Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    hopeforaplusa skrev 2021-05-05 12:21:33 följande:

    Håller tummen för er båda nu, första och lillskrutten! Väldigt starkt av dig att säga upp dig. Jag har själv känt att jag vill göra det de senaste åren men alltid tänk att när jag är klar med barn ska jag ta tag i det. Har inte jättemånga månader kvar att jobba om man räknar bort nästan 2 månaders semester i sommar. Sen när jag varit färdig med mammaledigheten då SKA jag leta nytt. Måste lova mig själv det.

    Var på ultraljud igår i v12. Bådas hjärtan slog fint men fick veta att dom delade moderkaka vilket inte är optimalt. Kom hem, googlade och totalt rasade känslomässigt. Statistiken såg väldigt mörk ut och dagen igår var fruktansvärd tung. Idag ringde vi tillbaka och fick lite mer info så det känns bättre. Så hemskt som det verkade igår är det inte riktigt även om det fortfarande är en stor riskgraviditet. Kan bara hålla tummarna att dom fortsätter må bra där och att det inte blir TTTS<3


    Tack!

    Jag tänkte precis som dig förut. Jag va beredd att vara kvar på det här jobbet och säga upp mig först efter en föräldraledighet (förutsatt att man skulle ha blivit gravid snabbt). Men eftersom att det tar lite tid för oss att lyckas så kände jag att jag inte orkade vara kvar så mycket längre. Sen påverkar det ju inte bara mig utan min man också så han nästan krävde att jag skulle säga upp mig nu. Förståeligt då han självklart vill ha en glad fru som inte får ångest så fort hon ska till jobbet. Du ska nog hitta modet att ta det steget sen också när du är redo :)

    Måste ha varit jätte tufft för dig att läsa massa hemskt om det. Man blir nästan alltid skrämd till döds av att läsa massa hälsorelaterade saker på nätet. Men det va ju bra ni fick lite annan info från vården så att ni kan känna er lite lugnare. Hoppas att allt kommer gå bra för er nu :)
  • Anonym (Första)

    Idag bokade jag in min första vaccination mot covid som blir nästa vecka. Dom var på mig igår på jobbet att jag måste boka in det så snart det bara går. Är nu väldigt säker på att det inte tog sig den här gången heller då jag för en gång skull tog ett test bara för att vara säker innan jag ringde, som självklart var negativt.

    Känns ganska jobbigt att behöva göra ett uppehåll med försöken under ca 2 månader, tänk om det skulle ha blivit nått just dom försöken, det är ända jag tänker just nu. Men det kanske kan vara bra att få tänka på något helt annat ett tag då det ända man fokuserar på är att lyckas bli gravid i ca 8 månader nu.

  • Anonym (Första)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-05-06 18:47:44 följande:

    Men måste ni göra uppehåll efter vaccinationen? Vad är det som säger det? Menar inte att det är fel att göra det men är mer nyfiken på vad det finns för belägg :) och när ska spruta nr 2 tas? Går det inte att flytta fram det till framtiden om det skulle ta sig? Förlåt om jag ifrågasätter men är nyfiken :)

    Och med jobb, Grymt att du sagt upp dig. Grattis! Jag hade likadant för några år sen. Min kille hade nog gjort slut om jag inte hade sagt upp mig. Jag blev så otroligt bitter på jobbet och tillvaron över huvud taget och det gick ju ut över relationen också när jag va grinig, sur och gnällig på i princip allt hela tiden tillslut. Jag började plugga istället. Det bästa jag gjort!


    Ingen fara att du frågar :)

    Dos 2 ges mellan 6-9 veckor efter första dosen. Dom rekommenderar inte gravida att vaccineras om man inte har underliggande sjukdomar. Så jag tänkte att om man är gravid vid dos 2 så gäller det kanske samma där att man inte får den eftersom man är gravid. Hittar väldigt lite info på nätet hur dom gör om man fått dos 1 och är gravid först vid dos 2. Dom har väl baserat de besluten på att dom inte har tillräckligt med forskning hur vaccinationen påverkar graviditeten. Men samtidigt så står det på vissa ställen att om man fått vaccination och är gravid utan att veta det så är det ingen panik. Så visst man kanske kan försöka under de 6-9 veckorna iaf, som det kommer vara mellan doserna, då det säkert inte skulle vara en katastrof att bara ta en dos eller att ta dos två utan att veta om ifall det lyckades eller inte vid det tillfället. Men samtidigt så vill man ju inte upptäcka att man är gravid och får dos 2 som påverkar graviditeten negativt. Vi får se hur vi gör helt enkelt, vi pratade lite om det tidigare idag men vi har inte bestämt nått än.

    Tack! Det känns så bra och vi är övertygade om att det var helt rätt beslut för mig/oss.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-08 17:17:34 följande:
    Åh vad tråkigt med testet, det är något pirrigt med att testa som alltid tänder hoppet för ett plus.
    Förstår att tankarna fastnar kring det där att just dom månaderna hade det gått. Men i slutändan måste ni välja om du ska ta vaccinet nu och om ni då ska göra uppehåll. Sen gäller det att blicka framåt och släppa alla om och kanske! Jag kan tycka att det låter smart att garantera att du inte är gravid under vaccinationerna. Vet inte om ni hört om Neurosedynskandalen men det är läskigt hur illa det kan påverka i framtiden när man inte vet tillräckligt.
    Visst är det galet att det gått så lång tid redan! Tror du och jag hoppade in typ samtidigt i tråden, kan inte förstå att vi har försökt sen i höstas, känner mig så snuvad på dom tre månaderna jag var gravid, där drar mina tankar iväg i att om jag inte var gravid då hade jag kanske blivit det just nån av dom månaderna och inte fått missfall. Så dumt, måste bara släppa det. Vill så gärna bli gravid men det kommer när det kommer.
    Ett till gravid besked igår och mens idag. Känns som jag inte orkar vara ledsen längre. Det tjänar ju ändå inget till. Så nu blir det väl till att ta ett uppehåll. Vilket känns jobbigt och tråkigt men det är bara att inte tänka på det så mycket och komma igen med nya krafter till när hela vaccinationen är över.

    Ja jag tror vi hoppade in i samma veva så det är ju ganska lång tid som gått sen i höstas.

    Du får försöka att inte tänka så även fast det är svårt, jag hade säkert tänkt likadant, det är väl så vi människor är antar jag. Jag tror jag får försöka börja tänka så jag med att det kommer när det kommer. Samtidigt som man inte kan hjälpa att börja tänka på om vi ens kan få barn. Jag vet att det är normalt att det tar tid att bli gravid men det är nog en tanke som många tänker innan man fått sitt första.
  • Anonym (Första)

    BIM-listan

    9/12 4a (PLUS)

    20/12 babymama (PLUS)

    21/12 Håller tummarna (PLUS)

    15/3 Hopeforaplus (PLUS)

    9/5 Lillskrutten

    16/5 Babymakeing

    26/5 Barnlängtan2021

    2/6 Litehopplöst

    ?? Minitvåan (utebliven mens)

    ?? Första (paus)

  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-09 16:32:20 följande:

    Okej fina fina tjejer, jag har dragit mig för att skriva det här för jag vill inte göra Första eller någon annan ledsen. Men samtidigt vet jag att man även blir väldigt glad för varandra, det är därför vi är i den här tråden! Så här kommer det!

    Imorse tog jag ett positivt graviditetstest!! Jag är överlycklig! Men känslorna är blandade. Jag känner mig mer dödlig än förra gången om jag säger så och nervös.


    Men fina du, inte har du behövt hålla det inne bara för att jag eller någon annan kan bli ledsen. Vi alla har våran egen resa mot dom barn vi drömmer om och kämpar för. Jag jämför inte min resa med någon annan utan är bara så glad för din skull att det gick fort för er att bli gravid igen. Stort grattis till dig <3
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-09 13:30:52 följande:

    Jag är verkligen så ledsen att du och många andra har så svårt! :( Ingen förtjänar att kämpa såhär för ett barn, men barnen som får er som föräldrar i framtiden är verkligen värda föräldrar som är så starka och orkar kämpa! Jag tror det kan vara riktigt hälsosamt och bra för dig att inte ?få? bli gravid på ett par månader! Tvinga bort tankarna och få slappna av. Sen när ni kommer tillbaka kommer ni förhoppningsvis ha ny energi och det dröjer nog inte många månader då innan det går!

    Jag förstår dig, alltså alla vet att det i snitt tar 7 månader och alla vet att inom ett år är dom flesta gravida och alla vet att annars finns det hjälp att få! Man vet! Men vad hjälper det mitt i sorgen och stressen och kämpandet? Minns när jag trodde jag var gravid första försöket innan jag blev gravid med min son. Mensen var 4 dagar sen och jag hade bestämt mig för att ta ett test just på 4:e dagen men då kom mensen. Blev så ledsen och paniktankarna drog iväg till att tänk om jag inte kan bli gravid, tänk om det tar månader eller år! Kan inte föreställa mig känslan av att ha så i månader.

    Jag beklagar att du måste gå igenom det. Men hoppas det kanske kan trösta lite att jag känner några som förlorat flera barn i magen och andra som kämpat i flera år och till slut med ivf fått sitt efterlängtade barn. Nu är de inte ledsna över sin resa, de fick precis det barn som var ämnat för dem. Men förstår att för dig som är mitt i det är det svårt att tänka så, men det kommer för er med och då kommer det vara värt det. Jag tycker du är otroligt stark och duktig som kämpar vidare. Er belöning kommer också! <3


    Ingenting i livet är rättvist så varför skulle just det här vara det. Vissa får kämpa lite extra för just den här drömmen och nu visar det sig att vi tillhör just dom så det är bara att gilla läget. Det ska på sätt och vis bli skönt att släppa allt och fokusera på annat så kanske vi kommer tillbaka med ännu bättre inställning till i sommar.

    Visst är det så att man vet det att det kan ta tid och att man kan få hjälp men det är ju tyvärr ingen tröst på CD 1 och 2. Senare i cykeln så kommer det vara en tröst.

    Valet att ge upp och sluta försöka finns ju inte på kartan så man måste ju få bryta ihop och komma igen för att fortsätta kämpa för någon gång måste det ju gå. Jag har tänkt, och får fortsätta påminna mig själv att tänka att varje misslyckat försök är ett försök närmare det som kommer lyckas.

    Tack för alla dina fina ord, det är guld värt att ha er att lufta alla tankar och känslor med :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-09 18:33:08 följande:

    Åh tusen tack! Vad glad jag blir!! Nu hoppas jag bara att det går bättre den här gången. Tycker dock redan att jag känt mycket mer symptom än förra gången. Därför jag tog test så tidigt :)


    Det är säkert jätte jobbigt att tänka på hur det slutade med förra graviditeten och att rädslan finns där att det ska hända igen. Jag läste en sån fin kommentar i en annan tråd här på fl, det va en klok tjej som sa till en som var orolig över ett eventuellt mf: att du väntar ju ett barn och inte ett mf. Och så måste man ju ändå låta sig själv tänka. Med det sagt så hoppas jag att det kommer gå betydligt mycket bättre den här graviditeten :)

    Jag är inte helt säker än på hur jag gör med fl, det kan hända att jag bara kikar in här lite då och då för att se hur det går för er. Jag tror det kan vara bra att jag avskärmar mig så mycket det går från allt som har med graviditet att göra. Dock vill jag ju veta hur det går för alla er i den här tråden :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-09 19:41:49 följande:

    Ah kommer nog dröja till efter tidigt ul för att börja tänka så den här gången tyvärr. Det har nog i och för sig att göra med hur mycket symptom jag känner också. Känner mig redan mer gravid än vad jag gjorde på hela förra graviditeten,

    Det låter lagom! Tror du gör rätt i att undvika det mesta om graviditet men förstår att du vill se hur det går :)


    Gör det som känns bäst för dig. Det kan jag tänka mig känns mycket bättre och tryggare att du känner det så redan nu. Håller tummarna för er nu :)

    Det känns som att hålla det på rätt nivå att bara kika hur ni har det emellanåt <3

    Ska även försöka hålla mig ifrån sociala medier så gott det går då det finns massa folk där som postar om deras underbara graviditeter och alla saker som är inköpta och alla söta babyshowers hit och dit. Jag har t.o.m. avföljt vissa för att jag inte orkar med att påminnas om att andra lyckats utom vi. Så det håller jag mig långt borta från!

    Förlåt för negativt inlägg men behöver nog bara ventilera lite :)
  • Anonym (Första)

    BIM-listan

    9/12 4a (PLUS)

    20/12 babymama (PLUS)

    21/12 Håller tummarna (PLUS)

    15/3 Hopeforaplus (PLUS)

    9/5 Lillskrutten (PLUS)

    16/5 Babymakeing

    26/5 Barnlängtan2021

    2/6 Litehopplöst

    ?? Minitvåan (utebliven mens)

    ?? Första (paus)

Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu