Inlägg från: Anonym (Inte ett fan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte ett fan)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Förresten, det finns folk som inte klarar av att hålla avstånd, tvätta händer eller stanna i sin hemstad enligt rekommendationerna. Ska vi då låta bli att rekommendera det även för de människor som klarar av att följa instruktioner?

  • Anonym (Inte ett fan)
    FDFMGA skrev 2020-05-16 22:35:51 följande:
    Se det som att så gott som hela resten av världen har insett att det inte fungerar att stänga ner länder och långsamt försöker man öppna dem igen. Till att börja med var det nog så att många hade samma ambition som Nya Zeeland fortfarande har, att utrota viruset inom landet. 

    Nu försökar man anpassa sig till en mer hållbar strategi och då kommer skillnaderna mellan Sveriges och andra länders förhållningssätt till smittan successivt att minska.

    Då tror jag att Stockholm kan fungera som en fyrbåk i ett omgivande dystert coronamörker - här har vi ju fått smittspridningen att successivt minska under mer än en månads tid nu. Och detta trots den ansvarslösa släpphänthet vissa anser har präglat smittskyddet i Stockholm.

    Flockimmunitet är ett oerhört fult ord, vem vill höra till en flock? Inte desto mindre börjar vi i Stockholm se effekterna av denna gruppimmunitet.

    Tyvärr kommer ju gruppimmuniteten aldrig att bli ett fullständigt skydd för riskgrupper, men i väntan på ett fungerande och relativt biverkningsfritt vaccin är det nog det bästa vi kan erbjuda riskgrupperna.

    Ur ett vaccinperspektiv borde det dessutom vara positivt att vi så snabbt kunde se effekterna av gruppimmunitet i Stockholm, det borde innebära att chanserna för att man lyckas framställa ett vaccin ökar.

    Det har varit en dyrköpt immunitet. Därav folks attityd till ordet flockimmunitet. Den är/var tyvärr inte gratis. Sen tror jag att folk är rädda för att ropa ?hej innan de kommit över ån?. 


    Jag hörde något om att andra länder ser minskningar i antal smittade och döda. Har de också nått flockimmunitet, för något gemensamt med Stockholm måste de ju ha?

  • Anonym (Inte ett fan)
    FDFMGA skrev 2020-05-16 22:39:33 följande:
    Det finns ju inget som hindrar någon att använda skydd för ansiktet här i Sverige. Somliga har ju gjort det länge - de som går i burka eller niqab.
    Fortfarande gäller det om man tror att skyddet ger en själv säkerhet. Den främsta anledningen är att inte sprida smittan lika enkelt, och på så vis skydda andra

    Om jag allena använder munskydd är jag ju inte särskilt skyddad. Då går hela poängen förlorad s.a.s.
  • Anonym (Inte ett fan)
    FDFMGA skrev 2020-05-16 22:59:33 följande:
    Javisst, men den blir inte mindre dyrköpt om man drar ut på tiden. Om något år kommer säkert ungefär lika stor andel att ha haft smittan i alla länder. Såvida det inte är så att det finns en varierande andel som inte är mottagliga för smittan olika länder emellan. Det har tydligen spekulerats om det kan vara så med utgångspunkt från smittspridningen i Indien.

    Sen kommer det säkert att finnas skillnader i fråga om dödlighet där länder som Sverige och Storbritannien med miserabel generell äldrevård kommer att ha högre dödlighet än exempelvis Norge.
    Det är möjligt att det sker men under förutsättning att det inte kommer något vaccin, åtgärder eller medicin under tiden som minskar antalet dödsfall. 

    Jag håller däremot med om att äldrevården troligen kommer vara en betydande faktor över antalet döda. Men jag hoppas de lyckas bättre i Sverige hädanefter, då det varit en tragisk och dyrköpt läxa.
  • Anonym (Inte ett fan)
    TwoThousands skrev 2020-05-16 23:07:08 följande:
    Är grunden för diskussionen fel är hela diskussionen snedvriden..

    Tänk dig att folk inte begriper att det är ett biologiskt välkänt ämne..
    Kan man inte göra något åt det på ett bättre sätt med lite grund kunskap?

    Väldigt kritisk till samhället och dess handhavande av pandemin häromkring..

    Jag hörde på nyheter från USA, att Trump försökte utreda om det förhöll sig så. Forskare har dock varit enade att det inte är framställt i laboratorium. Det enda som i så fall kanske kunnat hända är om någon i labbet råkat bli smittad av misstag, men det är inget virus som har skapats av människor i syfte att använda som biologiskt vapen.

  • Anonym (Inte ett fan)
    Anonym (sant) skrev 2020-05-16 23:17:34 följande:
    Tveksamt när vården verkar sakna så mycket i min del av landet, den kommunala vården då.

    Man får hoppas aldrig smittan tar fart här.
    Ja, jag har tyvärr också hört liknande saker från några bekanta som jobbar inom äldreomsorgen Rynkar på näsan
  • Anonym (Inte ett fan)
    TwoThousands skrev 2020-05-16 23:07:08 följande:
    Är grunden för diskussionen fel är hela diskussionen snedvriden..

    Tänk dig att folk inte begriper att det är ett biologiskt välkänt ämne..
    Kan man inte göra något åt det på ett bättre sätt med lite grund kunskap?

    Väldigt kritisk till samhället och dess handhavande av pandemin häromkring..
    Ok, om det nu mot all förmodan skulle vara ett biovapen. Tycker du då att FHM skulle agera annorlunda än de hittills gjort? Menar du att det har någon betydelse för åtgärderna?
  • Anonym (Inte ett fan)
    Tow2Mater skrev 2020-05-17 15:17:45 följande:
    Säg då det till den som startade pratet om det i #1170.
    Det var Two thousand som påpekade att viruset var ett biologiskt vapen. Jag svarade honom, och Klyban citerade mig. Därav all förvirring och förväxling i tråden Glad
  • Anonym (Inte ett fan)
    Pope Joan II skrev 2020-05-18 15:38:41 följande:
    Det där med att skriva "vi" är ju något som din inpirationskälla ofta också gör - jag har aldrig sett dig anmärka på det - är det för att han tillhör ditt kluster då, eller?

    Du vet väl att det är skillnad på folk och folk? 
    Tillåtet enbart om man tillhör FHM-GA klustret. Solig

    # dubbla måttstockar#

  • Anonym (Inte ett fan)
    Anonym (Så klart) skrev 2020-05-21 23:23:59 följande:
    Nej man vet ju inte hur många som smittats men då man försökt dorka i hur många som utvecklat antikroppar i ex. Stockhol och svaret blir kring 7%. Om smittospridningen avtar pga immunitet, och endast 7% är immuna, kan den verkligen avta pga immunitet då...? Eller är uppskattningen fel? Eller finns det annan logik i att de som smittats men inte fått antikroppar på något sätt ändå hindrat smittan att spridas? Eller har de sjukaste dött.? Isolerar folk sig mer? Vad kan vara det riktiga svaret.......?

    Finns ett ytterligare alternativ, som jag aldrig hade gissat på.
    Enligt en undersökning är Stockholmare bäst i hela landet på social distansering.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin