• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-02-24 17:28:06 följande:

    Jag tycker att det rakt igenom pandemiåret har saknats respekt för lärargärningens utmaningar. Lärarkollektivet har blivit väldigt nonchalant bemötta. 


    Väldigt. Jag kan ibland tycka att lärare gnäller väl mycket i vissa frågor, men sannerligen inte i denna. Urdåligt från Fohm och med ett svar från Tegnell där han motsade sig själv. Pinsamt och provocerande.
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-23 21:31:08 följande:

    Orkade inte lyssna mycket på senaste dravlet. Jaha, så Anders står på sig. 

    Tur åtminstone att smittskyddsläkarna upptäckt att Sverige har ett smittsamt, dödligt virus som det skulle vara skönt att bli av med.

     

    Såg nyligen en presskonferens här med ett par personer från regeringen. Pågick ungefär 40 minuter och alla möjliga frågor besvarades. Ingen sammanfattning om dagens läge i världen, olika delar av landet eller hela landet, för den infon tror dom att folk kan hitta själva. Ingen uppmaning om att tvätta händerna, hålla avstånd el.dyl., för det tror de att folk kommer ihåg från tidigare presskonferenser. Inget snack om att plana ut någon kurva och ha tillräckligt med IVA platser.

    I stället diskussion tex om hur mycket olika åtgärder påverkar antalet smittade, anledning till åtgärder, när åtgärder ska ändras (info 1-2 veckor innan ändringar), hur det går med leverans av vaccination etc.  


    Irritationen över det centrala organet ligger och pyr.
  • pyssel
    pyssel skrev 2021-02-24 17:50:35 följande:

    Irritationen över det centrala organet ligger och pyr.


    ... hos regionerna.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-23 20:32:35 följande:

    Nä nä. Det sades inget i den stilen. FHM genom Tegnell har samma syn på munskyddsanvändning nu som de haft hela tiden. 

    Regionernas egna smittskyddsläkare uppenbarligen begs to differ. De är väl också närmre personalen, och de senare kan ju inte orka med situationen över tid. 


    Går inte att ta miste på sprickan:

    www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/johan-carlson-om-att-manniskor-struntar-i-munskydd/
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-24 20:55:21 följande:

    Ja, det där lät ju rätt surt. Då tror jag ännu mer på i "samråd" med FHM än jag gjorde i går.


    Att kommentera de uppenbara "samråden" gav visst inspiration till en hel del halmslöjd från just din region :)
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-25 09:30:33 följande:

    Ja, tydligen. Tänk hur det kan bli. 

    Idag väntar väl fler dåliga nyheter antar jag. Det där med att införa rätt åtgärder vid rätt tidpunkt tycker jag för min del att de bör undvika att yttra med tanke på att de misslyckats med sin föresats. 


    Ja, i det här läget kan det vara läge att sluta recensera den egna insatsen, både med slika påståenden eller klädsamt backa i något. Bättre att bara leverera fakta, det hade blivit bäst så. Så att det inte blir några ändar att felaktigt spinna vidare på för hugade: Det gäller vissa "lite sämre" regioner också.

    Det där med att munskydd tydligen är för de tysta, där kan jag tycka att de onödigt babbliga kan ta på sig ett också då vi vet att det sprids mer när man tar i och låter mycket, eller vad tycker du?
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-25 22:03:16 följande:

    Fråga: I flera regioner rekommenderar man ökade användning av munskydd, hur ser du på det?

    ? Den kan öka medvetenheten om att vi befinner oss i en pandemin, men det är inte den effektmässigt viktigaste åtgärden, säger Tegnell.

    Ok, så munskydd används i Sverige för att öka medvetenheten om pandemin (om nu någon skulle ha missat det de senaste månaderna), men inte för att minska smittspridningen. Det är ju annorlunda mot hur alla andra länder betraktar munskyddsanvändningen.

    Så vitt jag vet är alla länder eniga om att hålla avstånd är det viktigaste, samt naturligtvis inte vandra omkring smittad. Efter dessa självklara regler, anser andra länder att munskydd spelar den största rollen. Anders anser att munskydd används i PR syfte. Intressant ... 


    Och Lena talar för både sig själv, Fohm och "många andra" att "munskydd ska användas" i x antal situationer. Det har de enligt Lena sagt "sedan pandemins början".

    www.expressen.se/tv/nyheter/coronaviruset/hallengrens-omdiskuterade-svar-om-munskydd-/
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-26 10:25:47 följande:

    "...man bedömer att det här kan fylla en effekt..." 

    Det var en udda formulering. 


    Det kan vara gott att både distansera sig och luta sig på "man", när man inte vill vara för explicit och specifik i specifika frågor.
  • pyssel
    Anonym (ABC) skrev 2021-02-26 11:24:52 följande:

    Det har man inte sagt.

    Jag kommer ihåg en pressträff i juli, där Karin Tegmark Wisell fick frågan om inte munskydd borde rekommenderas för dem som jobbar med personer i riskgrupper, om man t.ex. smörjer in salva går det inte att hålla avstånd. Nej, inte ens då ville man rekommendera munskydd. I stället skulle man tänka på att inte vara ansikte mot ansikte medan man smörjer in foten, och att testa och smittspåra.

    Det talades också om asymptomatisk smittspridning, och hur liten betydelse den har.

    14 juli sades detta.


    Nej precis, det är ju det man inte har.

    Och som grädde på moset, den jämförelsevis obefintliga smittspårningen, där man trots alla brister applåderar sitt eget tillvägagångssätt.
  • pyssel
    Anonym (felix) skrev 2021-02-27 08:17:55 följande:

    Här är det ju inte politiker, utan den egna myndighetens officiella politik, samt regionala smittskyddsläkare åtgärder som Tegnell underkänner. 

    Och han säger inte det som du citerar, utan att fördelen med munskydd som han ser det, bara är att folk blir påminda om pandemin. 


    Den eviga trallen här är att du får serverat självklarheter du redan känner till om Sveriges förvaltningsmodell, i försök att underminera det du egentligen kritiserar, och små välvilliga omtolkningar av vad "Tegnell egentligen sa". Invändningarna mot kritik kryddas ofta och gärna med referenser till högerextremism och personförföljelse av tjänstemän. En diskussion där "vi som inte är kritiska" gör mindre för att diskutera varför och mer för att knåpa ihop högerextremer av halm och att "du inte förstått".
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin