Flash Gordon skrev 2022-06-24 08:39:58 följande:
Nu är detta i och för sig lögner från Socialdemokraterna. De vill bara ta den blå-gula oppositionens frågor fån dem inför valet.
Efter valet kommer inte S att ta i frågan igen.
.
Men annars har du rätt. Det krävs att det blir alldeles totalt, jätte-uppenbart ohållbart innan något sker. Det är bara så det svenska styret fungerar.
Ta vilken katastrof som helst som drabbat landet: tsunamin, corona, kriminaliteten, invandringen ...
Mönstret är alltid det samma:
- Mitt Europa bygger inga murar!
- Åh, men helvetes vad folk det kommer! Bygg då för fan!
.
Nu är det samma med energin och snart kommer infrastrukturen på riktigt.
- Ingen fara, vi klarar oss på vindsnurror. Kärnkraft är dumt.
- Vi kan bygga höghastighetståg istället för att lägga pengarna på underhåll, det är roligare och det går fint.
De lever i ett lala-land där solen alltid skiner och de kan känna sig "progressiva" och aldrig behöver göra "otrevliga" saker.
.
De BRUN-BLÅ uppfattas av Timbro och den tidigare vinnande partistrategen Schlingmann som gnällspikar utan egen berättelse om vad de vill med sin politik
De BRUNA har drivit debatten och de politika visionerna till botten - och nu gnälls det över att de frågor de vill fokusera på blivit frågor i valrörelsen som alla partier måste förhålla sig till.
Gnällhögern har ersatt 'de nya moderaternas' visioner och samhällbyggande och med det gjort M till förlorarre som går i de BRUNAS ledband
www.dn.se/sverige/radslan-inom-m-att-framsta-som-forlorande-gnallspikar/
"Moderaternas budskap inför valet bottnar i en missnöjesbeskrivning av Sverige. Det menar statsvetaren Andreas Johansson Heinö. Även partiets förra strateg, Per Schlingmann, tycker att partiet är för fokuserade på brott och straff.
– Vad är den egna agendan och den egna berättelsen om Sverige? undrar han.
...
Moderata strateger hoppas att kriminaliteten och upplevd otrygghet ska göra Moderaterna till valvinnare. Genom att ständigt påtala hur regeringen misslyckats att vända utvecklingen ska väljarna inse att det är Ulf Kristersson som borde vara statsminister. Men försöket att fälla justitieminister Morgan Johansson (S) gick inget vidare. När dammet väl skingrats satt justitieministern kvar i riksdagsbänken och log.
– Man påminde de redan övertygade anhängarna om att det inte längre är någon tvekan om att M är beredda att göra allt för att ta regeringsmakten. Och man påminde de redan tveksamma om att det inte längre är några tvivel om att M är beredda att följa efter SD när så krävs, säger statsvetaren Andreas Johansson Heinö som är förläggare vid Timbro förlag.
...
Andreas Johansson Heinö tycker att dagens moderater gnäller och gläfser likt en jycke.
– Partiets existens har alltid handlat om att ta makten från sossarna. Men risken är att man framstår som snarstuckna och någon som bara reagerar surt på vad motståndarna gör, säger Andreas Johansson Heinö.
– Nu har de trummat in sitt budskap och det bottnar i en missnöjesbeskrivning av att Sverige är på väg åt fel håll. Det är en återställaridé som går ut på att ta itu med problemen som regeringen har skapat. Det som fortfarande saknas är den mer långsiktiga idén om hur det ska gå till.
Med tre månader kvar till riksdagsvalet går M en hårfin balansgång.
– Det finns en uppenbar risk för att man bekräftar den här förlorarbilden, att man står och skriker sig hes vid sidan av.
...
– I dag gör inga partier några försök att ändra agendan och bryta sig loss från den här märkliga kollektiva världsbilden som säger att det är brott och straff som ska vinna väljare. Vi får se om kriget mot Ukraina och stigande inflation ändrar på det, säger Per Schlingmann som inte längre har några formella band till Moderaterna.
I dag skriver han böcker och jobbar med startups.
– Om man ska ställa en kritisk fråga med tanke på att det är så nära valet: vad är den egna agendan och den egna berättelsen om Sverige? Det är det stora frågetecknet.
...
– Om Ulf hade fått bestämma helt själv hade man antagligen haft en mer hoppfull och optimistisk agenda med fokus på företagsamhet, klassresor och social rörlighet, säger Andreas Johansson Heinö.
Inom alla partier förs en kamp mellan kommunikatörer och ideologer och Moderaterna är inget undantag. Kommunikatörernas ledstjärna är de sociala mediejättarnas statistik över användarnas hyperkorta uppmärksamhetsspann. Budskapet måste enligt dem vara kort, lättbegripligt och slagkraftigt. Ideologerna däremot, som internt kallas för seminariemoderater, kan recitera den liberala filosofen Friedrich Hayek i sömnen.
"