Inlägg från: Anonym (Inte ett fan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte ett fan)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-06-07 13:38:41 följande:
    Ja, det var nesligt av Åkesson att insinuera att han har partiet och dess sympatisörer bakom sig när han kräver Tegnells avgång .

    Dock har han kanske tagit intryck av de sverigedemokrater som i sina analyser att läget kommit fram till att Tegnell är självutnämnd och då är det ju korrekt att kräva hans avgång.

    En statsepidemiolog bör ju anställas på meriter och inte utnämna sig själv. Och statsepidemiologer som är anställda kan ju avskedas, medan självutnämnda sådana måste avgå.
    Tack, väldigt intressant att höra om sverigedemokraters analyser om Tegnell. Men vad har det med kritikers inlägg i denna tråd att göra? Det finns redan gott om kritiska trådar om SD och övriga partier.

    Vad Åkesson säger och gör kunde jag inte bry mig mindre om. Jag är varken mer eller mindre kritisk för att Åkesson kritiserar Tegnell. Den enda skillnaden är att det inte är någon ide att debattera när det insinueras om att kritiker spelar i samma liga som sverigedemokrater, då det per automatik förminskar det man vill ha sagt. Min känsla är att det är exakt därför denna tråd urartat till en analys av Åkesson och diverse SDares kommentarer. 

    Jag brukar hålla mig borta från SD trådar, och nu har SD invaderat även denna tråd -  så oväntat.
  • Anonym (Inte ett fan)
    FDFMGA skrev 2020-06-07 13:38:41 följande:
    Ja, det var nesligt av Åkesson att insinuera att han har partiet och dess sympatisörer bakom sig när han kräver Tegnells avgång .

    Dock har han kanske tagit intryck av de sverigedemokrater som i sina analyser att läget kommit fram till att Tegnell är självutnämnd och då är det ju korrekt att kräva hans avgång.

    En statsepidemiolog bör ju anställas på meriter och inte utnämna sig själv. Och statsepidemiologer som är anställda kan ju avskedas, medan självutnämnda sådana måste avgå.
    Har du någon källa på någon SDare som kallar AT för självutnämnd? Jag har i så fall missat det? Jag måste tyvärr medge att jag inte läst DN på sistone utan bara AB, Expressen och SVD.
  • Anonym (Inte ett fan)
    FDFMGA skrev 2020-06-07 15:42:32 följande:
    Du menar att det är fel att påtala att även partiledaren för SD nu ansluter till den skara som tror och förkunnar sin tro att allt är Anders Tegnells fel.

    Det gör inte jag, jag anser att det är fel att kritisera kritiken när den är förenklad, personfixerad och populistisk.

    Den kritik som undanber sig kritik är sällan väl underbyggd, därmed inte sagt att det inte finns kritik som förmår att handskas med fler än en variabel i stället för en konstant.

    Själv tycker jag att vi i Sverige mot bakgrund av ett synnerligen uselt utgångsläge sett till den beredskap vi hade inför pandemier och en miserabelt skött äldreomsorg i många kommuner har lyckats ganska bra.

    Vi har med utgångspunkt från rekommendationer - eller om man så vill vädjanden till vanligt folkvett - och utan trixande med statistik lyckats hålla nere smittspridningen så att överdödligheten inte är högre än den var 1993 när influensan härjade.

    Det är naturligtvis mycket tragiskt att så många personer som borde ha skyddats av äldreomsorgen dött, men det finns ju en del som tyder på att det kommer att bli politiskt omöjligt i framtiden att sätta äldre på undantag i omänskliga miljöer.

    Och sist men inte minst, sedan vecka 15 minskar antalet som dör i covid-19 i Stockholm kontinuerligt och markant, och detta trots att många har blivit mer slarviga med att följa rekommendationerna. En trolig delförklaring till detta är att smittspridningen här dämpas av att så många inte längre är mottagliga för sjukdomen.
    Kortfattat:
    Nej, men att insinuera om att det finns ett starkt samband mellan att vara kritiker  och sverigedemokrat,( i syftet att kategorisera de flesta kritiker och på så vis lyckas tysta debatten). Vilket jag redan skrev om i tidigare inlägg.  

    Att sverigedemokrater är kritiska till allt regeringen tar sig för är inget nytt. De hade varit lika kritiska om regeringen hade valt att stänga ner landet. Det är retoriken bakom att använda sig av sverigedemokraterna som jag opponerade mot.

    Om det har någon betydelse är jag lika kritisk mot det personliga drev som förts mot Tegnell som okvädesord, hot och andra vidrigheter. Det vill säga personangrepp mot den som endast för myndighetens talan. Jag ogillar starkt lynchmobbar i alla former.

    Jag vet att du flertalet gånger hävdat gruppimmunitet i Stockholm. Ingen kan ha undgått det vid det här laget. Trevligt för er Stockholmare om det är så - men alla svenskar bor tyvärr inte i Stockholm.
  • Anonym (Inte ett fan)
    hawthorne skrev 2020-06-09 07:05:22 följande:
    Man har inte granskat alla länder, bara några utvalda. Nu hittar jag inte artikeln som redovisar exakta siffror och varför de konstaterat kraftig underrapportering men googlar man "underraportering dödsfall corona" så finner man rätt mycket information om detta.

    Bla
    omni.se/ny-times-sverige-har-inte-nagon-underrapportering/a/LAEw9R
    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/liten-underrapportering-av-covid-19-i-sverige/
    emanuelkarlsten.se/06/antalet-doda-2020-hittills-ett-tiotal-over-snittet-per-dag/
    Två länder i EU?  jag får det till 11 stycken länder som har lika eller lägre underrapportering än Sverige? Eller läser jag fel?
    https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/21/world/coronavirus-missing-deaths.html
  • Anonym (Inte ett fan)
    klyban skrev 2020-06-10 19:37:01 följande:

    Verkar som du har svårt och förstå vad som gäller, stanna som är stanna hemma om du har symtom.
    Och man har redan berättat att när man frågar ut COVID-19 smittade, så berätta de allra flesta att de haft symtom.


    Asymptomatisk/subklinisk = sjuk som saknar symptom och oftast är ovetande om att de är sjuka/bär på smitta.
    Om du läser igen med ordet förklarat förstår du nog enklare vad Dr Nail skrev. 


    Det blir lite knepigt när du skriver att man ska stanna hemma med symptom, då det inte finns någon parallell mellan dessa. Det är redan uppenbart att personer med symptom ska stanna hemma och ingen har motsagt detta.

  • Anonym (Inte ett fan)
    klyban skrev 2020-06-10 20:38:06 följande:

    Vi fått förklarat många ggr att när man sen intervjuar smittade som säger de inte har symtom, att det sen visar sig de visst haft symtom.
    Därför handlar det om medvetenhet, ett munskydd ändrar inte detta.


    Även så kan inte ens folk använda munskydd, ser de som använder hur de pillar mycket ofta.
    Och då har det helt tappat syftet.


    Hmm.. men om alla verkligen föregick med bra exempel och stannade hemma vid minsta symptom så skulle vi knappt ha någon smittospridning. Så vad är felet då?
  • Anonym (Inte ett fan)
    klyban skrev 2020-06-11 00:38:51 följande:

    Dock berättar man också att när man intervjuar så kommer det fram att symtom funnits.


    Stanna hemma om du har symtom, och det är tider där man ska KÄNNA EFTER.


    Trots att du skriver att folk ska stanna hemma och känna efter vid minsta symptom, så måste du ju medge att det inte fungerar så vidare bra?


    Smittspridningen pågår och har pågått i månader, vad är felet? Uppenbarligen fungerar inte den rekommendationen som tänkt? Det måste bero på en ( båda) av följande orsaker.  


    A) Folk skiter i symptom som är milda och går ut ändå
    B) Folk känner inga symptom och vet således inte om att de är sjuka

    Du hävdar att folk i efterhand säger att de nog känt av sina milda symptom. Då tror du att det är alternativ A som stämmer bäst som orsak till vår smittspridning?


    Vid fall A) Vore det inte bra om alla sådana hänsynslösa personer behövde ha munskydd i affärer och lokaltrafik, så att de inte lyckas smitta ner så många folk I onödan?


    Vid fall B) Vid minsta osäkerhet borde det kännas bättre att inte vara en potentiell  fara för andra människor. I det fallet handlar det dock inte om hänsynslöshet, utan om att ta det säkra före det osäkra.

  • Anonym (Inte ett fan)
    klyban skrev 2020-06-11 09:15:46 följande:

    Går man ut med symtom så ska man hålla sig borta ifrån folk, man ska inte besöka släktingar eller gå till jobbet och helst stanna hemma
    Man införde till och med en slopad karensdag för detta, så vad är problemet?


    Dock fortfarande så när man intervjuar COVID-19 smittade, så kommer det fram att de haft symtom men ignorerat.


    Munskydd hjälper inte så länge folk inte kan använda dom, och det är pinsamt uppenbart de inte kan heller.
    Och har du symtom så ska du inte bege dig ini folksamlingar.
    Och varför måste man bege sig in i folksamlingar om man har symtom och när vi redan vet att vi har en spridning av smitta?


    Utifrån ditt svar misstänker jag att du möjligen missuppfattade mig?

    Jag menar att eftersom vi fortfarande har och har haft en stor smittspridning så måste det finnas sjuka som går ut med symptom, eller går ut ovetandes om att de är sjuka. Annars borde smittspridningen ha avtagit för länge sedan... eller?

    Då munskydd främst är ämnade för att skydda andra, har jag svårt att förstå hur smittspridningen skulle eskalera så mycket från dagens utgångsläge? Faktum är att man inte ska använda sig av dem hela dagar, utan i situationer där avstånden är svåra att hålla. Vidare skadar det inte med en snabblektion till allmänheten, det är trots allt inte raketforskning hur man sköter hygien och munskydd. 


    Ser inte hur det kan vara så problematiskt att använda dem kortvariga stunder så som på tex buss och affär? Flera andra EU länder verkar klara av det, så varför inte svenskarna?

  • Anonym (Inte ett fan)

    Jag tänker särskilt på SJ resorna i sommar då det lättas på restriktionerna om att sitta nära okända personer.


    https://www.svd.se/sj-lattar-pa-restriktionerna

    I ovanstående scenario skulle jag personligen aldrig boka en resa tillsammans med passagerare utan munskydd. Nu har jag ingen tanke på att resa med folk som har munskydd på ändå, men tycker detta.verkar väldigt dumt och riskfyllt med tanke på just pre och asymptomatiska smittbärare. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin