Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Babymakeing) skrev 2022-08-05 09:00:41 följande:

    Beklagar :( vilken tuff bergodalbana. Hur har det gått? har också varit med om att strecken inte blev starkare. 


    hur gick det andra gången? Ökade strecken igen? Hjärta


    Ja det går väldigt upp och ner här. Testade redan på kvällen dag två av blödningen och då syntes det något så svag så jag ens undrade om det var ett till streck där eller inte. Tempen sjönk också dagen efter så jag räknar med att allt kom ut efter tre dagar av blödning. Så vi samlar krafter för ett till försök på en graviditet. Slutar även den i ett mf, vilket vi självklart hoppas att det inte gör, så tror jag att vi tar en paus ett tag för att vila får denna bergochdalbana av hopp och förtvivlan. Det som ska vara en rolig och spännande resa har ju i vårat fall blivit en kamp dag ut och dag in i typ två år så ett andrum kan behövas.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2022-08-05 13:51:46 följande:
    Efter 3 missfall har man väl rätt till en utredning också? Om det är ett missfall nu och om det skulle bli ytterligare ett missfall behöver ni få svar på varför 3 av 3 graviditeter slutar i missfall. Som jag förstått är det i vissa fall något väldigt enkelt åtgärdat. Att pausa och vänta och sen köra igen blir inge bra om det finns en orsak som kommer fortsätta göra dina graviditeter till missfall. Kanske bör du ta kontakt med mvc redan nu så de får en förvarning på vad som sker så du kan få hjälp snabbt nästa gång.

    Hoppas ni får till en tredje snabb graviditet nu och den vill stanna i magen<3 Ge inte upp, er tid kommer!!

    Jo det är helt rätt. Dock vet jag inte om mf innan v 6 räknas som ett mf inom vården och att vi därför inte kommer att få en utredning pga att båda mf skett i v 5. Jag vill ha för mig att vissa inte ens får en utredning även fast mf skett efter v 6 om man inte har fått det bekräftat av vården att man faktiskt var gravid. Självklart kommer jag höra av mig till vården om det skulle bli 3 mf på rad bara för att få allt kolla om man får det. Men samtidigt så kan det vara skönt med en paus från försöken medans man går igenom en utredning för att få andas lite.


    Vi ska inte ge upp utan fortsätta kämpa tills drömmen blir verklighet. Tack för peppen Hjärta

  • Anonym (Första)

    Babymama: Det är inte mycket i världen som är rättvist, jag är men tanke på det glad att det bara är det som är orättvist för oss. Livet hade kunnat vara mycket värre om man drabbats av andra orättvisor. 
    Tack för dina ord Hjärta

  • Anonym (Första)

    Välkommen Liv! 


    Det är jobbigt och tufft att kämpa med infertilitet och ofrivillig barnlöshet, är själv inne på två år av infertilitet. Men du är stark som kämpar på och har vad det låter som så har du ett positiv tänkesätt ändå. Jag vet inte om jag hade orkat kämpa så länge som du gjort. Du förtjänar en eloge för det {#emotions_dlg.flower}
    Jag håller tummarna att det blir ett plus för dig nu!

  • Anonym (Första)

    Liv: Kan inte heller citera just nu. Det är ju skönt att ni ändå kan känna att ni är nöjd över den familj ni har även om jag förstår att drömmen om ett till barn kan vara lika stark som inför ett första barn. 


    Tack va snäll du är {#emotions_dlg.flower}
    När ska du våga dig på ett test?

  • Anonym (Första)

    Babymakeing: Det hade varit otroligt skönt att kunna hoppa av när man ville men det är bara att åka med tills man kan hoppa av. Det är snart bim, slutet på den här veckan, så får vi se om det vill sig den här gången. 
    Plugget går bra. Började ht för en vecka sen så det är lite segt att komma igång efter sommarens ledighet men det börjar rulla på bra nu igen Glad
    Jag tycker att det är svårt att veta exakt vart gränsen går för mf och kemisk graviditet men oavsett så hoppas jag att det inte händer igen {#emotions_dlg.flower}

  • Anonym (Första)
    Anonym (Liv) skrev 2022-08-23 12:39:26 följande:
    Idag är det exakt 4 veckor sedan förra mensen, så jag tänker att jag köper ett test imorgon (om inget händer innan dess) och testar på torsdag. På nåt vis känns det liksom lättare att bara vänta, har inte tagit test på evigheter då mensen alltid ändå kommer. Har ju åldern emot mig också, är 39 år men mirakel sker har jag hört Glad

    Hur ser din situation ut nu, försöker ni aktivt?
    Jag förstår att du känner som du gör även fast det kan vara skönt att få svar svart på vitt och inte behöva gå och fundera allt för mycket. Spännande är det iaf så jag hoppas att det går vägen Glad

    Jag drar våran historia lite kort: Vi började försöka för ganska exakt två år sedan och har försökt aktivt sen dess. Vi gjorde en fertilitetsutredning efter ett år av försök där inget fel hittades utom möjligen endometrios. Det skulle undersökas vidare ca ett halvår senare. Då blev det konstaterat att jag har endo och den läkaren trodde att det kunde vara orsaken för våran infertilitet. Den läkaren såg även en vaginal cysta som jag vetat om sen 2017 och ingen har sagt att det skulle skapa några problem att få barn i framtiden. Men vid kollen av endo så ville ändå den läkaren prova att tömma cystan då det kanske också kunde vara en orsak till vår infertilitet då cystan satt precis vid livmodertappen och kunde på blocka vägen. Så sent i våras så tömdes den och en månad senare var jag gravid. Det slutade i ett tidigt mf i v 5. Vi provade nästa cykel direkt efter mf och blev gravid igen. Även den graviditeten slutade i ett tidigt mf i v 5. Det va förra månaden så vi försökte nu direkt igen och har beräknad mens till på söndag så jag hoppas att den håller sig borta även den här månaden och att vi får en fullgången graviditet. 
    I den region vi bor så måste man ha försökt i tre år på egen hand om man som kvinna är under 30, vilket jag är, innan man blir godkänd för landstingsfinansierad IVF. Så vi kommer försöka till nästa år i augusti om det skulle behövas innan vi kommer få prova IVF genom regionen.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Liv) skrev 2022-08-23 13:35:23 följande:
    Så tråkigt med missfallen, beklagar verkligen! Det är riktigt tufft. Men att man måste försöka själva i tre år har jag aldrig hört talas om, trodde det bara var ett år! Tre år är väldigt lång tid.

    Jag har lite samma bakgrund kring endo, jag har också cystor, och i mitt fall blockerar de äggstockarna, så det går inte att nå äggen, enkelt förklarat. Och opererar man bort dessa är risken stor att de måste ta äggstockarna.

    Åh, jag håller tummarna att du får positivt besked och att det går hela vägen den här gången! När brukar du testa, väntar du några dagar efter bim eller du testar direkt?

    Tack! Ja det har inte varit lätt i sommar men hoppet lever kvar nu när man vet att man kan bli gravid. Vad jag förstått så är det upp till varje region att bestämma hur länge man måste försöka innan IVF erbjuds. Är man 30 år och över så är det två år som gäller här. Det kan jag också tycka är väldigt länge. 


    Ojdå! Det låter inte så bra nej. Sen är det väl så också att endon kan bli mycket värre om man genomgår en operation då det skapar en inflammation i sig. Samt risken för att skada äggstockarna som du sa och att äggreserven kan gå ner om man genomgår en operation av äggstockarna. På mig har dom bara upptäckten en cysta på ena äggstocken så jag får hoppas att det inte skulle ställa till det om vi behöver genomgå IVF.
    Innan jag blev gravid första gången så testade jag inte alls utan väntade på att mensen skulle dyka upp, vilket den gjorde varje cykel på exakt den dagen den skulle komma. Men vid första graviditeten så kände jag mig annorlunda i kroppen så jag testade en dag innan mensen skulle ha kommit och det blev ett plus. Andra graviditeten så kände jag mig också lite annorlunda och tog ett test 4 dagar innan missad mens mest bara för att se om jag kunde unna mig en drink med sällskapet som va på besök. Det kunde jag ju inte. Nu är jag väldigt sugen på att ta ett test igen innan mens även om jag inte känner något speciellt egentligen. Får dock hålla mig någon dag till då det säkerligen skulle bli negativt då det är lite tidigt att testa just nu.

  • Anonym (Första)
    Anonym (Liv) skrev 2022-08-24 13:26:25 följande:
    Jag behöver inte testa trots allt :(  Även om förväntningarna är väldigt låga vid det här laget så finns ju ändå besvikelsen där. Blir nästa förbannad på min kropp som försöker lura mig och få upp hoppet. Jaja, det är bara att försöka ett tag till.

    Hoppas du har bättre tur! Uppdatera gärna hur det går.
    Nej Rynkar på näsan 
    Det spelar ingen roll hur länge man har försökt man blir ändå besviken när man inte får det resultatet man vill. Kom ihåg att tillåta dig själv känna alla känslor som kommer upp så kanske det känns bättre snart Hjärta Jag måste bara säga igen att jag tycker ni är så starka som fortsätter kämpa mot er dröm Glad
    Tack snälla du! Jag ska uppdatera direkt jag vet hur det går den här cykeln. 
  • Anonym (Första)

    Det nog inte våran tur den här månaden heller! Helt blanka test idag och jag känner ingenting i kroppen som jag gjorde tidigare gånger vid graviditet, så jag inväntar mensen som borde komma imorgon. Vi får ta nya tag igen nästa månad helt enkelt.

Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu