• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Sweetpineapple skrev 2021-03-30 12:35:39 följande:

    Hej! Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Idag har jag varit på vul på RMC. Fick se en liten böna på 13 mm med ett hjärta som slog. Sjukt tacksam för det. Svårt att hålla sig från att gråta när man satt i gynstolen.

    Imorgon ska jag till endokrinkirurgen för min knöl de hittat i halsen. Fick göra vul idag för att säkerställa en frisk graviditet så de tar hänsyn till det vid behandling av knölen.

    Jag håller verkligen tummarna för er alla i tråden. Jag tittar in här då och då men ska nu försöka lita på att jag faktiskt nu är gravid, v 7+6 idag.


    hej vännen, hur går det för dig? hur mår du i graviditeten och jag hoppas det gick bra med din undersökningHjärta måste vara dags för KUB snart?
  • Inalina
    Obalem skrev 2021-04-22 11:40:10 följande:
    Om de nu är positivt så är de helt galet :]

    Jah förstår..

    ja de var en 3-dagars men som hade kommit längre i utvecklingen som ja förstod de :D så de är inte omöjligt att plussa så tidigt?
    hehe ingenting är omöjligt, men kika om ett par dagar igen så borde det ha blivit starkare :) HCG ska fördubblas varannan dag så det borde ge starkare streck på stickornaGlad
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-22 17:15:22 följande:

    Hej :) Så kul att följas åt i detta!

    Det verkar vara så olika, eller så är det slumpen. Din kropp fungerar bäst på gonal och min verkar fungera bäst på menopur. Antalet ägg har varit ungefär detsamma, men ett helt annat resultat i embryon. Spännande att se hur det blir för oss båda den här gången.

    Ja, precis, de är nog väldigt uppmärksamma på tecken för överstimulering, plus att blodprovet ger ytterligare svar. Tidigare har har aldrig tagit blodprov, men på den nya kliniken så gör dom det. Jag tycker att det känns tryggt.

    Förstår känslan med spikningen, haha, det känns som att äggen trycks ihop när man sitter framåtlutad på den där stenhårda sadeln :)

    När ska du på nästa VUL?

    Jag var på kliniken imorse, det hade växt till sig väldigt många äggblåsor. Det dubbla mot tidigare gånger. Så jag kommer inte att få göra någon återföring. Lite tråkigt, men eftersom jag var ganska förberedd så känns det helt ok. Jag väljer att vara glad för att det förhoppnings blir många fina ägg.

    Och det var en lättnad att höra att jag får göra återföring redan i nästkommande cykel. På måndag ska äggen ut, så nu kommer jag att gå som en värphöna i helgen :)


    Hej!

    Ja man undrar också hur mkt de olika tillskotten gör nu när det kommer till antal ägg samt kvaliten, det återstår att se ;)

    Det blev spinning ikväll och det kändes jättebra och ingen fara med äggstockarna! Det försvann efter någon timme i morse också :)

    Jag har tid redan 7:30 imorgon :/ får se om det hänt något de senaste dagarna då, jag var ju precis där.. sa de hur stora de första av dina äggblåsor var idag? Eftersom du har plock på måndag kanske man kunde jämföra med hur stora de tror att de kommer bli. Eftersom min klinik inte gör insättning på söndagar (tror jag) så bokar de ÄP mån eller ons.. men tänka om tisdagen är min ?perfekta? dag?? Ja suck får helt enkelt se i morgon (om några timmar HAHA..)

    Ja jag misstänkte att det skulle bli många ägg för dig när de såg så många på första VUL, men det är ju toppenbra om du får så många fina blastisar som möjligt nu så du kan peppa för återföring nästa cykel! =)

    Återkommer efter VUL imorgon så får vi värpa ihop hela helgen då! :)
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-04-23 08:24:48 följande:

    jaaa blev väldigt överraskad och glad 

    okej, jaa man förstår ju att första gångerna så är man lite "försökskanin" och man vill ta det väldigt försiktigt med våra kroppar! vilket jag tycker är väldigt bra! nackdelen är att det görs "förlite" åt några och att man hittar rätt spår våd en annan stimulering

    precis som dig har jag också en seg äggstock, haha.. den ena fanns det 6 st på och den andra fanns 2. hoppas den ena vaknat till liv under dagens VUL. 

    hoppas det går bra för dig på dagens VUL, sätter ni alltid in en två-dagars? 

    I uppsala verkar dom alltid sätta in en fem-dagars, jag har alltid gjort det och det har inte varit snack om två-dagars. undra varför?

    orgalutran? det är något som vi inte får i Sverige? aldrig hört talas om.. men det låter som en bra spruta i processen. 

    haha, jaa! nu har du och jag gjort allt denna gång! så hoppas turen är med oss denna omgång! 

    Hör av dig sen så får jag höra om vi har äggplock på måndag och hur det gick för dig under dagens VUL! 

    håller tummarna 


    Godmorgon!

    Nu fick jag tid för ÄP måndag kl 9:30! Men ska vara på kliniken redan 7:30 :) min ena äggstock har massor med ägg denna gången ca 10 st som verkar ligga bra till medan den andra har typ 1(??) jaja spelar väl ingen större roll kanske blir ju ganska många blåsor i alla fall! Skönt att ha allt bokat till på måndag nu så kan man inte göra mer sen liksom!

    Jag pratade med läkaren om återföring och de gör antingen dag 3 eller 5, så antingen Tors eller lö nästa vecka men är det tillräckligt många ägg väntar de alltid till dag 5.

    Har du börjat med Prednisolon ännu eller gör du det vid ÄP? Jag tar 5mg om dagen än så länge men tänkte öka i helgen till 10mg.

    När är ditt VUL idag? Tror vi är minst 4 här inne som har sista VUL inför ÄP idag! Så nu händer det grejer!!

    (Orgalutran är samma som er Fyremadel, så att äggen inte ska sticka i väg innan plocket ;))
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-23 09:22:15 följande:
    11 st totalt är ju super! Kul att du fick spikat med ÄP. Men så lång väntan från att landa på kliniken till plock Förvånad 
    ja det känns lovande med så pass många ägg. han såg väl några små till på min tröga äggstock men dem räknar vi inte med ska vara mogna ändå. 

    ja jag hade samma grej förra gången.. hmm man får ju liksom sitt eget rum att hänga i och mannen går o fixar sitt direkt sen måste han ju lämna kliniken pga covid restriktioner (och han behöver ju även jobba haha). de ger mig någon typ av dropp innan så att man ska undvika att få någon infektion har jag för mig, typ antibiotika så det tar sin lilla tid och sådär. men tja 2 timmar håller jag med om är lite overkill..Tungan ute

     
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-23 10:18:30 följande:
    Då har vi nästan exakt samma tid. Jag ska vara där 9.30 på måndag :)

    Härligt med minst 11st ägg. Nu är det bara att hålla ut i helgen med alla ägg i magen.

    Idag blir det bara stoppspruta för mig och imorgon en specialspruta som används vid totalfrys. Ska du ta hormoner idag också?
    Ja men där ser man! Att det kunde bli så exakt var ju väldigt roligt! jag funderar dock på hur min akupunktör jobbar på lördagar när det förmodligen blir återföring.. jag mailade henne och ställde in tisdagens tid då den är onödig utan något ägg i magen haha, får se vad hon återkommer med..

    ja jag ska ta min vanliga dos även ikväll, imorgon bitti tar jag stoppsprutan och imorgon kl 21:30 tar jag Ovitrelle. 
    blir spännande att se hur många ägg vi får ut, det låter ju som att du kan ha runt 20?? 
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-23 12:55:55 följande:

    Sista VUL idag och ÄP spikat till på måndag 10:45 (!) fy f*n vad hungrig jag kommer vara. Var 8 blåsor idag, dock med varierad storlek allt från 11 - 23 m.m. Så vet inte om det är lovande eller inte. Känns som många kommer vara omogna?


    Min sambos dotter har blivit sjuk med hög feber och snuva nu idag, så jag hoppas verkligen att vi klarar oss, kommer bli helt förkrossad annars.


    Hej! men det är väl mkt bättre utfall än du hade förra gången har jag för mig?? för visst har du också ganska lågt AMH? de hinner ju växa till sig nu under helgen och ovitrellen gör att de mognar ännu mer lagom till äggplock så jag tror du får ett bra utfall på måndag!Hjärta

    hehe du får gå upp kl 05 o käka en macka (för det är väl bara fram till 6 timmar innan man inte får äta..?) men ja frukosten kommer bli ljuvlig sen, visst får du det på kliniken?

    ja du alltid dessa sjuka barnObestämd ni klarar er säkert bra från det där. stor kram och stort lycka till på måndag!{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-23 11:18:45 följande:
    Vad bra att du ställde in :) Hoppas att du kan få en tid så nära inpå insättning som möjligt. Min jobbar inte heller fredagar och helger. Jag kände mig nästan lite rädd att köra akupunkturen igår med så många ägg, men hon sa att det inte fanns någon risk att de skulle lossna, haha.

    Det visade sig vara runt 30ägg, vilket är väldigt mycket, och en hel del var redan 20mm stora. Jag fångade inte upp exakt vad han sa, kanske att häften var mellan 15-20mm, men jag kan ha missuppfattat.

    Konstigt nog så känner jag inte så mycket (än) men det kanske är för att kroppen börjar vänja sig vid alla hormoner efter ett år med sprutor. Nu ska jag ge mig på lite styrketräning här hemma :)

    Njut av dagen!
    oj men 30 ägg, så mkt har du väl inte fått tidigare? jag minns inte riktigt, höjdes din dos mkt mer denna gången då? skönt att du inte mår dåligt av det i alla fall, och hoppas på många fina snöflingor! Hjärta ha en fin helg så hörs vi på måndag då Drömmer

     
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-04-23 13:16:26 följande:
    Hej!
    oooh så spännande och underbart för dig! 
    nej det spelar ju ingen roll tycker jag, huvudsaken är att du har lagom stora blåsor inför äggplocketSkrattande

    aaa okej! med mig har dom alltid väntat till dag fem trots att jag haft 2-3 ägg som befruktats! sen har man läst överallt att om sätter in på dag två när det är få ägg. 

    jag har inte börjat med Presnisolon ännu, ska göra det på torsdag (10 mg) nästa vecka om planen fortfarande är att sätta in en 5 dagars på lördag nästa vecka. kanske också ska börja med 5 mg innan nu? det kan väll inte skada? bättre att ta lite innan en att ge kroppen en chock med 10 mg. 
    Tar du fragmin också? fick det utskrivet mot ev blodproppar. 

    Jag var på mitt andra VUL idag vid 10.00 (stimuleringsdag 9) och nu såg dom 12 likastorade äggblåsor, så är super nöjd verkligen!
    inväntar nu samtal från Uppsala för att höra planen om ägguttag sker på måndag eller inte! tydligen har dom mycket nu i Uppsala pga av Covid... 

    Det är sååååååå himla kul och spännande att följa alla på samma bana! peppet här inne behövs för oss i dessa tider och jag älskart!Hjärta
    Ja min klinik verkar också vilja vänta till dag 5 om det går och jag vet inte exakt var deras gräns går för hur många ägg som ska befruktas innan de väljer dag 3 eller 5. förra gåmngen befruktades endast 4-5 ägg och då valde de ändå att vänta till blastocyst.

    Har förhoppningar om fler befruktade nu då vi gör endast ICSI och jag tycker det verkar som att mina ägg är i ett bättre skede denna gången...

    Jag vet bara att jag började med Prednisolonet vid min FET 2018 och då 2,5 vecka innan återföringen. vet inte om det är för att man vänjer kroppen, kan inte så mkt om det där. 

    menar du fragmin som i fragminsprutor? det gjorde jag 2018 men tänkte hoppa över denna gången, ska dock ta lite blodförtunnande aspirin vid återföringen och fram till plusset.. (som kommer denna gången ;))

    låter som att vi har lite lika utfall med äggblåsorna, jag har förstått att Uppsala har det tufft med Corona just nu men förhoppningsvis ska ni inte behöva bli påverkade av det. Hoppas kliniken ringer och berättar snart!Hjärta
  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-04-23 19:22:59 följande:

    Vad gör Prednisolen? Vart köper man det och hur ofta ska man ta det? Jag köpte q10 idag efter att ha läst här i tråden men vill gärna ha allt som går för att förbättra mina två små äggblåsor...


    Hejsan! Prednisolon är kortison som sänker immunförsvaret i kroppen då det vissa gånger är den egna kroppen som motverkar en graviditet eller inte tillåter en befruktning för man ser mannens spermier/embryot som innehåller 50% av någon annans DNA som något som ska bekämpas precis som en sjukdom. Så då kickar immunförsvaret in. Så för att minska risken för att kroppen stöter bort embryot tar man en viss dos kortison. Men det har inget med äggkvaliteten att göra. Bra med Q10 det var vad min läkare trodde kunde öka kvaliten på äggen!!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021