Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-02-20 18:59:42 följande:

    SKR försvarar sina medlemmar mot Ygemans kritik

    "? Ygeman far med osanning när han försöker påstå att vissa inte vaccinerar och att andra vaccinerar mycket mer. Man vaccinerar med det vaccin man har."

    [...]

    "Anders Knape menar att Ygemans uttalande är ett påhopp på vaccinsamordnarna och sjukhuspersonalen som väntar på att få vaccin.

    ? Jag är väldigt förvånad och upprörd å mina medlemmars vägnar. Det är tragiskt för det svenska folket att det bildas en uppfattning att någon sitter och håller på vaccin nånstans."

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sveriges-kommuner-och-regioner-om-ygemans-kritik-det-ar-ett-pahopp

    (.. och i skuggan har vi det okunniga dravlet över flera sidor i tråden om att den (handlingsfattiga) regeringen följer sedvanlig procedur och aldrig lägger sig i något landstingen, ehm jag menar regionerna, gör.)

    Ygemans lördagsintervju, tidigare idag:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/ygemans-kritik-mot-vaccineringen-maste-steppa-upp


    Ygeman kanske tror att Sverige har ministerstyre?
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-21 18:55:59 följande:

    Läser på SVT om skärpta restriktioner på grund av den brasilianska varianten och om att region Stockholm - eftersom något av fallen i Gävleborg varit här - ska påbörja smittspårning till veckan. Det hade jag nog trott eller i alla fall hoppats på skulle hanteras lite snabbare. 


    Och på andra delar av planeten, utökades den redan stora smittspårningen ytterligare, när dessa mutationer började förekomma. Utökning i hela landet, inte bara där varianterna förekommit.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-21 20:41:47 följande:
    I Sverige vilas det på helgen. FHM håller ju fortfarande totalt rigida två-gånger-per-vecka-presskonferenser. Smittspridningen kan öka bäst den vill och i samtliga varianter, vi ses två gånger per vecka i vilket fall och snabbt måste det göras också. Många vill ställa frågor så frågor och svar måste vara korta och gå undan - för tanken att utöka tiden förefaller icke finnas. 
    Ja, känns bra att här får vi uppdateringar 7 dagar i veckan. Det tas även tester och görs smittspårning 7 dagar i veckan (vet inte hur det funkar i Sverige). Större presskonferenser hålls en gång i veckan (och mindre oftare), men siffror etc uppdateras varje dag. Här har de insett att viruset inte tar ledigt på helgerna.  
    Men ok, här får vi ju även post på lördagar.
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Hm) skrev 2021-02-22 19:28:45 följande:

    Så enligt denna plan från England framgår det att från och med den 17 maj är international travel tillåtet

    Därefter är det mesta som vanligt.

    Så i sommar får vi alla resa som vanligt även från Sverige?


    Ja, så funkar det om man bor i GB, det säger ingenting om hur det funkar från Sverige. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-23 13:51:21 följande:

    Så nu nära ettårsdagen av det första svenska fallet av Covid-19 ska vi (i Stockholm) bära munskydd i affärer, hos hårfrisören, på apoteket, i kollektivtrafiken på alla tider och på arbetsplatserna. 

    Då måste alltså FHM anse att kunskapsläget förändrats då, det får man väl anta att de kommer att utförligt redogöra för på presskonferensen. 


    Ja, nu säger kanske kunskapsläget att svenskar inte pillrar på munskydd och sprider smitta genom att använda dem, så för att plana ut den berömda kurvan börjar det tillämpas saker som andra använt i ett år. 
    I stället för att utplana, borde det satsas på att utplåna. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2021-02-23 20:32:35 följande:
    Nä nä. Det sades inget i den stilen. FHM genom Tegnell har samma syn på munskyddsanvändning nu som de haft hela tiden. 

    Regionernas egna smittskyddsläkare uppenbarligen begs to differ. De är väl också närmre personalen, och de senare kan ju inte orka med situationen över tid. 
    Orkade inte lyssna mycket på senaste dravlet. Jaha, så Anders står på sig. 
    Tur åtminstone att smittskyddsläkarna upptäckt att Sverige har ett smittsamt, dödligt virus som det skulle vara skönt att bli av med.
     
    Såg nyligen en presskonferens här med ett par personer från regeringen. Pågick ungefär 40 minuter och alla möjliga frågor besvarades. Ingen sammanfattning om dagens läge i världen, olika delar av landet eller hela landet, för den infon tror dom att folk kan hitta själva. Ingen uppmaning om att tvätta händerna, hålla avstånd el.dyl., för det tror de att folk kommer ihåg från tidigare presskonferenser. Inget snack om att plana ut någon kurva och ha tillräckligt med IVA platser.
    I stället diskussion tex om hur mycket olika åtgärder påverkar antalet smittade, anledning till åtgärder, när åtgärder ska ändras (info 1-2 veckor innan ändringar), hur det går med leverans av vaccination etc.  
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-02-24 17:43:27 följande:
    Väldigt. Jag kan ibland tycka att lärare gnäller väl mycket i vissa frågor, men sannerligen inte i denna. Urdåligt från Fohm och med ett svar från Tegnell där han motsade sig själv. Pinsamt och provocerande.
    Hörde från min släkting som är gymnasielärare i Sverige att lärarna får desinficera bänkarna efter varje klass. Här sköter eleverna om det ... och när skolorna är öppna, måste alla elever hålla 2m avstånd till alla vuxna på skolan, och helst till andra elever också. I en del länder står skolpersonalen långt framme i vaccinationskön, så att skolorna kan vara öppna snart. 
  • FuckGoggleAskMe

    Fråga: I flera regioner rekommenderar man ökade användning av munskydd, hur ser du på det?


    ? Den kan öka medvetenheten om att vi befinner oss i en pandemin, men det är inte den effektmässigt viktigaste åtgärden, säger Tegnell.

    Ok, så munskydd används i Sverige för att öka medvetenheten om pandemin (om nu någon skulle ha missat det de senaste månaderna), men inte för att minska smittspridningen. Det är ju annorlunda mot hur alla andra länder betraktar munskyddsanvändningen.

    Så vitt jag vet är alla länder eniga om att hålla avstånd är det viktigaste, samt naturligtvis inte vandra omkring smittad. Efter dessa självklara regler, anser andra länder att munskydd spelar den största rollen. Anders anser att munskydd används i PR syfte. Intressant ... 

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (felix) skrev 2021-02-26 10:51:23 följande:
    Har du någon källa på det uttalandet? Var kommer det ifrån? Det är ju rätt så extremt om det är riktigt.

    Det är ju ingen hemlighet att Tegnell ogillar munskydd och kommer med diverse svammelargument om bristande evidens etc, men att en tjänsteman direkt desavouerar sin egna myndighets officiella rekommendation är ju rätt så extremt.
    Pressträffen 25 februari, efter ungefär 58 minuter.

    Anders säger att man ska följa regionernas rekommendationer, och tillstår att munskydd kan ju i alla fall påminna folk om att det är en pandemi på gång ... och uttrycker en förhoppning om att munskyddsanvändningen inte får en omvänd effekt, dvs att det ökar smittan i stället. 

    Så ingen stor uppbackning av regionernas råd direkt. Och så undrar man varför inte  så många följer rekommendationerna ...

    Sen var det ju också lite tjat om att man inte ska glömma bort att hålla avstånd, bara för att man bär munskydd ... det är en seglivad myt i Sverige. 


    ">

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin