Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-25 15:03:38 följande:
    Jag känner mig inte särskilt delaktig i 13-åriga kriget.

    Jag tar bara ansvar för det jag själv skriver och försöker åtminstone i möjligaste mån se dina åsikter som helt oberoende av vissa anonymers uppträdande här i tråden.
    Ja, när det passar dig att inte vara delaktig i det så låter du bli.

    Ja, när det passar dig att göra det så försöker du kanske, eller något. Precis som att du, när det passar dig, låter förstå hur du själv står över alla ansatser att dra konflikter från tidigare trådar till den här samtidigt som du väldigt ofta knyter an och till och med länkar till just sådana.

    Och när det passar dig så försvarar du klyban från den "mobbing" och de "förlöjliganden" och den "parodi" han utsätts för för att i nästa stund själv göra så mot de anonyma nick du tycker dig förstå är samma person och som du från tidigare trådar i andra ämnen inte tål. Och låt oss inte glömma - för att parafrasera en stackare - att du tillät dig "förlora tålamodet" med pyssel (av alla människor, en uppenbart mycket intelligent person som väl om något borde vara tilltalande att ha en elaborerad diskussion med men som du istället kontinuerligt men utan att lyckas försöker sätta dig på) medan du låtsas oförstående till hur mitt tålamod brustit för gott efter att i flera år haft klyban i hasorna repetitivt mässande om något han missförstått.

    Och så ska man tydligen skriva något om vaccin också, för att i akt och mening kunna påstå sig ha hållit sig till ämnet. Så här kommer det:

    vaccin. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-25 16:27:55 följande:
    Fast jag tycker att jag har erbjudit dig olika sorters vaccin tidigare, alltså vaccin mot personliga konflikter i den här tråden. Det är inte mitt ansvar att se till att du tar det. 

    Ja, så länge jag kan minnas har jag avskytt när man i grupp ger sig på en person. Det innebär ju inte att jag tycker att det är meningsfullt att ställa frågan vad vissas inlägg har med pandemin att göra. Den frågan kan ju också i så fall returneras till frågeställaren.

    Dessutom tycker jag att diskussionen om diskussionen åtminstone indirekt och i bästa fall har med pandemin att göra.
    Hur många är en grupp enligt din definition då? För du och AndreaBD och klyban och Padirac och KillBill och någon till - Ella med punkten kanske? - verkar ju överens om att Anonym (man), realist och proctor är en och samma människa och hen verkar ju vara ett gemensamt villebråd för er? Det råder väl röda tråden salig saklig faktadriven konsensus hos er om hur hemsk den trenickade dönicken är i den här tråden och i tidigare. Eller har jag förstått er fel kanske? 
  • Pope Joan II

    Jaha, det fortsätter att gå dåligt. Och nu Storbritanniens muterade variant i Sörmland också. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-12-26 13:19:30 följande:
    Hahaha! Det var dagens skämt. Scenarier är inte något som ska "stämma". Man har ju i regel tre helt olika scenarier och oftast så passar det ju in på någon av dessa eller mitt emellan. Eller även lite under eller över alla tre. Om alla tre skulle ligga långt utanför - då kanske man kan tycka att det är dåligt gjort, men så har det faktiskt inte varit.

    Du tänker på prognoser, och FHM har varit tydliga med att det just inte är prognoser. 
    Det visste du ju inte själv förrän du fick det påpekat för dig. 
    AndreaBD skrev 2020-11-27 08:58:23 följande:
    Jepp, vi vet. Men OECD är den enda som faktiskt kunde ha kollat så att de får rätt siffror, även om det så klart är mycket att hålla reda på, men det går. Britton och FHM däremot - de kan inte sia i framtiden. På sin höjd kan de göra prognoser, och det har ju FHM också slutat med. Vilket iofs är klokt för folk verkar inte förstå att det inte går förutsäga sånt säkert.

  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-26 18:29:11 följande:
    Artikeln berättar lite om hur smittskyddslagen och andra lagar fungerar i Sverige.

    Artikeln berättar också att BA släppt på passagerare på ett plan till Sverige, vilket de inte skulle ha gjort.  Väl framme på svensk mark finns begränsade möjligheter att lagligt sätta passagerare utan symptom eller tydlig misstanke om smitta i karantän.
    Du kände att du ville lyfta fram valda delar för mig ur en kort artikel i AB som jag själv länkade till. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-26 18:51:26 följande:
    Var det ett frågetecken du ville skriva i slutet på ditt inlägg?  eller en pukt eller vad?

    Du vet, på FL är det tillåtet att kommentera andras inlägg.  Det var ditt inläggs länk jag kommenterade, det var inte riktat till dig - allt handlar inte om dig.

    Det var delar av artikeln jag tyckte belyste en de av den lagstiftning Sverige har.
    Nej, då hade jag förstås satt dit ett frågetecken. 

    Du vet, på Familjeliv är det tillåtet att kommentera andras inlägg. Därför förklarade jag ditt i mitt tycke helt onödiga inpass och gjorde det på det mest överseende av sätt - som om jag skulle ha tagit det vaccin jag erbjudits av FDFMGA. 
  • Pope Joan II
    Anonym (Undrar) skrev 2020-12-26 18:57:31 följande:

    www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/fall-av-den-brittiska-virusvarianten-upptack-i-sormland

    Så går det när man, till skilnad från andra länder inte agerar snabbt. Svenska coronastrategin, Tegnell och FHM är ett stämt.


    Enligt Sörmlands smittskyddsläkare Signar Mäkitalo är dock den smittade den absolut mest smittsäkra person man kan tänka sig. Hen har använt munskydd och visir och gjort alla rätt. Att människan fann det för gott att åka från England till Sverige för att fira jul var visst inget att fästa sig vid. Men, som sagt, enligt Mäkitalo finns inget att oroa sig för när det gäller den här individen.

    Men det finns ju några fler och Mäkitalo betonade det stora personliga ansvaret. Du vet det där som väl knappast alla tagit med tanke på hur situationen ser ut. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-26 19:03:48 följande:
    Ja, min kommentar på din inlänkade artikel var säkert helt onödig för dig - men varför förutsätter du att det var för dig kommentaren lades in i tråden av mig?
    Annars hade du, utgår jag från, skrivit vem kommentaren riktade sig till och säkert också varför du ansåg att den/de var i behov av din "specialpedagogik". 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-26 19:13:14 följande:
    Du menar att återge vad länken sade, och när du inte gav nått?
    Ledsen gubben, du verkar ha glömt att jag redan berättat för dig att jag inte har något utbyte av dig. Det gäller fortfarande och det kommer att gälla för alltid. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin