• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-11-20 16:01:18 följande:
    Ja det är många som tycker man ska undvika trängsel men problemet är att minst lika många skiter i det. Så hur löser man det? 
    Två olika synsätt.

    Man kan förstås som Jan Lötvall anse att med munskydd på så kan man tränga ihop sig eller som Annika Linde tycka att med munskydd på så kan man kliva på en fullsatt buss eller som beslutsfattarna på Södersjukhuset anse att om covidpatienterna får munskydd i receptionen så behöver man inte separera dem från övriga besökare.

    Men man kan också tycka att det måste få kosta att hålla smittspridningen på så låga nivåer som möjligt - då separerar man covidsmittade från ickesmittade på sjukhusen, då ser man i möjligaste mån till att tåg och bussar inte blir fullsatta och då uppmuntrar man inte folk till att trängas som Lötvall och Linde gör.


  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 23:56:44 följande:

    Det verkar som regeringen tröttnat på FHM's ständiga felbedömningar. Flera av de senaste utspelen är sådant som FHM inte står bakom. Ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan sossarna på forumet också vänder Tegnell ryggen. Jag gissar på att det sker inom 2 dygn.


    Min erfarenhet efter ett antal års studier av anonyma sossehatare här på familjeliv är att detta kluster har mycket begränsade förutsättningar att förstå hur verklighetens folk resonerar.

    Nåja, vi får väl se om dina spådom besannas. Jag är en av dessa sossar och i den mån regeringen fattar beslut som inte är förankrade hos FHM är det nog snarare så att det är troligt att jag kommer att beklaga att regeringen tar till symbolhandlingar utan annan effekt än att det ska framstå som att man är handlingskraftig.

    Många nya anonymer som anslutit till tråden,den senaste tidenl för övrigtSkrattande


  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2020-11-22 20:57:17 följande:
    Och du bara fortsätter mala. Du vill bara ha sista ordet, som alltid. Inget nytt här.

    Tack och lov har Trump dragit in på USAs skattepengar till världen, kanske det kan få resten att kliva fram med mer finansiering. Se nu till att Sverige bidrar mera.

    Nu behover du inte fortsätta mala om detta mer.
    USA:s skattepengar till världen? Är det Trumps beslut att lämna WHO du hyllar? Är du medveten om att han förlorade valet och att USA:s tillträdande president kommer att låta landet återinträda i WHO?

    Hmm, det kanske är något annat du syftar på. Jag har rätt begränsad erfarenhet av hur hyllningarna till Trumps politik motiveras.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-11-22 18:06:15 följande:
    Det spelar ingen roll vad han har gjort i flera år. Just nu var han i alla fall den som analyserade det som du hade länkat helt rätt. Och... jag hade ganska mycket gräl med Klyban också, såg nyss ett tråd från för två år sedan. Men numera förstår jag honom bättre. Och de inläggen där han svamlar lite - de läser jag då inte så noga. Vem tvingar dig att läsa ALLA inlägg? 
    Om man tar sig själv och det man skriver på största möjliga allvar multiplicerat med 99 så måste man läsa alla inlägg och replikera på alltGlad
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-11-23 13:22:25 följande:
    Jo, nej, men vi har GODA MÖJLIGHETER att göra det.

    Hur som, finns ingen anledning att rekommendera att tvätta händerna i nuläget.
    Mot bakgrund av att det relativt ofta händer att det omisskännliga stanken av smuts gör sällskap med ett munskydd som tränger sig så kan man faktiskt fundera på hur vanligt de är att vissa bärare tror att det räcker med en helig talisman kring snoken - att den liksom skyddar mot allt som andra måste göra, som att tvätta sig - och då inte bara om händerna - eller hålla distans till folk.
  • FDFMGA
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-22 23:56:44 följande:

    Det verkar som regeringen tröttnat på FHM's ständiga felbedömningar. Flera av de senaste utspelen är sådant som FHM inte står bakom. Ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan sossarna på forumet också vänder Tegnell ryggen. Jag gissar på att det sker inom 2 dygn.


    Hur går det med dina observationer?

    Själv noterar jag bara att det blir alltmer frekvent att de som annars brukar tuta om SD-samarbete på FL har hittar till den här tråden.

    Undrar just varförGlad
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-11-23 14:19:31 följande:
    Hahhahahh ^^ plötsligt händer det. Inte lätt med ironi, eller hur.

    Men det spelar ingen roll, ville bara illustrera hur omvärlden och forskningen ser på länder som Sudan, Sverige och Vitryssland.
    Sudan har en dödlighet i covid-19 som vida understiger Norges och Finlands.

    Enligt en vanligtvis välunderrättad källa har ledarna i våra båda grannländer inspirerats av Sudans politiska mod, där ledarna i än större utsträckning självständigt fattar beslut om smittskyddsåtgärder - så våra grannländer har beslutat om en knockout gentemot smittskyddsexperter som inte har kepsarna riktade år samma håll som Solberg och, hmm vad heter hon nu då - Sanna Marin.

    Danmark skulle enligt uppgift gärna ansluta sig till knockouten, men där är man för tillfälligt fullt upptagen med att organisera jakten på dem som organiserade jakten på minkar.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-11-23 09:25:27 följande:
    Pratade igår med min son som ska komma till oss på julen, och han är i riskgrupp och vi funderar hur han kan ta sig till oss säkrast. Åka kollektivt tidigt på julaftons morgon kanske? Jag ska även ringa SL om de har tips angående bästa tid. Han ska också köpa masker, FFP3 säger han. Jag säger - du kan inte andas med dem. Och han säger att de ändå inte slutar tätt för att han har skägg. Och han är inte beredd att raka av det. Inte så lätt.... det är inte bara att sätta på sig nån mask.... Oftast blir det ändå enklare, och mer effektivt att se till att inte vara bland en massa folk. 
    Har han inte körkort?

    Bilen är klart underskattad i smittskyddssammanhang och iom att du och din man bägge varit sjuka så lär det finnas få tryggare ställen att fira jul.

    Såvida ni inte bjuder in hela släkten.
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2020-11-23 16:27:06 följande:
    Har han inte körkort?

    Bilen är klart underskattad i smittskyddssammanhang och iom att du och din man bägge varit sjuka så lär det finnas få tryggare ställen att fira jul.

    Såvida ni inte bjuder in hela släkten.
    Hmm, apropå slarvigt skrivna inlägg. Jag menar inte att ni ska fira jul i bilen, bara att sonen borde kunna ta bilen hem till er - om han har körkort.

    Finns ju hyrbilar också - lär inte bli någon större rusning efter dem i jul, så hyran blir nog låg.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-23 17:27:37 följande:
    Den finska appen har inga integritetsproblem. Det här diskuterades för ett tag sedan, har du glömt hela den diskussionen?

    www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vi-behover-en-smartare-strategi-inte-en-argare/

    Hört talas om Coronablinkern? Det är namnet på Finlands framgångsrika smittspårningsapp. Den lanserades i slutet av sommaren och har vid det här laget laddats ner 2,5 miljoner gånger.

    Med tanke på att Finlands befolkning uppgår till 5,5 miljoner invånare ger det en imponerande täckning, inte minst bland landets unga där 71 procent har Coronablinkern i sina mobiler.

    När någon anmäler att hen har testats positivt för covid-19 går det ut en varning till alla personer som har befunnit sig mindre än två meter från den smittade under minst tio minuter. Enligt den finska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, THL, har det skett 2 846 gånger vid det här laget, vilket motsvarar 34,9 procent av alla positiva testfall under perioden.

    ?Coronablinkern har under hösten hjälpt till att bryta smittkedjorna. Exempelvis i Vasa har meddelanden från Coronablinkern lett till identifiering av enskilda exponeringar och gruppexponeringar?, konstaterar Aleksi Yrttiaho vid THL.

    En stor fördel med Coronablinkern ? som använder sig av mobiltelefonernas bluetooth-funktion ? är att koden är anonymiserad. Den kritik som har funnits mot andra appar för integritetsbrister har därför uteblivit.

    Så varför har inte Sverige redan köpt Coronablinkern eller tagit fram en motsvarande app? Smittspårningen är ju överansträngd i stora delar av landet.
    Och hur stor andel av de som varnats för att de befunnit sig i närheten av en som smittblippat har valt att testa sig? Och hur stor andel av dessa var smittade?

    Såvitt jag kan förstå måste det vara svaret på dessa frågor som avgör om den är framgångsrik eller inte.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin