Inlägg från: Anonym (Första) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Första)

    Någon mer som har bebisverkstad nu

    MAKL skrev 2021-04-13 16:38:59 följande:

    Vart inget det här försöket heller då mensen kom i helgen. Börjar kännas väldigt jobbigt att det inte tar sig men man kan inte annat än att bryta ihop och komma igen inför nästa äl. Någon gång måste det ju ta sig eller hur!

    Hur går det själv? :)


    Såg det vart mitt alias isr för anonym men det gör ju inget nu :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-04-22 15:47:16 följande:
    För mig tror jag verkligheten slog till när blödningen slutade helgen efter att missfallet började, det var den helgen vi hade satt som mållinje att efter det har vi nog varit på UL och efter den helgen börjar vi berätta för alla. Så slutade det blöda precis just då. Veckan som följde när vi träffade vänner och familj var det enda jag kunde tänka på att just vid detta möte skulle vi troligtvis ha berättat för den här personen. Usch det blev tufft, jag kunde inte kolla Instagram för jag följde så många gravidkonton. Jag kunde inte gå in på familjeliv för allt gjorde mig så ledsen att inte vara gravid längre.
    Nu har jag haft min första mens sen missfallet och det känns på riktigt som ett avslutat kapitel. Det känns ledsamt att allt gick i stöpet den gången men nu känner jag mig även taggad på framtiden. Det som händer händer och när vi väl får vårt efterlängtade syskon till vår son kommer det vara precis det barn som är menat för oss. Nu behöver jag stöttning igen när vi fortsätter på den här resan! 
    Hur går det för alla? Hur känns det Första, förstår att det måste kännas tufft men jag hoppas att ni orkar kämpa på!
    Minitvåan kom det nån mens för dig eller fortsätter du testa negativt trots ingen mens?
    Så starkt av dig att tänka som du gör även fast det måste vara jätte jobbigt och tufft, speciellt vid vissa tillfällen <3

    För oss så fortsätter kämpandet. Nästan positivt äl test idag så det är bara att ligga i så gott det går nu. Jag kommer på min själv många gånger att jag varje cykel planerar hur vi ska göra för nästkommande cykel innan vi ens vet om det blev nått eller inte den cykeln som pågår. Kanske blev lite rörigt. Men som nu tänker jag på när nästa mens infaller och när nästa äl kommer ske när vi inte ens kommit till punkten för äl den här cykeln. Det kan ju hända att det är just den här gången det lyckas och då är dom tankarna helt onödiga. Men jag tror väl hela tiden att det aldrig kommer ta sig. Jag försöker intalar mig själv att det kommer gå någon gång oavsett hur eller när, då dom tankarna kommer.

    Ber om ursäkt i förväg då det kanske är en känslig fråga för dig (isf behöver du inte svara). Ska ni börja försöka direkt nu igen eller väntar ni ett tag för att smälta och sörja ett tag till?
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-04-22 16:52:35 följande:
    Tack! 
    Hur många försök har ni betat av nu? Spännande, alltid lite hoppfullt och pirrigt inför varje försök ändå.
    Jag förstår dig helt och fullt! Så tråkigt att du har behövt bli besviken så många gånger att en graviditet känns overklig. Jag vet inte varför men för mig känns det som att denna gång kommer att ta lång tid. Jag föreställer mig inte alls gravid i sommar eller höst överhuvudtaget. Graviditeten i min fantasi ligger långt fram i tiden, vilket är konstigt eftersom fantasin är till för att drömma sig bort.
    Det är säkert också en försvarsmekanism, ett sätt att skydda dina känslor. Om du redan nu planerar för nästa försök blir smällen inte lika hård om det inte gick för du "visste redan det och hade gått vidare". Det är bra att du ändå försöker intala dig att det kommer gå, för det gör det för dom flesta! Ni kommer få er bebis  Men den snittiden på 7 månader är galet lång tid för att längta efter en bebis och för många går det mycket längre. Jag förstår verkligen att det känns som att det aldrig kommer att gå och alla andra får bebisar utom ni. Lyckas du tänka på nånting annat som jobba eller träning eller går all tankeverksamhet till bebisverkstan?
    Vi började försöka så fort det slutade blöda! Eftersom jag aldrig hade några symptom under graviditeten så tyckte min man inte ens att det kändes som att jag hade varit gravid, vilket jag visserligen håller med om. Men för mig var det som sagt deppigare men jag vill så gärna ha ett barn till nära inpå så vi körde! Första försöket gick då inte. Men nu kanske kroppen är i mer balans.
    Det blir försök nr 8 den här cykeln. Det känns som att det har gått otroligt lång tid samtidigt som vi båda tycker det va nyss vi började försöka. Jag tycker det går bra att fokusera på annat och jag vet vad som kan trigga igång dom jobbiga känslorna så det undviker jag så gott det går. Men det blir ju ändå att man tänker på allt som har med graviditet att göra när bim närmar sig. Och när sen mensen kommer varje gång så känns det som att det lika gärna är att ge upp. Dock så är dom tankarna bara en kort tid då mensen är, vilket jag tror att vi alla kan relatera till är en hemsk tid när det gäller känslor och humör.

    Jag har hört att det ska vara lättare att bli gravid efter ett mf, sen kan ju det vara osant men jag hoppas att så är fallet för er så ni slipper kämpa så länge. Kan tänka mig att det blir en stress också att känna månaderna rinner iväg när man vill ha barn så tätt så jag förstår att ni vill börja försöka igen så snabbt det går.

    Håller tummarna för att nästa försök går vägen för oss båda :)
  • Anonym (Första)

    BIM-listan

    9/12 4a (PLUS)

    20/12 babymama (PLUS)

    21/12 Håller tummarna (PLUS)

    15/3 Hopeforaplus (PLUS)

    14/4 Babymakeing

    23/4 Minitvåan

    7/4 Litehopplöst

    7/5 Första

    9/5 Lillskrutten

    ?? Barnlängtan2021 (missfall)

  • Anonym (Första)

    Hej min kloka cyber vänner. Jag har en lite fundering som jag gärna skulle höra era synpunkter på. Det gäller vaccination mot covid. Jag kommer genom jobbet att få möjlighet till vaccination nu snart, men jag har ju höra lite olika vad gäller vaccination och graviditet.

    Jag tänkte vänta med att boka in min första vaccination tills jag vet om det tog sig det här försöket eller inte. Men om vi bommar det här försöket och jag får min första vaccinations dos och sen visar det sig att vi lyckas på nästa försök och att jag då är gravid vid dos 2 blir det kanske lite galet eller vad tror ni? Kanske behöver göra ett uppehåll med försöken tills hela vaccinationen är gjord?

    Jag vet självklart att jag borde höra av mig till vården för att få råd. Men fick reda på det idag att vi ska få vaccinera oss snart så ville bara ventilera detta med er nu först.

  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-04-27 13:29:12 följande:

    åh vilken svår fråga. 

    Jag vet inte heller vad jag skulle/ska göra gällande vaccination. Beror nog lite på hur det går. 


    Ja det vart inte lätt. Vi pratade lite om det hemma och det kanske blir så att om det inte blir ett plus det här försöket så kanske vi gör ett uppehåll tills båda doserna är tagna. Känns ju inte helt rätt att inte ta alls utan någon rimlig anledning när man blir erbjuden/uppmanad via jobbet att ta det. Samtidigt som det känns väldigt motigt att göra ett uppehåll med försöken om det skulle behövas.
  • Anonym (Första)
    Anonym (Litehopplöst) skrev 2021-04-29 13:55:00 följande:

    Då va man en ruvare :) 

    testdag 10/5 


    Oj så spännande, håller tummarna nu att det går vägen :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-04 16:07:06 följande:

    Tänker att jag postar BIM-listan igen. Nu närmar det sig för vissa. Hur känner ni er? Jag försöker verkligen att inte känna efter men tycker mig känna lite ömma stick i brösten, ont i magen och illamående ibland. Min mage har strulat en del några dagar nu så vi får se. Som vanligt är symptomen för mens väldigt lika de för graviditet som vågar inte hoppas på något.

    Hur är det med er som fortfarande är gravida? Går allt bra hittills, hur mår bebisarna i magarna? 


    Det känns som vanligt innan mens kan jag säga. Ont i brösten som vanligt, dock mindre ont än jag brukar ha vilket är skönt, men jag vågar inte hoppas på något utan väntar och ser hur det blir till helgen.

    Jag har också mått illa i perioder på dagarna och varit yr, men tror att de beror på den enorma stressen jag har inom mig. Det har varit för mycket som har tärt på psyket de senaste två åren så jag antar att det tar ut sin rätt nu. Men jag tog beslutet att säga upp mig från mitt jobb (vilket lättade på trycket något enormt). Så jobbar bara den här månaden ut sen blir det en lugn sommar innan jag förhoppningsvis kommer in på dröm plugget till hösten :)

    Håller tummarna för att det blir ett plus om några dagar för dig!
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-05 09:34:44 följande:

    Trist men man vet aldrig, inte många dagar kvar tills du vet :)

    Åh vad starkt av dig! Det kommer nog göra underverk för måendet och kanske blir resultatet ett fint plus och en bebis snart. Hoppas hoppas, du förtjänar verkligen en bebis som ni kämpar!


    Det är ju sant, bim är väl 8:de ist för 7:de då äl va 1 dag senare än vad appen trodde, men det är ju nära det också :)

    Tack så snällt av dig! Detsamma för er, ni har ju kämpat ni också under en lång tid och ett mf på det, ni förtjänar verkligen en bebis som vill stanna kvar den här gången :)
  • Anonym (Första)
    Anonym (Lillskrutten) skrev 2021-05-05 10:16:32 följande:

    Hoppas tiden går snabbt nu! Tänk om vi båda skulle få plus nu och sen bebisar! Underbart.


    Vilken dröm! Vi håller fast vid den tanken så kanske det går bra det här :)
Svar på tråden Någon mer som har bebisverkstad nu