Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-01-29 23:05:37 följande:
    När man säger att strategin inte är flockimmunitet, så menar man förstås flockimmunitet utan vaccin, och att man skulle satsa på den istället för annat. Så är det förstås inte. Men det differentierar du ju inte.

    Det kan du omöjligt avgöra, vad som är nödvändigt för Löfvén.

    Har du källa på det med storstadsområden?
    Självklart inser både du och jag att en "klock-jävel" år 2020 knappast kan vara nödvändig. Han kunnat buda den till regeringskansliet så hade det blivit klart mindre pinsamt.

    Solklart handlar det om flockimmunitet exklusive vaccin. Och strategin har alltså varit att inte uppnå detta. Ändå verkar det vara precis vad som skett i Stockholmsområdet. Snacka om epic fail.

    Ja, det ska finnas nån länk postad ang. FN's syn på hur många i Sverige som bor i storstad...typ.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (Ella.) skrev 2021-01-30 00:58:41 följande:
    Vill du ha en rebus?
    Alltid
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (Ella.) skrev 2021-01-30 01:54:53 följande:
    Jo, det är klart att det är sorgligt. Det finns väl ingen i hela världen som tycker om eller tycker det här är en behaglig situation. Men den här häxjakten om vems fel det här är, tycker jag är rent bedrövlig. Inga rebusar ikväll, Proctor.
    Det behövs väl ingen jakt för att konstatera att Löfvén och Tegnell misslyckats. Bara ett torrt konstaterande att deras saktfärdighet kostat tusentals liv. Så häxjakt tycker jag är onödigt.

    Just nu hoppas jag Ella. med punkten kan leverera en Rebus lagom till aftonen.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-30 11:41:15 följande:

    Stämmer inte ens, och om du lyfter blicken så kommer även du inse det.(vilket du aldrig gör av någon underlig anledning.)


    Löfven håller på med det arbete de kan göra och utan att kommun, landsting, region och myndighet begär att de får direkt hjälp av regeringen och att regeringen kan gå in i dessa och göra ett dagligt operativt arbete de inte kan göra idag pga ministerstyrelagen.
    Men sen vet vi redan att Regeringen arbetar för framtiden och omskrivning/ny äldrevårdslag, och det är nått ingen före har lyckas med att starta upp pga ointresse Solig

    Ajajaj, ser verkligen illa ut för Portugal, fortfarande en mycket högt antal nya fall.
    Vi får hoppas vi ser en platå nästa vecka, annars är det nog en riktig katastrof som sker där inom kort.


    I övrigt så verkar större delen av Europa ha passerat platån och är på väg ned.(Inte alls omöjligt att det är bara tillfälligt.)
    Montenegro är på platån ser det ut som.
    Spanien har en mycket klar ökning, och kommer få se en hel del ökning i antalet döda om någon vecka.
    Frankrike har en klar antydan till en ökning, svar där får vi nog inom någon vecka om det är en stor eller liten ökning.


    En av Löfvéns viktigaste uppgifter är som bekant att mobilisera folket till att följa restriktionerna och följa restriktionerna. Det hade varit svårt att göra det sämre än han gör.

    Det tog ett helt jävla år för Löfvén att få igenom en lag. Makalöst dåligt.

    Trots att FHM presterat otroligt dåligt så har regeringen vägrat agera mot dess ledning.

    "Regeringen arbetar för framtiden" - säger klyban. "Jag har aldrig handlat på nätet" - säger statsministern. Behöver jag fortsätta?

    I övrigt verkar Stockholm gå mot flockimmunitet, helt emot FHMs strategi. Starkt jobbat.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-30 15:15:13 följande:

    Jaså, vart i FHM strategi säger man är emot flockimmunitet?


    Låter som ett svart vitt argumentation utan betydelse för nått.
    Kanske du ska ha lyssnat på den lättförstådda Tegnell & company och när de upprepat vad den Svenska strategin är.

    Frågan hur Löfven ska kunna mobilisera dig, som skiter fullständigt i vad han säger och sprider desinformation om mycket och enksla saker att kolla upp.
    Det är en extremt intressant fråga som du glömde av där, politisk agenda?


    Padirac skrev 2021-01-30 14:44:08 följande:
    Här är en annan del av den artikel AB refererade till -  ger en annorlunda bild än cherrypicking av citat

    www.svt.se/nyheter/inrikes/oklart-hur-sparnin...

    "Regionerna fick nyligen i uppdrag att skala upp testningen för att öka kapaciteten till 10 procent, ett mål som ska vara nått om fyra veckor. Men Folkhälsomyndigheten vet i dagsläget inte hur många labb som kan bidra till analysen.

    ? Den frågan kan jag inte svara på systematiskt. Vi känner till att många av universitetslaboratorierna kan göra det, men sedan om det är ytterligare så vet vi inte det fullt ut, säger Karin Tegmark Wisell.


    Virusmutationer är viktiga att hitta och följa upp för att se om viruset förändras gällande exempelvis sjukdomsförlopp eller överförbarhet.


    Svenska tester skickas till Tyskland

    För närvarande har man tagit hjälp av ett labb i Tyskland, dit svenska tester skickas i väntan på att labben på hemmaplan blir klara med uppskalningen.


    Är du nöjd med nivån när det gäller testningen av den brittiska varianten eller tycker du att man borde ha hittat fler och fått en bättre bild av den här mutationen?


    ? Vi är inte fullt nöjda ännu, vi vill att vi ska ha en kapacitet på ungefär 10 procent men då är det inte bara fokus på den brittiska varianten utan den bedömer vi att vi har en ganska så god överblick av, så vi är inte fullt nöjda men vi tycker att vi är tillräckligt bra i nuläget. Men vi kan bli bättre."


     


    Du borde själv läsa FHM's strategi för du verkar inte ha förstått vad den lättförstådde Tegnell säger. 

    Du tror att vi inte har en flockimmunitetsstrategi och att vi har det på samma gång. Du tror att vad som än händer så var det enligt strategin. Du fattar inte vidden av misslyckandet när vi har över 11000 döda i detta glesbefolkade land.

    Men det är helt korrekt att jag gärna skulle se en bättre regering. Det borde alla vilja ha. Denna regering är oerhört dålig. Inga visioner. Inga reformer. Bara en massa försämringar.

    Det är korrekt att jag kommer fortsätta besöka vinbaren, kanske stöter man på statsministern där.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-30 16:08:27 följande:
    Så i ditt svar här skriver du att FoHM tycker att de är tillräckligt bra, ändå står det i texten du svarade på -som du själv lyssnade på - att FoHM inte är fullt nöjda.

    Åter igen ger du en missvisande bild - är det för att du inte håller med FoHM då de säger att de inte är nöjda och menar att de ändå är nöjda?
    Fast nu blandar du äpplen och makaroner. Att man är tillräckligt bra betyder ju för f-n inte att man är fullt nöjd. Nöjd är man ju bara om man är absolut bäst. Or am I missing something?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-30 17:12:37 följande:

    Vad gör du i tråden när du aldrig klarar av att återge nått rätt?
    Jo, jag vet sedan mycket länge att du är enbart politiskt motiverad, och alla andra också.


    Allt jag återger är naturligtvis korrekt.

    Du hävdar att regering och FHM har lyckats. Jag hävdar att de misslyckats. 11500 döda talar för att jag har rätt och du fel.

    Ja vill byta ut vår usla regering medan du vill behålla det sämsta vi sett. Det säger också en del om dig.

    Säg mig, vilka är "alla andra" ? Du och dina löss? 
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2021-01-30 17:28:00 följande:
    Det finns inget "bäst" i den här situationen. Det enda man bör vara intresserad i här att det går bra för folk - och då tänker man kanske då främst på Sverige. Om man tänker "tävling" - det är nästan morbid! För då önskar man att det går sämre för andra länder. Visst, du kan nu säga, istället ska det gå bättre för oss, men det är samma sak ändå. Alla tävlingsmoment är helt olämpliga här helt enkelt.
    Så det du säger att hur dåligt det än går så kan FHM ändå vara stolta och nöjda med resultatet?

    Så 11000 döda kan vi vara nöjda med. 20000? 50000? 200000? Var går gränsen för när du kan erkänna att det gått åt helvete?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-30 18:10:25 följande:
    Nu tyckte ju inte FoHM att de var tillräckligt bra, så...?
    Kan du citera dem på det?
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (realist) skrev 2021-01-30 18:26:54 följande:
    Det är främst Klyban och flaggmannen som hela tiden sitter och håller tummarna och hoppas att folk ska dö i andra länder så att Sverige "vinner". Nationalismen har gått för långt för dessa och allt har blivit svartvitt.

    Vi som kritiserar Sveriges hantering och jämför med länder som klarat sig lindrigt gör det för att vi hoppas man ska kunna lära nått från dessa länder, minska dödligheten och spridningen genom att förbättra och  byta ut de felande länkarna i Sveriges "strategi". 

    FHM är en stor felande länk. Sedan regeringen började köra över Tegnell har spridningen minskat rejält. Det är synd att det skulle ta ett år att förstå att han är en total klåpare.
    Det är precis som med Hans Holmér som lyckades haverera hela Palme-utredningen. En auktoritär skitstövel. Svenska folket ser upp till sådana på samma sätt som kvinnor trånar efter bad boys.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin