• AndraSladdis

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Veneria skrev 2021-05-19 15:08:20 följande:

    Stort grattis till alla plussare!

    Bara för nyfikenhetens skull - hur tidigt kan man alltså testa sig efter ET och få ett tillförlitligt resultat? Kan vara good to know nu när jag närmar mig äggplock här för första gången.


    Det är lite individuellt hur hcg stiger, men jag plussade precis RD6 med en blastocyst med ett tidigt graviditetstest. Har ej testat tidigare. Jag tror RD9 med blastocyst eller RD12 med tvådagars är pålitligt för de allra flesta.
  • AndraSladdis
    Clemmentina skrev 2021-05-19 15:46:27 följande:

    Hej! Här blir det ingen återföring den här månaden. :( Fick komma in på vul idag och det fanns ingen äggblåsa på gång. Så surt! Så ni får hålla tummarna för att mensen kommer om två veckor ca och att jag svarar bättre på Letrozole då. Under tiden håller jag tummarna för er istället! Låter spännande med tydlig ägglossning Inalina. :)


    Vad surt! Kan du inte få ta Provera för att få igång mensen om två veckor? Jag håller tummarna för din frysis.
  • AndraSladdis
    Annna84 skrev 2021-05-23 18:15:12 följande:
    Vad härligt att höra att du känner dig på banan igen efter förra gången. Nu ska det gå fint för oss båda! :) Precis, jag hade återföring idag. Nu håller vi tummarna som bara sjutton. Kramar
    Håller en massa tummar för er!
  • AndraSladdis
    Jill92 skrev 2021-05-23 13:45:53 följande:
    Välkommen hit! :) Känner igen att man slits mellan hopp och förtvivlan på olika sätt. Inser nu rätt tidigt i vår process, att det ör sjukt viktigt för mig att sysselsätta mig med saker. För att få tiden att gå och för att inte ?bli galen? och bara snöa in på google och allt vart man fastnar. Har gjort en lista på saker att göra som hjälper mig att skingra tankarna. Lycka till på måndag, hoppas verkligen det växt lite mer då. Kram
    Du är väldigt mogen som fattar det så tidigt. Verkar som att du hanterar det bra, mycket bättre än jag gjorde i början. Lycka till!
  • AndraSladdis
    Chajsa skrev 2021-05-28 12:26:53 följande:

    Tack för lyckönskning! Det gick bra men plocket gjorde väldigt mycket ondare idag än senast, var så svullen redan innan. Har ont när jag går nu och behöver ligga ner. De fick ut sex ägg och nu börjar väntan till måndagens återföring...


    6 ägg måste väl ändå vara ett positivt besked? Håller tummarna!! Synd att du måste gå och ha ont, starkare.
  • AndraSladdis
    AndraSladdis skrev 2021-05-28 14:02:04 följande:

    6 ägg måste väl ändå vara ett positivt besked? Håller tummarna!! Synd att du måste gå och ha ont, starkare.


    Stackare skulle det stå (jädra rättstavning).
  • AndraSladdis
    Anonym1Ha skrev 2021-06-02 19:40:07 följande:

    Och jag känner också för att skriva av mig.

    Var också på mitt första äggplock idag, 6st ägg fick de ut. Var ju en lång behandling för mig så är på dag 22 idag.. glad för äggen!

    Vid äggplocket när läkaren kollade livmoderslemhinnan såg hon att det samlats vätska i den annars tjocka, fina slemhinnan. Har varit på otaliga VUL och bara hört att det sett bra ut förutom när de hittade en polyp som tagits bort för länge sedan. Om vätska finns kvar när det är dags för återföring blir det inget denna månaden. Någon som varit med om något liknande? Jag som hoppades på liiiite flyt <3

    Läkaren rynkade pannan och förstod inte alls var denna vätskan kommit ifrån.. så blir några dagar att vänta tills man vet om äggen blir befruktade och om vätskan försvunnit..


    Som jag har läst och förstått så är det relativt vanligt med vätska i livmodern efter en stimulering, konstigt att din läkare inte hade sett det förut. Det brukar då försvinna efter ett tag.

    Jag hade vätska i livmodern i en FET-cykel i mars, det är däremot ovanligt och inte bra, så återföringen blev inte av. I följande menscykler hade vätskan försvunnit igen.

    Jag hoppas att vätskan försvinner snabbt så du hinner göra återföringen nu, annars är det bara att frysa embryot och återföra i nästa menscykel. Lycka till!
  • AndraSladdis
    Iväntanpåivf skrev 2021-06-02 16:29:22 följande:

    Tänkte höra hur ni som plussat mår? 

    :) 


    Tack, jag mår också bra, nu i vecka 5+3 bara, lite tröttare, ibland inte sugen på mat. Väldigt mycket oro har det varit och särskilt inför det första ultraljudet som ska vara om ett par veckor.
  • AndraSladdis
    Annna84 skrev 2021-06-03 15:40:48 följande:

    Hej <3 Detta är verkligen en berg och dalbana utan dess like, med betoning på dalar. Vad skönt att din oro har försvunnit, känner igen mig i det där. Man är nere i hålet ett tag och sen laddar man om. Det som ändå känns positivt för er är att ni redan på första behandlingen fick två fina embryon varav ett faktiskt tog sig till en graviditet. Det kommer att gå vägen snart! Och att kliniken är öppen hela sommaren ger er mer spelutrymme om ni känner att ni vill testa.

    Efter att ha varit fullständigt nedslagen i onsdags och ha haft en nattsvart känsla så testade jag igen på kvällen och det var starkare igen. Då kom hoppet tillbaka. Testade idag positivt igen och vågar tro att det kan vara sant. Jag tar en dag i taget nu och försöker vara lugn.

    Kramar


    Jag är så glad att höra att det verkar ordna sig. Grattis till plusset och håller tummarna för fortsättningen!!
  • AndraSladdis
    Olivia1992 skrev 2021-06-05 08:08:40 följande:

    Det här är så sjukt och overkligt för mig... tror inte på stickorna heller! Jag skrev här för ett tag sedan och hade en färskåterföring på ett fint embryo! Följdes åt i tråden tillsammans med alla er! Men sedan på RD 7 eller 8 tog jag ett test som visade negativt! Blev jätte ledsen och sket i allt verkligen, även FL för att få tankarna på den vanliga vardagen och släppa stressen! Började blöda dagen efter också så då tänkte jag att det är ju totalt kört nu. Tog Inge mer test sen efter ?mensen?

    Sedan efter ?mensen? (2 veckor efter) har jag haft lite små rosa i flytningarna då och då. Tänkte Inge mer på det mer än att det är från alla jäklans hormoner man sprutar i sig!

    Jag och min sambo kom överens om att byta klinik, dricka vin och ha en skön sommar ihop, spaninen om en vecka osv.

    Och sen igår????? Tog jag ett gravtest bara för att, rent spontant! Och det var två jätte tydliga streck på 6 sekunder! Jag tror knappt på resultatet fortfarande! Imorse kom var det samma resultat! Och jag vet inte om det är ifrån IVFn eller oss själva. Har beräknad mens imorgon!

    Ska köpa ett digitalt idag för att se veckor.

    Jag är i chock......

    Test från igår



    Test från idag


     


    Vad roligt! Grattis till er!! Väldigt tydliga resultat. Om det har gått en hel menscykel emellan så kan ni ha lyckats naturligt, tänker jag. Men det borde gå enkelt att se i ett blodprov, för det skiljer väldigt mycket i hcg mellan typ vecka 5 och vecka 9. Om det är nytt så lär du ha ett värde på 2000+ med det där starka sträcket, men om du är i typ vecka 9 så har du i stället 50000+. Ett ultraljud visar också tydligt hur det ligger till.

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021