tack för alla tips, du har gett så otroligt mycket hopp nu. Du anar inte hur mycket dina tips värmer. Jag blöder som bara den. Ingen idé att ens testa mig imorgon.

    Jag ska ringa Sahlgrenska imorgon och prata med dem och även nämna det du sa.

    Kram!
    hej! nä förstår man inte kan hänga med på allt herregud det händer ju grejer i den här tråden hela tiden! =) 
    Jag ruvar just nu på en skitseg 3 dagars embryo som bara hade 4 celler.. så inte mkt hopp till den, de håller dessutom på att långtidsodla kompisen på labbet till dag 7(!!) för att se om det blir en blastocyst som de kan frysa i morgon.. mirakel KAN ju ske så jag har inte kastat in handduken ännu men känns svårt denna gången. fick tillbaka en blastis i feb som inte tog sig heller..

    Tråkigt att du känner att det inte gått vägen denna gången heller, man vet ju vad mkt blod betyder normalt sett :(

    Härligt om man kan inge lite hopp, man vägrar ju liksom ge upp i den här svängen.. 

    jag läste om din tuffa återföring, jag har också lite ärrvävnad etc på livmoderhalsen men återföring har funkat om jag haft SPRÄNGFYLLD blåsa så jag är alltid tokkissnödig inför embryo transfer för att det ska funka, men de brukar säga att har du fött ett barn så har det ju uppenbarligen töjt ut sig en del ;) lät tufft för dig, det är ju liksom det viktigaste momentet av allt egentligen men som är väldigt enkelt för de flesta :/
  • Inalina
    Sweetpineapple skrev 2021-05-02 15:52:05 följande:

    Nu var det länge sedan jag tittade in här igen. Läst att det är flera ruvare, håller alla tummar och tår för er skull <3

    Jag är nu i vecka 13 och har KUB på fredag. Haft hemskt graviditetsillamående sedan v 8 och tar en hel del tabletter för att få behålla något. Åkte dessvärre även på covid-19 och har legat inne på sjukhus förra helgen. En riktig tuff tid, håller äntligen på att repa mig lite grann men har 0 energi. Är ute 5 minuter, sen måste jag sitta ner igen. Är såklart lite orolig att det påverkat bebis men när jag var inlagd fick jag iallafall se att den levde vilket var skönt.

    Nu i veckan ska jag även på biopsi för knölen de hittat i min hals. Med covid så har det nästan glömts bort. Håll gärna en tumme för mig att den visar sig vara ofarlig. De vill inte gärna operera mig när jag är gravid.

    Kram till er alla fina.


    Heeej! har tänkt på dig en del och hoppats att det gått bra såklart{#emotions_dlg.flower} skönt att pyret verkar må bra i v 13, spännande med KUB också när du får se det lilla miraklet igen =)

    Känner igen gravidillamåendet, är det värre denna gången än med dina tidigare barn? (har för mig att du skrivit att detta var syskonförsök eller ny man eller likande..Tungan ute)

    Låter SKITTUFFT med Corona också och att du t.o.m behövde åka in! =( vad var det du fick mest problem med? Andningen? eller allmänna tillståndet/feber?

    Hoppas din biopsi går bra i veckan, du får skriva när det är klart. Jag ruvar nu, men har tyvärr inte något jättehopp direkt, får se helt enkelt (som vanlogt i denna svängen)
    kram!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021