Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Regeringens el-fiasko

    Flash Gordon skrev 2022-09-09 08:52:39 följande:
    Det är vad hela Miljöpartiet går ut på. Fördyra bensin, diesel och el så använder vi mindre av det och så räddar vi planeten. Det vi ser ske nu är MP:S drömsamhälle
    Friger skrev 2022-09-09 08:44:08 följande:
    Det verkar finnas ett samband på höga priser på energi och ekonomisk kris. Jag tror även att fattigdom gör att människor struntar i miljön. Vi ser det i fattiga länder. Jag ser det där jag bor. Vet flera som eldar hushållssopor i kaminen för att de inte har råd med den större soptunnan.

    Min tes är att tillgång till stora mängder billig och stabil energi leder till välgång och då kan vi även ta hand om miljön. Vi behöver inte konsumera mindre. Bara se till att återanvända materialen rationellt och tillverka prylarna på ett bra sätt.
    Det är inte bra en tes utan bevisat. Vid större mänskligt framsteg har nyckeln varit tillgång till ny och billigare energi.

    Elden, vattenkraften, väderkvarnar, kol, olja, nukleär ...
    Det är vad hela ditt SD går ut på. Skänk bort bensin, diesel och el så använder vi mer av det och så förstör vi planeten. En ödelagd planet är SD:S drömsamhälle
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Friger skrev 2022-09-09 08:10:24 följande:
    Det spelar ingen roll hur långsamt/snabbt du kan bygga vindkraft.

    Det går inte att bygga ett el-nät med vindkraft med dagens teknik. Det kollapsar innan du är klar.

    Sommaren innan sista ringhalsrektorn la ner. Det var överflöd på el pga mild vinter, blåsig och regnig vår. Vattenfall stängde då av reaktorn för att det inte var lönsamt. Svenska kraftnät betalade vattenfall för att dra igång reaktorn igen för att kunna bevara nätstabiliteten.

    Per Bolund verkar ha släppt tanken på vätgas nu. Tydligen så är det batterier som gäller. Förvisso håller jag med honom här, mycket bättre än vätgas. Men vi skiljer oss flera årtionden ifrån varandra i tid, kanske så långt som ett halvt århundrade. Det är helt omöjligt så som han tänkt sig.
    Kooolappps! Igen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Friger skrev 2022-09-09 13:51:41 följande:
    Hur löser vi problemen framåt?

    Mp + S är ju som en bilförare som kört fel i en korsning och är på väg mot ett stup. De vägar erkänna att de körde fel, och vad värre är... De vägrar byta riktning.
    Om du stannade upp och lyssnade någon gång emellanåt hade du kanske märkt att regeringen redan i somras svängde i synen på kärnkraft.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-09-09 17:47:22 följande:
    En aning i "grevens tid" kan jag tycka, milt uttryckt.

    Svängningen känns en aning populistisk så här inför valet också.

    Sedan får vi se om s går hela vägen till att släppa fram kärnkraft på lika villkor som för andra sätt att producera el, innan dess är det mest "snack på liten verkstad".
    Varför det? Är det helt bortom din föreställningsvärld att en regering vill anpassa sig efter rådande omständigheter? Det ingår ju i en regerings uppdrag att regera oavsett vad som händer och då krävs att man kan just anpassa sig.

    För oppositionen räcker det med att man anpassar gnället på regeringen. De behöver ju inte göra något per se utan där är det verkligen mycket prat, prat, prat oavsett vem som är i regeringsställning. Det är ju så spelplanen ser ut.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-09-10 07:41:51 följande:

    Moderaterna bekräftar här:


    En moderatledd regering kommer att ge direktiv till statliga Vattenfall att återuppta projekteringen av Ringhals 5 och 6
    Att skriva att man vill på lång sikt och ge direktiv är inte samma sak. Och definitivt inte samma sak som att ge direktiv i närtid.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-09-10 12:37:19 följande:
    Om vi bortser från de argument som berör själva energiförsörjningen och som du inte tycks kunna förstå så leder fågelgiljotinerna även till en påtaglig miljöförstöring. Allt från skövlingen av glesbygdens skogar via störningar i de marina miljöerna och till frågan om hur de uttjänta vindsnurrorna skall tas om hand gör att vindkraften av miljöskäl borde förbjudas.

    Hur någon som säger sig måna om miljön (och då menar jag inte dig för du har ju aldrig påstått dig måna om miljön) kan säga sig vara för storskalig vindkraft är obegripligt. Det är nästan lika dumt som att påstå att bilar skulle vara "miljövänlig" för att de drivs av el och därmed helt strunta i en bils hela livscykel.
    Det finns ingen miljövänlig elproduktion. ALL storskalig elproduktion kräver kompromisser mot naturens välmående.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-09-10 12:40:36 följande:
    Sverige är Europaledande när det gäller elexport.

    www.svt.se/nyheter/inrikes/all-time-high-for-elexporten
    Goa pengar in i kassan som kan subventionera när vi inte kan möta enstaka toppar i elförbrukning. Och som kan satsas på hushåll och företag som vill anpassa sina energikällor. 
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Friger skrev 2022-09-10 13:13:06 följande:

    Här är en ganska bra beskrivning av läget och vad som har hänt. Komplett med underlag. Inte för att jag tror det biter mot verklighetsförnekarna.

    Men för vanligt folk så är detta en jättebra film.

    Han som berättar är Henrik Jönsson, oberoende debattör som är engagerad i energipolitiken.


    Henrik Jönsson. Ja det var han som angående klimatförändringar menar att det inte brinner mer på jorden nu än tidigare (räknat i areal) utan att räkna med den lilla detaljen att brandbekämpning har utvecklats stort sedan någon uppfann hinken.

    Han kommer således till den "oberoende" slutsatsen att bränder inte är en del av klimatförändringar utan är konstanta.

    Inte för att jag tror det spelar någon roll för verklighetsförnekarna...
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-09-10 14:25:50 följande:
    Ja, regeringen har med sin politik visat att rådande omständigheter är av mindre betydelse, att opinion är viktigt och att behålla makten är allt.
    Jaha. Så regeringen vill inte att vi ska ha el i Sverige utan är bara intresserade av att sitta på tronen. I så fall är deras nästa steg att införa diktatur. Varför hålla på med halvmesyrer?

    Fattar du hur mycket SD-propaganda du har gobblat i dig de senaste åren? Jag ser iaf en tydlig ökning av hur mycket av deras tankegods du gjort till ditt eget.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-09-10 15:26:10 följande:
    Kostar antagligen mer än att bygga ett kärnkraftverk.
    "Antagligen"?

    Du har alltså ingen aning, men vill att det ska vara så. Kallas för känsloargument.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Regeringens el-fiasko