nnnnnnnn skrev 2020-07-15 20:37:11 följande:
Ett bra knep är att börja med färdiga tetraförpackningar med färdiga gröna linser, röda linser, stora vita bönor, blandade bönor osv. (Du har säkert sett dessa förpackningar i affären)
Det är supersmidigt att bara öppna, skölja av och hälla ner i maten!
Så istället för köttfärs i köttfärssåsen så gör du som vanligt med lök, vitlök, tomater mm sen häller du i tex lenticci (ekologiska linser) istället för stekt köttfärs.
Börja med att byta ut stekt köttfärs, för det är så lätt!
Samma sak med tacos, kör på röda linser + tacokrydda. Eller blanda ut köttfärsen med linser + gärna lite bönor med.
Annars är pannkaka poppis! Gärna med mixad keso + gröna ärtor mixas med i smeten + basilika. Eller andra grönsaker/bönor du har över från gårdagens mat.
Soppor är superlätt att göra köttfria tex linssoppa, tomatsoppa+ bönor/linser + nudelsoppa med kokta ägg i + stora vita bönor osv.
Ett bra första steg är att lägga till ägg till eller i maten + hälla ner linser/bönor i mat du redan lagar + byta ut köttfärs mot ekologiska linser eller röda linser.
Sen kan du jobba dej vidare mot recept där du lagar vego från grunden.
Håller med det här!
Personligen gillar jag svarta bönor istället för köttfärs i t.ex. tacos och såna rätter. Sök på Julia Tuvessons Tacoplåt. Lite annorlunda, men väldigt gott!
Sen är rostade kikärtor en favorit här hemma. Det är ju också rätt enkelt att göra olika typer av bön-, lins- eller kikärtsbiffar.