• Clemmentina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Dibella skrev 2021-03-24 09:42:10 följande:

    Hoppas allt gick bra med plocket, hur mår du? Hoppas att ni får ut massa fina ägg som kan frysas ner sen  


    Tack! Det gjorde rejält ont idag. Hade ju många blåsor att tömma. Tyvärr lite färre ägg än jag hade hoppats på även om det blev 8 st totalt. Nu håller jag tummarna för att det finns några bra bland dem. <3
  • Clemmentina
    Dibella skrev 2021-03-24 14:36:41 följande:

    Tråkigt att det gjorde ont, hoppas du får möjlighet att vila och inte ha så ont nu efteråt.

    8 st låter ju super! Men förstår känslan, man vill ju ha så många som möjligt för att känna att chansen är större, men förhoppningsvis är det riktigt bra kvalitet på dessa och så hoppas vi på att ett eller flera guldägg hamnar i frysen.


    Nu går det bättre! Vilar med en varm vetekudde på magen. :) Ja allt är såklart relativt. Nu hoppas jag också på ett eller flera guldägg till frysen. Tack för all pepp!
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-24 16:30:41 följande:

    Usch då! Att det skulle behöva göra så ont idag 8 stycken är ju bra, även om jag förstår att du förväntade dig fler <3 Har det hänt förut, att äggblåsor varit tomma? Hoppas verkligen kvaliteten på äggen blev bra!


    Ja det var inte kul men det blir ju bättre. Precis så är det ju. Hoppas på några fina bland de 8. :) Ja har haft ca 1/3 tomma vid alls plock utom mitt första då det bara var ägg i en av sex blåsor. Så jag räknade absolut med ett antal tomma men hade hoppats på några till. Har du pratat med rmc om att hoppa lutinus?
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-25 10:32:37 följande:

    Hur mår du idag? <3 Om det nu stämmer att menopur ger bättre kvalitet så borde du ha ett bra utfall för dina fina 8 ägg!!

    Vet man varför vissa blåsor är tomma? Är det bara otur eller kopplat till AMH?

    Jag har chillar lite med min lutinusvägran. Tänker att jag ska se hur denna cykeln beter sig och också hur nästa ägglossning känns. Ska inte börja ta lutinus förrän på återföringsdagen, så jag har ju tid på mig att fundera på mitt val (och hinna prata med RMC också hoppas jag). Inväntar faktisk ägglossning i dagarna, fick äggviteblobb i tisdags morse. Den brukar inleda min fertila period och så kommer ägglossning 3-4 dagar senare


    Tack! <3 Jag har betydligt mindre ont idag så det är skönt. Väntar fortfarande besked kring befruktningen. Ska få veta i eftermiddag! Att några blåsor är tomma är nog inte ovanligt men vet inte alls orsakerna. Läst om något som heter empty follicle syndrom (EFS) men jag får ju ägg ändå. EFS kan tydligen kopplas till minskad äggreserv och lågt amh.

    Det låter rimligt att chilla lite med det. :) Skönt att ägglossning är på väg. Då borde fet bli om någon dryg månad för dig? Låter vettigt att vara lite extra observant nu. Tempar du? En rejäl temphöjning efter ägglossning brukar ju indikera att kroppen producerar tillräckligt med progesteron.
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-25 10:44:42 följande:

    hejsan! hur mår du nu? har du redan pratat med kliniken om befruktning?

    jag fick svar från min klinik att vi kör äggplock v 17 så tidigare än jag trodde, kör ju inte naturliga cykler här eftersom vi måste planera in med de veckorna som kliniken kör sitt schema. känns bra i alla fall, tydligen hade de fått gratisprov på embryo glue också så det får jag utan att det kostar extra! (där blev jag sjukt förvånad haha men plötsligt händer det!) måste ju få några ägg av bra kvalitet nu dock så jag hoppas mina vitaminer etc hjälper lite på traven kram!


    Jag mår mycket bättre idag! Var bra med vila igår. :) Vi ska höras först i eftermiddag så då vet jag mer.

    Då närmar det sig med stormsteg ju! Snart dags för sprutor igen. Kul! Och vad bra att du får testa embryo glue utan att det kostar något. Håller tummarna för vitaminer etc gör susen! Kram
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-25 12:30:04 följande:

    Gud vilken jobbig väntan! Håller verkligen tummarna för att hela gänget blev befruktat! Ja, du får ju ändå rätt många ägg så känns inte som om du har låg äggreserv iaf. Antar att det kan vara de små folliklarna som inte innehåller ägg?

    RMC i Malmö ger inga garantier om att vi får plats vid nästa mens, men förhoppningsvis blir insättning i slutet av april.

    Yes, jag tempar Brukar ha en rätt bra tempökningen efter ägglossning, mellan 0,2-0,3 grad. Sen brukar jag få ytterligare höjning ca en vecka in. Kan skicka en bild

    Cykeln innan vi gjorde IVF.


    Fick veta att 6 av 8 ägg blivit befruktade. Mycket bättre än tidigare då det var 3 av 8 och 3 av 6. Nu hoppas jag på att några av dem går att frysa också! Mitt problem är inte låg äggreserv eller liknande så det måste finnas någon annan förklaring.

    Vilken fin kurva! Finns ju inget som indikerar att du inte har bra ägglossning och därmed goda nivåer av progesteron i lutealfasen. Håller tummarna för att det finns tid till er för återföring i slutet av april!
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-25 16:11:04 följande:

    Med åhh vad bra!!! Vilken lättnad! Klart de kommer klara sig! Tippar på minst 4 till frysen!

    Tack och tack för peppen! <3


    Tack, åh vad jag hoppas du har rätt. :)
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-25 16:34:58 följande:

    Ja det känns väldigt bra och som att det kort tid att vänta :) ja jag hoppas embryo glue kan hjälpa lite på vägen, vem vet om jag blir gravid med det så kanske de köper in det och börjar använda det på kliniken! Ja precis ska få mitt schema med posten imorgon men tror det är 375 ie Gonal f! Jag kör omega 3, Q10 400mg/dag, inositol (men lite osäker på hur mkt jag ska ta där då jag inte har pcos..) d vitamin, probiotika, och väntar på mina dhea tabletter från USA...

    sen knaprar jag tyvärr Ipren o Alvedon just nu då jag har en inflammerad visdomstand som ska dras ut på tisdag och jag har lyckats få 39 gr feber.. :( Känns skönt att göra det nu i alla fall innan jag kör igång med protokoll och om man blir gravid etc!

    Ska du köra FET nu?? Förlåt jag blandar ev ihop det, men det verkar som att vi kommer köra exakt samtidigt igen!:) v 17 blir det äggplock!


    Har läst på om inositol. Det kan tydligen göra att man lättare blir överstimulerad. Så det kan ha bidragit till att jag svarade för bra på medicinen. Ibland behöver man justera ner dosen på sprutorna om man samtidigt äter inositol. Skulle nog rekommendera dig att prata med läkaren om du tar det.
  • Clemmentina
    Jenzia skrev 2021-03-25 19:17:37 följande:

    Ja, absolut som engångsdos! Ett tag tog jag tillskott på 2500 ie utöver Prenatal, men nu när det börjar bli ljusare igen känns det kanske lite överdrivet? Så trött på alla tillskott som jag tagit nu i mer än ett år.... längtar tills jag kan lägga allt på hyllan!

    Tror inte du ska ta för höga dosen över längre tid, men 5000 ie per dag är nog ingen fara

    Jag brukar få molvärk någon dag innan jag får peak på LH, men det jag kände igår var rätt så smärtsamt Och idag har jag inte haft något sekret, så kan mkt väl ha varit ägglossning igår kväll, redan på cd10! Det har jag aldrig haft tidigare. Tempen imorgon får avgöra helt enkelt.

    Tar ni också paus denna cykeln? Eller lever hoppet om att det skulle kunna gå på naturlig väg? <3


    Har också förstått att engångsdoser kan fungera bättre. Jag tar dock ca 5000 ie per dag (3-6 droppar förutom det i Thorne Prenatal).

    Solen ger bara tillräckligt med d-vitamin maj-augusti så tillskott behövs ännu. Dessutom måste man exponera hud utan solskyddsfaktor för att den ska tas upp. Samtidigt ska man ju undvika att bränna sig...mycket att tänka på, haha!
  • Clemmentina
    Inalina skrev 2021-03-26 10:11:16 följande:

    hej! tack för tipset!!

    ja har lite svårt med doseringen på de tabletterna, på burken står det liksom: 4 tabletter dagligen vid PCOS och menstrutionscykel störningar..

    men jag kanske kan ta 2 så är det säkert lugnt. ja jag får ta det med läkaren men när jag berättade vad jag tänkte ta så verkade han inte särskilt orolig för min cocktail... 

    kommer du en uppdatering nu under tiden dina ägg befruktas eller blir det en rapport när de fryser blastisarna?


    Ja men två är säkert lugnt. Är det 500 mg per kapsel? Men bra att du pratar med läkaren.

    Får ingen uppdatering förrän mitten på nästa vecka när de vet hur många de kunnat frysa.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021