• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Jenzia skrev 2021-04-27 12:36:37 följande:
    Jaa! Jag tror att det är starka små embryon! Ändå intressant att ni fick veta att ICSI inte ger större chans till befruktning. Förra omgången var det väl 50/50?

    Vi ska vara där kl 13. Får försöka hålla mig sysselsatt till max under förmiddagen, men tummarna kommer väl krypa fram ändå
    Ja precis så hela min teori om att mina ägg inte tar emot min mans spermier (...) kanske inte alls stämmer dåDrömmer.

    Ja precis du minns rättFlört förra gången befruktades 2 med icsi o 2 vanligt, den som vi sedan återförde var en icsi då. mer o mer inser jag ju vilket mirakel det är att vi har vår lilla dotter, (som dessutom ligger hemma med feber idag.. på tal om att bli sjuk/inte kunna genomföra stimulering/återföring)Förvånad så förhoppningsvis är det inte något som smittar oss andra.. ska tänka på dig kl 13 i morgon!
  • Inalina
    Krizty88 skrev 2021-04-27 13:21:31 följande:
    Så mycket hopp och förtvivlan hela tiden, allt beror ju på utgångsläget känns det som. Jag var ju glad för mina 3 befruktade eftersom att försöket innan fick avbrytas. Men när man kommer från att ha fått ut många ägg, ja då känns ju 3 på ett helt annat sätt. Hejar och tror på dina 3!!

    Jag fick tyvärr precis veta att inga av våra två som inte stoppades in gick att frysa, det var dock väntat. Det lät inte som att de hade utvecklats rätt ens på dag 2-3. Får hålla en extra tumme för det jag ruvar på. Även om jag redan tänker på om vi ens kommer hinna någon mer omgång innan sommaren om jag ska vänta in en ny mens och sen göra långa protokollet igen osv. Meeeen som alltid, en sak i taget för oss alla <3
    ja men precis, man känner ju sig väldigt otacksam när man ändå fått 3 befruktade när jag vet att flera inte får några eller bara något befruktat! Det känns bara lite som att det var ALL IN denna gången liksom, vi hade inte kunnat göra något annorlunda. 

    den du satte in hade ju i alla fall delat sig jättefint så den lille kämpen hejar vi på för fullt!! ja man får försöka ta en dag i taget nu och ändå hoppas att man är på sidan som får plus denna gångenSolig  tråkigt när man inte får till frysen, men nu får vi försöka jobba med det vi har! jag hoppas jag kan kalla mig ruvare på torsdag!Hjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-27 13:48:33 följande:

    Det är så himla olika från gång till gång, nästan helt slumpartat känns det. Förstår det känns som tråkiga nyheterHjärta men det är förhoppningsvis 3 riktiga guldisar du har där! Du får en 3-dagars då tekniskt sätt? förhoppningsvis så ser man verkligen vilken som är vinnaren, alternativt att du kanske vill/får två insatta? 


    Vi har ju några stycken det senaste som fått sina guldägg från 2 dagars, så det kan fortfarande bli ett litet syskon från den kullen {#emotions_dlg.flower}


    Vi fick samtal från kliniken att 5 blev befruktade, resterande var omogna/blev inte befruktade. Så blir insättning på lördag. Så får vi se om de överlever tills dess.


    ja jag håller med om slumpen, i alla fall om man inte har superägg där de kan frysa 17 st per gång Flört ja jag får ju definitivt se dessa 3 som mina guldägg. de skulle ringa i morgon igen men har svårt att tro att de kommer rekommendera mig att vänta till dag 5 med endast 3 ägg, så ja torsdag verkar sannolikt!

    men så skönt med 5 befruktade av 11! det är ju i princip 50% och ett normalt utfallHjärta!! det är så himla intressant att man diskuterar äggblåsor så mkt när det egentligen är befruktade ägg som är det enda relevanta i sammanhanget!!

    Ja precis jag får välja på 1-2 insatta men jag o mannen är nog inställda på att om alla 3 överlever tills i morgon så odlar de vidare på 2 och 1 får jag tillbaka. Hade det vart första barnet hade vi tänkt annorlunda (då har man heller ingen aning om hur ens kropp hanterar en graviditet), och det är inte att få tvillingar som skrämmer mig utan att det automatiskt blir en riskgraviditet om båda skulle utvecklas normalt. och min förra graviditet var ingen dans på rosor, utan jag hade tidiga sammandragningar från v 22 och åkte lite in och ut från sjukhuset med blödningar etc. hon kom dock i v 39. 
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-27 15:30:05 följande:
    Det är himla skönt att skriva med likasinnade i samma situation.

    Precis, de kan ju faktiskt bli 3st starka blastocyster som resultat :) Förstår att du inte vill vänta med återföring, jag skulle ha känt samma sak och om du får sätta in två så är det ju positivt.

    Jag har pratat med kliniken nu och vi fick 9st befruktade, så det är rekord i antal för oss. Det var en lättnad. Nu ska de odlas till lördag och vi får besked på söndag kring utfallet. Nu ska jag försöka att slappna av eftersom det är många dagar kvar till söndag. Jag har fortfarande ont i magen. Hur mår du?

    Nu håller jag tummarna stenhårt för dig och hoppas på fint utfall på torsdag :)
    ja precis skulle det bli tre blastisar så är det ju samma utfall som på min ivf 2018 och det kan jag ju inte klaga över ;) tack för att ni ger så bra pepp här inne allihopa Hjärta trots att man kanske är lite olika som personer hittar man alltid någon gemensam nämnare med er alla!

    alltså 9 befruktade låter superbra!! gud så lättade ni måste varit nu med så många befruktade när det blir frysåterföring !!!{#emotions_dlg.flower} så skönt med rekord också!

    jag känner en del i magen och har även haft lite småblödning sedan i måndags, men inget att klaga över egentligen. Har pratat med min akupunktör nu också så förmodligen blir det en session ons kväll och en torsdag direkt efter återföringen! (som SKA bli av!)Skrattande
  • Inalina
    Iväntanpåivf skrev 2021-04-27 15:01:25 följande:
    Jag håller med dig. :) Men jag blir mer stressad av att tänka på att jag måste slappna av eller stressa mindre så försöker att inte tänka på det så mycket. 

    Lite som när man går på en yoga-kurs och så börjar läraren tjata om ''släpp nu allt du varit med om under dagen, släpp alla tankar och händelser... bla bla bla'' 
    Då börjar jag helt plötsligt tänka på saker jag egentligen redan slutat tänka på. :p 

    Imorgon försöker jag ta eftermiddagen ledig en stund före och en stund efter FET. Ska också försöka va ledig torsdag fm en stund. 
     jag tycker ofta det hjälper att skriva lite om sina farhågor eller varför man känner sig stressad här i tråden då någon smart (och mindre stressad) person ofta kommer med bra tips då man kan se på det lite mer objektivt! 

    stort lycka till i morgon med FET!! =) sista steget i processen, äntligen!!Solig
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-04-27 16:30:35 följande:
    Åh vad jag hoppas det är tre guldägg de där och att de utvecklas bra allihop. Fick du tillbaka ett eller två embryon när du blev gravid med dottern? Förstod att du inte vågar chansa med två mot den bakgrunden. Håller tummarna!
    tack =) vad snälla alla här som hejar på de små liven Flört vi fick tillbaka 2 blastocyster när dottern blev till, men sen läser man ju att 80% ligger i embryot medan 20% kan vara yttre omständigheter, den egna kroppen etc för att allt ska utvecklas normalt så ja några guldägg hade ju vart skönt Solig väntar du på nästa mens nu eller hur ligger du i tiden?
  • Inalina

    Hej fina IVF-vänner! väntar tålmodigt (eller inte..) på att kliniken ska ringa med en uppdatering om mina 3 befruktade embryon från igår...

    fick ett sms från en kompis som kan ge mig o mannen vaccin nästa vecka redan (Pfizer eller Moderna då vi bor i Schweiz) och jag är faktiskt inne på att ta det trots återföring i morogn. Jag har läst och alla studier från USA etc visar på ingen påverkan på foster etc med de vaccinen.

    Är det någon här inne som skulle avråda mig helt från detta? förstår om vi tycker helt olika i denna frågan (vilket är HELT ok), men jag tror helt enkelt inte det är någon fara alls, och jag är mer orolig att bli smittad av covid eller inte alls kunna ta vaccinet senare om man är garanterat gravid. Sen att vi bor i Schweiz och vill kunna göra allt för kunna resa hem till Sverige i sommar är en anlendning också...

    Kramar!Hjärta

  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-28 10:20:15 följande:

    Fick samtal från kliniken som flyttade tillbaka insättning från lördag till idag, så där droppade hoppet och den goda magkänslan ganska omgående, så nu har jag i princip redan kasserar denna IVF omgång. Tror det måste vara något mindre bra med mina ägg då dom verkar dö som flugor. Undra om de kollar sånt och hade sagt något isåfall.


    hej vännen, det är ju alltid på gränsen som jag förstått vid 5 befruktade så det kan ju vara att de har 4 nu? eller sa de inte hur det låg till?? när ska du dit? försök att inte tappa hoppet!!Hjärta vi behöver bara ETT! Min klinik har inte ringt mig ännu, känns ju också som att de ev försöker förhala en dålig nyhet.. men jag försöker se det som att de är tokupptagna...{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-28 10:52:21 följande:
    Klart, det kan ju vara så. Hon ville typ inte säga så mycket, jag försökte ställa frågot men hon sa bara att "vi brukar vilja sätta in på dag 5 för att kunna se vilken som är bäst men det kan vi se redan nu då det är en som utmärker sig", vilket jag känner snarare är en omskrivning. Frågade hur de gick för de andra så får man bara ett "vi får se". Ska vara där 14.15, ska försöka fråga mer då. Fy för detta altså, speciellt när man sitter på jobbet och inte pallar.

    Förstår att du känner dig orolig varför de inte ringt men får verkligen hoppas att de bara är väldigt upptagna <3
    Ok jag förstår, och hon har ju rätt i att om man har många embryon köra återföring dag 5 för att 'slippa' göra insättning innan de vet vilken som är bäst, men om de redan kan se det kan du lika gärna få den nu!

    På vårt IVF som lyckades fick jag se ett schema efteråt hur det var med befruktningen på de olika embryona och i vilket steg de hade dukat under etc, och den som förmodligen blev vår dotter var skitseg i början men hoppade till ordentligt och började dela sig jättebra dag 3-4 så även om de ser långsamma ut i delningen så kan de komma igen!

    de ringde mig vid 11 och sa att 2 överlevt och delat sig och såg ok ut. jag frågade hur många celler o hon sa att det var i morse och var då 3 celliga (ska vara 4-celliga dag 2) så jag hoppas de kvicknar till tills i morgon när jag har tid 11:30! 

    håller tummarna för din återföring idagHjärta
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-28 09:59:52 följande:
    Hej :) Hoppas på bra resultat idag!

    Och vad skönt att ni kan få vaccin. Jag har en vän som är läkare och som är gravid. Hon valde att ta vaccinet då det är värre/sämre för mamma och foster att få covid under graviditeten än ev biverkningar som vaccinet kan ge.
    Hej! Jo det var inget katastrof-resultat, 2 stycken hade delat sig ok tyckte embryologisten, så återföring imorgon 11:30 med embryoglue och hela kittet ;) kör bara ett embryo dock och så hoppas vi på ett mirakel att den andra går att frysa på lördag!

    tack för att du delar med dig om din vän, vi bokade in vaccintid nu på fredag så det känns åtminstone som en lättnad!! =)hoppas du har mindre ont nu? jag känner också en del i äggstockarna fortfarande men skulle nog inte kalla det ont direkt.. Kram!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021