• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    AndraSladdis skrev 2021-04-23 19:24:56 följande:

    Nej, det påverkar inte äggreserven. De antralfolliklar som stimuleras till att växa av IVF-hormoner finns där ändå, men i normala fall finns det en ledande follikel som "vinner" kapplöpningen och börjar utsöndra så mycket östrogen att kroppen slutar producera FSH och de andra inte kan växa längre. Så de andra folliklarna skulle ändå försvinna under menscykeln. I IVF däremot tillsätts FSH så att alla folliklar fortsätter växa.

    Vi alla har otroligt många fler folliklar i vilande stadie än det enstaka ägget som lossnar varje månad.


    Oj vilken bra förklaring, tack för det =)
  • Inalina
    Olivia1992 skrev 2021-04-23 16:53:20 följande:

    Vad skönt att du får som du vill med ICSI och att kliniken går med på den metoden! borde kännas tryggare nu denna gång för er! 

    Nej jag vet inte heller, gällande Prednisolonet, jag gör nog bara som hon säger! hon vet ju bäst

    aaa precis, sprutorna ja! asiprin? är det som Trombyl? 

    sjäääälvklart kommer plusset för dig denna gång, man ska tänka positivt! det r viktigt i den här processen

    jöööööössses, hade panik där ett tag! dom skulle ringa innan 14.00, för dom stänger sen, och det är helg....

    Väntade och väntade och sen slog klockan om till 14.00 och ingen har ringt mig.

    jag fick panik för jag kom inte fram till kliniken heller, det var stängt och att jag skulle återkomma på måndag..

    min puls stegrade iväg kan jag säga...haha.

    som tur var så hade jag ringt dom vid 13.30 och bokat en telefontid 14.06 utefall dom inte skulle ringa, men dom ringde inte då heller. haha! höll på att börja gråta när min sambo kom ner och såg hur stressad jag var!

    sen 14.20 ringde dom!

    fick order om att fortsätta med sprutor fram till söndagkväll! sedan ta ovitrellesprutan på måndag, ingenting på tisdag och sen ska jag vara i Uppsala 08.00 för ägguttag! 

    fyfan vilken jobbig eftermiddag det blev...

    Men äntligen är det dags!

    hamnar lite efter er andra nu ;) 


    Ja ICSI känns bättre för mig, så jag vill inte ?testa? mer med vanlig IVF som något experiment trots att det inte är något fel på mannens simmare..

    Ja Trombyl är nog som aspirin, vet bara att det ska typ öka blodflödet i livmodern och förhindra blodproppar på något sätt.

    Herregud vilken pärs med din klinik och kontakt!! Hade ju vart tjänstefel visserligen om de inte ringt dig och sagt vad som ska hända härnäst men klart man blir sjukt NERVÖS!!! Speciellt när man inte kommer fram :/ jag har fått privata mobilnummer til läkarna på min klinik haha ;) du kanske ska tipsa dem om att lämna ut det HAHA!

    ÄP på ons blir bra, min läkare var väldigt bestämd på ÄP på måndag så han tvekade inte ens idag, så han verkar tycka det är rätt tajming i alla fall så det får vi hoppas !!

    Hörs på måndag då! =)
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-04-24 12:31:55 följande:

    Tack  Vi bestämde oss för att vara lite dramatiska så jag kommer sova hos en vän fram till plocket åtminstone, för att säkerställa att jag inte blir sjuk. Från han behövs ju bara ett provrör i värsta fall 


    Bra beslut att sova hos en vän om du kan tycker jag när du har den möjligheten :) det är ju inte så många dagar och som du säger, du behöver vara mkt mer fot for fight än mannen som bara ska lämna ett prov ;) klart man vill slippa gå och oroa ihjäl sig att bli smittad! Kram :)
  • Inalina
    MeAndMyself skrev 2021-04-23 19:22:59 följande:

    Vad gör Prednisolen? Vart köper man det och hur ofta ska man ta det? Jag köpte q10 idag efter att ha läst här i tråden men vill gärna ha allt som går för att förbättra mina två små äggblåsor...


    Hej såg att jag inte svarade helt, Prednisolon måste man få utskrivet av en läkare och normal dos under IVF verkar vara 10mg per dag. Man måste vara försiktig med nedtrappningen som man måste gå göra väldigt långsamt och under flera veckors tid då man kan få ganska starka biverkningar annars.

    Jag äter även Dhea som min läkare tyckte var bra (tror man måste beställa utomlands men lite osäker..) vet ju dock inte ännu om min äggkvalitet är bättre nu utan det återstår att se efter plock på måndag...:)
  • Inalina

    Hej på er allihopa o glad måndag!

    Har precis haft ÄP på kliniken och de fick ut 13 ägg =) läkaren kändes positiv och får hoppas på bra befruktning nu så jag får återföring på lördag! =)

    Har ganska ont nu precis efter trots rätt mkt smärtstillande (fick ju dock sova under tiden ;)) har fått dubbla doser med paracetamol och ibuprofen tror jag samt värmedyna på magen. Förra gången kände jag ingenting efteråt så jag antar det är olika varje gång. Är så lättad nu i alla fall att äggen är ute och de ska göra ICSI på allihopa.

    Kram på er alla nu jäklar ska vi bli gravida allihopa <3

  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-04-26 11:24:29 följande:

    Det är jättebra resultat!  


    Tack snälla ja det känns bra men huvudsaken är ju att de befruktas också! :) du har kommit en bit på ruvningen nu, hur känns det, några symptom? Kommer du testa tidigare än sin officiella testdag? ;)
  • Inalina
    Lillaälta skrev 2021-04-26 11:29:51 följande:

    Åh vilket fint resultat, håller alla tummar!


    Tack för tumhållningen! Kan tänka mig att jag kan andas ut lite mer i morgon när jag vet mer men har absolut en positiv känsla i kroppen! :)
  • Inalina
    Jenzia skrev 2021-04-26 11:56:34 följande:

    13 ägg är ju perfekt! Gud vad skönt att ha äggplocket klart! Men tråkigt att du mår lite sämre än förra gången Du får se till att vila ordentligt! Sååå spänd på att se resultatet av befruktning med ICSI! Håller mina tummar och tår!


    Hej! Ja det känns lagom :) skulle så gärna vilja ha en bättre befruktning denna gången och hoppas på att ICSI hjälper där! Ja ÄP är det ja alltid är mest nervös inför, nu ska jag försöka slappna av och njuta av dagen (förutom när jag har ont haha fast just nu är jag nog lite småhög ändå, fick några extra doser med smärtstillande ;))

    Har du återföring på ons??
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-04-26 12:59:43 följande:
    GRATTIS!! Och bra jobbat! Fantastiskt resultat. Nu får vi båda njuta av att ha gjort den här insatsen :)

    Jag fick ut 16 ägg (lite konstigt med tanke på att de sa 30st i torsdags och att jag därför inte får sätta in i den här cykeln)

    Har också haft väldigt ont nu efteråt, hua, mycket ska man vara med om.

    Nu hoppas vi på fin befruktning för oss båda imorgon.

    KRAM
    Hej!!! Har tänkte på dig nu också, skönt det verkar gått fint för dig med idag =) ja jäklar nu har vi verkligen gjort en insats! mkt man ska stå ut med.. 16 ägg låter ju toppen, kanske var de andra så små att de inte 'behövde' plockas..? eller så fick de ut 16 ägg utav alla dina äggblåsor. man vet aldrig riktigt hur de räknar känner jag! 

    jag fasar lite för när medicinen går ur kroppen här, måste kolla medicinskåpet att jag har tillräckligt med piller...Drömmer nu hör du inget från kliniken innan de vet hur många de kan frysa ner till nästa cykel? Kram!
  • Inalina
    dasj skrev 2021-04-26 13:19:16 följande:
    Kul med 13 ägg! Hoppas det går bra med ICSI och att ni blir gravida!!

    Vi ska gå igenom samma process som du då första försöket gick åt skogen. 13 ägg, men inga befruktade.

    Nästa försök blir med ICSI :)
    ja tack snälla!

    kommer ni köra igång snart igen? 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021