• Jenzia

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Iväntanpåivf skrev 2021-05-03 21:08:20 följande:

    Mår fint. Otålig och pendlar mellan hopp och förtvivlan men dagarna går så det är ju bra i detta fallet iaf :) 


    Exakt samma för mig! Ena sekunden väldigt hoppfull för att nästa sekund känna att det aldrig kommer gå! Att det är ett för stort mirakel att bli gravid :-/
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-03 21:12:50 följande:

    Är det nån som är inne på att testa snart eller kommer alla hålla sig till helgen?  :) 

    Funderar på att testa på onsdag men är rädd för att bli besviken samtidigt som det skulle va skönt att slippa leta symptom =D


    Kör på! Tänker att jag väntar till helgen (även om det kliar i mina fingrar också). Framför allt för att jag inte kommer orka jobba om det blir negativt...
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-05-03 19:56:44 följande:

    hej! jodå jag mår fint, pratade med kliniken idag och min segis hade visst utvecklats till en blastocyst idag men var ändå för dålig kvalitet för att frysa ner.. hmm så positivt i det hela att den inte la sig ner och dog men synd att de inte trodde den skulle klara en upptining.. så ja hoppet ligger hos den lilla i magen nu!

    Men wow 3 till frysen är ju fantastiskt! det måste du vara nöjd med! vet att du haft återföringar innan som inte blivit men detta är säkert guldäggen denna gången!!! förstår din lättnat o glädje, känner helt med dig för din skull, gud så skönt! man vet ju hur fort det går i svängarna här! 

    börjar närma sig för återföring förstår jag? Kram!! så glad jag blev över ditt resultat!


    Vad tråkigt att embryot inte kunde frysas Men fascinerande att segisar inte kan räknas bort hur som helst. Det ger ju hopp till pyret i din mage <3 Särskilt i o m att din dotter blev till från ett lite segt embryo
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-04 10:00:32 följande:

    på onsdag är RD7 

    Idag trillade jag i  ett negativt hål av diverse anledningar. Tror att mensen kommer komma torsdag/fredag så kanske struntar i att testa. 

    Jag tempar ju varje morgon och i morse blev det lite knas då jag vaknade av att hunden spydde så tempade väldigt ofokuserat och hastigt iof med, men fick en väldigt låg temp och det brukar betyda att mensen är på ingång. :(  

    Får se hru det känns imorgon bitti men just nu känns det väldigt hopplöst.

    Hoppas innerligt det bara va mätfel trots allt. 


    Åhhh! Strunt i tempen idag! Låter inte rättvisande alls! Kanske skönt att få testet gjort imorgon ändå? <3
  • Jenzia
    Dhalia skrev 2021-05-04 19:19:28 följande:

    Men den brukar tjocka till sig lite till efteråt äggplocket också. Hoppas de ska bli bättre den här gången.

    Vi mår bra och jag kan njuta mer nu :D. Oroar mig inte så mycket för symtom längre har lite illamående då och då och de drar lite i sidorna ibland typ veckovist dyker de upp. Har inga ömma bröst längre så de skönt egentligen men dem är större än förut. Ganska törstig numera och mår ganska bra :) vi gjorde igår NIPT och fick se en jätteaktiv bebis som rörde sig massor :D kändes så overkligt och så fick sambon fick följa med. Vi fick med oss klipp också så de va värt allt :) nu väntar vi bara på analyssvar så hoppas allt ska vara normalt lite nervöst så klart men ja känner mig hoppfull.


    Vilken härlig uppdatering! Blir helt glad!! Du är så värd att känna lite lugn och njuta!
  • Jenzia
    Dibella skrev 2021-05-05 08:45:09 följande:

    Kanske är Ovitrellen dock? Tog den lör kväll, vet inte hur den håller.


    Jag ser definitivt ett streck iaf! Tog du Ovitrellen lördagen den 24 april? Då borde den vara ute ur systemet!! Gud vad spännande!!

    Är ju också på RD7 men med en 5 dagars. Vågar dock inte testa innan helgen!
  • Jenzia
    Iväntanpåivf skrev 2021-05-05 09:00:05 följande:

    Nej testade idag men tyvärr negativt.  inte en tillstymmelse till streck. :( 

    Så får nog räkna denna gång som misslyckad. 


    Usch vad jag hatar negativa tester! Men jag hittade denna beskrivningen av vad som händer under ruvardagarna. Först RD9 ska det vara rätt säkert att få utslag på HCG. Testa igen då? Stor kram!

  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-05-05 10:19:42 följande:

    Alltså nu med alla som testar så började det ju klia i mina fingrar också, tror det är alldeles för tidigt med mitt sega embryo, men precis som Dibella så får jag ett (dock ljusare) streck efter 5-10 min. Det är inte alls tillförlitligt kanske? Ska testa i morgon med (ehhh såklart..) men har någon annan fått positivt på testet flera min senare som sedan visat sig vara negativt ändå?

    Känns lite despo här givetvis och hade loooovat mig själv att inte testa förrän fre tidigast. Men men fortstättning följer imorgon antar jag... ;)


    Ser ett ljust streck på ditt också!! Uj uj uj! Vilken RD är du på?!? Några symptom?

    Galet om ni med tvådagars börjar få plus nu! Då är ju mitt öde också förseglar, bara att jag inte vet om det än...
  • Jenzia
    Estelle011 skrev 2021-05-05 11:39:34 följande:

    Blev lite nyfiken på bilden som Jenzia postade från fertilitetsguiden (mest på texten vid slutet) och var tvungen att kolla. Vad tycker ny om det här: 

    Lev som vanligt..?

    Hur ska man kunna leva som vanligt under den mest onaturliga behandling som kanske finns? Så klart ska man passa på att göra allt för att det ska lyckas. Här har vi listat de vanligaste rekommendationerna för leverne efter transer från ledande kliniker runt om i världen:

    inget sex till hjärtslag syns

    inget bad, varken i kar eller hav

    Inte sola för varmt, dvs medelhavsvärme

    ej golf eller cykling

    lyft inte och bär inte över 5 kg, helst inget alls

    utför ingen aktivitet man blir andfådd eller får puls av

    Håll dig varm

    drick inte kallt, bara ljummet och varmt

    ät inte glass

    Ät inte glass?? Utför ingen aktivitet man får puls av? Låter som dumheter. 


    Dessa råd känns väldigt överdrivna och det finns ingen svensk klinik som ger sådana råd, men relativt vanligt i USA och Olga kliniken i Ryssland har liknade råd. Det enda rådet som jag följer är ingen överdriven konditionsträning och inga lyft över 5 kg (fick samma råd av RMC). Ja, och så håller jag mig varm på order av min akupunktör
  • Jenzia
    Inalina skrev 2021-05-05 10:37:10 följande:

    ja alltså själv ser jag ju det 'tydligt' men nja jag håller mig nog rätt lugn än så länge, som sagt såg det helt blankt ut inom test-tiden som jag antar är 1-5 min, får avvakta lite och se hur det utvecklar sig. 

    jag beundrar att du klarar av att hålla dig   håller tummarna!!!!


    Superspänd på hur ditt test kommer se ut imorgon!! Hoppas hoppas hoppas! <3

    Idag har jag fått som lite molvärk och stickningar i magen, hade samma med ET i mars och då var det bara lutinus. Men åhh vad jag hoppas att det ska vara något annat denna gång!
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021