Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-10-15 21:33:27 följande:
    Om man googlar ?Sweden herd immunity? så hittar man hur mycket som helst.
    Ja, det är väl självklart. Du kan ju prova att googla att Hitler överlevde andra världskriget och flydde till Sydamerika - det hittar du säkert också massor med  träffar om. 
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-15 21:03:35 följande:
    https://time.com/5899432/sweden-coronovirus-disaster/

    Det här tycker jag är en bra artikel, som hänvisades till i Expressens artikel.
    Tycker den stoppar myten om att utlänningar plötsligt blivit imponerade av den Svenska strategin (@AndreaBD).
    Titta på dödssiffrorna och hur regeringen presenterat detta till folket, inge vacker syn.
    Tja, i den artikeln finns det ju också saker som inte stämmer. T.ex. 

    "Sweden actually recommends against masks everywhere except in places where health care workers are treating COVID-19 patients (some regions expand that to health care workers treating suspected patients as well)."

    "Swedavia, the owner of the country?s largest airport, Stockholm Arlanda, told employees during the spring and early summer they could not wear masks or gloves to work."

    Märkligt, de kräver ju t.o.m. as resande måste ha mask i teminalen. Det verkar ju inte stämma!

    www.swedavia.se/arlanda/reseinformation-med-anledning-av-coronavirus/

    "
     it didn?t even help the economy: Sweden has fared worse economically than other Nordic countries throughout the pandemic."

    Det här stämmer väl inte heller?!

    Och sedan en himla massa påståenden om att FHM och svenska regeringen skulle påstå en sak, men i hemlighet köra en helt annan strategi. Det kan man väl alltid påstå om man nu vill prata negativt om någon. Men något bevis finns ju inte. Emailen mellan olika personer som finns en länk till, är långt ifrån entydiga. 

    Finns säkert mer, men jag orkar inte leta....
  • AndreaBD
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-15 22:48:10 följande:
    Eller att jorden är platt osv, hur var din kommentar där relevant när vi diskuterar hur andra länder ser på Sverige?
    Du fattar verkligen inte? Precis, även att jorden är platt kommer du att hitta många träffar på. Så vad betyder många träffar på nätet om något? INGENTING! Det betyder bara att några kaoter kan ha funderat på det. Inget mer.  
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-15 21:33:27 följande:
    Om man googlar ?Sweden herd immunity? så hittar man hur mycket som helst. Det tycks alltså inte ha spelat någon roll vad Tegnell säger på sina presskonferenser, myten lever vidare.

    I artikeln som det länkas till här, kan man också läsa följande:

    The report also compares Sweden to Finland for March through the end of May and wrongly concludes that the ?closing of schools had no measurable effect on the number of cases of COVID-19 among children.? As testing among children in Sweden was almost non-existent at that time compared to Finland, these data were misrepresented; a better way to look at it would be to consider the fact that Sweden had seven times as many children per capita treated in the ICU during that time period.

    Jag läste rapporten som publicerades i somras, efter att den hade refererats i finsk press, och kunde konstatera precis samma sak som den här skribenten. Bara genom att titta på andelen fall bland barn i Sverige och i Finland så märker man att något är fel i rapporteringen. I Finland står 0-9 åringarna för 3,3% av alla fall och 10-19 åringarna för 8,8%. I Sverige är motsvarande procentandelar 0,8% och 5,6%. Finska barn har inte större benägenhet att insjukna, utan de har testats mera.

    Jag undrar varför FHM gick ut med vilseledande information på det här sättet?
    Som sagt - googla vilken tokstolle-idé som helst, så hittar du också hur mycket som helst. Det är absolut inte ovanligt. 

    Det där med alla skolbarn orkar jag just nu inte titta på, MEN  det är ju just där som andra länder har tagit efter Sverige. T.o.m. de tyska experterna som är mycket egna och envisa säger nu att man inte behöver stänga skolorna och inte kommer att göra det. 
  • AndreaBD
    Anonym (Hmm) skrev 2020-10-15 23:05:29 följande:
    Ursäkta men, vad är en kaot?
    en kaotisk, förvirrad person. Finns ordet inte på svenska? På tyska finns det nämligen. 
  • AndreaBD
    Anonym (Hmm) skrev 2020-10-15 23:51:26 följande:
    Ach so ... föreslår att du använder svenska så att alla - inklusive mig själv - begriper vad du menar.
    Har du aldrig varit med om att en invandrare använder något ord felaktigt? Jag är faktiskt väldigt noga att säga rätt, men någon gång, väldigt sällan, kan det hända mig också. Framför allt när språken liknar varandra - tror det måste hända norrmän ännu mycket mer. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-15 23:36:13 följande:
    Den första punkten: På en pressträff i mitten juli fick Karin Tegmark Wisell en fråga om man kommer att rekommendera munskydd för personal i äldrevård och hemtjänst. Hon svarade inte direkt på frågan, utan förklarade hur man ska vårda klienterna bortvänd så att man inte är ansikte mot ansikte. Det skulle jag tolka som ett ganska tydligt nej till munskydd.
    Att undvika frågan om man rekommenderar något betyder väl inte att man specifikt avråder ifrån det??? Ännu mer för att det syftar på framtiden och man vet ju aldrig vad man kommer att rekommendera då.

    Jag skulle snarare tolka det som att de inte hade bestämt sig än. Och Anders Tegnell fick en konkret fråga om det, minst en gång, från en utländsk journalist. Och då sa han att de varken till- eller avråder. DET var ett direkt, tydligt svar. 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-16 00:24:51 följande:
    Det handlar inte om vad som är sant eller inte, utan om folks uppfattningar. Och en av dem är att Sverige försöker skapa flockimmunitet. Människors beteenden avgör hur pandemin kommer att fortsätta. Jag tror inte att de som anser att covid-19 är en ofarlig förkylning, och som tror på strategin om flockimmunitet, kommer att lyda råden om att undvika fester. Om de personerna blir för många, så kommer man inte att kunna bromsa epidemin, vad myndigheterna än kommer med för rekommendationer. Idag såg jag följande länk i en finsk kommentar (som alltså förespråkade flockimmunitetsstrategin):

    gbdeclaration.org/

    ... Those who are not vulnerable should immediately be allowed to resume life as normal. Simple hygiene measures, such as hand washing and staying home when sick should be practiced by everyone to reduce the herd immunity threshold. Schools and universities should be open for in-person teaching. Extracurricular activities, such as sports, should be resumed. Young low-risk adults should work normally, rather than from home. Restaurants and other businesses should open. Arts, music, sport and other cultural activities should resume. People who are more at risk may participate if they wish, while society as a whole enjoys the protection conferred upon the vulnerable by those who have built up herd immunity.

    Underskriven av professorer, läkare och forskare, två av dem svenska. Texten finns där på nätet. Någon har skrivit den. Är underskrifterna förfalskningar, eller finns det svenska läkare som på allvar anser att Sverige ska gå in för flockimmunitet?
    Allvarligt? Är det första gången du stöter på det fenomenet? Nämligen att folk tror vad de vill och rykten sprids som inte alls är sanna? 

    Och när det gäller den deklarationen så förstår jag inte varför du är förvånad över att några enskilda läkare har en avvikande åsikt. Sånt händer VARENDA GÅNG som det är något "stort" i samhället. Några enskilda individer tycker något helt annat. Folk har olika åsikter. Är det nytt att folk har olika åsikter och att även några professionella har extrema åsikter? 
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-16 08:04:45 följande:
    Läs inte in sådant i texten som inte finns där. Mina påståenden, i förenklad form:

    Det finns människor som gör en koppling mellan ?flockimmunitet? och ?Sverige?, oberoende av om de stöder den strategin eller ej.

    Det finns människor som stöder tanken på flockimmunitet. Vissa av dem kopplar ihop fenomenet med Sverige, andra gör det inte.

    Människor som anser att man borde sträva efter flockimmunitet följer knappast rekommendationerna.

    Allt annat du skriver får du stå för själv.
    Har du någonsin varit med om ett ämne som diskuteras i samhället där inte folk har olika åsikter? Alltså nu är jag verkligen förvånad här! 

    Det är klart att det alltid kommer att finnas några stollar som har extrema åsikter. Det är inget nytt, det är inte ovanligt, och det är inte Sveriges fel om några oinsatta människor tror fel.

    Vad förväntar du dig egentligen av t.ex. amerikaner som tror att det finns isbjörnar i Sverige eller som förväxlar Sverige med Schweiz?!  Det är inte ovanligt bland "vanligt folk" i USA.   Nu tar jag USA bara som exempel, men det är inte bättre i andra länder i genomsnitt. 
  • AndreaBD

    Och förresten så är inte allt dåligt med den där deklarationen. Att folkhälsan allmänt är viktigt, att hela befolkningen kan må dåligt utan kultur, idrott, m.m., att en hel generation barn kanske får en väldigt märklig barndom och man vet inte hur de påverkas av det.... det finns ju många delar att tänka på. Och just sånt har ju också FHM vägt in när de har bestämt sig att inte införa alltför hårda åtgärder. 

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin