Inlägg från: Anonym (Lillskrutten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lillskrutten)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Babymama) skrev 2021-09-02 22:03:38 följande:

    Verkligen! Skiljer 16-17 veckor på graviditeterna. Helt otroligt!

    5 och 2 år är mina. Så lär få fullt upp sen hehe.

    Och än ingen bebis, så septemberbebis blir det :)


    Så galet hur olika! Oftast känns det som barnen kommer tidigare när det är tätt mellan. Men luriga trean kallas det inte för inget ;) Hoppas det sätter igång snart! Jättekul med så tätt mellan dem :D
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-07 13:19:11 följande:

    Fick pratat med min kurator idag. Det kändes bra, även om jag inte tycker att hon är så duktig på att styra samtalet. Fick med mig lite verktyg för att kunna slappna av och stressa ner emellanåt. Förhoppningsvis gör det skillnad på att jag blir så arg emellanåt. Ska bli skönt å prata med bm på måndag också och se om jag kan få dispans på att ha med mig sambon till ultraljudet när det blir dags (om de inte släppt på restriktionerna tills dess). Kanske kunna få ett "för"ultraljud hos bm också på inskrivningen. Men vill inte se något då men om hon hade kunnat bekräfta att någon är där inne och sprattlar och hur många. Har en dröm om att få det nerskrivet på en lapp och ta med hem och läsa tillsammans med sambon så får vi ändå uppleva det ihop oavsett om det är bra eller dåliga nyheter.


    Skönt att du har fått prata med en kurator nu. Be om en ny om du ska fortsätta gå men det inte känns helt rätt. Hur har det gått att jobba med det du skulle? Gick mötet med BM bra och får du ta med din sambo på ultraljudet? Hoppas allt går din väg för dig nu och att inte sjukvården gör det för kämpigt för dig att få din vilja igenom för att känna dig lugnare<3
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-09-07 20:20:54 följande:

    Hur är det idag?

    För mig går det bra. RUL i nästa vecka och vill bara se att allt ser ok ut. Men tyvärr har en av mina bästa vänner nyss hittat en avvikelse på sitt RUL och det visade sig vara så allvarligt att hon måste avbryta. Jag försöker vara stöttande för henne samtidigt som jag får lätt panik för egen skull. Så svårt och hemskt allt ihop. Så rädd och tacksam (att mitt TUL såg bra ut) och ledsen på en gång och vill bara att allt ska va bra och att finnas där för henne. :(

    Så svårt och har skuldkänslor för att jag mår bra och att hon inte mår bra.


    Har du varit på ditt rul? Hur gick det?

    Fruktansvärt hemsk att din väninna råkat ut för något så hemskt! Du kan stötta allt du kan och finnas där för henne genom det här och på resan framåt. Men du kan inte ta på dig hennes olycka. Inget är ditt fel och ni har kämpat riktigt ordentligt för det här. Du förtjänar att njuta och glädjas fullständigt över din graviditet utan dåligt samvete. Jag vet hur svårt det är! Det är en fin balansgång där. Jag är verkligen så glad att allt går så bra för dig nu och du väntar bebis, hoppas det fortsätter gå bra :)<3
  • Anonym (Lillskrutten)

    Hur går det för alla?

    Babymama, du måste nästan ha fått bebis nu eller vilken vecka är du i? Hoppas allt går fint och att du är uppehållen av massa bebisgos!

    Första, har ni kommit igång med någon utredning eller hur ser läget ut nu?

    Hopeforaplus, hur mår tvillingarna, växer de som de ska och vilken vecka är du i?

    4a, är jag såklart också nyfiken på, hur gammal jag din bebis hunnit bli? Hoppas du är inne här och läser ibland!

    Sorry om jag glömt någon, nyfiken på alla så uppdatera gärna om jag missat nämna någon! Lycka till alla kämpar, ni är starka kvinnor allihopa! :D<3

  • Anonym (Lillskrutten)

    Kom på att jag kanske ska skriva en rad om mig själv. Här har tiden helt plötsligt börjat springa iväg! Vecka 21+3 idag. Jag har en del sammandragningar, hade inte en enda med min son så tycker det är riktigt spännande :D Jag mår bra, kräks ibland, kanske en gång varje 1,5 vecka. Inte så trött, inte så mycket besvär, inga cravings, fortfarande sällan illamående. Det rullar på fint :) Känner massa sparkar nu<3

  • Anonym (Lillskrutten)

    BIM-listan

    9/12 4a (PLUS)

    20/12 babymama (PLUS)

    21/12 Håller tummarna (PLUS)

    15/3 Hopeforaplus (PLUS)

    9/5 Lillskrutten (PLUS)

    26/5 Barnlängtan2021 (PLUS)

    2/6 Litehopplöst (PLUS)

    29/8 Babymakeing (PLUS)

    6/9 Minitvåan

    21/9 Första

  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Första) skrev 2021-09-12 17:59:35 följande:

    Jag har också tänkt på alla här inne och undrat hur det går för alla. Men antar att det går bra eftersom man inte hört nått :)

    Härligt att höra det känns som att tiden springer iväg för dig Lillskrutten och att du inte har så mycket symptom och jobbigheter.

    Jo vi är igång nu med utredningen. Jag ska ta blodprover imorgon och på onsdag. Sen ett till vid mensen om den kommer nu igen. Mannen har sitt sperma prov om en månad så får vi se vad alla dom testerna visar och hur dom vill fortsätta efter det. Det känns iaf skönt att det är igång nu och att vi kan komma framåt på nått sätt iaf.


    Förstår att det känns skönt. Nu är är ni igång och kommer någonstans. Förhoppningsvis får ni svar och snabb hjälp och snart snart väntar ni er bebis äntligen! Hur gick blodproverna?
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-12 19:32:20 följande:

    Det är samma kurator som jag hade vid förra graviditeten så känns skönt att hon har hela storyn redan så jag slipper dra allt från början. Hon är bra men som den gamla kundserviceräv jag är så märker jag tydligt när folk inte styr samtalen framåt när tiden börjar ta slut. Som att en del har svårt att lägga på tex. Det är säkert mest en arbetsskada jag har med mig, reagerar lätt på sånt och har själv lätt att ta över samtalet och börja styra då. Men med med min kurator försöker jag se till att bara va patien.

    Har hälsosamtal imorgon så då blir det Videosamtal med min bm. Ska kolla om jag får vaccinera mig nu. Va och skulle vaccinera mig häromdagen men de vill inte ge mig dos2 innan jag nått v 13 trots att folkhälsomyndigheten säger något annat. Blev också rådd av vårdgivarens personal när jag ringde till dom att ta sprutan men på plats sa de något annat.

    Håller tummarna för att han får följa med på ultraljudet men jag har inga garantier än. de har

    inte släppt på dom restriktionerna här än :(

    Skönt att det rullar på för dig! <3 härligt när man känner bebis röra sig! :)


    Jag förstår! Vad skönt att slippa dra allt igen. Ja men kan även tänka mig att hon som kurator kanske känner in dig som patient och om hon då märker att du styr tänker hon kanske att du trivs med det. Oavsett sålänge ni kommer framåt och det känns bra spelar det mindre roll vem som styr.

    Konstigt att de säger olika! Hur gick hälsosamtal? Får du ta dos 2 nu? När är ultraljudet? I värsta fall kanske ni kan boka ett extra privat och se om han får följa med då.

    Ja verkligen skönt! Nu kan jag slappna av ytterligare lite, vecka 22+ nu och bebisen lever rövare flera gånger per dag.
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-09-14 16:43:52 följande:

    Tack. Ja det är så hemskt men hon är så sjukt stark så jag tror det kommer gå fint.

    Har RUL imorgon och ser så fram emot det även om lite läskigt såklart. Hade jag inte gjort ett extra ultraljud i v15 så hade jag varit mycket mer nervös tror jag. Kan ju inte påverka nåt utan får bara åka med. Imorgon vet jag iaf lite mer. :)


    Bra! Det kommer bli bra i framtiden men det tar tid och kan behövas mycket stöd från runtom.

    Gick ultraljudet bra? Förstår det! Nu har du ändå sett att allt ser bra ut en gång. Snart kommer sparkarna också :D
  • Anonym (Lillskrutten)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-09-14 16:49:07 följande:

    Härligt att det rullar på.

    Här är jag i 18+5 och mår också fint. Börjar gå från att se tjock ut till att se gravid ut. Har ännu inte riktigt förlikat mig med kroppens förändringar och extrakilon men det kommer väl så småningom. Inga cravings möjligen större sötsug än vanligt och mår annars fint. Börjar få ont i svanskotan vissa dagar men hoppas det bara är för en dålig stil hemma.


    Haha visst är det en skön övergång när man äntligen börjar få en kula och inte bara ser ut som att man lagt på sig! Har också lite svårt för det där med extra kilona och det är lätt att det springer iväg. Gäller att inte låta sig ge efter för allt man känner för utan fortsätta hålla en hälsosam kost. Jag brukar få ont i svanskotan om jag sitter länge. Hjälper det att ändra ställning mycket? Jobbat du något nu? :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu