• Dibella

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Krizty88 skrev 2021-04-21 08:37:37 följande:

    I eftermiddag är det förhoppningsvis dags för min första insättning. De skulle bara ringa igår ifall de ville flytta tiden och göra insättning på dag 5, vilket de inte gjorde, så vet ingenting om befruktningsgrad än men gjorde ju äggplocket på morgonen i måndags så hoppas att de hade ringt vid det här laget om det inte fanns något att återföra!!


    Får hålla tummarna på inget telefonsamtal och en återföring av ett fint embryo som vill stanna Hjärta
  • Dibella
    Jill92 skrev 2021-04-21 09:04:10 följande:

    Jag ska somsagt påbörja min första IVF i maj(korta protokollet med gonal ii 14 dagar osv)

    Undrar hur många besök förutom äggplock och ET som man kan förvänta sig? Förstår att VUL görs på dag 8. Brukar det tillkomma fler undersökningar? Frågar eftersom det är klurigt hur jag ska göra med frånvaron från jobbet. Är det bara de tre tillfällena tänker jag inte att jag behöver berätta för min chef( vilket jag helst inte vill göra). Men kan det bli massa extra oväntade VUL så behöver jag nog berätta mer för henne om behandlingen..


    Förra gången när jag körde korta (privat) så var det VUL, plock och insättning.


    Denna gången blir det VUL, VUL, plock och förhoppningsvis insättning. Så är lite från gång till gång. Beror på hur sent in i stimuleringen du har VUL och hur allting växer på.

  • Dibella
    Estelle011 skrev 2021-04-21 09:31:24 följande:

    Dricker ni kaffe under ruvning? 


    Jag dricker inget eller väldigt lite, knappt en halv kopp om dagen. (Jag har koffeinfritt kaffe hemma som jag blandar ut med lite vanligt kaffe för att trappa ut utan huvudvärk) Håller på och trappar ner nu och kommer nog göra samma denna gången med.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-21 10:25:31 följande:
    hejsan!! Tack =) har vart i väg på VUL nu där de såg 8-9 blåsor på ena sidan och ca 3 på andra (har ju uppenbarligen en vääääldigt seg höger äggledare av ngn anledning!) men jag är jättenöjd över resultatet såklart, flera av blåsorna hade samma stl, ungefär 11-13 mm. Skrattande 

    Ska börja med Orgalutran nu också (funkar som Fyremadel eller vad ni får där i Sverige..) och den ska jag ta på morgnarna. 

    Läkaren trodde eventuellt ÄP på måndag redan, men jag ska dit igen fre morgon och kolla hur det ser ut! så nu är man igång på riktigt! 

    Jag tror jag säger till läkaren att jag vill göra ICSI på alla denna gången får ta det med honom på fredag men jag känner att det är dumt att chansa med några på vanligt sätt. 

    spännande med ditt VUL i morgon, nu ska jag stressa i väg till min akupunktör Drömmer(inte lätt att försöka jobba med alla olika möten man har hela tiden haha!= 

    Kul med så många blåsor! Hoppas vi på plock nu på måndag {#emotions_dlg.flower} Tar du sprutan på morgonen av någon särskild anledning?


    Låter vettigt att köra ICSI och inte chansa Solig

  • Dibella
    Jill92 skrev 2021-04-21 11:44:44 följande:
    Tack för svar! :) Okej så det kan variera lite vart i stimuleringen man gör VUL? Jag trodde det alltid var på åttonde dagen.

    Ja det tror jag. Förra gången gjorde jag VUL på CD10 endast och då bestämdes plock dag 14.


    Denna gången började jag med sprutorna tidigare, altså CD1 så de trodde ev. att VUL vid CD 7 var tillräckligt, men de hade inte riktigt växt till sig, så nästa VUL på fredag blir CD 11 för mig. Troligtvis plock dag 14 igen om allt ser bra ut.

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-21 13:13:07 följande:
    Hej! Jag vet faktiskt inte varför man tar sprutan på morgonen här, kanske för de tycker synd om en att behöva på med så mkt sprutor på kvällarna HAHA!Flört

    ja jag ska komma ihåg att säga till om iCSI så det blir rätt denna gången, kör ni naturlig eller ICSI?

    Haha, kanske mer rimligt att sprida ut dem när det blir ett par stycken. 


    Läkaren sa att de förmodligen kommer köra på ICSI denna gången med, förra gången gjordes det pga få ägg men även för att under utredning så visade min mans spermier som få och dålig rörlighet, så de  ville ju inte chansa. När han sedan lämnade prov inför ÄP så var det ett normalt prov men de ville inte chansa med få ägg. Och hon sa att de *förmodligen* kommer tänka samma denna gången, men jag kommer nog dubbelkolla, vill inte stå utan några befruktade i slutändan... 


    Blev din dotter till med vanlig eller ICSI?


    Jenzia skrev 2021-04-21 14:30:49 följande:
    Jag var mer om samma sak med min första spruta fyremadel, det rann ut några droppar. Men det var ingen fara alls. Jag hade äggviteflytningar ända fram till äggplock.
    Känns som det är så lite i sprutorna att varenda droppe räknas. Mardrömmen vore ju att få ÄL innan plock för att Fyremadelen inte höll måttet Drömmer

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-22 07:42:08 följande:
    ok så bra de gör icsi om det blir få ägg, det visste jag inte men man tycker ju att befruktningen borde garanteras lite mer då om det går rätt till.. då låter det ju som att det blir så igen om de ändå har gjorts tidigare. nä som du säger mardrömmen är ju att gå igenom allt och sen blir det ingen befruktning :( det har jag förstått har hänt flera i trådenObestämd

    ja precis dottern blev till med ICSI och kliniken i Prag kör inget annat utan det ingår i alla IVF. 

    jag känner att min nojjighet för att bli sjuk under stimuleringen börjar komma nu igen.. förra gången lyckades jag både bli genomförkyld under tiden OCH få kräksjukan precis efter återföringen...hoppas alla vitaminer jag tar hjälper denna gångenFlört
    Får verkligen hoppas att du håller dig frisk denna gången! Nojorna kryper på överlag när man väl sätter igång igen trots att man kunnat hålla sig lugn emellan. Vi var alla hemma sjuka i förkylning nu för 2 veckor sen så jag hoppas att man har lite motståndskraft kvar sista veckan nu.
  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-22 07:52:54 följande:
    hehe ja om dottern inte får något från förskolan ska jag nog kunna vara lugn, hittills är det ju hon som dragit hem precis allt...Drömmer idag har jag rätt ont i magen/äggstockarna så nu hoppas jag på ÄP på måndag...

    låter ändå 'skönt' att ni haft er förkylning redan, känns ju ganska extremt att dra på sig en till så kort tid därefter Flört 
    ska du göra nåt mer ultraljud innan ÄP? 

    Skönt när man får lite bekräftelse på att blåsorna växer på, hoppas du får plock på måndag {#emotions_dlg.flower}


    Jo jag var också glad över att bli förkyld då, tänker att då är chansen väldigt liten att bli sjuk inför ÄP. Imon blir det sista VUL för att spika ÄP, vill så gärna att det ska hunnit växa lite fler blåsor, men har inte lika stor oro som inför första VUL där jag var övertygad om att det skulle gå ännu sämre denna gång. Men vänsterstocken verkar ha vaknat till liv, förra gången var det tvärt om.


    Du hade VUL imon med? Håller vi tummarna för att vi båda ligger i stolen på måndag Solig och sen får ruva ihop med resten av alla här inne.

  • Dibella
    Estelle011 skrev 2021-04-22 09:15:19 följande:

    Nu sitter jag och dricker koffeinfritt kaffeGlad tar inga onödiga risker.  

    Ruvardag 3 för mig. 7 dagar till mensen, 13 dagar till testdagen. Spännande Cool


    Svårt att hitta gott koffeinfritt tycker jag, lyckades hitta något snordyrt, men fungerar iallafall smakmässigt Drömmer hoppas det går bra med ruvandet.


     


    Inalina skrev 2021-04-22 09:28:16 följande:
    ja just det vi är MÅNGA med sista vul i morgon! jag ska dit redan 7:30, kommer ju vara en zombie...Förvånad när ska du dit? äggstockarna känns bättre nu igen haha kanske hade jag legat konstigt så de hade vridit sig på något sätt :) 

    Vi har alla tajmat det bra denna månaden haha, jag ska dit 11:30 Solig 


    tycker man känner äggstockarna till och från, när jag cyklar till/från jobbet är det inte kul, alldeles för guppiga vägar, känns som dom ska skaka loss alla ägg haha

  • Dibella
    Inalina skrev 2021-04-23 08:33:09 följande:
    Godmorgon!

    Nu fick jag tid för ÄP måndag kl 9:30! Men ska vara på kliniken redan 7:30 :) min ena äggstock har massor med ägg denna gången ca 10 st som verkar ligga bra till medan den andra har typ 1(??) jaja spelar väl ingen större roll kanske blir ju ganska många blåsor i alla fall! Skönt att ha allt bokat till på måndag nu så kan man inte göra mer sen liksom!

    Jag pratade med läkaren om återföring och de gör antingen dag 3 eller 5, så antingen Tors eller lö nästa vecka men är det tillräckligt många ägg väntar de alltid till dag 5.

    Har du börjat med Prednisolon ännu eller gör du det vid ÄP? Jag tar 5mg om dagen än så länge men tänkte öka i helgen till 10mg.

    När är ditt VUL idag? Tror vi är minst 4 här inne som har sista VUL inför ÄP idag! Så nu händer det grejer!!

    (Orgalutran är samma som er Fyremadel, så att äggen inte ska sticka i väg innan plocket ;))
    11 st totalt är ju super! Kul att du fick spikat med ÄP. Men så lång väntan från att landa på kliniken till plock Förvånad 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021