• Always choklad

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Inalina skrev 2022-01-11 13:22:11 följande:

    nej herregud så ledsen jag blir vilken chock! åh fy vad du/ni måste gå igenom, jag finner inte heller ord. bara att det känns så otroligt orättvist och fel att någon ska behöva gå igenom detta när man äntligen fått upp hoppet, fy fan säger jag bara! förstår att du inte vill ge upp kampen, försök att ta en sak i taget nu och ni får börja blicka framåt när detta är över. stor styrkekram och jag vet att det såklart inte hjälper, men vi är väldigt många härinne som känner för dig just nu


    Hej tackar för stöd, jag ska fokusera på att först må bra nu..
  • Always choklad
    Emma1b skrev 2022-01-11 21:00:37 följande:

    Åååå vad jag känner med dig! Jag blev gravid på mitt livs första ivf i oktober, 18 nov på VUL konstaterades MA och jag skickades hem med cytotec. Jag kände mig så fruktansvärt lurad av min kropp. Jag hade ju haft ömna bröst och mått illa och allt, till avsolut ingen nytta!! Bittert kände jag att jag hellre inte blivit geavid alls än att det slutade så här! Nu har det gått snart 2 månader och jag har hämtat mig ganska bra. Och på fredag är det dags för FET. Känns just nu hopplöst dock, som en på miljon att man först ska bli gravid och att det sen inte blir ma....skuckar en massa varma kramar! Och ge sambon lite tid, så ändrar han sig förhoppningsvis. Min absolut första reaktion var att tänka "fuck this, jag struntar i det" men tedan nån vecka senare kände jag annorlunda.


    Hej jag är rätt samlad. Redan innan vi började detta med ivf har jag varit inställd på att om min partner ej vill så kör jag själv. Inte tänkt låta nån karl komma ivägen for min dröm att bli mamma. Det spelar roll om jag är kär och planerar hela mitt liv med personen. Då får det va. Ska ta tid och läka mentalt och kroppsligt nu först, så får vi se nästa steg. Det ska bara gå..
  • Always choklad
    Sussna85 skrev 2022-01-11 21:55:11 följande:

    Nej vad är det jag läser,jag var så glad för din skull när vi fick kontakt i andra tråden och jag förstod att de hade lyckats. Stor kram till dig!


    Hej ja det känns riktigt piss! Imorgon var tanken jag skulle göra nipt så man var rädd att nått skulle kunna vara fel med kromosoner etc . Men missed abortion fanns inte en tanke på och så nära till ultraljudet också overkligt. Förstod dock att min kropp lurats på nått vänster ändå när jag såg liten den lille var och hur stor min livmoder faktiskt växt. Doktorn visade vilken storlek den skulle ha varit egentligen. Finns inget jag kunde göra när det borjade småbloda I lördags. Då var det redan forsent. Inget jag kunnat påverka. Tog mig ändå hit så jag fick se att det går att få ett tickande hjärta även om det inte ledde ända in i mål..En väldigt liten tröst i det stora hela men ändå en ljusglimt..Jag kommer dock vara ändå mer rationell och hemlighetsfull och inte försöka få upp hoppet innan nipt och dess provsvar är klara..
  • Always choklad
    Dibella skrev 2022-01-12 07:49:50 följande:

    Så ledsen för din/er skull  låter som ni behöver sörja, tanken på att ge upp är ju ett vanligt försvar, förhoppningsvis lugnar det sig för din partner och denne blir mer pepp att fortsätta, även om du, som du säger, inte kommer hållas tillbaka av någon annan i denna process. Jag hoppas att det kommer gå utan komplikationer med blödningarna, massa kramar.


    Ja han är helskum idag. När han blir arg och ledsen/besviken stöter han bort folk. Jag får vara mentalt stark för båda. Lite knepigt när man själv ej är på topp!
  • Always choklad
    Jill92 skrev 2022-01-12 20:35:16 följande:

    Åh vad tungt. Skickar styrkekramar! <3 Har ej vart med om missfall, men kan föreställa mig att det är nått av det tuffaste man kan gå igenom. Säger som nån annan; ta tid att låta detta smälta, var extra snäll mot dig själv, och försök ta en stund i taget( ja en minut i taget, om det känns så). Om jag var ni skulle jag nog inte fatta några stora beslut just nu tex kring att gå vidare eller inte, mitt i känslostormen. Så lätt att känslorna färgar besluten, bara det jag tänkte på <3

    Hejar på er! Kram


    Hej tack för stöd, är ändå en tröst att se att de kan fungera. De gånger inget hänt och inget tagit sig känns på vis ännu hemskare. När man plågat igenom sig alla sprutor och hormoner och inget blir av det.

    Nä får smälta detta. Tagit alla tab jag ska nu för behandlingen mår ändå bra fysiskt i alla fall. Kommer vara 2v med blödningar nu sen efterkontroll. Jobbar Hemifrån resten av veckan och tagit ledigt tidigare då nipt var inplanerat. Får ta det steg för steg. Tankat med cola vatskersattning och blutsaft, måste få upp min energinivå på nytt. Det lättar även om det är nattsvart just nu..
  • Always choklad
    Gulgja skrev 2022-01-18 10:13:04 följande:

    Hej!

    Jag kommer med en fundering.

    Just nu äter jag progynon inför min första FET och insättning blir förhoppningsvis nästa vecka om allting med slemhinnan ser bra ut på fredag.

    Vi har tre embryon i frysen. En blasto och två stycken som frös ner på dag 3 där man inte vet kvaliten. Detta eftersom kliniken inte ville riskera att odla alla tre till dag 5 då mina ägg vid äggplocket inte såg helt normala ut.

    Nu till min fråga. Hur skulle ni tänka. Jag funderar på att be om en 3 dagars att få insatt än blasto då jag inte vågar ?slösa? på blaston ifall det inte skulle ta sig första gången och vi kanske behöver leta efter orsaken till varför det inte tog sig (om det ens finns en orsak) men till exempel skulle jag vilja då ta ett immunförsvars prov hos Marie på Fertilitetsplus och kolla om jag behöver dropp inför insättningen då jag har adenomyos. Eller så kör vi på blasto och hoppas på det bästa men skulle den inte ta sig så skulle jag känna 0 hopp inför de andra 2 på dag 3 och jag vet att jag skulle må psykiskt dåligt.

    Usch. Så mycket tankar. Men är nyfiken på hur ni skulle tänka?

    Kram

    Hej 
    Detta lät spännande med dropp, gick in och googlade din klinik. Min läkare via landstinget har misstänkt överaktiv immunförsvar på mig men han gick i pension och det var via landstinget som sagt i och för sig privat men ändå. Får känslan att mer krut kanske ändå läggs när man bet ur egen ficka..vad är det för dropp? Hur gör man provet? Ungefärlig kostnad? 

    Vill inte guida dig för mycket...Kan bara resonera som jag nog tänkt i ditt läge... Om det är första gången FET och du funderar om kroppen är verkligen 100 procent redo kanske det är bättre att sätta in ett fullt inte lika dugligt ägg denna gång (baserat på din beskrivning) Och vänta tills du är helt säker på din mottaglighet? 

    Lycka till oavsett vad du väljer, magkänslan måste nog bestämma.
    Är det man får gå på i denna resa. Kram!


  • Always choklad

    Hej
    Har varit på koll efter missed abortion och tillhörande missfallsbehandling samt Immuniseringsspruta för RH, ska hjälpa vid nästa grav då jag har blodgrupp O negativ dvs RH negativ.  Fick mer medicinering då en del blod låg kvar i livmodern. Blödde ut det och var på ny koll, ftf lite kvar men det ska komma ut nästa mens. Om 2 v har jag samtal med min klinik trots att alla försök är avslutade mot landstinget. Det låter som jag skall få göra en missfallsutredning, nån som gjort det här i tråden? 

    Jag har skrivit ut min journal för hela behandlingen om 3 ivf jag gjort. Kanske kan lära mig nått nytt. Svårt att tyda vissa förkortningar och så. 
    Just nu vill jag bara att detta skall blöda ut klart och att jag ska få mens och vara på banan igen. Läkaren sa att man ska vänta 2-3 mån nu att bli gravid... Som 40 fyllda känns det jobbigt..

  • Always choklad
    Inalina skrev 2022-01-28 08:45:44 följande:
    Hej vännen, har tänkt mkt på dig. Jag minns också att vid mitt missfall (dock redan i v 5-6) var min gynekolog jättenoga med att jag var tvungen att kolla vilken blodgrupp jag hade (vilket jag inte visste) för annars skulle kroppen kunna stöta bort fostret nästa gång jag blev gravid! men jag hade A positivt eller vad det heter så det var lugnt. Kan det ha varit det som gjorde att du fick MA? Sa de någon om det?

    Bra du får ordentlig utredning och samtal för att kunna gå vidare med rätt verktyg vad ni än bestämmer er för. vad bra man kan läsa hela sin journal i sverige, hoppas du kan bli lite klokare av detHjärta 2-3 månader är ju inte så länge i det stora hela men förstår ju att varje vecka räknas när man känner att man blir äldre och inte är gravid. Har din sambo lugnat ner sig lite och kan blicka framåt mot vidare försök eller hur känns det där? Kram 
    Hej det som kan ställa till det med blodgrupp är om du som jag har blodgrupp 0 och negativ blir gravid då min sambo har ev positiv, då kan jag stöta bort detta om embryot har tex. Blodgrupp O positiv.
    För att förhindra ev. detta för nästa graviditet har jag tagit en imunniceringsspruta nu. Lite förenklat men typ så. Finns bra info att läsa på 1177. 
    Ja han är på banan igen. 
    Idag fick jag mina ultraljudsbilder som kliniken ville ha  man fick tjata lite för å få dem men nu kom de!

    Jo ser framåt, bara blodblandade flytningar kvar nu. Och neg gravtest förra veckan.
  • Always choklad





    Hej börjar förbereda mina äggs kvalitet. Vad tror ni om att köra på dessa trots allt att man ej är gravid? Verkar vara många ämnen som används av de som vill förbereda sina ägg...
  • Always choklad
    Clemmentina skrev 2022-02-01 10:39:35 följande:

    @alwayschocolate Bra att du/ni ser framåt igen. Intressant det där med positiv och negativ blodgrupp?det har jag aldrig fått kolla. Måste kanske kolla upp det!? 


    Angående vitaminer och kosttillskott för äggkvalitet rekommenderas q10. Jag har tagit rätt höga doser av det och omega 3. Om du vill ta en multivitamin skulle jag hellre ta Thorne Prenatal eller Natalben gravid än den du visar. 

    Hej ja sök på 1177, mycket bra info. Min syster har samma blodgrupp.  Då skall jag köpa Natalben, finns på apoteket också ser jag. Innehåller det mycket omega 3 och Q10? Har några enkommnq för gravida jag köpt tidigare...Tycker det är svårt med vilken Omega 3 man skall ta.. frågade min kommande klinik även om.de tab jag göreslof var bra. De sa att man tar det när det är dags för konsultation. Inte där än. Måste få min mens och göra lite prover först..


Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021