Inlägg från: Anonym (Fasanen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fasanen)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 22:38:12 följande:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=7601096&fbclid=IwAR2soWee0gToPbP5MwXEavbmecWZ-ucTJJka13rclL5ov6OYoHsjgI9RQTQ

    Så pinsamt! Sverige är det enda landet av 30 i Europa som inte följer WHOs råd om munskydd. Varför ska de spjärna emot så mycket i den här frågan? Nu finns det väldigt mycket som visar att det fungerar för att minska spridningen.


    Jaha, nån bugg att den inte vill länka artikeln...

    I alla fall

    "Världshälsoorganisationen WHO råder Sverige att börja rekommendera munskydd. Michael Ryan, verkställande direktör på WHO kommenterade Sveriges strategi om munskydd på en virtuell presskonferens under kvällen, och framhåller att WHO är tydliga i sina råd, för munskydd hjälper verkligen'
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-18 22:37:37 följande:
    Ok - då förstår jag hur du menar.

    Men jag ser inte att du ger belägg för att alternatyiv 3 faktiskt betyder att flockimmunitet är strategin. Det ser just nu ut som att ditt påstående bygger på ett illa underbyggt antagande.

    Utveckla gärna dina argument så att du kan ge belägg för att din uppfattning om alternativ 3 faktiskt betyder det du påstår.
    Det var ju här det stod, från 
    www.aftonbladet.se/nyheter/a/zgg13r/tegnell-varnades-tidigt-for-hoga-dodstal-huvudlos-strategi
    Peet Tüll själv ansåg alternativ två vara det bästa. Smittan hade fortfarande inte blivit alltför omfattande och ingen visste då att just SARS-CoV-2 hade en helt annan smittpotential än tidigare liknande farsoter, som SARS-viruset från 2003.
    Att välja alternativ 3 skulle däremot leda till tusentals döda.
    ?Det framgår för mig som en uppgiven och huvudlös strategi, vilken jag aldrig skulle ha accepterat i min tidigare roll.?
    Några timmar senare, tidigt på eftermiddagen, svarade Anders Tegnell:
    ?Jo, vi har vandrat igenom detta och trots allt landat i 3.?

    Men om de ändrat sig dagar senare vet jag ju inte, men i detta mejlet valde han den strategin.

    Nåt som är helt klart är i alla fall att Tegnell och Carlson var väldigt emot lockdown, att folk skulle hålla sig isolerade. Så om folk inte hålls isolerade i en lockdown blir det ju "låg spridning", eller hög som ju skedde... Flockimmunitet tror jag säkert var nåt de hoppades på skulle kunna ske för annars hade de ju inte nämnt det så ofta i diverse nyhetsartiklar, och Tom Britton som gjorde modell om att det skulle bli vid 40%, och att det skulle ske i maj. Tegnell gick efter den studien i en norsk intervju där han tror att vi når flockimmunitet i maj. 
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 22:39:39 följande:
    Du förstår inte skillnaden mellan att hålla spridningen lågt och det du sa nämligen "att hålla IGÅNG " spridningen?

    Hålla igång innebär att aktivt främja, att se till att det fortsätter - och det har man definitivt inte gjort. Man har förstås försökt minska den så mycket det bara går. Varför man inte har försökt få bort den helt? Det går inte i det läget! Det går aldrig få bort den helt, den har ju säkert även spritt sig till djur. 
    Att hålla igång spridningen kan handla om att inte göra allt man kan för att minska spridningen så mycket som möjligt. Genom att inte göra något alls så håller man igång spridningen, eller hur? Genom att inte stänga ner Sthlm så höll man också mer eller mindre igång smittan. Genom att hålla uteställen öppna när man kan stänga dem så håller man på sätt och vis igång smittan.

    Men det är ju en definitionsfråga vad man menar med det. Och "låg spridning" kan även det tolkas på olika sätt. Hålla låg spridning för att man inte kan få bort smittan alls, eller hålla låg spridning för att man vill smitta yngre friska för att med tiden kunna uppnå flockimmunitet. För enligt Tegnell - den här smittan kommer vi behöva leva med i år framöver.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 22:51:12 följande:
    Så sa inte WHO. Här har du en länk där Tegnell förklarar vad WHO säger. Och om du inte tror honom så kan du gå på WHOs hemsida. Jag kollar inte där ibland och vet därför att det som Tegnell säger stämmer, och det som du och Sveriges radio säger stämmer inte. Gå till källan, vet ja....

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Gar6P9/munskydd-inte-sa-effektiva-som-man-trott
    Läs igen vad jag skrivit... Tengell säger att WHO inte sagt att Sverige ska införa munskydd. WHO har inte sagt, det men indirekt säger de det.

    Vi rekommenderar alla länder med omfattande spridning av viruset att använda munskydd i de sammanhang där spridningsrisken är hög" så svarar Världshälsoorganisationen, som inte vill peka finger åt Sverige. Men slutsatsen är ändå tydlig, munskydd fungerar och bör användas, enligt WHO.

  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 22:54:41 följande:
    Och det var inte alls entydigt i det mailet. Om man nämner något, diskuterar det, så betyder det förstås inte att man har tagit beslutet att satsa på det. Det är en grov övertolkning. 
    Det finns mycket mer som tyder på att de valt den vägen. Särskilt alla döda vi fick i Sverige jämfört med övriga nordiska länder.
  • Anonym (Fasanen)
    Pope Joan II skrev 2020-11-18 23:02:06 följande:
    Han har sagt exakt så, men hans yttranden överensstämmer tyvärr väldigt ofta med mina allra mest sarkastiska uttalanden. 
    Han har sagt mycket förundrande saker Tegnell....
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 23:06:39 följande:
    Sorry, men det är så ologiskt att jag inte får lust att ens diskutera det. Jag föreslår i all välmening att du funderar igen hur du tänker där. 
    Skriver du alltid så när du får slut på argument Drömmer i all välmening.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-19 00:04:54 följande:
    FHM är de som är ansvariga för strategin. Tegnell är en av FHMs anställda.

    Det är tråkigt om tråden ska gå tillbaks till att hacka på enskilda personer - oavsett de arbetar på FHM eller är deltagare i tråden.

    Ett tag diskuterades ju faktiskt strategin - det som tråden handlar om.
    Tegnell är en av de som leder det, en av de högst anställda, inte bara en anställd. Han har nog en hel del att säga till, om inte det mesta.
  • Anonym (Fasanen)
    Padirac skrev 2020-11-18 23:22:40 följande:
    Kan du inte lista alla indicier du säger dig ha för din uppfattning?

    Allvarligt - det är är klass med Trumps stämningar av valresultatet - det du anför som belägg för dina påståenden har inte med saken att göra
    Nej jag ska inte lista dem. 

    Allvarligt, vi borde ta och göra nåt vettigare än sitta här och prata om nåt som inte leder nån vart alls. 
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-19 09:13:59 följande:
    Nej, men när folk hamnar där att de tror på helt orimliga saker, så brukar de inte lyssna på vanlig sunt förnuft. Då har de fastnat i konspirationsteorier.

    Jag vet att det går konspirationsteorier om att någon ond makt medvetet vill minska på befolkningen. En kollega till mig oroar sig just för att hennes son har börjat tro på det. Och det ligger på nivån 9/11-konspirationer, reptil-människor och chem-trails. 

    Jag vet inte hur djupt inne i sånt du är, kanske går det fortfarande att diskutera med dig.
    Ja men jag avslutar här. Det här är ju sånt slöseri med tid, för båda "lägren" här har sina uppfattningar om hur det ligger till och det verkar som ingen kommer ändra sig heller. Så vad leder detta till egentligen? Ingen plats man kan träffa nya vänner direkt. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin