Inlägg från: Anonym (Babymakeing) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Babymakeing)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    Anonym (Lillskrutten) skrev 2020-12-15 16:50:17 följande:

    Det är verkligen hemskt jobbigt! Ingen mens än men vet inte om min första cykel tänkt vara 29 dagar lång som innan graviditet eller 45 dagar lång eller om den kommer hoppa en cykel som jag förstått att den kan göra efter förlossning och i sådana fall vara 58 dagar lång!

    Förra graviditeten fick jag ont i magen och ömma bröst samma vecka som mensen skulle kommit, alltså denna vecka. Illamåendet kom först 2 veckor senare. Nu har jag mått jätteilla i några dagar, ganska säker på att det beror på för mycket julgodis, lussebullar och kaffe men svårt att helt släppa tanken på att jag kanske är gravid... Rynkar på näsan

    Känner inget annat... Känner mig redan så besviken men utan mensen är det svårt att ge upp hoppet helt. Tror jag kommer ta ett test på torsdag oavsett hur jag mår om mensen inte kommit. Om inte annat för att utesluta en graviditet. Så länge sexar vi på eftersom äl kan vara när som helst om cykeln är oregelbunden Drömmer


    Än finns det hopp med andra ord :) Men förstår dig med att det är lätt att känna sig besviken också. Jag va sååå säker nu denna cykeln att nu blev det nått! För cykeln påminde så mycket om när jag blev gravid med dottern. Men när flytningarna inte kom som de brukar och mensvärken kom och blev mer och mer intensiv, plus att tappen va väldigt låg som vid mens så blev jag mer och mer säker på att det inte blev nått. tog test samma dag som när jag plussade med dottern och det va negativt och då va det som att få det svart på vitt. 2 dagar senare på bim då kom inte mensen, tänkte väntat till bim+1 men kunde inte hålla mig och där såg jag ett suuuupersvagt streck som nu blir starkare och starkare. 


    Nån månad kommer du få samma utgång, att du tror att det inte blev men plusset dyker upp! Kanske blir det denna månaden, eller så nästa. Känns som en evighet varje cykel men nån gång kommer det <3

  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2020-12-15 21:27:31 följande:

    Behöver eran hjälp igen ang. Äl. Räknar man Äl+dagen från första dagen man fick en glad gubbe eller då man tror ägget släppt? Alltså blir det för mig som fick en glad gubbe i torsdags Äl+5 eller Äl+2 då ägget släppte i söndags?


    Vet inte vad som är korrekt men jag brukar räkna med 1-2 dagar efter glad gubbe eftersom det vanligtvis sker 12-48h efter positivt test. Så hade du äl i söndags skulle jag säga äl+2
  • Anonym (Babymakeing)

    Förlåt för spam men har sån halsbränna att jag inte kan sova, väntar på att tabletterna ska börja verka.

    Tog ett test till nu på kvällen och det blir bara starkare och starkare. Känns så skönt!

    Märker på min sambo att han är mycket mer försiktig denna månaden. Förra månaden klappade han på magen nästan direkt men nu har han inte rört den :( men förstår honom. Han va ju lika ledsen som mig.

    Men blir så pepp av att strecken blir starkare =D

  • Anonym (Babymakeing)
    Hopeforaplus skrev 2020-12-16 07:14:23 följande:
    Inget att be om ursäkt för utan det är bara kul att se era positiva streck! Tänker att vi är så många som är här sedan start och det är många som plussat just denna månad, det ger mig lite hopp även om jag känner 'det har inte gått den här månaden heller'. Vågar inte hoppas för jag kommer bli så besviken. Min BIM är 24/12 men ska ta mina tidiga test redan på lördag eller söndag, helst måndag så att min helg inte blir förstörd när jag får ett negativt. Vill dock gärna se resultatet före själva BIM så att jag har hunnit bearbeta sorgen innan självaste jul OM det blir ett negativt test.
     
    Förstår att det är svårt att hålla sig men måndag är nog säkraste kortet , då är det ju lite närmare bim också. Jag fick själv inte minsta streck före bim nu så det behöver ju inte vara kört heller även om strecket inte dyker upp menar jag. Men förstår dig att det är lättare att försöka ställa in sig på att det inte tagit sig för att inte bli lika ledsen. 
     
    Det är galet hur ledsen man kan bli varje månad över något så "simpelt" som att mensen kommer. Men det blir man, igen och igen :( 
     
    När vi försökte för första barnet tog det väldigt lång tid, hade föreställt mig att det skulle gå på 3 månader iaf men varje månad blev en besvikelse. tillslut kände jag som du nu att bara det blir ett friskt barn så spelar det ingen roll vilken månad. Känner de som slutade försöka i mars bara för att de inte ville riskera att få barn i december. Jag kan inte tänka mig en mysigare månad än december att få en skrutt nu när min lilla tjej är just ett decemberbarn. Lite nervös för att få under sommaren med belastningen på förlossningen =/ men är fortfarande inte alls säker på att det kommer bli någon knodd i augusti. Även om plusset är där och jag är överlycklig så har jag det i bakhuvudet hela tiden att det kanske inte går vägen ändå. 
    Håller tummarna för dig att ditt test visar två streck <3
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Babymama) skrev 2020-12-16 08:18:35 följande:
    Idag är testet starkare/bredare streck. :) det längst ner. Åh tack för alla grattis <3 hoppas ni får ert snart med och att det går vägen för alla.

    Å det är så härligt när man ser att det ökar =D 


    Och förhoppningsvis så kommer inte historien upprepa sig utan att du får gå till 36+ veckor denna gången. och du kommer istället med glimten i ögat klaga på att den aldrig kommer ut för det börjar bli så tungt ;) Men förstår såklart din oro <3

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Håller tummarna) skrev 2020-12-16 09:57:15 följande:
    Har bim om typ 5 dagar, detta kom upp direkt? Någon som testat med testlagrets och fått falsk positivt? Kan ni se sträcket?

    Å Grattis! Syns tydligt!


    Jag har testat med testlagret och jag vet inte hur många test och de har aldrig gett falskt positivt. Använt test som gått ut med en vecka av testlagret och det visade svagt positivt när jag va gravid. Om du känner dig väldigt osäker och har fler test hemma så avvakta till övermorgon (jag vet det är en eeeeeevighet!) men då ska strecket ha blivit tydligare. Hcg dubblas ungefär varannan dag så imorgon kan det se nästan likadant ut.

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Håller tummarna) skrev 2020-12-16 10:47:25 följande:

    Hoppar verkligen testet går att lita på, ska ner och köpa ett nytt innan jag glädjer mig åt alla tack! Vilket grav test är bäst?( Som finns på apoteket)


    När har du bim föresten? Tror att de flesta tester fungerar toppen :) Hört lite negativt om rfsu och att det kan vara lättare att luras av torkstreck på test med blå färg än röd. Men jag har inte märkt någon större skillnad i känslighet på olika märken. Digitalt är ju alltid spännande för att man får det svart på vitt, men om man tar det för tidigt är det inte säkert att det ger utslag.


    Du måste uppdatera oss! Blev så nyfiken men är rätt säker på att det är ett plus på ditt test :)

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Håller tummarna) skrev 2020-12-16 10:53:23 följande:
    Jaså! Men detta gick ut för ett par månader sen :( men läst att utgångna test kan visa negativt fast man är gravid men vet inte hur det med falskt positivt! Hur gammal var ditt test?

    Då är det ju inte konstigt om det blir svagt när det är så många dagar före bim ändå =) 


    Mina stickor från testlagret va nån vecka gammalt, sen hade jag nått sånt stavtest, typ som det babymama visade sitt pluss med. Minns inte exakt var stavtestet var ifrån men det hade gått ut för ett par månader sen iaf. och visade också svagt plus.


    Tror det är vanligare att få negativt trots att man är gravid än tvärt om. Möjligen isåfall att det visar positivt efter att tiden har gått ut men syns strecket innan tiden har passerat så tror jag på ett riktigt plus :) 

  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Håller tummarna) skrev 2020-12-16 14:43:38 följande:

    Okej tjejer kunde inte vänta tills imorgon så tog ett test precis, dock var urinen utspädd då jag drack vatten för 2h sen! Men såhär se de testet ut! Har som sagt 5 dagar kvar till bim


    Klockrent positivt! =D
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Babymama) skrev 2020-12-16 18:35:42 följande:

    En fråga till alla nu i pandemin.

    Får ni ha med er partner vid ultraljud/ bm besök? Det får inte jag (ska dit i februari) tänkte om det är olika


    Här måste partner stanna hemma :(

    Har bokat privat ul på en klinik som godkänner att man har med en stödperson så han får följa med på det iaf.
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu