Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-29 12:12:31 följande:
    Förtroendets upp- och nedgångar verkar ligga över hela politiska spektrat - väljarna(som grupp)  har lite förtoende för politikerna (som grupp) i detta skeende.  Själv tror jag ju inte att pandemins härjningar är ett politiskt problem utan en strukturell kris för sjukvård och det moderna samhället.

    Från texten du refererade men inte länkade till

    www.dn.se/sverige/dn-ipsos-fortroendet-rasar-for-lofven-och-tegnell/

    "Till bilden hör att Stefan Löfven, trots regeringens uppmaningar om att undvika trängsel i julhandeln, besökte affärer i Stockholms city flera gånger under december, något som fick stor uppmärksamhet i medierna.

    Nicklas Källebring är opinionsanalytiker på Ipsos.


    ? Stefan Löfven är den främsta företrädaren för regeringens hantering av coronakrisen och vi vet att förtroendet brukar påverkas negativt när politiker inte lever som de lär, säger han.


    Ett likartat förtroendetapp syns när DN/Ipsos frågar om socialminister Lena Hallengren (S) liksom regeringen som helhet.


    Det här skulle kunna spela oppositionen i händerna. Partierna har också höjt tonläget mot regeringen, efter en tid av borgfred i våras. Men väljarna är inte imponerade.


    Andelen som ger omdömet ?dåligt? om oppositionens agerande har ökat med 5 procentenheter sedan i december, till 25 procent. Den andelen är därmed mer än dubbelt så stor som den som ger oppositionen i huvudsak gott betyg.


    ? Oppositionens kritik får inte riktigt fäste, de framstår inte som bättre. Därför skadas inte Socialdemokraternas väljarstöd, snarare ökar det något i vår senaste mätning, säger Nicklas Källebring.


    ? Vi kan se att många av oppositionspartiernas egna väljare är missnöjda med dem och det är ett ovanligt mönster."


    I all korthet så har jag dock själv i ett tidigare inlägg kommenterat den saken. Nu gällde mitt inlägg bara statsministerns egna fadäser och vilket ansvar han möjligen tar för hur det påverkat hans parti.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2021-01-29 11:19:42 följande:
    Lite väl snällt - han bröt ju inte mot FHM:s rekommendationer utan bara mot sina egna.
    Ja, som han med pondus, myndighet och skärpa ingöt i oss andra att vi skulle hålla oss till. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-01-29 15:46:44 följande:
    Ja, och han tog ju verkligen i från tårna. (Nu är det ju inte så jättelångt dit.)
    pyssel skrev 2021-01-29 18:21:53 följande:
    Jag noterar din ambivalens i ärendet
    Du måste förvarna! *torkar kaffet av skärmen*

  • Pope Joan II
    Anonym (Hola) skrev 2021-01-29 20:26:35 följande:

    När det här är över skulle det vara kul med en träff med alla legender. Jag vet att jag är en doldis i tråden men jag skulle gärna träffa klyban, AndreaBD, PopeJoan, Proctor och Pyssel och allt vad ni heter. Jag brukar älska folk i verkligheten så tror det kan blir trevligt!

    Själv bor jag i Jönköping och det vore kanon om ni kunde komma hit när restriktionerna är över!


    Jag kan verkligen inte tänka mig särskilt många saker som skulle vara värre än att behöva tillbringa en kväll i i synnerhet klybans sällskap. Nu skulle han väl knappast kunna närvara ändå med tanke på att jag läste i en helt annan tråd att han inte kunde visa en bild på sin katt eftersom han tydligen är så eftersökt och jagad av högerextremister. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2021-01-29 20:32:07 följande:
    I skolan? På ditt arbete? Mot elever eller kollegor?
    Eller kanske mot pyssel?
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-29 20:47:31 följande:

    Ja, beträffande Shopping-Steffe, kan man ju konstatera att han förmanade alla att verkligen noga överväga varje besök i affärer innan jul, och att avstå allt onödigt. 
    Själv hämtade han ut en klocka (onödigt) och köpte en julklapp (onödigt, han kunde avstått eller köpt på internet). 
    Potentiell negativ effekt av hans handlande - han kunde smittat någon, eller själv blivit smittad.
    Potentiell positiv effekt av hans handlande - han fick en till klocka, förutom de han redan har på mobil, mikrovågsugn, TV etc. Plus att han fick titta på julklappen innan han köpte den.
    Är de potentiella negativa eller positiva effekterna mer viktiga?
    Var det rätt val han gjorde?
    Är det viktigt att stå bakom det man förmanar andra att göra, eller kan man själv skita i det man säger och göra som man vill?

    Herregud, jag börjar känner mig som Andrea den andra snart!

    Men eftersom Herr Carlson nyligen glömde bort pandemin när han åkte buss, är det väl helt enkelt så att att Shopping-Steffe glömde bort det där med pandemin plötsligt, liksom att Morgan och Danne mfl glömde bort det där, mänskliga faktorn helt enkelt. 
    Så allt är förlåtet och ok!


    Han var på systembolaget också. Statsministern alltså. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-01-29 20:58:10 följande:
    God kväll, bokstavstolkaren! Det är klart att du också får vara med och klura på vad saker betyder, men aldrig hade jag trott att det var du som skulle uppfylla "no filter" så snabbt. Har du också fått säga till "fint" lite för ofta i veckan när folk går för nära? Du verkar vara väldigt på hugget nu Om du varit uppmärksam så är det framförallt affären som är mitt inferno, men visst har det varit någon återhållen suck i veckan mot kolleger som ska gå och stå på en, fast de vet om min situation. Jag har inte i hela mitt yrkesliv varit passivt aggressiv mot elever, men jag ser ju att det förekommer både här och där.. Tillrättavisa utsättare är nog det närmaste jag kommit den aktiva sidan av det.
    Och så korthuggen som han var också. Burr.
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2021-01-29 21:07:43 följande:
    ... Men det har du alldeles rätt i.. Ja, nu när jag tänker efter lät det där väldigt bra och jag är vit som snö
    Det var uppenbart vad du menade, i alla fall för mig. En del andra har ju så mycket lättare att förstå den mest förekommande språkvarianten i tråden. Skrattande
  • Pope Joan II

    Här får jag ju hålla med Tegmark Wisell. Det är säkert ingen risk att FHM - eller sjukvården och de drabbade - missar en större spridning. Den blir förstås alla varse när den väl inträffat. Det jag hade hoppats på var väl mer att de skulle göra sitt yttersta för att undgå en sådan spridning. 

    "Biträdande statsepidemiolog, Karin Tegmark Wisell anser inte att den svensla kapaciteten kommer att behöva byggas ut ytterligare med anledning av den brittiska varianten. 

    Vår bedömning är att det inte är någon risk att vi missar en större spridning, säger hon till Svt." AB.

  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2021-01-30 14:03:20 följande:
    Jag reagerade också på det här mycket märkliga uttalandet. Om man vill förhindra varianten från att sprida sig, så måste man hitta alla fall och isolera dem, INNAN man har en större spridning. Om man inte har tänkt försöka isolera dem, så är det ju inte så viktigt att hitta dem heller. Så vad är strategin nu då?

    Finland har nu hittat 102 brittiska och 10 sydafrikanska fall. Det är visst flera än i Sverige.
    Tegmark Wisell sade att FHM inte ens har överblick över vilka det är som kan tänkas kunna utföra sekvenseringar av detta slag, de ska "inventera" det nu framöver. Det är i mitt tycke oerhört pinsamt och märkligt på alla de sätt. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin