• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-10-28 00:01:29 följande:

    Det är knappst FoHMs fel att smittan var omfattande utöver de smittade alpresenärerna -dessa alpresenärers smitta är inte den smitta som hade en omfattande samhälls spriding, tvärt om begränsades alpresenärernas smitta/smittspridning relativt snabbt med de åtgärder som sattes in.

    Det är knappast FoHMs fel att Sverige saknar krislagar och möjlighet till lockdown.

    Coronakommissionens första elrapport redogör tydligt för orsaker till varför de som skulle skyddas inte skyddades, men det är enkelt för populisterna att peka på AT och FoHM som skyldiga.

    FoHM följde de i förväg uppgjorda planerna som har och hade vetenskapligt stöd och såväl företrädare för smittskydd i Norge och Finland (Tack ABC för alla bra länkar) har sagt att åtgärderna i sig inte skiljer - Finlands M. Salminen säger att deras framgång beror till en inte liten del i att de fick några extra veckor respit innan spridningen startade jämfört med Sverige,

    Allt detta är med all tydlighet för svårt att ta till sig för de som vill peka på AT och FoHM som skyldiga. 


    Den desperates tal igen. Ackompanjerad av den lilla valpen "Paddy sa att.." Patetiskt. För din (wiki-)info är det betydligt fler och mer namnkunniga än lilla jag som riktat välgrundad kritik mot coronahanteringen. Om du vill lära klybben och tyskan svensk förvaltning, bara fortsätt mala på gubbkvarnen, men mig behöver du inte bekymra dig för. Särskilt då du inte kan plocka fram några inlägg på att jag för ämnet f.v och coronaåtgärder är okunnig. Det förvånar mig oerhört att du fått lov att verka i skolan med ditt okunniga och totalitära sätt att försöka kväsa även vuxna med wikirader om statsapparaten. Du mästrar säkert lite mer framgångsrikt vid matbordet och de egna små tills de tjuter, till skillnad från vuxna som skrattar åt dina försök.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-10-28 11:46:52 följande:

    Tänk nu så många som återigen löper risk att få stora problem i framtiden när de drabbats av post-covid med allt vad det kan innebära men inte blivit testade för att det inte spelar någon roll vad man är sjuk i så länge som smittspridningen hålla på nivåer som FHM tycker är acceptabla. 

    Det är inte konstigt att FHM har de fans de har så att säga. 


    För att inte tala om hur det nya greppet innebär att bomma möjligheterna till bred kännedom om virusets fortsatta spridning bland vaccinerade och de slutsatser och åtgärder som kunde följt av detta (som vaccinationsintervallen)
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-10-28 12:09:33 följande:

    Nja, den bedömning som gjorts är att det trots den minskade testningen är möjligt att följa utvecklingen - vad det ny betyder

    www.dn.se/sthlm/smittspridningen-okar-i-stockholmsomradet/

    "Från och med den 1 november rekommenderar inte längre Folkhälsomyndigheten att fullvaccinerade testar sig för covid-19 vid sjukdomssymptom, vilket betyder att siffrorna över smittspridningen inte kommer att bli jämförbar med tidigare veckor.? Det kommer förmodligen betyda att en större andel av testsvaren kommer att vara positiva, men vi har fortsatt verktyg att följa utvecklingen. Rekommendationerna för testning ligger bland annat kvar för icke fullvaccinerade, säger Johan Bratt.

    Totalt vårdas nu 81 patienter på sjukhus med covid-19 i regionen, tre färre än förra tisdagen. Antalet sjukhusinlagda med covid-19 har legat på liknande nivåer under stora delar av hösten och enligt Johan Bratt räknar man med ett antal sjukhuspatienter med covid-19 under ett bra tag framöver, han tror dock att de allvarligt sjuka kan bli färre.

    ? Covid-19 kommer att vara en infektionsdiagnos bland många andra, det tror jag. Med vaccinet har vi dock en begränsade faktor som kan trycka ner antalet allvarligt sjuka, säger han."


    Du förstod varken mitt inlägg eller det citat du tror kan vara ett matchande svar och invändning. Det blir tokigt för dig när du går utanför att förklara saker med wiki-citat för beundrarklustret.
  • pyssel

    Lena Einhorn är väldigt kritisk till Fohm just nu. AT hade förstås inget att komma med.

  • pyssel
    Padirac skrev 2021-10-28 16:07:54 följande:

    Det ser onekligen ut som att du sitter på främsta rad och ropar allt du kan för att 'få din del av landsortsrevyn'

    jag lovar att du överglänser alla som du satt på scen i den föreställning du tror dig delta i 


    Ja du önskar det, showmannen! Och SOM du önskar det!

    Dock kan jag finna mig i att ligga på första parkett efter ett negativt Covid-test och betrakta din revy. Idag fick jag, tack vare influensa, t.o.m med mig en snutt av PK där Einhorn dängde till Tegnell.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-10-28 16:56:54 följande:

    Jo, jag önskar att du överglänste de personer du satt på scenen, SOM jag önskar det.


    Att du är fullt så upptagen av mig hade jag aldrig trott, ej heller önskat förstås, 8)
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-10-29 14:08:11 följande:

    Kommissionen framför väldigt likartade åsikter och kritik som jag och andra gjort i den här tråden. Väldigt lika faktiskt.


    Korrekt.

    Vi får väl se om kommissionen nu kommer få öknamnen "populister" och "högerextremer" av de totalitära rödsvarta i tråden. Jag tippar på att det kommer vara väldigt tyst om det, liksom lusten att upprepa omdömena "debacle", undermåligt" och "senfärdigt", som yttrades under den knappa kvart jag fick med mig.

    Desto högre kommer invändningarna "Fast jag sa" och "Jo men de sa" eller allra helst "De menade" att skalla från de enögda. Dags för popcorn, det är ju dessutom fredag
  • pyssel

    Noterar att det fortfarande finns ett gäng skräniga gäss i tråden där även kommissionens andra betänkande blir till vatten.

  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-29 19:04:00 följande:

    Kommissionen har säkert även någon dold agenda, har glömt vissa saker, vill inte förstå och borde läsa på om smittskyddslagen. Medlemmarna i kommissionen bor antagligen inte ens i Sverige, så de vet ingenting om hur det fungerar där.  


    Icke att förglömma, "Vi har inte ministerstyre"
  • pyssel

    Coronanationalisterna har tappat all dressyr efter kommissionens sågning. Kortslutning! Här saknas nu allt - Domptör på elitnivå, kloklippning och trimning av kennelns invånare. Hundstallet nästa.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin